Zoektocht naar mijn tweede bengel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Aangezien ik Maui al had toen ik op HP kwam heb ik haar en mijzelf nooit goed kunnen voorstellen. Aangezien ik medio mei 2021 een tweede hond erbij wil, leek dit me een mooie gelegenheid. 

Voor de gene die mij nog niet echt kennen, mijn naam is Britt en ik ben een 22 jarige student. In mei studeer ik af en heb ik vanuit mijn studie direct baangarantie. Echter kan ik dan 4 weken vakantie opnemen en nog een periode onbetaald verlof. Dus genoeg tijd voor een pupje. Maui zal dan 1,5 jaar oud zijn en hoewel dat nog erg jong is, denk ik wel dat het erg fijn voor haar gaat zijn. Ik zie haar helemaal opbloeien als ze met andere honden is en ze pakt in huis zo goed haar rust, dat gaat een fijn voorbeeld zijn voor een pup.  

Hoewel ik stapelgek ben op m’n lieve Maui, mis ik bij haar toch een bepaalde “drive”. Momenteel speuren we 1x per week en komen we 2x per dag in het bos en ik merk aan haar dat ze dit meer dan genoeg vindt. Maar eerlijk gezegd is dit voor mij niet genoeg.. ik wil echt werken met een hond. Er zijn een aantal hondensporten die me ontzettend leuk lijken: 

 

- Schapen drijven 

- Behendigheid 

- Obedience 

- Frisbee werpen 

Daarnaast zal de hond, net als Maui, meegaan naar m’n bijbaan op de hondenschool als voorbeeld bij oefeningen. 

Ik ben er al voor een groot deel over uit dat ik graag een Border Collie wil en heb zondag een afspraak staan bij een fokker die pure werklijnen fokt. Ik ga kijken naar een les schapendrijven die zij geeft met haar honden. 

Suggesties voor fokkers en/of rassen zijn uiteraard altijd nog welkom. Al ben ik wel van mening dat een Border Collie het beste bij mijn “wensenpakket” gaat passen. 

Het lijkt me leuk om jullie op de hoogte te houden van deze zoektocht. Volgen jullie mee? smile

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Ik volg graag meehp-shiny

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Wat leuk! Ik volg graag met je mee hp-shiny Dat je de drive bij een Border vast en zeker gaat vonden hoef ik je vast niet te vertellen haha! Ik snap je gedachtegang, dit is precies de reden dat ik zelf zo verknocht ben aan dit ras!

Ik ben benieuwd bij welke fokker je langsgaat, in ieder geval vast veel geluk en plezier met je zoektocht!

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Natuurlijk volg ik je in je zoektocht  hp-shiny 

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel 3 doggies

honden foto van Marjolein & Mabel

Ik zag al een bericht voorbij komen op FB (Border Collie Groep)! Super benieuwd! Ik volg graag mee.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Misschien past het schipperke ook wel bij jullie.

 

Ik heb een hond met epilepsie, ik zou nooit voor een Border durven gaan om die reden. Kijk heel goed naar de lijnen en doe goede research. 

 

Veel plezier in je zoektocht!

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Misschien past het schipperke ook wel bij jullie.
 
Ik heb een hond met epilepsie, ik zou nooit voor een Border durven gaan om die reden. Kijk heel goed naar de lijnen en doe goede research. 
 
Veel plezier in je zoektocht! "

Dit is ook het enige minpunt aan het ras, er zit zoveel epilepsie in. Het geeft uiteraard geen garanties maar ik hou de epilepsielijst goed bij de hand en ga geen fokkers bezoeken die blijven fokken met epilepsie in de lijnen. Al zal het altijd gokken blijven, ook voor de fokkers die het super serieus nemen. 

Schipperke vind ik een super leuk ras, maar een slag te klein voor mij. Maar zeker een leuke suggestie! 

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

" Dit is ook het enige minpunt aan het ras, er zit zoveel epilepsie in. Het geeft uiteraard geen garanties maar ik hou de epilepsielijst goed bij de hand en ga geen fokkers bezoeken die blijven fokken met epilepsie in de lijnen. Al zal het altijd gokken blijven, ook voor de fokkers die het super serieus nemen. 
Schipperke vind ik een super leuk ras, maar een slag te klein voor mij. Maar zeker een leuke suggestie!  "

Waar ga je kijken dan?

Succes in je zoektocht btw.

honden page profiel LotteLotte 3 doggies

honden foto van Lotte

Ik volg mee. hp-shiny

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Waar ga je kijken dan?
Succes in je zoektocht btw. "

Ik stuur je even een PB. Wil nog niks openbaar zetten tot dingen zeker zijn laughing

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

" Waar ga je kijken dan?
Succes in je zoektocht btw. "

Ik ben ook wel benieuwd welke Fokker je gaat bezoekenhp-angel

honden page profiel maxmax 3 doggies

honden foto van max

Volg!!!!hp-shinyhp-shiny

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

ik volg ook meehp-shiny

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Britt, dus geen newfoundlander ? Nee die is nog rustiger dan de leonberger.......smile  een border collie, dat is het tegen profiel van de leonberger....daar moet je inderdaad veel mee gaan doen....ik wandel vaak met een bordercollie met Ogin, woh, de hele weg is tie Ogin aan het drijven, hahahaha, en Ogin banjert rustig door....moest heel erg wennen aan deze hond, ze zijn niet allemaal zo....het is een hele lieve hond.smile Succes met je zoektocht.

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

Oooh wat leuk Britt! Ik volg ook mee.

 

Toen ik de eerste regel zag van je wensenlijstje, dacht ik ook gelijk aan een Border Collie! Als je heel veel zin hebt om te werken en samen te genieten, moet dat denk ik ook echt wel goed komen. Spannend hoor! Heel veel voorpret gewenst!

 

Misschien kun je trouwens ook met Maui bij de fokker op bezoek om te kijken hoe Maui reageert op het ras/de BC uit de werklijnen?

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

Uiteraard volg ik ook!

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

Zo je gaat dan wel direct voor het uiterste. Er zijn natuurlijk heel veel rassen die graag met je bezig zijn en sporten super leuk vinden. Een werklijn Border moet wel echt in je leven passen. Zelf heb ik een grotendeels werklijn aussie waar ik mijn handen behoorlijk vol aan heb. Alle raseigenschappen x 10 zeg maar. Wat ik fijner vind aan een Aussie is dat ze wat zelfstandiger en eigenwijzer zijn en minder op je lip zitten. Ze hebben ook een uitknop zeg maar. Borders staan altijd aan, ook als je ze een uitknop aanleert. Wat je je wel moet realiseren dat starten in een sport met een werklijn pittig kan zijn. Zeker behendigheid. Ik ben blij dat ik de basis al kende zodat ik hem kan begeleiden want hij leert snel maar dus ook super snel juist de verkeerde dingen. Schapen doen we beide voor het eerst en dat gaat beter omdat hij me enorm helpt door zelf al de goede dingen te doen. Het is absoluut geen makkelijk hondje in sociaal opzicht. Andere honden moeten buiten zijn cirkel blijven en mensen hem vooral niet zomaar aaien. Ik zie dat bij veel werklijnen. Een hondenschool en een werklijn is dan ook niet altijd de meest gelukkige combi. Qua gezondheid zou ik niet helemaal op fokkers vertrouwen die zeggen dat er niets in de lijnen zit. Ik vertrouw juist de fokkers die zeggen wat er wel in de lijnen zit en waar. Want helemaal zonder risico is geen enkele lijn en daar moet een fokker ook eerlijk over zijn. Ik zou zeker ook even naar sportlijnen kijken ( vaak een mix van show en werk). Vaak net iets milder maar ook iets makkelijker als eerste werkhond. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Zoals al genoemd, veel epilepsie en fokkers fokken met die lijnen rustig door en ontkennen het.  Helaas.

Is een cattle dog niets, wel letten op pra, maar dat hebben ze aardig onder controle dacht ik door streng fokbeleid.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Ik volg hp-shiny

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Oooh wat leuk Britt! Ik volg ook mee.
 
Toen ik de eerste regel zag van je wensenlijstje, dacht ik ook gelijk aan een Border Collie! Als je heel veel zin hebt om te werken en samen te genieten, moet dat denk ik ook echt wel goed komen. Spannend hoor! Heel veel voorpret gewenst!
 
Misschien kun je trouwens ook met Maui bij de fokker op bezoek om te kijken hoe Maui reageert op het ras/de BC uit de werklijnen? "

We lopen regelmatig in een roedel met borders, waaronder ook wat werklijnen. Hier reageert ze niet heel anders op dan bij andere rassen dus dat is fijn. Het klinkt wellicht als een super rare combinatie maar als ik er over nadenk is de combinatie perfect en ik hoop dat ze het beste in elkaars karaktereigenschappen omhoog gaan halen (hoeft natuurlijk niet zo te zijn maar een mens mag hopen hp-angel). 

Waar border collies veel moeite hebben met een uit-knop, is dat Maui haar grootste talent. Maui gaat ook erg goed met prikkels om aangezien ze vaak heel chill reageert op dingen. Ik hoop dat Maui mij dus een beetje kan helpen om de pup te leren dat thuis = rust betekend.  

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

" We lopen regelmatig in een roedel met borders, waaronder ook wat werklijnen. Hier reageert ze niet heel anders op dan bij andere rassen dus dat is fijn. Het klinkt wellicht als een super rare combinatie maar als ik er over nadenk is de combinatie perfect en ik hoop dat ze het beste in elkaars karaktereigenschappen omhoog gaan halen (hoeft natuurlijk niet zo te zijn maar een mens mag hopen ). 
Waar border collies veel moeite hebben met een uit-knop, is dat Maui haar grootste talent. Maui gaat ook erg goed met prikkels om aangezien ze vaak heel chill reageert op dingen. Ik hoop dat Maui mij dus een beetje kan helpen om de pup te leren dat thuis = rust betekend.   "

 

Ooh super! Ik ga voor je duimen dat je een hele leuke bengel kunt vinden, of het nou een BC wordt of niet. <3

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Zo je gaat dan wel direct voor het uiterste. Er zijn natuurlijk heel veel rassen die graag met je bezig zijn en sporten super leuk vinden. Een werklijn Border moet wel echt in je leven passen. Zelf heb ik een grotendeels werklijn aussie waar ik mijn handen behoorlijk vol aan heb. Alle raseigenschappen x 10 zeg maar. Wat ik fijner vind aan een Aussie is dat ze wat zelfstandiger en eigenwijzer zijn en minder op je lip zitten. Ze hebben ook een uitknop zeg maar. Borders staan altijd aan, ook als je ze een uitknop aanleert. Wat je je wel moet realiseren dat starten in een sport met een werklijn pittig kan zijn. Zeker behendigheid. Ik ben blij dat ik de basis al kende zodat ik hem kan begeleiden want hij leert snel maar dus ook super snel juist de verkeerde dingen. Schapen doen we beide voor het eerst en dat gaat beter omdat hij me enorm helpt door zelf al de goede dingen te doen. Het is absoluut geen makkelijk hondje in sociaal opzicht. Andere honden moeten buiten zijn cirkel blijven en mensen hem vooral niet zomaar aaien. Ik zie dat bij veel werklijnen. Een hondenschool en een werklijn is dan ook niet altijd de meest gelukkige combi. Qua gezondheid zou ik niet helemaal op fokkers vertrouwen die zeggen dat er niets in de lijnen zit. Ik vertrouw juist de fokkers die zeggen wat er wel in de lijnen zit en waar. Want helemaal zonder risico is geen enkele lijn en daar moet een fokker ook eerlijk over zijn. Ik zou zeker ook even naar sportlijnen kijken ( vaak een mix van show en werk). Vaak net iets milder maar ook iets makkelijker als eerste werkhond.  "

In m’n behedigheidsklas op de hondenschool zitten alleen heel veel sportlijnen en showlijnen waar ik zelf een beetje de kriebels van krijg, erg onstabiel, neurotisch, vooral gefokt met oog op een leuk kleurtje. Dat soort dingen. 

Ik heb met veel eigenaren gesproken met werklijnen en ik denk dat dit het beste bij mij past, al zal het inderdaad pittig gaan worden. 

De fout die ik bij Maui gemaakt heb door haar met veel honden kennis te laten maken, wil ik bij m’n volgende pup niet meer maken. Alleen gecontroleerde speelmomenten met een stabiele roedel. Voor op de hondenschool zoek ik geen lieve knuffelbeer die iedereen leuk vindt, die heb ik namelijk al. Ik wil graag een hond die op mij kan focussen om oefeningen te laten zien. Het gaat dus echt een werkhond zijn. 

Voor het schapendrijven wat ik daarnaast wil gaan doen, heb ik ook een werklijn nodig omdat het fijn is als dat instinct er al in zit, zoals jij ook beschrijft met je Aus. 

Bedankt voor je lange informatieve bericht! smile

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Zoals al genoemd, veel epilepsie en fokkers fokken met die lijnen rustig door en ontkennen het.  Helaas.
Is een cattle dog niets, wel letten op pra, maar dat hebben ze aardig onder controle dacht ik door streng fokbeleid. "

Ik heb het idee dat er van de cattledogs vooral fokkers zijn die de zwaardere showlijnen fokken en dat vind ik zonde van het mooie ras. En de werklijnen schijnen nog veel meer nodig te hebben dan een werklijn border haha. 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 3 doggies

Ik denk dat je dan toch wel gauw op een border of Aussie uit komt!

Alhoewel ik ook een rottweiler "ken" (via Facebook) die agility super leuk doet! Zij heeft ook een aussie.

Ik denk dat er dus wel genoeg andere rassen zijn, waar je super leuk mee kunt sporten, maar misschien net niet dat extreme hebben en/of gezonder zijn

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 3 doggies

En een sheltie?

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Korthaar collie uit Amerikaanse lijnen is ook erg leuk!

Alleen het schapen drijf instinct is niet heel sterk meer.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat leuk ik volg

mijn ex schoonzusje had een pumi, ook een heel aktief baasgericht hondje met een flinke drive en altijd in voor aktie

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik zeg nogsteeds: Hollandse herder haha. Daar kan al het bovenstaande ook mee.. nu zijn die van mij net wat pittiger dan de gemiddelde bordercollies, maar met de juiste lijnen zijn het onwijs leuke sportieve hondjes die graag aan het werk willen! Willow is een beetje een uitzondering vanwege de extreme werklijnen die erin zitten. hp-shiny

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

Ik volg mee smile zelf een Sheltie met erg veel drive, energie en enthausiasme. Doe alleen niet aan schapen drijven en is natuurlijk een maatje kleiner haha. Veel succes in je zoektocht naar een border collie! Zal een leuke combinatie zijn met Maui.

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

" In m’n behedigheidsklas op de hondenschool zitten alleen heel veel sportlijnen en showlijnen waar ik zelf een beetje de kriebels van krijg, erg onstabiel, neurotisch, vooral gefokt met oog op een leuk kleurtje. Dat soort dingen. 
Ik heb met veel eigenaren gesproken met werklijnen en ik denk dat dit het beste bij mij past, al zal het inderdaad pittig gaan worden. 
De fout die ik bij Maui gemaakt heb door haar met veel honden kennis te laten maken, wil ik bij m’n volgende pup niet meer maken. Alleen gecontroleerde speelmomenten met een stabiele roedel. Voor op de hondenschool zoek ik geen lieve knuffelbeer die iedereen leuk vindt, die heb ik namelijk al. Ik wil graag een hond die op mij kan focussen om oefeningen te laten zien. Het gaat dus echt een werkhond zijn. 
Voor het schapendrijven wat ik daarnaast wil gaan doen, heb ik ook een werklijn nodig omdat het fijn is als dat instinct er al in zit, zoals jij ook beschrijft met je Aus. 
Bedankt voor je lange informatieve bericht!  "

Onstabiel en neurotisch zie je bij de werklijnen ook hoor. Heeft deels ook met begeleiding te maken. Wel heb ik het idee dat mensen die aan een werklijn beginnen beter weten wat ze aanschaffen en dus ook de opvoeding anders aanpakken waardoor ze dit soort gedrag beter indammen. Border Collies spelen over het algemeen niet of weinig met andere honden. Hebben er ook niet zo'n behoefte aan. Dat heeft niet veel met socialisatie te maken meer de aard van het beestje. Wat ik vooral bedoel met minder geschikt voor de hondenschool is juist dat voordoen van oefeningen. Mijn werkertje vindt 2 keer dezelfde oefening doen al belachelijk veel en verzint dan snel een variant. Ik vind dat wel grappig maar een lichtend voorbeeld voor de groep gaat het nooit wezen. :) Ik ben het wel met Pascale eens dat de Hollandse Herder eigenlijk perfect bij je wensen past. Ze zijn socialer naar mensen en dieren, waarschijnlijk qua spel meer een match met je huidige hond, vinden alle sporten die je graag wil doen geweldig. Maar uiteindelijk kies je een ras met je hart en niet alleen op logische gronden. 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Labrador kruising goldendoodle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^