Voer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RemyRemy

Tips voor voer voor pomeriaantjes ? Wij hebben purina en farmfoods geprobeerd maar lijkt hij niet genoeg aan te hebben waardoor hij zijn eigen ontlasting eet wanneer hij de kans krijgt. 

 

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Op voerwijzer.com kun je heel veel vinden. :) Over Purina is alleen niets bekend op deze website en Farmfood enkel op één naam (HE Classics).

 

Maar los daarvan: hoeveel geef je? Als je de richtlijnen op de verpakking precies volgt, zou je dat eventueel los kunnen laten. Je kan ook uitzoeken waarom hij zijn eigen ontlasting opeet wanneer hij de kans krijgt. Waarom doet hij dat? Zit er misschien niet meer achter?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe kan hij zijn eigen ontlasting eten dan?

 

Poep vinden ze ook gewoon lekker, hoeft niks met de voeding te maken te hebben.

 

Hoe oud is je dwergkees?

 

Ik voer Wolf of the Wilderness mini.

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Hoeft inderdaad niks met honger te maken. Het kan zijn dat hij dit in het nestje bij zijn moeder gezien heeft, dan moet je gewoon snel zijn met opruimen en het voor proberen te zijn. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Tips voor voer voor pomeriaantjes ? Wij hebben purina en farmfoods geprobeerd maar lijkt hij niet genoeg aan te hebben waardoor hij zijn eigen ontlasting eet wanneer hij de kans krijgt. 
  "

 

Hoe oud zijn je Pomeranians?

 

Welk voer gaf de fokker?

 

Purina en Farmfood brokken staan niet bekend als hoog kwalitatief en een hoog vleespercentage.

 

Zie https://www.voerwijzer.com/wat-is-een-goede-brok/

 

honden page profiel RemyRemy

Hij is 8 maanden oud en wij kregen hem met 4,5 maand en was er erg slecht aan toe. Bevuilde ook zijn bench en was totaal niet sociaal. Daarom denkt de dierenarts ook dat hij van jongs af aan geleerd heeft om zijn omgeving schoon te houden op deze manier.. 

Hij kreeg destijds Royal Canin, maar at altijd al slecht en het bakje was nooit in 1 keer leeg. Nu voeren we hem 2x per dag minder dan wat hij eigenlijk mag omdat het teveel voor hem lijkt en geven hem 10 minuten. Dit gaat iets beter, maar weten niet of hij genoeg binnen krijgt. 

 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Mag ik vragen hoe je aan dit hondje gekomen bent? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Bij een dwergkees is t wat lastig te zien of hij goed op gewicht is. Je moet goed voelen en anders de da even vragen. Keesjes zijn niet snel te mager normaal gesproken. Maar ze hebben weinig brokken nodig. Hoe veel gram krijgt hij per dag?

honden page profiel RemyRemy

Via Marktplaats.. hij is gelukkig helemaal gezond nu en door de Corona hebben we hem veel kunnen leren en afleren. Maar sommige dingen blijven wat lastig. 

hij krijgt 150 gram per dag ongeveer

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Via Marktplaats.. hij is gelukkig helemaal gezond nu en door de Corona hebben we hem veel kunnen leren en afleren. Maar sommige dingen blijven wat lastig. 
hij krijgt 150 gram per dag ongeveer "

Weet je toevallig ook wat voor fokker? Als hij bijvoorbeeld bij een bro0dfokker vandaan komt zou het dit gedrag wel kunnen verklaren maar dan moet je er wel rekening mee houden dat hij veel stress ervaren heeft in de eerste weken van z’n leven en in de baarmoeder en dat het zou kunnen dat hij slechter tegen stress kan later. Wel zo goed om in het achterhoofd te houden.. 

honden page profiel RemyRemy

Geen idee, hij komt uit Hongarije. Wij hadden hem overgenomen omdat het verhaal was dat een oudere man niet meer voor hem kon zorgen.. En tegen dit snoetje konden we geen nee zeggen. 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Geen idee, hij komt uit Hongarije. Wij hadden hem overgenomen omdat het verhaal was dat een oudere man niet meer voor hem kon zorgen.. En tegen dit snoetje konden we geen nee zeggen.  "

Dat is wel een bekend verhaal binnen de bro0dfok.. ik wil je niet bang maken en er is nu nog niet zoveel aan de hand maar pups die tijdens de dracht van de moederhond al veel stress ervaren hebben zijn daar zoals ik al zei later veel gevoeliger voor. 

https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/probleemgedrag-ontstaat-al-baarmoeder/

 

Ik vind dat dit artikel dat heel mooi uitlegt. Probeer dus niet teveel van je puber te vragen en bouw dingen rustig op. Eet hij alleen zijn eigen ontlasting of ook van anderen? 

honden page profiel RemyRemy

Alleen van zichzelf...

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Alleen van zichzelf... "

Dan zou je kunnen proberen om hem een klein beetje ananas te geven. Daardoor gaat de ontlasting heel vies smaken, vaak houdt het dan wel op. 

honden page profiel RenateRenate

Mijn pup kreeg bij de fokker RC maar ik heb haar meteen de eerste dag overgezet op vers vlees (kvv). Overschakeling is probleemloos gegaan. Ik denk dat het bij jouw hondje, gezien de afkomst, een gedragsprobleem is. Mijn ex-fokteefje (herplaatser van nu 10j) eet ook nog altijd ontlasting als ze de kans krijgt. Dat gedrag krijg je er niet zo maar uit, het enige wat je kan doen is alles direct opruimen en natuurlijk goed voer. Geen maagvulsel maar echt voeding en dat zie je dan aan de hoeveelheid ontlasting. 

honden page profiel FredFred

" Tips voor voer voor pomeriaantjes ? Wij hebben purina en farmfoods geprobeerd maar lijkt hij niet genoeg aan te hebben waardoor hij zijn eigen ontlasting eet wanneer hij de kans krijgt. 
  "

Orijen is een hele goede zo niet de beste brok op de markt, en voor jouw formaat hond ook nog prima betaalbaar. Ook las ik dat je 150 gram per dag voert, dit is wel erg veel en denk dat je dit wel bijna kan halveren.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

150 gr per dag is inderdaad heel veel. Heb je zijn ontlasting al eens laten onderzoeken op wormen en /of parasieten?

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik hoop dat het goed met je Pomeranian/Dwergkeeshond blijft gaan. Een verzekering is inderdaad een goed advies.

 

Pomeriaan(tje) is een naam die in de broodfokkerij wordt gebruikt. Je hondje is onder slechte omstandigheden geboren in Hongarije. Stinkende hokken waar de honden in hun eigen urine en poep moeten leven. Fokteven die elke loopsheid worden gedekt. Als de teef door wat dan ook niet voldoende of geen goede pups "produceert", wordt ze afgemaakt. Het verhaal dat een oudere man niet langer voor de pup kon zorgen is een bekend fabeltje. Broodfokkers duwen je een schattig hondje in de armen zodat je amper nee durft te zeggen. Moederhond blijft in Hongarije. Pups worden op brute wijze in benches gepropt en worden in een busje vervoerd. Het deert deze louche lui niet dat er onderweg enkele pups overlijden.

 

Broodfokkers hebben totaal geen aandacht voor gezondheid en welzijn. Gezondheidsverklaringen worden opgesteld zonder de pup gezien te hebben.

 

Waarschuw iedereen die je kent om geen pup uit deze omstandigheden te kopen, want men steunt er de walgelijke broodfokkers mee. Voor elke verkochte pup wordt er weer een uit de vuile hokken in Oost Europa besteld.

Volgende forumvraag: wolfs mountain
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^