Grote wolk - NALA! - bijna zes maanden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat een feest dat Nala nu thuis is.laughing

Geniet van de puppytijd. Voor je het weet is deze voorbij.

Zo te lezen gaat het allemaal goed komen.

Vanaf wanneer gaat het trainingsprogramma in? Dit zal wel langzaam opgebouwd worden.

Ik hoop dat Nala een fantastisch hulpmaatje voor je zal worden.

Succes.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Heel veel geluk en plezier met jullie prachtige Wolkje ,Dat het maar een mooie Wolk mag worden .

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

" Wat een feest dat Nala nu thuis is.
Geniet van de puppytijd. Voor je het weet is deze voorbij.
Zo te lezen gaat het allemaal goed komen.
Vanaf wanneer gaat het trainingsprogramma in? Dit zal wel langzaam opgebouwd worden.
Ik hoop dat Nala een fantastisch hulpmaatje voor je zal worden.
Succes. "

 

Ze doet het heerlijk. Even uitzoeken nog wel natuurlijk, maar dit is nog maar dag 1. Op 27 juli komt de trainer langs voor de eerste keer, dan krijg ik ook mijn pasje en een tuigje/dekje voor Nala. Dus vanaf dan mogen we in principe nergens geweigerd worden, ook al is Nala nog maar een pup van dan 10 weken oud.

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Inmiddels zijn we vijf plasjes verder, waarvan twee buiten (joepie!) en drie helaas binnen. Ze is echt ZO snel ook. Ze doet haar kont naar beneden en dan plast ze al. We krijgen niet eens de tijd om dit op te pakken, haha. En het eerste poepje is ook al gedaan (ook binnen, potverdorie... haha).

Maar we blijven haar iedere keer weer naar buiten brengen. Ook al doet ze daar niets meer, dan leert ze wel ontdekken dat ze naar buiten moet als ze moet plassen of poepen. De keren dat ze wel buiten plaste hebben we natuurlijk goed beloond.

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Sofie van harte gefeliciteerd met nala 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat een schattig pluizenbolletje, heel veel geluk met Nala.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Wat een schatje! Veel geluk met haar :-D

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Inmiddels zijn we vijf plasjes verder, waarvan twee buiten (joepie!) en drie helaas binnen. Ze is echt ZO snel ook. Ze doet haar kont naar beneden en dan plast ze al. We krijgen niet eens de tijd om dit op te pakken, haha. En het eerste poepje is ook al gedaan (ook binnen, potverdorie... haha).
Maar we blijven haar iedere keer weer naar buiten brengen. Ook al doet ze daar niets meer, dan leert ze wel ontdekken dat ze naar buiten moet als ze moet plassen of poepen. De keren dat ze wel buiten plaste hebben we natuurlijk goed beloond. "

Ah ja dat hoort er bij. Heeft ze een beetje geslapen vannacht?

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

" Ah ja dat hoort er bij. Heeft ze een beetje geslapen vannacht? "

 

Klopt! Ze heeft het super goed gedaan. Ze sliep bij ons op de slaapkamer, gewoon vrij op de grond. Wel een doos neergezet, maar daar wilde zij niet in. Dus de doos gekanteld, kleedje erin, dekentje erbij. Het aapje uit het nest erbij. Maar ze ging liggen onder ons bed (boxspring). Van 23.00 tot 5.15 uur geslapen, geen enkele piepjes. Ik was om 4.30 uur wakker en had al gespiekt hoe ze zich voelde, sliep als een prinsesje. Om 5.15 vroeg mijn vriend of Nala wakker was, want dat dacht hij te horen. Nala was toen inderdaad wel even wakker, maar nog heel relaxed.

 

Totdat ik besluit te checken of ze niet stiekem heeft geplast in de slaapkamer... Daardoor ging ze lopen en moest ik er wel uit, haha. Goede les voor de komende nacht. Buiten heeft ze geplast en toen kreeg ze haar gekke half-uurtje. Dus ik ben maar wakker gebleven. Tot nu toe nog geen enkele plasje of poep binnen gedaan. Erg prettig.

 

De eerste stapjes benchtraining lijkt ook in gang te zijn gezet. Waar ze gisteren maar heel sporadisch in en uit ging, ging dat vandaag al veel makkelijker. Met een leuk hupsje ook, zo schattig. Begin van de middag heb ik haar een zacht staafje gegeven in de bench en daar ging ze eigenlijk gewoon heel relaxed erin. Ik heb het deurtje dicht gedaan (niet helemaal met het schuif-slotje erop, maar half), ben in de buurt gebleven (1 meter er vanaf). En toen het staafje op was begon ze de eerste piepjes te laten horen, van: 'huh, dit is wel gek hoor, want het deurtje stond open'. Ik heb toen haar eruit gelaten, omdat ik het sowieso langzaam en positief de bench wil aanleren.

 

Ze is zo'n relaxed, pluizig wolkje. Ze kan alleen wel al goed bijten, daar heb ik nu de nylabone binnen handbereik. Wil morgen nog wel even een iets grotere bot kopen (zo'n witte bot), misschien zijn er aanraders? Ik heb nog wel een donut liggen, maar die is denk ik toch nog even te groot (te dik vooral).

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Afgelopen nacht heeft Nala het weer super goed gedaan! Een half uur langer geslapen dan de afgelopen nacht. Ze is op dit moment, terwijl ik dit schrijf, erg druk. Ik heb haar net even in de bench gedaan met een kluif waar ze 10 minuten op heeft liggen knabbelen. Ze is iets rustiger nu en hoop dat ze weer lekker gaat slapen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Fijn dat het s'nachts goed gaat,dat scheelt ook als je lekker kan slapen s'nachts en voor de rest heerlijk genieten maar.

Het gaat veel te snel...laughing

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Inmiddels wordt het relaxte wolkje steeds meer een uitdaging. Ze voelt zich hier zo te zien helemaal thuis en daardoor durft ze nu ook steeds meer (en vaker) haar gekke half-uurtje te laten zien. Met als resultaat dat ze niet tot haar rust komt. Gisteren kon het met het kluiven er nog af, vandaag is ze van 6 tot half 10 wakker met tussendoor twee keer 10 minuutjes slapen.

 

Ik ben niet van de verplichte benchrust, maar we hebben haar nu toch in de bench gedaan met het deurtje dicht en een dekentje erover. Ze ging sowieso al heel makkelijk in de bench, maar het deurtje dicht lukte nog niet voor langer dan 1 minuut. Dan duikelt ze er vrolijk uit en gaat ze verder met wat ze wilde doen. Ze heeft even zitten piepen, vijf minuutjes ongeveer, maar nu is ze stil en we denken dat ze nu dan ook echt slaapt. Ik zie haar kontje in ieder geval ontspannen liggen.

 

We kunnen straks gelukkig even videobellen met mijn trainer van de hulphonden-school, dus daar gaan we ook gelijk even tips opvragen. Over 1.5 week komt ze langs. Ik ga gelijk ook vragen of we dan bijvoorbeeld eind deze week en halverwege volgende week weer kunnen videobellen. Eerder kan ze helaas niet langskomen en het is jammer dat de hondenschool hier in de buurt waar wij ook naartoe zullen gaan nu ook vakantie heeft.

 

We hebben nog steeds wel het vertrouwen dat het goed komt. Ze is nog steeds een schatje, maar ze wordt lastig als ze niet weet wat ze met zichzelf aan moet. Ze leert zichzelf steeds meer kennen en wij zien ook haar trekjes terug komen, zodat we steeds meer haar begrijpen in haar doen en laten. De eerste puppy-blues ontstaan hier nu, haha. Maar ik weet ook dat dat er gewoon bij hoort. Lekker laten gebeuren en vooral onszelf lekker laten afwisselen in de rust (mijn partner en ik).

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Heel veel succes met jullie liefje een schatje 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Het is topsport, je let contn ue op je hond, en dat kost veel energie. Op de momenten dat ze haar rust neemt, nemen jullie dat dan ook! Wat hier hielp als Diki niet tot rust kon komen, haar even in huis aan de riem en op de riem gaan zitten, een hand op het ruggetje leggen en zo mogelijk rustig laten liggen, dus niet kriebelen of wat dan ook, ook niet vasthouden. . Zelf diep in en uit ademen en dat geeft een hondje rust. Binnen een week wist Diki, riempje om, slapen. En natuurlijk ging dan het riempje er weer af en als ze wakker werd weer alle tijd om rond te stuiteren. 

Geen idee overigens of dit mag van bma. Het is iets wat ik heb meegenomen van de jaren dat ik puppieles gaf. Kalmerende hand op de rug en je hond wordt kalm. Bij protest, niet stevig vast gaan houden, gewoon je hand laten liggen op het stukje hond dat boven ligt. Het riempje er aan verzon ik zelf, even beperken in de vrijheid  en de bench was hier een drama. Pupjes draaien door als ze moe zijn en dan vind ik zelf dat het beperken ook rust geeft aan de pup. 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Hoi hoi, 

Het is ook een flinke uitdaging hoor! Het is jullie eerste hond toch ook? 

Je bent gewoon continue met het beestje bezig. En soms krijg je er alleen maar gebijt, gepoep, geplas en drukdoenerij voor terug tongue-outhp-shiny

Evi is nu 4 maand geweest en ze begint nu een stukje relaxter te worden, zij snapt de wereld al iets beter en begint te begrijpen waar ze aan toe is, wat de routine is, wat wel en niet mag smile

De eerste maand is in mijn belevings echt het pittigst. 

Ik denk dat jullie het heel goed doen, het is gewoon ook erg vermoeiend. Goed dat jullie ook afwisselen en elkaar de rust gunnen hp-thumbsup

En ik doe Evi ook af en toe in de bench als ze van geen ophouden weet hoor. Ze is gelukkig de bench al gewend, dus ze valt dan meteen in diepe slaap hp-shiny

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Men zegt wel eens gekscherend dat een pup meer energie kost dan een baby. Ik vind de puppytijd ook heftig. Mijn poedel heb ik als jonge pup ook regelmatig in de bench gezet om de nodige rust te creëren. Als hij doordraaide was er geen land mee te bezeilen. Een doek over de bench als ik niet in de nabijheid was, was voor hem geen oplossing. Hij gilde dan als een mager speenvarkensurprised.

 

Nadat hij  4 maanden werd, staat de bench nog wel in een hoek van de woonkamer. Hij slaapt er zo af en toe in met het deurtje open. Wordt hier nog wel gebruikt als er bezoek komt om hem rustig te houden. Hij gaat nl. dan nog steeds - is al 7 1/2 jaar - uit zijn dak. Is dan onbereikbaar en negeren helpt niet. Na ca. 10 minuten mag hij uit de bench.

 

Bij een pup heb je zeer veel geduld en tijd nodig. Geniet er ook ten volle van, want de puppytijd is zo voorbij. Succes!

 

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Wat zijn jullie lief allemaal! hp-heart Tijdens de verplichte bench-rust vanmorgen heeft ze heerlijk lang kunnen slapen, zo lang heeft ze volgens mij nog nooit geslapen achter elkaar. Dus dat gaf mij inderdaad ook echt even heel wat adempauze. Vanmiddag hebben we haar eten gegeven in een kong (begreep ze er nog helemaal niks van, haha) en toen kon het deurtje ook zonder problemen dicht en heeft ze, zonder dat er een deken overheen ging, ook heerlijk lang geslapen. Volgens mij begint ze nu ook echt te snappen: bench = lekker slapen en uitrusten.

 

Inmiddels hebben we gebeld met de trainer van Bultersmekke, die gaf ook aan dat deze methode een goed idee was van ons. Toch wel prettig om een bevestiging te hebben ontvangen, haha. Nu ligt Nala weer lekker in de bench, dit keer met een kluifje (staafje) die ik zo weghaal. Ze heeft tijdens het bellen ook wat gehapt in onze broekspijpen en toen kon de trainer daar ook gelijk tips voor geven. Dat is handig, haha. Daarna lekker naar buiten in de tuin even chillen en snuffelen. Ze had een klein takje te pakken gekregen waar ze blij op zat te snuffelen.

 

We merken nu echt een wereld van verschil als je haar in de bench doet of als je haar niet in de bench doet. Prettig voor haarzelf ook, maar ook een beetje voor ons.

 

 

@Ientje: We mogen in principe alles zelf regelen als het gaat om de opvoeding. We hoeven niet perse methodes van BMA te volgen, omdat dit nog een puppy-fase is. Maar wij doen het niet met een riempje, omdat we merken dat ze binnen gewoon lekker haar tuigje af wil doen. Haar goed recht vinden wij ook.

 

@Marijke: Hahaha, je krijgt er inderdaad zoveel voor terug. Maar nu inderdaad nog vooral in vorm van overvolle enthousiasme, het gepoep en het geplas (en het moeten uitvogelen hoe we Nala kunnen uitlezen, heerlijk). Nala was hier de bench ook al een beetje gewend, ze ging er wel al erg makkelijk in en uit maar het deurtje was tot gisteren nog behoorlijk raar/spannend. Maar sinds de verplichte rust vanmorgen ging/gaat het ineens goed. Joepie.

 

@Loesje: Haha, ja deze tijden zijn inderdaad ook wel heftig. Mijn vriend trekt het in zijn vrije tijd niet zo goed vroeg op te staan dus we hebben het voor nu zo gedaan dat ik iets eerder naar bed ga en ik dan de ochtenden op me neem. Hier mochten we het doek gewoon dicht doen, eerst even piepen en daarna al heel snel lekker naar dromenland. Dat scheelt gelukkig.

 

Maar jongens. NALA is nog steeds een heel vrolijk wolkje en ik ben stapel op haar!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Herkenbare update hihi.....doe ik ook als Rox over haar stuitergrens heen gaat,de bench in deurtje dicht en dan slaapt ze.

Als een pupje dit prettig zie ik daar ook totaal geen probleem in,rust voor iedereensmile,Rox ligt nu ook in haar bench,deurtje open is ze zelf in gaan liggen,ik ging stofzuigen, ze is niet bang maar dat lawaaierig ding kan haar niet bekoren dan gaat ze uit zichzelf in haar bench.

De bench is haar veilige plaatsje.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Leuk dat je Nala, wolkje noemt. Mijn hondje Diki, als ik haar geborsteld heb, zeg ik altijd ,,je bent nu net een wolkje, zo zacht en pluizig..

Hoe zwaar is Nala en hoeveel gaat ze als volwassen hond wegen?

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

" Herkenbare update hihi.....doe ik ook als Rox over haar stuitergrens heen gaat,de bench in deurtje dicht en dan slaapt ze.
Als een pupje dit prettig zie ik daar ook totaal geen probleem in,rust voor iedereen,Rox ligt nu ook in haar bench,deurtje open is ze zelf in gaan liggen,ik ging stofzuigen, ze is niet bang maar dat lawaaierig ding kan haar niet bekoren dan gaat ze uit zichzelf in haar bench.
De bench is haar veilige plaatsje. "

 

De bench is inderdaad ook haar veilige plaatsje geworden. Sinds twee nachten slaapt ze nu in de bench, met het deurtje dicht en een dekentje half erover (i.v.m. camera toezicht, haha).

 

Ze is nog lekker bijterig, maar ik merk wel dat het veel beter te reguleren is omdat ze ook beter haar rust krijgt/neemt.

Wat we merken met de bench: overdag zetten we haar erin voor haar rust, maar 's avonds pakt ze zelf haar rust al heel goed (buiten de bench). Dus het gaat de goede kant op al!

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

" Leuk dat je Nala, wolkje noemt. Mijn hondje Diki, als ik haar geborsteld heb, zeg ik altijd ,,je bent nu net een wolkje, zo zacht en pluizig..
Hoe zwaar is Nala en hoeveel gaat ze als volwassen hond wegen? "

 

Haha, heel lief!!

Nala is vandaag 2,5 kilo. Ze zal ongeveer 9 á 10 kilo wegen. Dat is het normale gewicht voor een Japanse Spits.

 

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

UPDATE!

 

Inmiddels is Nala alweer een week bij ons! De tijd gaat echt veel te snel zo, maar het is zó ontzettend genieten. Ook al is er ontzettend veel sprake van de welbekende puppy-blues. cool

 

De bench-training gaat dus zo goed, dat we Nala nu sinds twee nachten in de bench laten slapen in plaats van bij ons op de slaapkamer en ook dat ging meteen meer dan goed. Ze slaapt nu ongeveer om 22.15 uur en dan slaapt ze gerust door tot ongeveer 6.15 uur. Ontzettend fijn! Want het geeft ons hierdoor ook wat meer rust, al slaap ik overdag ook nog veel, haha.

 

537688.jpg

 

Dit weekend heeft ze het druk gehad! Onze moeders zijn vlak na elkaar jarig dus dat werd wat. Wel besloten om alleen in de ochtend op bezoek te gaan zodat er nog niemand anders is. Kan ze rustig wennen, stap voor stap.

Dus gisteren waren we bij mijn ouders. Vanmorgen bij mijn schoonouders, mijn schoonouders wonen in dezelfde stad, dus we konden de fietskar uittesten! En ook in de kar deed ze het SUPER. Ze piepte een klein beetje, maar daarna lag ze lekker om zich heen te kijken. Zittend, liggend en af en toe staand. Ik wil nog wel een spiegeltje aanschaffen voor op mijn stuur, zodat ik haar beter kan checken aangezien ik dus niet zo goed hoor of ze nou piept of niet (zeker niet in het verkeer met al die geluiden erom heen).

 

537689.jpg

Bij mijn ouders is er ook een nieuwe ontmoeting gebeurd tussen Nala en twee grote Stafford Terriërs. Deze twee waren overigens ontzettend goed opgevoed en Nala reageerde echt perfect. Ze was dapper, maar ze wist ook dat ze niet direct de baas moest spelen. Ze lag ook op een gegeven moment languit op haar rug te lachen en te genieten. Ik wist even niet wat ik zag, want bij ons in de straat reageert ze nog wel wat angstig. Wel al één goede ontmoeting met een andere kleine hond waar ze ook heel leuk op reageerde. Dus ik vertrouw er ook wel op dat dat goed komt!

 

537690.jpg

Tadaa, hier fietsen we vanmorgen naar mijn schoonouders. Ze vindt het spannend en dat mag ook. Maar ze reageert ook hier weer ontzettend makkelijk. En dat vind ik dus weer erg fijn, want dat betekent ook dat ik wat makkelijker kan zeggen dat ik even met de fiets naar een ander parkje of bosje ga om daar te snuffelen met Nala. Want ik merk namelijk dat als ze ergens anders is, dat ze veel makkelijker meeloopt. En dat wil ik ook graag trainen/oefenen met haar. Laten zien dat de wereld groot is, maar dat ze zich bij mij veilig mag voelen en dat ze de wereld ook mag ontdekken.

 

En dan hier: de relaxte foto. Ik slaap hoor, baasje!

537691.jpg

 

 

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

We moeten alleen morgen wel echt gaan kijken voor een nieuw tuigje en ik hoop dat het kan, want begin van de week probeerden we haar ook al een nieuw tuigje aan te schaffen omdat ze veel bijt op haar tuigje (ze kan haar bekje er net onder wurmen, maar ze kan dan haar tuigje zelf niet meer loslaten uit haar bekje, we zijn hier uiteraard alert op). Maar de kleinste maat was toen nog te groot voor haar en we willen liever geen H-tuigje (zoals de K9).

 

Morgen gaan we naar een andere winkel, we hopen dat het dan wel lukt, want het tuigje is nu weer wat meer doorgebeten vergeleken met vorige week. surprised Dit terwijl we niet het idee hadden dat ze meer heeft zitten bijten afgelopen week, maar goed. Echt een heel sterk tuigje was het dan ook niet.

 

Zijn er nog tips? Toch gaan voor de K9 als een ander klein Y-tuigje nog niet past? Ik vind het niet zo heel erg handig om nu een duur tuigje aan te schaffen omdat ze nog groeit... Als ze uitgegroeid is ben ik wel bereid om een duur tuigje aan te schaffen zodat Nala een perfect zittend tuigje heeft.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Wij hadden voor onze shih tzu pups, een hurtta Y tuigje, prima tuigjes, ook goed te verstellen. Enige nadeel, ze moeten over het hoofd aangetrokken worden..

 

Inmiddels gebruiken wij de perfect fit, maar dit kochten we pas als ze bijna uitgegroeid waren. 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar wij zijn destijds met onze shitzu begonnen met een katten tuigje.

Misschien dat daar iets passends in te vinden is?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat een mooie update.

 

Nala gaat met sprongen van zevenmijls laarzen vooruit. Een voorbeeldige pup. laughing

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Wat een leuke update.  Fijn dat het zo goed gaatsmile

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Vandaag hebben we voor het eerst een grote ronde gewandeld met Nala!

 

We moesten naar de dierenwinkel, omdat Nala haar tuigje bijna heeft kapot gebeten. Dus we dachten dat wandelend te doen (is achter het boodschappen-complex). Het duurde allemaal natuurlijk even en zo nu en dan hebben we haar ook even opgetild (bv. oversteken van drukke straten).

 

Toen in de winkel ook alles nieuw en volop prikkels (want ja, vooral lekkere dingen stonden er haha). Tuigje kunnen vinden. Toen weer terug naar huis via de grasvelden van het voetbalclub hier (aan de achterkant/zijkant). Ze was wel moe, maar optillen? Nee hoor... dan spartelde ze zich los.

 

We zijn ongeveer een uurtje weg geweest (incl. de winkel in). Rustig gelopen, laten snuffelen waar ze even snuffelde en toen weer door. Nu een welverdiende kluif en straks lekker (lang) slapen. Misschien iets te lang alles bij elkaar, maar ze deed het super in ieder geval.

 

Ze reageerde ook hier weer beter dan ik zelf had verwacht. TOPPER!

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

" Dit klinkt misschien een beetje gek, maar wij zijn destijds met onze shitzu begonnen met een katten tuigje.
Misschien dat daar iets passends in te vinden is? "

 

Tuigje is gelukt, ik kon dezelfde kopen met een iets stevigere kwaliteit. Waren we ongeveer volgende week gegaan, dan was de kans groot dat we een grotere tuigje al hadden kunnen aanschaffen haha. Ach.

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

537755.jpg

Gisteren probeerde ik haar tot rust te laten komen door samen te kluiven, ze was er even uit geweest en toen was ze weer heel snel erg druk. Toen bedacht ik me om te kijken of het lukte om 'samen' te kluiven. Dit lukte. Deze foto is van vanmorgen, toen we ook weer even samen gingen kluiven.

 

537754.jpg

Foto van nét. Dit slaapt toch niet lekker zo, met haar bekkie half open tegen de benchrand aan? yell Ze heeft zo wel 10 minuten liggen slapen haha.

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Ramira 1 jaar nieuwe foto's
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^