Japanse Spits

Japanse Spits

Rasgroep van de Japanse Spits

De Japanse Spits behoort tot de Rasgroep "Spitsen en oertypes"

Geschiedenis van de Japanse Spits

Japanse Spits

de Japanse Spits komt oorspronkelijk uit Japan.
hij was eerst een echte waakhond, maar de populariteit daalde. later werd hij herondekt als gezelschapshond, en geimporteerd naar europa. momenteel zijn er nog niet veel Japanse Spitsen in Nederland.

Karakter van de Japanse Spits

Japanse Spits

het karakter van de Japanse Spits is heel fijn, ze zijn vrolijk, vriendelijk, moedig, levendig en waaks. als ze onraad ruiken zullen ze zeker beginnen te blaffen. dat doen ze graag. naar onbekenden zijn ze wat voorzichtig. eerst de kat uit de boom kijken. maar als je eenmaal zijn vertrouwen hebt gewonnen, heb je een vriend voor het leven. verder kunnen ze goed overweg met kinderen, maar als ze een nare ervaring krijgen met ze, dan zullen ze die voortaan ontwijken.

Rasstandaard van de Japanse Spits

de Japanse Spits is een licht rechthoekige kleine keeshond.

hun hoofd: middelgroot, met een geronde schedel, matige stop. Spitse voorsnuit, niet erg lang, goed gevuld onder de ogen. Kleine, ronde en zwarte neusspiegel, droge, zwart gepigmenteerde lippen.

ogen: middelgroot, driehoekig, iets schuin staand, dicht bij elkaar. Ze moeten donker zijn, met zo donker mogelijke oogranden.

oren: klein, driehoekig staand, hoog aangezet, naar voren gericht.

Gebit: schaargebit.

Hals: matig lang, goed gespierd.

Lichaam: kort, recht. Sterke rug met een goed ontwikkelde schoft. Diepe en brede borstkas, goed gebogen ribben, goed opgetrokken buiklijn. Brede lendenen, lange en iets gebogen croupe.

Ledematen: goed gehoekt in schouder en opperarm, matig sterke botten, rechte voorbenen, iets verende voormiddenvoeten. Krachtige achterbenen, met normaal gehoekte knie- en spronggewrichten, lage sprongen, evenwijdige achterbenen.

Voeten: klein, rond, met goed gesloten tenen. Dikke, donkere voetzolen, zwarte of donkere nagels.

Staart: matig lang, hoog aangezet, op de rug gedragen.

Gangwerk: lichtvoetig, levendig en zacht, hetgeen typerend is voor het ras.

Vacht: recht opstaand dekhaar, kort, zacht en dicht onderhaar. De vacht moet het langst zijn op de schoft, op de schouders en op de borst, waar hij een kraag vormt. De staart moet overvloedig behaard zijn. Op de snuit, de oren, de voorkant van de benen en de sprongen is de vacht korter.

Kleur: zuiver wit.

Schofthoogte: ideale hoogte van een reu is 30-38 cm, een teefje is iets kleiner, namelijk 30-35 cm

Gezondheid van de Japanse Spits

Japanse Spits

het zijn best gezonde honden, ze kunnen echter last krijgen van loszittende knieschijven, en van traanstrepen. de Japanse Spits kan 12 tot 15 jaar worden. maar er zullen natuurlijk uitzonderingen zijn.

Verzorging van de Japanse Spits

de vachtverzorging van de Japanse Spits is eenvoudig. eenmaal per week borstelen is voldoende. verder hoeven ze eigelijk nooit in bad. 1x per jaar is voldoende, omdat ze een vuilafstotende vacht hebben, wat zichzelf reinigt, en de Japanse Spits wast zich vaak zoals katten dat doen. ook ontbreekt bij hen de typische hondengeur

Opvoeding van de Japanse Spits

de Japanse Spits leert gemakkelijk en heeft plezier om samen spelletjes en oefeningen te doen. maar er is een maar. als ze eenmaal een trucje kunnen, dan vinden ze het niet nodig om die constant te herhalen. ze hebben 'wel wat beters te doen' ook hebben ze vrij veel beweging nodig. consequent blijven is heel belangrijk

Rasvereniging van de Japanse Spits


Keeshonden Club, Nederlandse
Keeshonden Club, Nederlandse

Gemonde
Website: http://www.keeshondenclub.nl/

Popularitieit van de Japanse Spits

De Japanse Spits staat op dit moment op de 101e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Japanse Spits

als je met de Japanse Spits een sport wilt beoefenen dan zijn dezen wel heel geschikt:GG/obedience, flyball, agility, doggydancing, frisbee en breitensport. ze zijn erg lenig en zullen graag met je dingen ondernemen

Japanse Spits pup aanschaffen

er is in nederland 1 erkende fokker. de teefjes kosten 1000,- en de reutjes 750,-

Japanse Spits fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Japanse Spits.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Japanse Spits pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Japanse Spits hebben ook deze rassen

Meer weten over de Japanse Spits ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: klein
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Japanse Spits:


Afbeeldingen

Japanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse SpitsJapanse Spits

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de Japanse Spits hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^