Odin epilepsie - - 1 jaar aanvalsvrij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Wat een goed nieuws, geweldig zeg. 

honden page profiel RenateRenate

Wat een geweldig nieuws! hp-thumbsup

 

Ik kan er alleen maar van dromen, ben al blij als we 14 dagen aanvalvrij halen, met drie soorten medicatie dan nog...cry

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Een mooie update.hp-wink

Laat die rotte aanvallen maar voorgoed wegblijven.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Ik heb het topic doorgelezen en je vermelde dat je een tekenband hebt omgedaan. Ik weet niet of de hond altijd een tekenband om heeft. Eefke heeft vorig jaar op de camping een vlooienbesmetting opgelopen. Vlooien druppels hielpen nauwelijks en daarom haar ook met een antivlooien shampoo gewassen en de omgeving gespoten. Een dag later had ze het geriatrisch vestibulair syndroom of te wel een verstoring van de zenuw van het slakkenhuis naar de hersenen. Volgens de DA hield dat geen verband met elkaar maar ik ben daar niet zo zeker van. Kennissen van mij met een Berner sennen hebben hetzelfde meegemaakt. De hond kreeg epileptische aanvallen na toediening van een antivlooienmiddel. Het kan zijn dat de ene hond er gevoeliger voor is dan de ander.

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Ik heb het topic doorgelezen en je vermelde dat je een tekenband hebt omgedaan. Ik weet niet of de hond altijd een tekenband om heeft. Eefke heeft vorig jaar op de camping een vlooienbesmetting opgelopen. Vlooien druppels hielpen nauwelijks en daarom haar ook met een antivlooien shampoo gewassen en de omgeving gespoten. Een dag later had ze het geriatrisch vestibulair syndroom of te wel een verstoring van de zenuw van het slakkenhuis naar de hersenen. Volgens de DA hield dat geen verband met elkaar maar ik ben daar niet zo zeker van. Kennissen van mij met een Berner sennen hebben hetzelfde meegemaakt. De hond kreeg epileptische aanvallen na toediening van een antivlooienmiddel. Het kan zijn dat de ene hond er gevoeliger voor is dan de ander. "

De tekenband waar Nicole het in de opening post over heeft, is een band met keramische kralen, geen band met chemische middelen ( deze band gebruik ik voor mijn aus met epilepsie ook ). 

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Dat heb ik niet uit de openingspost gehaald. Aan de andere kant zou ik niet weten hoe zo'n keramische band met kralen werkt. Gif doodt, Theetree en Geraniumolie weert af en Neemolie doodt na langere tijd ook. Misschien weet iemand op het forum het?

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Het was inderdaad een band met keramische kralen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik momenteel ook die niet meer gebruik, maar niet omdat dat ik denk dat dit de oorzaak is geweest. Maar ik ben gewoon extreem voorzichtig met alles van middelen.

In bijsluiters van sommige tekenmiddelen staat inderdaad dat er een extreem zeldzame kans is op toevallen. Aangezien mijn hond dus inderdaad al epilepsie heeft, gok ik daar uiteraard niet op. 

 

De reden dat ik ook met aardige zekerheid durf te zeggen dat de kralenband geen oorzaak is geweest, is omdat Odin ticks (een soort mini aanvallen) heeft vertoond voor en na dat dit allemaal gebeurde. Deze ticks had hij al voordat en nadat de band om zijn nek zat. 

Ik geef momenteel Odin alleen maar knoflook tegen teken en verder controleer ik hem elke dag. Tex en de katten ondergaat hetzelfde lot met betrekking tot het controleren, want ik neem het zekere voor het onzekere.

 

Wat ik ooit heb begrepen werken de kralen door een soort trilling. Maar Danielle kan dit misschien beter uitleggen. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een fijne update, geweldig om te lezen dat het Odin zo goed gaat.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Voor die kralenketting hoef je niet bang te zijn. Om heel eerlijk te zijn, geloof ik niet in dat soort dingen. Ik weet wel dat sommige honden van sommige merken tekenbanden of pillen tegen vlooien epileptische aanvallen kunnen krijgen. Toen Eefke dat syndroom kreeg dacht ik dat het met haar einde verhaal was en dat we haar in een badlaken van de dierenarts weer terug zouden nemen om haar te begraven. Gelukkig is het allemaal weer goed gekomen.
Juist met jouw hond zou ik niet zo gauw aan insecticiden beginnen.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Gebitsbehandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^