Odin epilepsie - - na 1,5 jaar een aanval

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Wat een goed nieuws, geweldig zeg. 

honden page profiel RenateRenate

Wat een geweldig nieuws! hp-thumbsup

 

Ik kan er alleen maar van dromen, ben al blij als we 14 dagen aanvalvrij halen, met drie soorten medicatie dan nog...cry

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Een mooie update.hp-wink

Laat die rotte aanvallen maar voorgoed wegblijven.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Ik heb het topic doorgelezen en je vermelde dat je een tekenband hebt omgedaan. Ik weet niet of de hond altijd een tekenband om heeft. Eefke heeft vorig jaar op de camping een vlooienbesmetting opgelopen. Vlooien druppels hielpen nauwelijks en daarom haar ook met een antivlooien shampoo gewassen en de omgeving gespoten. Een dag later had ze het geriatrisch vestibulair syndroom of te wel een verstoring van de zenuw van het slakkenhuis naar de hersenen. Volgens de DA hield dat geen verband met elkaar maar ik ben daar niet zo zeker van. Kennissen van mij met een Berner sennen hebben hetzelfde meegemaakt. De hond kreeg epileptische aanvallen na toediening van een antivlooienmiddel. Het kan zijn dat de ene hond er gevoeliger voor is dan de ander.

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Ik heb het topic doorgelezen en je vermelde dat je een tekenband hebt omgedaan. Ik weet niet of de hond altijd een tekenband om heeft. Eefke heeft vorig jaar op de camping een vlooienbesmetting opgelopen. Vlooien druppels hielpen nauwelijks en daarom haar ook met een antivlooien shampoo gewassen en de omgeving gespoten. Een dag later had ze het geriatrisch vestibulair syndroom of te wel een verstoring van de zenuw van het slakkenhuis naar de hersenen. Volgens de DA hield dat geen verband met elkaar maar ik ben daar niet zo zeker van. Kennissen van mij met een Berner sennen hebben hetzelfde meegemaakt. De hond kreeg epileptische aanvallen na toediening van een antivlooienmiddel. Het kan zijn dat de ene hond er gevoeliger voor is dan de ander. "

De tekenband waar Nicole het in de opening post over heeft, is een band met keramische kralen, geen band met chemische middelen ( deze band gebruik ik voor mijn aus met epilepsie ook ). 

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Dat heb ik niet uit de openingspost gehaald. Aan de andere kant zou ik niet weten hoe zo'n keramische band met kralen werkt. Gif doodt, Theetree en Geraniumolie weert af en Neemolie doodt na langere tijd ook. Misschien weet iemand op het forum het?

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Het was inderdaad een band met keramische kralen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik momenteel ook die niet meer gebruik, maar niet omdat dat ik denk dat dit de oorzaak is geweest. Maar ik ben gewoon extreem voorzichtig met alles van middelen.

In bijsluiters van sommige tekenmiddelen staat inderdaad dat er een extreem zeldzame kans is op toevallen. Aangezien mijn hond dus inderdaad al epilepsie heeft, gok ik daar uiteraard niet op. 

 

De reden dat ik ook met aardige zekerheid durf te zeggen dat de kralenband geen oorzaak is geweest, is omdat Odin ticks (een soort mini aanvallen) heeft vertoond voor en na dat dit allemaal gebeurde. Deze ticks had hij al voordat en nadat de band om zijn nek zat. 

Ik geef momenteel Odin alleen maar knoflook tegen teken en verder controleer ik hem elke dag. Tex en de katten ondergaat hetzelfde lot met betrekking tot het controleren, want ik neem het zekere voor het onzekere.

 

Wat ik ooit heb begrepen werken de kralen door een soort trilling. Maar Danielle kan dit misschien beter uitleggen. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een fijne update, geweldig om te lezen dat het Odin zo goed gaat.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Voor die kralenketting hoef je niet bang te zijn. Om heel eerlijk te zijn, geloof ik niet in dat soort dingen. Ik weet wel dat sommige honden van sommige merken tekenbanden of pillen tegen vlooien epileptische aanvallen kunnen krijgen. Toen Eefke dat syndroom kreeg dacht ik dat het met haar einde verhaal was en dat we haar in een badlaken van de dierenarts weer terug zouden nemen om haar te begraven. Gelukkig is het allemaal weer goed gekomen.
Juist met jouw hond zou ik niet zo gauw aan insecticiden beginnen.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

1,5 jaar aanvalsvrij. En zonder waarschuwing, zonder tics; aanval.

 

Vanavond heeft Odin opnieuw een aanval gehad. Kort, dat wel. Hij was al snel weer zichzelf, maar dit was een wake up call. Odin lag onder ons bureau, waar wij beide zaten, dus we zagen het gebeuren. Tex snel naar de andere kamer, die heeft niet doorgehad wat er aan de hand was. 

Het voelde na al die tijd…. weg, soort van. Je wist dat hij het heeft, maar je verwacht het toch niet helemaal, ergens. Twee maanden terug nog bloedgeprikt, alles was perfect. 

Heel eerlijk, ben ik ook wat makkelijker geworden met zijn medicijnen. Er mag volgens het boekje maar een half uur verschil in zitten; drie kwartier of een uur kwam wel eens voor. Is dit het geweest? Geen idee, ik hoop het. Dat zou betekenen dat ik er iets aan kan doen. 

Bah. Hopelijk blijft het hierbij, anders gaan we ophogen. 
Vanavond slaap ik op de bank, lekker tegen hem aan. hp-heart 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ai wat balen. Heeft hij erg door de aanval geleden? Meestal zie je sowieso dat ze daarna heel moe zijn.

 

Hopelijk helpt het als je de interval tussen het geven van de medicatie nauwkeurig aanhoudt. Maar zoveel verschil was er niet. Ik hoop dat er geen volgende aanval komt en anders in overleg met je DA ophoging van de medicatie.

 

Odin zal het fijn en veilig vinden als je vannacht bij hem slaapt.

 

 

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ohh nee, wat vreselijk balen dit. 

 

Hoop dat het bij die ene korte aanval blijft. 

 

En het is gissen of het komt doordat de medicatie niet altijd op dezelfde tijd wordt gegeven. 

 

Ik probeer altijd vaste tijden aan te houden, maar dat lukt niet altijd, zeker niet op de dagen dat ik naar de hondenschool ben om les te geven, of te trainen met Djaira ( zaterdags krijgt ze haar medicatie vroeger, en woensdag avond meestal iets later, dan geeft mijn vader het als hij koffie in gaat schenken ). 

 

Ook ben ik al een keer of 3 in 5,5 jaar tijd vergeten de medicatie te geven, dit maakt bij Kaylin gelukkig niks uit, ook bij het verschil van zomer en wintertijd kijk ik niet naar, ze krijgt standaard haar eerst medicatie om 7.45, daarna rond 9.00 rond 16.30, rond 19.45 en als ik naar bed ga haar laatste medicatie ( dat is meestal tussen 22.30 en 23.00) soms later soms eerder.

 

 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Update: Atopie, allergie.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^