Verantwoord vermeerderen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

" Hoe kan iemand vallen voor een "ras" als de Boomer,  terwijl geen 2 honden hetzelfde zijn zowel qua uiterlijk als karakter? Overall zijn de rassen hierboven natuurlijk allemaal klein van stuk en geschikt als gezelschapshond. Maar het verschil tussen het ene Boomertje en een ander Boomertje is heel groot.
 
Mijn buurvrouw schafte een Boomer aan, omdat haar moeder er al één had. Ze kocht een Maltezer x Shih Tzu, volgens de verkoper. Ze verwachtte dat haar pup eenmaal volwassen lang weelderig haar zou hebben. Een typische kniphond die regelmatig een trimsalon zou moeten bezoeken, precies zoals de Boomer van haar moeder. Het hondje is nu volwassen en lijkt bijna een raszuivere Tibetaanse Spaniël. Ze houdt natuurlijk wel van het beestje maar het is niet wat ze verwachtte. "

Dat is dus precies wat ik me afvraag bij mensen die graag een Boomer willen. Vaak krijg je dan als antwoord dat ze graag een kruising willen tussen een Maltezer en een Shih Tzu. Wat mensen niet beseffen is dat er vaak totaal geen controle is op de voorouders van zulke hondjes waardoor oma misschien wel een teckel is. Als dan bij die pup ineens de teckel eigenschappen naar boven komen, heb je dus best wel een pittig pupje wat niet echt meer lijkt op een gezelschapshondje aangezien er flink wat jachtinstinct in zit. Voor mijn gevoel is het dus een beetje een Russische roulette met karaktereigenschappen. 

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

" Ik heb een gruwelijke hekel aan stofzuigen. Dit wil ik het liefst beperken tot 1 maal per week. Ik heb daarom altijd ruwharige honden die alleen wat haar verliezen als ze plukrijp zijn
 
Ik zie de noodzaak van "nieuwe rassen" ook niet zo. Er zijn al zovéél rassen, er zal er toch wel één tussen zitten die je als mens aanspreekt? Ik vind dat de Poedel en de Labrador elk hun eigen charme hebben. Maar gezien de hype zal ik dat wel verkeerd zien "

Het voordeel van verantwoordelijke nieuwe rassen is het vergroten van de genenpoel. Het is steeds lastiger om gezonde honden te fokken binnen hetzelfde ras en outcross kan daar wel een antwoord voor zijn. Maar dan moet dat wel verantwoord gebeuren met de nodige gezondheidstesten. Het zou bijvoorbeeld niet verantwoordelijk zijn om een niet-geteste Berner Sennen bij een niet-geteste Leonberger te zetten omdat het risico op HD en ED dan heel groot is. 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

" Misschien begrijp ik je verkeerd hoor. Maar het lijkt alsof je 2 verschillende begrippen door elkaar gebruikt. Outcross is toch niet het creëren van een verantwoordelijk nieuw "ras"? "

Klopt, outcross is het verbreden van een genenpoel binnen een ras. Zo worden bij verschillende wolfshonden bijvoorbeeld Witte Herders of Poolhonden toegevoegd. 

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

In feite is elke fok natuurlijk vermeerdering. Verantwoorde vermeerdering = verantwoorde fok. De vraag is dus of het verantwoord fokken van kleine kruisinghonden een manier is om te strijden tegen de broodfok, als ik het correct begrijp. 

 

Of het (iets) zal helpen tegen de broodfok; vast wel. Of dit realistisch is; waarschijnlijk niet. Alleen al vanwege het feit dat het grootste deel van deze kruisinghonden niet verantwoord (uit geteste ouders met bekende afstamming) ter wereld komt. Ook omdat de grootste vraag tijdens deze crisis waarschijnlijk redelijk impulsief ontstaat, terwijl een verantwoord fokker (ongeacht ras/kruising) geen pups kwijt wil aan impulsaankopen. 

 

Ik denk dat de strijd tegen broodfok sterker gestreden kan worden als de NVWA sneller ingrijpt, invallen doet, onverwacht controleert en boetes uitdeelt. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik denk dat boomers vooral gewild zijn om hun hoog knuffelgehalte in combinatie met het prijskaartje. Waar ze weg komen kan kopers vaak pas boeien als de pup niet gezond blijkt te zijn. De kans is groot dat aan boomer pups van ouders met een stamboom een hoger prijskaartje hangt en of ze dan nog zo gewild zijn?

honden page profiel JeannetJeannet

" Ik denk dat boomers vooral gewild zijn om hun hoog knuffelgehalte in combinatie met het prijskaartje. Waar ze weg komen kan kopers vaak pas boeien als de pup niet gezond blijkt te zijn. De kans is groot dat aan boomer pups van ouders met een stamboom een hoger prijskaartje hangt en of ze dan nog zo gewild zijn? "

 

Dat denk ik ook, dat het prijskaartje heel erg mee speelt en dat ze vaak niet al te groot zijn, hoog knuffelgehalte hebben en dat ze over het algemeen relatief snel te krijgen. 

Bij mij zou het inderdaad, in de toekomst, de prijs van een hond wel mee gaan spelen als ik eerlijk ben. Ik ben bereid tot een x-bedrag te betalen en daarboven niet meer. En ik denk dat er voor mij dan al heel veel honden af zouden vallen nu, want ik vind veel honden te duur worden. (Maar dat is een andere discussie)

En als ik eerlijk ben, ben ik ook niet van plan om meerdere jaren op een wachtlijst te komen. Dus als ik weer een hond zou willen, ga ik ook kijken wat er dan beschikbaar is of binnenkort beschikbaar komt. Ik zou wel proberen om de broodfokkers buiten te deur houden, maar broodfokkers worden ook al gehaaider. Ik blijf het een moeilijke kwestie vinden. Waarschijnlijk kom ik dan ook uit bij een hondje uit het buitenland wat geen pup meer is.

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

"  
Dat denk ik ook, dat het prijskaartje heel erg mee speelt en dat ze vaak niet al te groot zijn, hoog knuffelgehalte hebben en dat ze over het algemeen relatief snel te krijgen. 
Bij mij zou het inderdaad, in de toekomst, de prijs van een hond wel mee gaan spelen als ik eerlijk ben. Ik ben bereid tot een x-bedrag te betalen en daarboven niet meer. En ik denk dat er voor mij dan al heel veel honden af zouden vallen nu, want ik vind veel honden te duur worden. (Maar dat is een andere discussie)
En als ik eerlijk ben, ben ik ook niet van plan om meerdere jaren op een wachtlijst te komen. Dus als ik weer een hond zou willen, ga ik ook kijken wat er dan beschikbaar is of binnenkort beschikbaar komt. Ik zou wel proberen om de broodfokkers buiten te deur houden, maar broodfokkers worden ook al gehaaider. Ik blijf het een moeilijke kwestie vinden. Waarschijnlijk kom ik dan ook uit bij een hondje uit het buitenland wat geen pup meer is. "

Maar dan moet je toch gewoon eerder anticiperen op het feit dat je wellicht in de toekomst een pup wilt aanschaffen? 

Ik heb bijvoorbeeld nu nog een pup van 6 maanden rondlopen maar ik wil er wel graag over 1,5/2 jaar een pup bij. Het ras waar ik geïnteresseerd in ben heeft een wachtlijst dus ben ik nu alweer aan het informeren bij fokkers en wil ik me over een tijdje al op een wachtlijst laten zetten.

 

Een hond is een keuze die je maakt voor 8-16 jaar van je leven. Dan kan een paar maanden wachtlijst daar toch wel bij als je daarvoor een pup krijgt die wel met de juiste redenen gefokt is? De voorpret van het wachten, uitkiezen van fokkers, bezoeken van de pups als ze geboren zijn enz. Is toch veel groter dan zo maar even beslissen dat je een pup wilt en die gelijk kunnen ophalen met 8 weken? 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

' verantwoord vermeerderen'= contradictie

Of je vermeerderd. 

Of je fokt verantwoord. Volgens de regels van het ras of minimaal dierenwelzijn.

Beide kan niet.

 

Ik stel voor dat er haast gemaakt wordt met het verder ontwikkelen van slimme robothondjes met een fluffy vacht.

Daar is veel vraag naar en het is aan alle kanten verantwoord en kun je zonder zorgen aan (laten) schaffen.

Gebruik voor een tijdelijk toegenomen vraag naar kleine hondjes nooit geen levende hondjes; je zult er  de wildgroei en alle ellende van dien mee bevorderen.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

535868.jpg

Dit dus

Al te koop vanaf 165 euro. Daarvoor blaft, knikt, en kwispelt de pup ook. 

Maar hij hoeft nooit eten en poept nooit......En heeft een uitknophp-wink

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

" Maar dan moet je toch gewoon eerder anticiperen op het feit dat je wellicht in de toekomst een pup wilt aanschaffen? 
Ik heb bijvoorbeeld nu nog een pup van 6 maanden rondlopen maar ik wil er wel graag over 1,5/2 jaar een pup bij. Het ras waar ik geïnteresseerd in ben heeft een wachtlijst dus ben ik nu alweer aan het informeren bij fokkers en wil ik me over een tijdje al op een wachtlijst laten zetten.
 
Een hond is een keuze die je maakt voor 8-16 jaar van je leven. Dan kan een paar maanden wachtlijst daar toch wel bij als je daarvoor een pup krijgt die wel met de juiste redenen gefokt is? De voorpret van het wachten, uitkiezen van fokkers, bezoeken van de pups als ze geboren zijn enz. Is toch veel groter dan zo maar even beslissen dat je een pup wilt en die gelijk kunnen ophalen met 8 weken?  "


Eerder anticiperen gaat niet altijd. Mijn man wilde geen honden, nooit. En ik wilde juist altijd al een hond. Na een aantal sessies met een therapiehond merkte mijn man toch wel wat verschil bij mij, toen ging de deur op een kiertje. Als ik toen mezelf op een wachtlijst had laten plaatsen voor twee jaar was die deur weer potdicht geweest. 

Zo is Bam gekomen als specifiek vriendje voor mijn autistische zoon. Die was ook niet gebaat geweest bij twee jaar wachten. Bovendien was voor mijn zoon de klik met een hondje ook belangrijk, dus kiezen was ook een ding. 

Een vriendin van me verloor in een half jaar haar echtgenoot en haar hond. Allebei onverwacht. Ze is pas 35. Gelukkig kreeg ze bij een fokker voorrang, want ook zij was niet gebaat geweest bij jaren op een wachtlijst. 

 

Er zijn wel meerdere redenen waarom een wachtlijst soms niet handig is. 

 

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

" Eerder anticiperen gaat niet altijd. Mijn man wilde geen honden, nooit. En ik wilde juist altijd al een hond. Na een aantal sessies met een therapiehond merkte mijn man toch wel wat verschil bij mij, toen ging de deur op een kiertje. Als ik toen mezelf op een wachtlijst had laten plaatsen voor twee jaar was die deur weer potdicht geweest. 
Zo is Bam gekomen als specifiek vriendje voor mijn autistische zoon. Die was ook niet gebaat geweest bij twee jaar wachten. Bovendien was voor mijn zoon de klik met een hondje ook belangrijk, dus kiezen was ook een ding. 
Een vriendin van me verloor in een half jaar haar echtgenoot en haar hond. Allebei onverwacht. Ze is pas 35. Gelukkig kreeg ze bij een fokker voorrang, want ook zij was niet gebaat geweest bij jaren op een wachtlijst. 
 
Er zijn wel meerdere redenen waarom een wachtlijst soms niet handig is. 
  "

Maar die situaties zijn toch situaties waarin er impulsief een hond word aangeschaft? 

Meningen zullen hierover verdeeld zijn en dat is prima maar ik vind dat dieren geen impulsaankoop mogen zijn. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Eerder anticiperen gaat niet altijd. Mijn man wilde geen honden, nooit. En ik wilde juist altijd al een hond. Na een aantal sessies met een therapiehond merkte mijn man toch wel wat verschil bij mij, toen ging de deur op een kiertje. Als ik toen mezelf op een wachtlijst had laten plaatsen voor twee jaar was die deur weer potdicht geweest. 
Zo is Bam gekomen als specifiek vriendje voor mijn autistische zoon. Die was ook niet gebaat geweest bij twee jaar wachten. Bovendien was voor mijn zoon de klik met een hondje ook belangrijk, dus kiezen was ook een ding. 
Een vriendin van me verloor in een half jaar haar echtgenoot en haar hond. Allebei onverwacht. Ze is pas 35. Gelukkig kreeg ze bij een fokker voorrang, want ook zij was niet gebaat geweest bij jaren op een wachtlijst. 
 
Er zijn wel meerdere redenen waarom een wachtlijst soms niet handig is. 
  "

 

Dat zijn puur redenen voor je zelf en heeft niets met het welzijn van een hond te maken.

Iedereen die snel een hond wil en niet kan wachten, kan daar zijn reden voor hebben.

Het gevaar is dan wel dat de wens om een hond te hebben groter is dan de interesse waar een pup vandaan komt en hoe de omstandigheden waren waarin het nest geboren is.

Zo zal het denk ik wel vaak gaan dat de marktplaats boomertjes die vanuit overal en nergens verhandeld worden, toch massaal gekocht worden.

Je kan er in ieder geval op letten dat je bij een nest uitkomt die pas geboren is.

Zodat je het meerdere malen kan bezoeken en kunt zien hoe er voor de dieren gezorgd wordt.

 

 

 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

De aanschaf van een hond doe je per definitie voor jezelf. Je doet dat niet voor de hond. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" De aanschaf van een hond doe je per definitie voor jezelf. Je doet dat niet voor de hond.  "

 

Ja dat begrijp ik.

Maar  gaat het jou dan alleen om de pup?

Vind jij het belangrijk of de moeder hond een fijn leven heeft en niet uitgebuit wordt?

Hoe ze eruit ziet, wat voor karakter, gezond?

Heb je er enige interesse in welke reu werd gebruikt en hoe ze daaraan kwamen?

Wat voor karakter heeft de reu, gezond?

Of is dit niet gebruikelijk om hier bij boomers op te letten?

Ik weet eigenlijk niet wat mensen voor eisen stellen als ze een boomer willen.

 

 

 

 

 

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Ach, t is maar net waar je prioriteiten liggen hè. 

Ik wacht liever 2 jaar op een pup uit verantwoorde fok waarbij ik zeker weet dat ouderdieren ook een goed leven hebben dan dat ik alleen voor mijn eigen belang kies en binnen 2 weken een pup heb waarvan de moederhond wellicht wel elke loopsheid een nestje heeft. 

Kwestie van het grotere geheel belangrijker vinden dan mijzelf. 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

" Ach, t is maar net waar je prioriteiten liggen hè. 
Ik wacht liever 2 jaar op een pup uit verantwoorde fok waarbij ik zeker weet dat ouderdieren ook een goed leven hebben dan dat ik alleen voor mijn eigen belang kies en binnen 2 weken een pup heb waarvan de moederhond wellicht wel elke loopsheid een nestje heeft. 
Kwestie van het grotere geheel belangrijker vinden dan mijzelf.  "

Je rijdt ook electrisch, eet veganistisch en hebt de verwarming op 17?

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

" Je rijdt ook electrisch, eet veganistisch en hebt de verwarming op 17? "

Wat heeft dat te maken met de verantwoordelijke hondenfok? 

honden page profiel DanielleDanielle

" Je rijdt ook electrisch, eet veganistisch en hebt de verwarming op 17? "

Ok, ik ben het ermee eens dat Britt soms overkomt als een heilig boontje maar dit is geen vergelijking. 

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

" Ok, ik ben het ermee eens dat Britt soms overkomt als een heilig boontje maar dit is geen vergelijking.  "

Haha hoezo een heilig boontje? Dit heeft toch te maken met zelf de verantwoordelijkheid nemen om de fok niet te steunen waarbij ouderdieren wellicht uitgebuit worden.

Ik ben ook niet heilig en maak zeker ook fouten maar als het gaat om dierenwelzijn probeer ik wel de juiste keuzes te maken. Dan vind ik het persoonlijk niet verantwoord om maar zomaar een pup te kiezen omdat je dan sneller een hond hebt. 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

" Wat heeft dat te maken met de verantwoordelijke hondenfok?  "

Kwestie van het grotere geheel belangrijker vinden dan jezelf. 

het is hier altijd zo zwart-wit, erg ongenuanceerd. Alsof het een niet zonder het ander kan. Ik kan daar niet tegen. 

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

" Kwestie van het grotere geheel belangrijker vinden dan jezelf. 
het is hier altijd zo zwart-wit, erg ongenuanceerd. Alsof het een niet zonder het ander kan. Ik kan daar niet tegen.  "

We hebben deze discussie al een keer gehad en we staan hier inderdaad tegenovergesteld in. Ik zal mijn mening over pretnesten, bro0dfok en nesten met niet-geteste ouders inderdaad nooit veranderen. 

Je opent zelf een topic waarvan je weet dat het een discussiepunt kan worden. Ik vind discussiëren altijd erg interessant maar je wordt altijd snel erg persoonlijk. Jammer. 

Blijf lekker doen waar je je goed bij voelt, dan doe ik dat ook hp-thumbsup

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Kwestie van het grotere geheel belangrijker vinden dan jezelf. 
het is hier altijd zo zwart-wit, erg ongenuanceerd. Alsof het een niet zonder het ander kan. Ik kan daar niet tegen.  "

 

 

Maar wat is jouw oplossing dan voor verantwoorde fok van boomers?

Je bent het nergens mee eens, reageert ook bijna nergens op.

Wat is het doel eigenlijk van jouw topic?

Wat wil je bereiken?

 

Of wil je duidelijk maken dat er te weinig honden  uit verantwoorde en gezonde fok komen?

Dat dit een  geldige reden is om aan de snel te krijgen boomer te beginnen, ook al weet je vaak niets van de achtergrond.

 

 

 

honden page profiel DanielleDanielle

" We hebben deze discussie al een keer gehad en we staan hier inderdaad tegenovergesteld in. Ik zal mijn mening over pretnesten, bro0dfok en nesten met niet-geteste ouders inderdaad nooit veranderen. 
Je opent zelf een topic waarvan je weet dat het een discussiepunt kan worden. Ik vind discussiëren altijd erg interessant maar je wordt altijd snel erg persoonlijk. Jammer. 
Blijf lekker doen waar je je goed bij voelt, dan doe ik dat ook  "

Ik ben het met je eens dat dierenwelzijn voorop staat. Bij mij geldt dat ook. Ben absoluut tegen br00dfok en het is niet oke hoe veel mensen nu een pup nemen zonder zich te verdiepen in het ras of de fokker. Maar het is niet zo dat als je geen 2 jaar op je pup hebt gewacht je dus automatisch kiest voor een pup uit de br00dfok. Ik heb ook geen 2 jaar gewacht. Sterker, ik had mijn pup in 4 maanden. Maar wie ben jij om te zeggen dat ik mijn pup uit de br00dfok heb of dat ik me er niet in verdiept heb? Ja, vaak is dat wél het geval maar het is niet zo zwart wit (wat maaike ook zegt). Ik ben geen uren maar dagen en weken bezig geweest met ras 'uitzoeken', fokkers vergelijken en zoeken naar de (voor mij) beste fokker. Geen br00dfokker dus, dat was een harde eis van mij. Een die het beste voor heeft met de pups, waarvan ik de ouderhonden kan zien en waarvan zij ook getest zijn.

Gek he? Een hond binnen 4 maanden waarvan ik beide ouderhonden (moeder en vader) heb gezien en die getest zijn op erfelijke aandoeningen (waaronder ED en HD). Waarvan de pup zeer goed gesocialiseerd is. Vanaf moment 1 dat de pup bij mij is vindt hij álles en iedereen leuk en is nergens bang voor. Moeder krijgt max 1 nestje per 3 jaar. Fokker heeft sinds ik mijn pup heb opgehaald uberhaupt geen nestjes meer gehad. Er werd mij veel vragen gesteld over mijn thuissituatie en hoe ik voor de hond zal zorgen. Daarnaast kon ik hen alle kritische vragen stellen die ik maar had en deze werden vriendelijk en uitgebreid beantwoord.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  
 
Maar wat is jouw oplossing dan voor verantwoorde fok van boomers?
Je bent het nergens mee eens, reageert ook bijna nergens op.
Wat is het doel eigenlijk van jouw topic?
Wat wil je bereiken? "

Hier ben ik ook erg benieuwd naar. 

 

Daarbij heeft Britt toch ook gewoon gelijk? Ook ik vind verantwoorde fok belangrijk, ik wilde 4 jaar geleden al een pup aanschaffen, en het moment dan eindelijk kwam, kon ik nog een 2 jaar op een wachtlijst staan. Ik had ook de keus om via marktplaats de eerste beste pup te kopen maar ook ik vind het erg belangrijk om te zien hoe het karakter van de ouderdieren zijn, waarom er voor een bepaalde reu - teef combinatie is gekozen, welke testen er zijn uitgevoerd. Het is daarbij ook nog eens enorm leuk om het moment van de dekking tot geboorde, tot pup ophalen mee te maken. 

 

Wanneer je een pup van marktplaats haalt, weet je er eigenlijk niets van. 

 

Er zitten overigens ook heus wel goede fokkers tussen hoor. Kahlúa komt ook van marktplaats, maar ik heb haar wel met 3 weken oud voor het eerst mogen ontmoeten. Heb beide ouders gezien, beide ouders zijn ook getest op erfelijke aandoeningen, en ik heb tot op heden contact met zowel de fokker als de eigenaar van de reu. Maar dit is in de meeste gevallen helaas niet het geval. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waar komt dat  idee vandaan dat je 2 jaar op de  wachtlijst moet staan voor een goed gefokte hond? 

 

honden page profiel DanielleDanielle

" Waar komt dat  idee vandaan dat je 2 jaar op de  wachtlijst moet staan voor een goed gefokte hond? 
  "

Dat is precies wat ik me ook afvraag.

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

" Ik ben het met je eens dat dierenwelzijn voorop staat. Bij mij geldt dat ook. Ben absoluut tegen br00dfok en het is niet oke hoe veel mensen nu een pup nemen zonder zich te verdiepen in het ras of de fokker. Maar het is niet zo dat als je geen 2 jaar op je pup hebt gewacht je dus automatisch kiest voor een pup uit de br00dfok. Ik heb ook geen 2 jaar gewacht. Sterker, ik had mijn pup in 4 maanden. Maar wie ben jij om te zeggen dat ik mijn pup uit de br00dfok heb of dat ik me er niet in verdiept heb? Ja, vaak is dat wél het geval maar het is niet zo zwart wit (wat maaike ook zegt). Ik ben geen uren maar dagen en weken bezig geweest met ras 'uitzoeken', fokkers vergelijken en zoeken naar de (voor mij) beste fokker. Geen br00dfokker dus, dat was een harde eis van mij. Een die het beste voor heeft met de pups, waarvan ik de ouderhonden kan zien en waarvan zij ook getest zijn.
Gek he? Een hond binnen 4 maanden waarvan ik beide ouderhonden (moeder en vader) heb gezien en die getest zijn op erfelijke aandoeningen (waaronder ED en HD). Waarvan de pup zeer goed gesocialiseerd is. Vanaf moment 1 dat de pup bij mij is vindt hij álles en iedereen leuk en is nergens bang voor. Moeder krijgt max 1 nestje per 3 jaar. Fokker heeft sinds ik mijn pup heb opgehaald uberhaupt geen nestjes meer gehad. Ja kind, het is mogelijk "

Beetje jammer dat je het bericht zo moet afsluiten. 

Ik zeg nergens dat ik iemand verplicht om 2 jaar op een wachtlijst te staan hè en dat minder slecht is. Ik zeg continu dat ik tegen nestjes ben waarvan geen gezondheidstesten zijn uitgevoerd. Dat jij met een ras als een Golden genoeg keus hebt uit verantwoorde nestjes, komt omdat het een populair ras is. Er zijn nou eenmaal veel fokkers van en dat is voor pupkopers een luxe die mensen met een voorkeur voor een ander ras niet hebben. Maar ik zeg toch nergens dat dat slecht is? Zolang de ouders getest zijn en een goed leven hebben vind ik het prima hoor. 

De twee jaar benoemde ik meer uit eigen ervaring bij mijn huidige en toekomstige pup. Twee jaar is een wachttijd die bij veel rassen voorkomt. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Beetje jammer dat je het bericht zo moet afsluiten. 
Ik zeg nergens dat ik iemand verplicht om 2 jaar op een wachtlijst te staan hè en dat minder slecht is. Ik zeg continu dat ik tegen nestjes ben waarvan geen gezondheidstesten zijn uitgevoerd. Dat jij met een ras als een Golden genoeg keus hebt uit verantwoorde nestjes, komt omdat het een populair ras is. Er zijn nou eenmaal veel fokkers van en dat is voor pupkopers een luxe die mensen met een voorkeur voor een ander ras niet hebben. Maar ik zeg toch nergens dat dat slecht is? Zolang de ouders getest zijn en een goed leven hebben vind ik het prima hoor. 
De twee jaar benoemde ik meer uit eigen ervaring bij mijn huidige en toekomstige pup. Twee jaar is een wachttijd die bij veel rassen voorkomt.  "

 

Je hebt gelijk dat het niet zo'n nette afsluiting was. Ik zal het weghalen. Het blijft dan wel in je quote staan maar ik neem mijn verantwoordelijkheid.

 

Het klopt dat de Golden populair is en daardoor veel fokkers > helaas ook veel br00dfokkers daardoor. Het tegenovergestelde gebeurt ook: 'hm ik wil een pup, hey een golden wordt veel aangeboden! dan doen we die wel.' Terwijl dat ook een ras is (zoals alle rassen) dat echt bij je moet passen en waar ook veel tijd, geduld en energie in gestopt moet worden. De Leonberger (mooi ras trouwens) is een ander verhaal. Merk je veel br00dfokkers die met dit ras f0kken? Want het zou ook kunnen, omdat het ras minder populair is dat vooral mensen die écht per se dat ras willen hebben, die ook kopen. Juist omdat ze dus langer moeten wachten en er dus ook echt voor gaan. 


Overigens vind ik veel populaire kruisingen totaal nutteloos, waaronder boomer en labradoodle. Ook ik zou willen dat mensen beter nadenken voor ze zo'n hondje aanschaffen en liever voor een ras gaan. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Dat is precies wat ik me ook afvraag. "

 

Ik heb 3 honden (gehad), alle drie niet langer dan een jaar moeten wachten. 

En bij alle drie op de wachtlijst voordat het nestje geboren was. hp-smile

En wij hebben geen populaire rassen, dan staan er in verhouding natuurlijk ook minder mensen op een wachtlijst. 

 

 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Ik moest hier zo om lachen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^