Boomer hondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Markissa12Markissa12

Hoihoi!

Ik zou graag een boomer puppy aanschaffen. Nu heb ik kennel Alblasserwaard gevonden. Ik lees veel oude reacties die erg negatief zijn. Heeft iemand recent ervaring met deze kennel?

 

Dankje!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou er ver van wegblijven.

Tenzij je graag een hond hebt die veel ziek is, ernstige pijnlijke afwijkingen heeft en jouzelf erg veel verdriet doet.

 

Boomers vind je doorgaans alleen maar bij de broodfok en de huis/tuin/oeps nestjes.

 

Deze ouderdieren zijn niet getest op en vrijbevonden van erfelijke afwijkingen. Dit maakt de kans dat je pup ernstige afwijkingen kan hebben erg groot. 

 

Waarom wil je een hond aanschaffen?

Wat voor ras zoek je?

Wat vind je belangrijk waar de hond aan 'moet voldoen'?

Wat wil je met de hond ondernemen?

Hoe verder in de toekomst als je weer moet werken na het hele corona gebeuren?

 

Nu zitten vele mensen thuis, denken ineens in een opwelling; goh ik kan wel even een pup kopen.

Kopen bij de eerste de beste, zonder zich goed te hebben ingelezen in ras, gezondheid enz. enz.

 

Denk goed na, een hond koop je niet zomaar even. Dat is een zoektocht langs vele goede fokkers, praten, praten, kennismaken met diverse rassen die jou aanspreken en dan nog goed nadenken of je echt wel voor het ras wilt gaan.

 

Dan kom je doorgaans nog op een wachtlijst, want pups heb je er natuurlijk niet zomaar liggen.

 

Goede fokkers fokken met een doel. Een zo gezond mogelijke combinatie ouderdieren en zo gezond mogelijke nakomelingen, die ook even zo goed gesocialiseerd worden.

 

Betaal je voor, kost wat meer dan de eerder genoemde fokkers. Maar onthoud dat het je later veel verdriet en duizenden euro's aan dierenartskosten kan besparen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Op hun site staat geen pups beschikbaar.

 

Voor een zgn. boomer pup €600; kassa!  : ouders geen testen ondergaan en dus niet goed bevonden op erfelijke aandoeningen. Denk bij deze hondjes dan aan bijv. patella luxatie en ECVO ogentest. Geen stamboom dus inteelt percentage niet te berekenen.

 

Als je veel negatieve ervaringen vindt, waarom dan nog geinteresseerd? surprised Wegblijven dan.

honden page profiel Markissa12Markissa12

Toen ik nog thuis woonde hadden we altijd een Maltezer. Super leuk hondje! Zoiets soortgelijks zoek ik, en een boomer (of shih tzu) spreekt me erg aan qua uiterlijk. Ik ben opzoek naar een klein gezelschapshondje dat niet verhaard. Gewoon voor de gezelligheid en af en toe een blokje mee om te gaan. 

Ik neem zeker GEEN hond omdat het nu coronacrisis is. Ben zelf opgegroeid met een hondje, dus ik weet echt wel wat het inhoud ;) Ben op dit moment ook (gelukkig) gewoon mijn normale uren aan het werken. Toch mis ik een hond heel erg, omdat het toch een onderdeel is van een gezin.

Ik zag dat de reacties over kennel Alblasserwaard al best oud waren, dus dacht misschien is er de laatste tijd iets veranderd in positieve zin

Als jullie tips hebben, altijd welkom!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Bij een boomer (geen ras enkel een kruising) weet je dus nooit of die verhaart of niet aangezien je nooit precies weet welke rassen er in zitten. Houd er rekening mee dat de ouderdieren waarmee gefokt wordt ook zo goedkoop mogelijk zijn aangeschaft,  erfelijke gebreken hebben en er wordt maar gewoon mee doorgefokt. 

Jij steunt met die koop de slechte fokkers. 

 

Kijk op de rasvereniging van het ras wat je aanspreekt, daar vind je goede fokkers, al moet je ook daar je huiswerk goed doen want ook daar kan kaf tussen het koren zitten.

 

Je kunt hier altijd komen vragen of je een juiste fokker gevonden hebt. Er zitten hier heel veel mensen die echt kennis van zaken hebben.

Zij zullen je met alle raad en daad bij staan zodat jij een fijne hond kunt vinden van een goede fokker.

 

 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Leuk dat je op zoek bent naar een gezelschapshondje. Ik ben in het bezit van een Maltezer van nu inmiddels 8 jaar. Ik wil je wel gelijk even uit de droom helpen...

 

Ook een gezelschapshondje neemt geen genoegen met ‘af en toe een blokje om’. Binky wordt dolblij als we voor een lange wandeling gaan. Hij gaat ongeveer drie keer per dag minstens een twintig minuten per keer mee, en dan hebben we nog drie poep en plasrondjes.

Uiteraard vindt ie het prim om een keer wat minder te doen, maar dan moet ie wel thuis worden uitgedaagd. Het is een verkeerde gedachte dat kleine hondjes minder beweging nodig hebben. Dus houdt daar wel rekening mee.

 

Verder zie je veel gezelschapshondje met het bekende ‘Jack Russel huppeltje’. Zoek een fokker die aangesloten zit bij een rasvereniging om deze pijn (want dat is het gewoon...) te voorkomen bij je hondje. Je vindt het onder de naam patella luxatie.

 

Op marktplaats staan honderden  nestjes, maar de meeste zijn pretnestjes waarbij er totaal niet is gekeken naar erfelijke afwijkingen oid. Probeer daar ver weg van te blijven.

 

Als je vragen over de Maltezer hebt, vraag ze! 

437537.jpg

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Leuk dat je een klein hondje wilt!

Het klopt wat er gezegd wordt dat een boomer geen ras is, maar mixjes van allerlei kleine hondjes die voornamelijk uit de broodfok komen.

Op zich kun je best geluk hebben en een leuk en gezond hondje treffen.

Maar weet wel dat er ontzettend veel hondenleed achter zit.

 

Wat je ook doet, probeer er in ieder geval voor te zorgen dat je een pup koopt die nog geboren moet worden of hoogstens zo'n 3 weken oud is.

Dan weet je namelijk zeker waar de pup geboren is, dat het bij iemand in huis is.

Je kan er een paar keer op bezoek gaan, zien of de moeder hond er gezond en goed verzorgd uit ziet, en vriendelijk en sociaal van karakter.

 

Koop je een boomer van 8 weken of ouder, dan heb je altijd het risico dat het toch een broodfok pup is.

Pup wordt bijvoorbeeld  bij een teefje bij iemand in huis gezet, en men doet dan alsof dat de moeder is.

Zodat jij denkt dat alles wel goed zal zijn.

 

Ik heb zelf ook een klein hondje, een Coton de Tulear.

Deze verhaart ook niet en is een leuk gezellig hondje.

Hij houdt wel van wandelen maar hoeft niet persé lange einden te lopen.

Wel wil hij erg graag lekker rondscharrelen in de tuin, spelen, buiten liggen en rond kijken.

Zo zijn er onder de gezelschapshondjes een aantal leuke rassen hp-smile

 

534628.jpg

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Je kan ook bij de vereniging vd malthezers vragen naar een herplaatser, via een erkende vereniging, en die is er vast, zal je eerlijke info krijgen waarom ern hond een ander huis zoekt, of wil je perse een pup?  Voor een hond met stamboom betaal je meer, maar dan kan je controleren of de ouders zijn getest en heb je veel meer kans op een gezond hondje. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

En zoals sylvia zegt. Kijk goed uit, boomers worden met massa,s tegelijk ingevoerd uit verre landen vandaan en daar gefokt in enorme fokboerderijen waar de teefjes iedere loopsheid gedekt worden tot ze bij het zoveelste nest overlijden. . Zgn is de moeder net even weg of terug naar....noem maar op als je bij de pupjes gaat kijken. In werkelijkheid dus zeer dubieuze import.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Toen ik nog thuis woonde hadden we altijd een Maltezer. Super leuk hondje! Zoiets soortgelijks zoek ik, en een boomer (of shih tzu) spreekt me erg aan qua uiterlijk. Ik ben opzoek naar een klein gezelschapshondje dat niet verhaard. Gewoon voor de gezelligheid en af en toe een blokje mee om te gaan. 
Ik neem zeker GEEN hond omdat het nu coronacrisis is. Ben zelf opgegroeid met een hondje, dus ik weet echt wel wat het inhoud ;-) Ben op dit moment ook (gelukkig) gewoon mijn normale uren aan het werken. Toch mis ik een hond heel erg, omdat het toch een onderdeel is van een gezin.
Ik zag dat de reacties over kennel Alblasserwaard al best oud waren, dus dacht misschien is er de laatste tijd iets veranderd in positieve zin
Als jullie tips hebben, altijd welkom! "

"En af en toe een blokje mee om te gaan". Ik hoop dat je wel begrijpt dat kleine honden ook voldoende beweging/uitdaging nodig hebben. Ik heb zelf 2 shih tzu's en loop minimaal(!) 2 uur op een dag met ze, om de dag vaak nog een extra grote wandeling los in het bos, naast de 3 wandelingen die ze ook nog krijgen op 1 dag. Kleine honden willen ook buiten zijn en kunnen bewegen, hopelijk neem je dit wel mee, voordat het je vies tegenvalt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^