Graag advies - pup aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Welk ras het best bij jullie past, durf ik niet te zeggen. Wel wil ik hier even op ingaan. Een pup is over het algemeen absoluut niet makkelijker en ik durf zelfs zeggen een stuk moeilijker voor je katten om aan te wennen. Pups kennen nog geen commando's, dus je kan ze niet vertellen dat ze de katten met rust moeten laten. Ze zijn nog heel druk en speels en lopen achter alles wat beweegt. Ze zijn ook nog bijterig want katten absoluut niet kunnen appreciëren. 
Mijn vader had eerst een maltezer die geen katten kende. Toen er een zwerfkat in de tuin zat, heeft hij die kat in huis genomen. Dat was dus een volwassen kat bij een volwassen hond. De kat was in het begin heel bang van het hondje, maar ze was ook nog van alles bang, kende het huis nog niet. Wij konden haar ook niet aaien. Na enkele maanden liep dat vlot. We hebben wel direct de hond aangeleerd van de kat te negeren. Ze waren geen vriendjes (en daar zou ik ook niet op rekenen als je katten al 15 jaar zijn en nooit honden gekend hebben), maar konden perfect samen leven. 
 
Enkele jaren later nam mijn vader een pup in huis (Lundehund). Het was in het begin echt niet gemakkelijk om de kat aan die pup te laten wennen, terwijl die kat ondertussen dus wel aan een hond gewend was. De pup was te druk voor haar, liet haar niet met rust. Vanaf het begin hebben we haar ook geleerd dat ze de kat moest negeren, maar dat vond ze ontzettend moeilijk. Als volwassen hond kende ze dat wel en was e wel rustig naar de kat toe. De kat had van haar wel een grotere afkeer (door de slechte ervaringen vroeger) dan van het maltezertje. 
 
Mijn vader is dan overleden waarna ik zijn honden (de lundehund en eventjes het oude maltezertje) in huis genomen heb. Ik had al een eigen kat van toen 12 jaar. Eentje die snel bang is van dingen die ze niet kent. De eerste weken was ze natuurlijk wel bang van de honden en kwam ze niet in de buurt. Het heeft ook lang geduurd voor ze weer helemaal zichzelf was. Het maltezertje is snel overleden dus heeft weinig contact gehad met onze kat. Maar op het gedrag van ons lundehundje was absoluut niets aan te merken. Ons hondje liet de kat volledig met rust. Ondertussen, na enkele jaren, loopt het heel goed tussen hen. 
De ideale match voor jullie katten lijkt me dan ook zeker geen pup, maar een volwassen hond die aan katten gewend is (zo zijn er veel herplaatsers) of een rustige hond waarvan gekend is dat die andere dieren negeert en die je makkelijk kunt aan leren van katten met rust te laten. En zelfs dat was bij ons maltezertje niet eens het geval terwijl dat wel snel goed liep met de kat. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat jullie geen pup mogen nemen, maar ik zou het alleen zeker niet doen omdat dat beter is voor de katten. Houd er ook rekening mee dat dit voor katten van 15 wel een enorm grote verandering zal zijn en dat ze het er moeilijk zullen mee hebben. Ik persoonlijk zou dat nooit gedaan hebben in een andere situatie en gewacht hebben tot mijn kat er niet meer was voor ik een hond nam (maar dat was in mijn geval niet mogelijk).  "

Helemaal mee eens. Ik denk ook dat honden en katten het makkelijkste aan elkaar kunnen wennen als ze ongeveer dezelfde leeftijd zijn. Hier twee jonkies en dat gaat perfect. Kat was 8 maanden toen de pup kwam en ze zijn echt maatjes geworden. Maar de oudere katten van mijn ouders kunnen absoluut niet aan de pup wennen en vinden het verschrikkelijk. Die blijven alleen maar boven terwijl ze ook aan rustige oudere honden gewend zijn. 

 

 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

535078.jpg

honden page profiel SuskieSuskie

honden foto van Suskie

" Ik zou me dan verdiepen in inderdaad speciale cursussen voor kind en hond. Tijdens de puppycursus was er 1 gezin met kinderen waar ze de kinderen ook graag wilden betrekken met. Het was veel stilzitten en luisteren, kids vonden het duidelijk saai. En dan tijdens het oefenen van de truukjes deden ze het ondanks uitleg niet goed, al grepen de ouders dan gelukkig vaak in, al moest de instructrice dan vaak wel weer eerst een seintje geven dat het fout ging, uitleg geven aan ouders en kind, en ouders die hun kind dan weer probeerden te helpen de uitleg te begrijpen/goed in te zetten. Ik vond het zelf in ieder geval niet fijn om er kinderen tussen te hebben, aangezien de instructrice niet alleen op de honden moest letten, maar ook dat de kinderen er niet te veel een spelletje van maakten, en of ze het begrepen enzo. Gelukkig kwam na een aantal lessen alleen nog maar 1 van de ouders. Ik weet niet of dit op aanraden van de hondenschool was, of dat de ouders zelf beseften dat ze wel erg wat aandacht opslokten. De kinderen kwamen bijvoorbeeld ook vaak met vragen. Soms wel erg aandoenlijk, maar zelden relevant voor de les ^.^” 
 
Mijn kleine hond is alles behalve druk, en voor een kleintje niet erg blafferig XD.

Zo’n kleintje heeft alleen sneller een trauma waardoor uitvallen sneller voorkomt. Mijn hond blafte namelijk eerst wel in de lijn, aangezien ze een paar lompe grote horken was tegengekomen. Een labrador die op een labrador klapt wanneer hij niet op tijd remt; blauwe plekken misschien en dat is het. Mijn pupje van 2kg werd gewoon vertrappeld omdat de labrador niet op tijd remde toen ze zich op haar rug gooide omdat ze het spannend vond dat ze ‘achtervolgd’ werd. Maar dit uitvallen heb ik er ook weer grotendeels uit kunnen trainen. Mijn ouders waren eerst ook dezelfde mening toebedeeld als jij, en ik daardoor ook, maar ik ben ontzettend blij dat ik toch voor een ‘kleintje’ (7kg) ben gegaan. Mijn ouders zijn ook van mening veranderd, zien nu ook de voordelen, en een volgende hond wordt een kleiner exemplaar dan dat ze nu hebben (22 en 30kg). Kleiner is kwetsbaarder, en daardoor niet altijd handig met (heel) jonge kinderen, maar op rustige stukken heb ik kinderen van vrienden die 4 en 6 jaar waren haar aan de lijn met haar kunnen laten lopen, zonder dat ze omver getrokken werden. En op drukkere stukken doe ik dan twee lijnen, krijgen zij de kortere lijn, loop ik er met de langere wat achter XD Zijn ze het niet mee eens, maar veiligheid voor alles. Want ze blijven jong, met de bijpassende concentratieboog 
Platknuffelen gaat wat moeilijker, de mijne geeft dan ook gewoon een grommetje, en loopt weg. Want tsja, dat doet zeer. Ik zit er met de 4 jarige dan bovenop, die wil érg graag knuffelen met Remi. Ik zorg dat haar veiligheid gewaarborgd blijft, en dat ze ook kleine kids leuk blijft vinden. Kleine honden passen wel weer goed op schoot, ook bij kinderen. Ik heb hier een paar hele leuke foto’s van, met erg blije kinderen. Kan ze helaas niet posten.
 
 
Voorbeeld van een ‘ballenjunkie’: de labradorkruisingen van mijn ouders. Mijn ouders gooien maar eens per maand of minder met een balletje. Ze hebben het een tijdje vaker gedaan, vanwege training, en toen mijn vader nog rookte en het mooi weer was sloop dat er toen in als ‘ritueeltje’ (we hebben een grote/diepe tuin, met werpstok gooi je de bal net tot achterin de tuin). Vooral 1 van de honden kon ‘s avonds geen rust meer vinden, elke beweging die gemaakt werd schoot ze overeind, ging zitten en hijgen, en als je opstond, trok ze een rotsprint naar de achterdeur, de andere hond daardoor ook gekmakend, zodat ze alles en iedereen op hun pad naar de deur gewoon omver beukten, en dan stonden ze kronkelend en piepend en hijgend bij de achterdeur terwijl je alleen een kopje thee ging zetten. Als je dan weer ging zitten gaf de rustigere het al redelijk snel op en ging weer liggen, de ander bleef zitten en piepen bij de deur, of kwam dan piepen en hijgen naast je, net zolang dat je even flink boos moest worden, want naar commando’s luisteren lukte haar dan niet echt. Zelfs woorden als ‘gooien’ en ‘bal’ begon ze zo extreem op te reageren. Toen zijn ze accuut gestopt. Het duurde een paar weken, en toen zijn ze wat ‘afgekickt’. Heel af en toe gooien mijn ouders nog wel eens met de bal, maar dit is minimaal, en mijn ouders moeten het zelf afkappen. De honden zullen doorgaan tot ze er letterlijk bij neervallen (bijna eens gebeurd tijdens een hittegolf toen we de bal gebruikte als training/beloning voor wanneer er visite kwam (deze werd nog wel eens gebeten). Ik had de bal nog maar een paar keer gegooid, terwijl we het normaal deden tot de visite even de tijd had gekregen om te settelen binnen, heb ik het daarna meteen afgekapt; verkleurde tongen, schuimbekken. Maar wel ogen gefixeerd op de bal, en klaar voor nog een worp. Echte verslaafde ballenjunkies dus  "

Duidelijk verhaal, bedankt! En wat een lief hondje! Welk ras is dit? Ik heb me inmiddels nog een klein beetje in labradors verdiept en denk dat die wel goed bij ons passen, maar mogen ook nog steeds andere rassen zijn. Heb ook gekeken bij een organisatie die Alora dog rescue heet en honden uit spaanse asiels in NL plaatst. Heb voorzichtig een vrijblijvend mailtje gedaan. Alleen in NL asiels of herplaatsers van fokkers weet je waarschijnlijk meer van de achtergrond van een dier. Want een dier met gedragsproblemen gaat het voor ons niet worden, daarvoor hebben we te weinig kennis in huis.

honden page profiel SuskieSuskie

honden foto van Suskie

" Welk ras het best bij jullie past, durf ik niet te zeggen. Wel wil ik hier even op ingaan. Een pup is over het algemeen absoluut niet makkelijker en ik durf zelfs zeggen een stuk moeilijker voor je katten om aan te wennen. Pups kennen nog geen commando's, dus je kan ze niet vertellen dat ze de katten met rust moeten laten. Ze zijn nog heel druk en speels en lopen achter alles wat beweegt. Ze zijn ook nog bijterig want katten absoluut niet kunnen appreciëren. 
Mijn vader had eerst een maltezer die geen katten kende. Toen er een zwerfkat in de tuin zat, heeft hij die kat in huis genomen. Dat was dus een volwassen kat bij een volwassen hond. De kat was in het begin heel bang van het hondje, maar ze was ook nog van alles bang, kende het huis nog niet. Wij konden haar ook niet aaien. Na enkele maanden liep dat vlot. We hebben wel direct de hond aangeleerd van de kat te negeren. Ze waren geen vriendjes (en daar zou ik ook niet op rekenen als je katten al 15 jaar zijn en nooit honden gekend hebben), maar konden perfect samen leven. 
 
Enkele jaren later nam mijn vader een pup in huis (Lundehund). Het was in het begin echt niet gemakkelijk om de kat aan die pup te laten wennen, terwijl die kat ondertussen dus wel aan een hond gewend was. De pup was te druk voor haar, liet haar niet met rust. Vanaf het begin hebben we haar ook geleerd dat ze de kat moest negeren, maar dat vond ze ontzettend moeilijk. Als volwassen hond kende ze dat wel en was e wel rustig naar de kat toe. De kat had van haar wel een grotere afkeer (door de slechte ervaringen vroeger) dan van het maltezertje. 
 
Mijn vader is dan overleden waarna ik zijn honden (de lundehund en eventjes het oude maltezertje) in huis genomen heb. Ik had al een eigen kat van toen 12 jaar. Eentje die snel bang is van dingen die ze niet kent. De eerste weken was ze natuurlijk wel bang van de honden en kwam ze niet in de buurt. Het heeft ook lang geduurd voor ze weer helemaal zichzelf was. Het maltezertje is snel overleden dus heeft weinig contact gehad met onze kat. Maar op het gedrag van ons lundehundje was absoluut niets aan te merken. Ons hondje liet de kat volledig met rust. Ondertussen, na enkele jaren, loopt het heel goed tussen hen. 
De ideale match voor jullie katten lijkt me dan ook zeker geen pup, maar een volwassen hond die aan katten gewend is (zo zijn er veel herplaatsers) of een rustige hond waarvan gekend is dat die andere dieren negeert en die je makkelijk kunt aan leren van katten met rust te laten. En zelfs dat was bij ons maltezertje niet eens het geval terwijl dat wel snel goed liep met de kat. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat jullie geen pup mogen nemen, maar ik zou het alleen zeker niet doen omdat dat beter is voor de katten. Houd er ook rekening mee dat dit voor katten van 15 wel een enorm grote verandering zal zijn en dat ze het er moeilijk zullen mee hebben. Ik persoonlijk zou dat nooit gedaan hebben in een andere situatie en gewacht hebben tot mijn kat er niet meer was voor ik een hond nam (maar dat was in mijn geval niet mogelijk).  "

Dank je Syntara! Dat is wel een eyeopener voor mij. Eerst wilden we wachten tot de katten niet meer zouden leven, maar 1 van onze katten zie ik zomaar 20 of misschien nog iets ouder worden. En dat hoop ik ook. De ander is inmiddels echt oud aan het worden (zelfde leeftijd) maar inmiddels doof en blind geworden, duidelijk een aflopend verhaal. Schat van een beest. Eigenlijk zijn de katten alleen overdag in huis en hebben ze hun nachtverblijf in de blokhut. Als de hond de katten met rust kan laten moet het lukken. De katten zullen het niet leuk vinden maar zullen wel wennen uiteindelijk. 

honden page profiel SuskieSuskie

honden foto van Suskie

" Mijn ouders hebben drie golden retrievers gehad. Uitermate geschikte honden. Waren zeker drie absoluut verschillende honden, maar betrouwbaardere honden ken ik niet!
Voor onze vizsla’s een labrador gehad, die ook zeer geschikt zou zijn geweest. Een grotere goedzak was er niet. Ging altijd mee hardlopen, voelde exact aan als er iets aan de hand was etc.
Wel waren ze allen zeer consequent opgevoed.
Maar wel hebben ze allen genoeg beweging en uitdaging nodig.
  "

Ik ben me inmiddels wat meer aan het oriënteren op labradors (sta nog steeds voor andere rassen open) en ook voor herplaatsers en asieldieren. Mij lijken de labradors goed bij ons gezin passen. Beter dan de border collies

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

" Ik ben me inmiddels wat meer aan het oriënteren op labradors (sta nog steeds voor andere rassen open) en ook voor herplaatsers en asieldieren. Mij lijken de labradors goed bij ons gezin passen. Beter dan de border collies "

Dat denk ik ook.

Ook deze zal consequent opgevoed moeten worden, maar ik denk dat deze binnen jullie gezin past.

Wij hadden een reu, maar ik zou voor een teefje gaan ;).

Hij was heel trouw, altijd vrolijk, lief, soms heel druk, soms heel rustig. Toen we hem kregen was de jongste van mijn man 5 jaar en de oudste 9 jaar. Ging heel goed samen.

honden page profiel KlaraKlara

Volgens mij gaat een pup een prima leven bij jullie krijgen. Ik zou me ook niet te veel laten afschrikken. Als je een goede fokker zoekt die goed socialiseerd en heel bewust bij de plaatsing kijkt naar de gezinssamenstelling kan veel. En je zult aan de bak moeten met opvoeden en veel moeten wandelen . Dat een herplaatser makkelijker is vind ik niet. Ik heb altijd herplaatsers gehad en meestal zijn ze herplaatst met een reden. En bijna altijd maakte ze dat minder geschikt om bij kleine kinderen met ADHD  te plaatsen. Uitzonderingen daargelaten. Ik zou bij kleine kinderen echt liever voor een pup gaan en dat goed begeleiden. Qua rassen denk ik dat je gewoon met fokkers moet gaan praten. Zelf heb ik Aussies en ik denk dat je die in de praktijk toch te druk en te blafferig gaat vinden. Labjes zijn leuk en de flatcoat vind ik ook fantastisch. Maar zoek vooral een Fokker waar je niet al als ze mini zijn mag kiezen maar eentje die heel goed kijkt welke bij jullie past.

honden page profiel SuskieSuskie

honden foto van Suskie

Dank je wel Klara! En ook alle anderen dank voor alle reacties!

 

Inmiddels waren we supporter geworden van verhuisdieren en daar op een aantal dieren gereageerd. Tot ik ineens mijn oom sprak die zojuist een pup had gekocht en vertelde over het ras Heidewachtel. Ik gegoogled, jachthonden maar binnenshuis zeer goed hanteerbaar en zeer goed met kinderen. Dus...er komt bij ons nu een Heidewachtel pup, we zijn super blij! De pup komt van een stamboomkennel die slechts eens per 3 jaar fokt. De fokker is aangesloten bij de rasvereniging. Nu nog een naam bedenken, liefst een Franse naam daar de hond in Frankrijk geboren is! :p

Voor wie zich in deze dagen verveeld en mee wil denken over een twee lettergrepige franse naam: shoot :)

honden page profiel MurphyMurphy

honden foto van Murphy

Leuk! Reutje of teefje? Ivm namen? innocent

honden page profiel SuskieSuskie

honden foto van Suskie

Een reutje! Wij dachten aan zoiets als Monsieur of Garçon maar ik zie ons al in Frankrijk op een terrasje zitten en roepen naar de bediening hp-wink Er is al veel bij ons opgekomen maar niets wat lekker bekt. Dus alle ideeën zijn welkom!

 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

" Een reutje! Wij dachten aan zoiets als Monsieur of Garçon maar ik zie ons al in Frankrijk op een terrasje zitten en roepen naar de bediening  Er is al veel bij ons opgekomen maar niets wat lekker bekt. Dus alle ideeën zijn welkom!
  "

Haha.. altijd leuk!

Bij onze Saar hebben we tot de avond voor we haar gingen halen gedubd. Toen waren we erover uit dat het Luka werd.

Tot ze binnen kwam.... de naam paste gewoon niet bij haar. Toen werd het Saar ;).

 

Succes met een naam zoeken, maar nog meer met jullie pup!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat leuk, heidewachtels zijn leuke honden!

Franse namen:

Mec = kerel in het Frans

Duc = hertog in het Frans

 

 

honden page profiel koertkoert

honden foto van koert

Wat leuk zijn mooi honden hiedenwachtel ik kan er 1 hij heet mo de hond de hiedewachtel 

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

" Dank je wel Klara! En ook alle anderen dank voor alle reacties!
 
Inmiddels waren we supporter geworden van verhuisdieren en daar op een aantal dieren gereageerd. Tot ik ineens mijn oom sprak die zojuist een pup had gekocht en vertelde over het ras Heidewachtel. Ik gegoogled, jachthonden maar binnenshuis zeer goed hanteerbaar en zeer goed met kinderen. Dus...er komt bij ons nu een Heidewachtel pup, we zijn super blij! De pup komt van een stamboomkennel die slechts eens per 3 jaar fokt. De fokker is aangesloten bij de rasvereniging. Nu nog een naam bedenken, liefst een Franse naam daar de hond in Frankrijk geboren is! :p
Voor wie zich in deze dagen verveeld en mee wil denken over een twee lettergrepige franse naam: shoot :-) "

Vroeger een heidewachtel gehad, geadopteerd met 3 maanden, wij waren al z'n 3de baasjesundecided...pup zou druk en oncontroleerbaar zijn...bleek dat dat beestje te lang overdag alleen zat. Wij waren met 4 kinderen thuis en nooit geen problemen met hem gehad. Ja hij trok buiten en steelde graag chocola, liefste kersenbonbons. Op een dag had ie 16 mueslirepen gestolen en lag onder het bed..de 16de reep kreeg ie niet meer op maar wegpakken was ook een No Go...het is dat mijn ouders hem toen Joey hadden genoemd maar achteraf had ie beter Côte D'or kunnen hetentongue-out.

 

Overigens is het altijd een hele betrouwbare hond geweest naar ons als kinderen, zelfs toen er 2 jack russells bij kwamen als pup zijnde trok hij zich liever terug als dat ie wat deed. 

honden page profiel MurphyMurphy

honden foto van Murphy

Hier staan een heleboel leuke:

https://www.k9ofmine.com/french-dog-names/

Ganache.. geniaal! (Iets met donkere chocola laughing)

En Breton is ook leuk.. maar dan moet ie wel uit Brittannië komen wink

Didier zou ook goed bij een Heidewachtel kunnen denk ik

En heel schattig voor een pup qua betekenis: Ourson (=baby beer)

Anyway, zoals hierboven ook gezegd, vaak weet je het pas als je hem ziet en meemaakt en een specifieke naam gewoon in 1x past. Heel veel plezier met namen zoeken! Enig idee van wanneer jullie een pup kunnen krijgen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat leuk een heidewachtel

 

ik stel me dan eerder een duitse naam voor haha

als franse naam vind ik Achille wel leuk of Thierry, hier in de buurt loopt een jachhondachtige die Henri heet.

honden page profiel SuskieSuskie

honden foto van Suskie

Duc vind ik ook wel leuk! 1 lettergreep maar klinkt wel lekker stoer!

Beau vonden we ook leuk alleen zo heet de hond van mijn zwager en schoonzusje al.

Ganache had ik inderdaad ook Murphy, net als Panache (pluim), Pistache en dat soort woorden maar helaas, kwamen niet door de commissie hier ;)

Thierry vinden we allemaal wel leuk! Hoewel we niet voor FvD zijn hoor haha.

Choco vonden we ook wel leuk vanwege de bruine vlekken. Is niet perse Frans maar wel leuk. En Charlie (afgeleid van Charles de Gaule), Cousteau etc. Als het nu een hond was met meer snor dan zou moustache erg leuk zijn maar dat past niet. 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Bruyère betekend heide 

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Www.behindthename.com

vind ik altijd een leuke site om,te snuisteren als ik niet uit de naam kom!

kan je op herkomst, betekenis en zoveel meer zoeken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Boomer / shi tzu nestje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^