Pup mee naar werk kinderboerderij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Annemieke Annemieke

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier op dit forum en zit met het volgende:

Ik ga een cavalier King Charles spaniel pup kopen (nestje wat geboren gaat worden heb ik eerste keus in). Nu mag ik als ik de pup heb deze meenemen naar mijn werk (ben werkbegeleider in de gehandicaptenzorg op een kinderboerderij op een instellingsterrein). 

Door de corona toestanden zal de dagbesteding tot september dicht zijn en werk ik er vooral voor de dierverzorging. 

De pup mag 1 a 2 dagen mee naar het werk (de ene week 2 en de andere week 3 dagen zullen mijn ouders oppassen) en in grote lijnen ziet een werkdag er als volgt uit:

8.45 uur: aankomst kinderboerderij. 9.00 uur tot 10 uur dieren voeren. 10 uur tot 10.30 uur pauze. 10.30 uur tot 12.00 uur dieren buiten zetten en stallen uitmesten. 12.00 uur tot 13.00 uur lunchpauze. 13.00 uur tot 14.30 uur stalwerkzaamheden afronden en met dieren wandelen of poetsen en overige klussen. 14.30 uur tot 15.00 uur dieren op stal zetten. 15.00 uur tot 15.30 uur pauze. 15.30 uur tot 16.00 uur dieren voeren. 16.00 uur tot 16.15 uur afsluiten en naar huis.

Nu vraag ik mij af hoe ik de hond zo goed mogelijk kan aanleren dat hij bijv. Tijdens de voer en stalwerkzaamheden in de mand/bench (op kantoor of dierkeuken ivm rust) zijn of haar rust kan nemen? In de pauzes mag hij namelijk gewoon in de kantine en mogen/kunnen de cliënten hem of haar aaien en spelen.  Voor en na de pauzes zijn er momenten om de pup uit te laten (dit ook naargelang de zindelijkheid bevordert). 'S middags zal hij ook een groot gedeelte van de tijd buiten kunnen lopen (aan lange lijn, want honden mogen niet los) en zal dan ook de mand buiten zetten zodat ie daar zn rust in kan nemen, als ie daar behoefte aan heeft.

Het eerder genoemde schema is vooral als er cliënten zijn, maar krijg de pup al halverwege/eind juli.

Kan ik beter dan gelijk proberen zoveel mogelijk dit schema aan te leren of is dat teveel gevraagd? Hebben jullie tips of adviezen hoe ik dit voor alle partijen zo goed mogelijk kan laten verlopen? 

Helaas heb ik niet gelijk vakantie als ik de pup krijg, maar laatste week augustus en eerste 2 van september. In mijn vakantie wil ik dan korte momenten naar het werk gaan om de pup aan de cliënten te laten wennen en me qua rust activiteit planning ook zoveel mogelijk aan het werk schema houden op de dag/dagen dat de pup mee gaat naar het werk.

Ook ga ik een lijstje met afspraken maken voor de cliënten in tekst en picto's, over de rusttijden en dat er aan mij gevraagd  moet worden of iets mag of kan.

Denken jullie dat dit haalbaar is allemaal of hebben jullie aanvullingen? 

Ik begrijp dat dit schema in de eerste paar weken anders zal lopen en dat kan gelukkig ook,  maar dit is het uiteindelijke streven. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat je beter eerst thuis aanleert dat de pup alleen-blijft, met mondjesmaat. En hem pas later mee naar het werk neemt.

Want hoe ga je dat aanleren tijdens het werk? Het is de bedoeling dat de pup in blokken van 1 tot 1,5 uur alleen in een kantoor blijft terwijl jij buiten werkt, maar hoe ga je dat opbouwen? Wat als ie gaat janken, piepen, slopen? Je kan op dat moment niet steeds bij je pup blijven, want je bent aan het werk.

 

Langzaamaan dus, op het ritme van je hond hp-smile

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Oef lijken me pittige dagen voor een kleine pup. Het hangt een beetje van het hondje af of het gaat. Het alleen zijn in kantoor zul je heel rustig moeten opbouwen. Zelf zou ik een paar maanden wachten voordat je hem echt hele dagen mee neemt.

honden page profiel Annemieke Annemieke

Het leren alleen blijven kan ook gedoseerd aangeleerd worden...dit schema zal het uiteindelijke streven zijn, maar zolang er geen cliënten zijn is dat schema flexibeler en is er meer mogelijkheid om hem bij mij in de buurt te houden en te anticiperen op de momenten dat ie even alleen zou moeten zijn. Overigens is alleen zijn op kantoor ook een groot woord, want er is eigenlijk altijd wel iemand op kantoor (beheerder, collega of ikzelf) aanwezig die kan inspelen op de hond.

 

Bedankt voor adviezen en zal ze dan ook meenemen in hoe ik het uiteindelijk het beste kan aanpakken. 

 

Trouwens,  als ik in het begin dieren naar de wei moet brengen is aan de lijn lopen niet heel handig en risicovol voor de pup...als ik dan een draagtas zou hebben (sling model) dan zou de pup daar op de heen weg in kunnen en op de terugweg zelf kunnen lopen. Dat zou zeker in het begin natuurlijk dan weer een moment minder zijn dat ie niet alleen hoeft te zijn.

 

Tijdens stalwerkzaamheden zal ie, als 1 stal schoon is, in een lege stal kunnen zijn en dus ook binnen bereik, gehoor en zicht zijn. Dat maakt dan ook weer momenten dat ie minder alleen is...

 

Of zijn dat geen goede ideeën om het toch te kunnen laten slagen?

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik denk dat het vrij veel is voor een jonge pup. Toen mijn pup zo jong was, zat soms met 1 wandeling haar emmertje vol en had ze de rest van de dag nodig om bij te komen. 

Daarbij vraag ik me af of collega’s echt zin hebben om continu met een pup van iemand anders bezig te zijn. Een pup is niet alleen een romantisch beeld van een schattig hondje maar ze kunnen echt bijtende draken zijn. En moet je ook willen dat zoveel mensen zich dan bezig houden met de opvoeding van jouw hond? Als de een vindt dat de hond wel in handen mag bijten en de ander vindt van niet, dan is dat super verwarrend voor een pup. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zou de pup het eerste (half) jaar alleen af en toe eens meenemen naar je werk.

En dan op momenten dat je zelf vrij bent en je volle aandacht aan je pup kan geven.

Op deze manier kan je pup op een rustige manier daar de boel leren kennen.

 

Het is bijna ondoenlijk om een jonge pup mee te nemen naar je werk,  je werk of je pup krijgt te weinig aandacht/begeleiding.

Dit kan je ook niet van je collega's vragen, een pup begeleiden die alles nog moet leren.

Je collega's kunnen natuurlijk wel inspringen  bij een volwassen hond die al de gang van zaken kent.

 

Ik werk ook in de zorg, neem mijn honden wel eens mee. 

Maar toen ze nog pup waren hoogstens eens een kwartiertje of zo, dan waren ze al helemaal moe van de indrukken.

 

 

 

honden page profiel Annemieke Annemieke

" Ik denk dat het vrij veel is voor een jonge pup. Toen mijn pup zo jong was, zat soms met 1 wandeling haar emmertje vol en had ze de rest van de dag nodig om bij te komen. 
Daarbij vraag ik me af of collega’s echt zin hebben om continu met een pup van iemand anders bezig te zijn. Een pup is niet alleen een romantisch beeld van een schattig hondje maar ze kunnen echt bijtende draken zijn. En moet je ook willen dat zoveel mensen zich dan bezig houden met de opvoeding van jouw hond? Als de een vindt dat de hond wel in handen mag bijten en de ander vindt van niet, dan is dat super verwarrend voor een pup.  "

Mijn collega's zijn hiermee akkoord gegaan, dit was ook de reden dat ik aan een pup kon gaan denken.

Over de opvoeding: dat licht natuurlijk helemaal bij mij en daar worden ook concrete afspraken over gemaakt.

Indien het echt totaal niet zou kunnen, zou de pup wel naar mn ouders kunnen die ene dag in de week,  naast de al vaste oppasdagen van hun.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Toen Twinko kwam heb ik twee weken vrij genomen, en daarna ging hij iedere dag mee naar werk. Die eerste twee weken was vooral belangrijk zodat hij mij zou leren kennen en ik hem. De eerste dagen weg uit het nest, weg uit vertrouwde omgeving, weg bij broertjes en zusjes, dat is de tijd waarin je als baasje er moet zijn om je hondje op te vangen en zich veilig en geborgen te laten voelen bij jou. Mijn advies zou dus echt zijn om op z’n minst de eerste paar dagen met je pupje door te brengen. 

Maar goed, daarna mee naar werk. Wat belangrijk is is dat je hondje vanaf het begin een vaste plek heeft. Een mandje met een puppy ren er rond zou ideaal zijn. Geef je pup nog niet constant de volledige vrijheid. Een pup op een kantoor wil nog wel eens collega’s gaan vervelen hp-angel Daarnaast wil je niet dat je pupje leert om constant aandacht te krijgen/vragen van iedereen. Nu vinden mensen dat nog schattig maar over een paar weken wordt het vervelend. Ook voor je pup kan heel veel vrijheid overweldigend werken. Bouw dat rustig op. 

 

Anderzijds is het heel belangrijk dat je met de collega’s afspreekt dat ze de hond met rust laten wanneer deze in z’n mandje ligt. Het mandje moet voor je pup een veilige plaats zijn waar hij zich terug kan trekken als het ‘m allemaal even teveel wordt. Probeer dus een balans te vinden in los door het kantoor lopen als jij er bij bent. Even spelen etc. En daarna met een lekker botje de ren in en met rust laten. 

En zo zou ik het voorlopig aanpakken. Eerst je hondje laten wennen aan het kantoor. Niet direct mee naar buiten en de kantine enz enz. Dat zijn veel teveel indrukken. Beter om door de dag heen korte aandachts momentjes te hebben, dan in ene heel veel.

honden page profiel Annemieke Annemieke

" Toen Twinko kwam heb ik twee weken vrij genomen, en daarna ging hij iedere dag mee naar werk. Die eerste twee weken was vooral belangrijk zodat hij mij zou leren kennen en ik hem. De eerste dagen weg uit het nest, weg uit vertrouwde omgeving, weg bij broertjes en zusjes, dat is de tijd waarin je als baasje er moet zijn om je hondje op te vangen en zich veilig en geborgen te laten voelen bij jou. Mijn advies zou dus echt zijn om op z’n minst de eerste paar dagen met je pupje door te brengen. 
Maar goed, daarna mee naar werk. Wat belangrijk is is dat je hondje vanaf het begin een vaste plek heeft. Een mandje met een puppy ren er rond zou ideaal zijn. Geef je pup nog niet constant de volledige vrijheid. Een pup op een kantoor wil nog wel eens collega’s gaan vervelen  Daarnaast wil je niet dat je pupje leert om constant aandacht te krijgen/vragen van iedereen. Nu vinden mensen dat nog schattig maar over een paar weken wordt het vervelend. Ook voor je pup is veel vrijheid helemaal niet altijd leuk. 
 
Anderzijds is het heel belangrijk dat je met de collega’s afspreekt dat ze de hond met rust laten wanneer deze in z’n mandje ligt. Het mandje moet voor je pup een veilige plaats zijn waar hij zich terug kan trekken als het ‘m allemaal even teveel wordt. Probeer dus een balans te vinden in los door het kantoor lopen als jij er bij bent. Even spelen etc. En daarna met een lekker botje de ren in en met rust laten. 
En zo zou ik het voorlopig aanpakken. Eerst je hondje laten wennen aan het kantoor. Niet direct mee naar buiten en de kantine enz enz. Dat zijn veel teveel indrukken. Beter om door de dag heen korte aandachts momentjes te hebben, dan in ene heel veel. "

Dit was ook hoe ik het in gedachten had. De bedoeling was eigenlijk ook dat ik eerst 3 weken vrij zou zijn, echter door de corona etc moesten vakanties verschoven worden en is de situatie dus anders. De pup zal ook zeker de dagen voor ik aan het werk moet volledig mijn aandacht en liefde en vertrouwen krijgen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Fantastisch lieve honden de CKCS, maar helaas kapot gefokt met medeweten van de rasvereniging en de Raad van Beheer.

 

Heb je je verdiept in de vele en in hoge percentages voorkomende ernstige erfelijke aandoeningen? Zie mijn profiel.

 

Zijn beide ouders getest op hersen- en daardoor ruggenmergaandoeningen d.m.v. een MRI, lekkende hartkleppen, patella luxatie en ECVO ogentest? Wat waren de uitslagen? Deze testen zijn niet voor niets verplicht voor zowel de moeder- als de vaderhond.

honden page profiel Annemieke Annemieke

" Fantastisch lieve honden de CKCS, maar helaas kapot gefokt met medeweten van de rasvereniging en de Raad van Beheer.
 
Heb je je verdiept in de vele en in hoge percentages voorkomende ernstige erfelijke aandoeningen? Zie mijn profiel.
 
Zijn beide ouders getest op hersen- en daardoor ruggenmergaandoeningen d.m.v. een MRI, lekkende hartkleppen, patella luxatie en ECVO ogentest? Wat waren de uitslagen? Deze testen zijn niet voor niets verplicht voor zowel de moeder- als de vaderhond. "

Ik heb me zeker verdiept in het ras en beide ouders zijn op alle aandoeningen getest en goedgekeurd. Daarom heb ik ook bewust voor een erkende fokker gekozen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

6-A728-D97-6858-4992-9-C70-D97-D12-D0774

Het deurtje was soms dicht tijdens het slapen omdat onze stagiair niet van Twinko af kon blijven. Die stagiaires zijn lastiger op te voeden dan een pupje! hp-angel

 

30-B86-CF9-23-CB-49-BE-81-FD-8522-E353-C

Denkspelletjes zijn ideaal tijdverdrijf op kantoor.

B415-D822-4893-4-A88-8-BC9-C919044-DE075

En binnen no-time hebben ze geleerd hoe ze bij collega’s moeten bedelen om koekjes.

 

Twinko had wel het geluk dat hij een oude wijze mentor had op kantoor:

 

 

honden page profiel Annemieke Annemieke

" Het deurtje was soms dicht tijdens het slapen omdat onze stagiair niet van Twinko af kon blijven. Die stagiaires zijn lastiger op te voeden dan een pupje! 
 

Denkspelletjes zijn ideaal tijdverdrijf op kantoor.
En binnen no-time hebben ze geleerd hoe ze bij collega’s moeten bedelen om koekjes.
 
Twinko had wel het geluk dat hij een oude wijze mentor had op kantoor:

 
  "

Zoals jij dat hebt gedaan met de bench was ik ook van plan...mogelijk eventueel een deken er overheen voor minder prikkels,  maar dat kan ik ter plekke bekijken.

Zo'n oude mentor zal die van mij ook af en toe hebben in de vorm van een oude kleine kruising, die in kantoor op een deken ligt te slapen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ohja wat ik nog bedacht, natuurlijk is het voor je pup geweldig dat die mee naar buiten zou kunnen aan de lange lijn. Ik ben helemaal voor het lekker een pup z’n gang laten gaan buiten. 
Maar omdat je hem/haar ook wil leren om zonder jouw in het kantoor te zijn zou ik daar mee beginnen. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Zoals jij dat hebt gedaan met de bench was ik ook van plan...mogelijk eventueel een deken er overheen voor minder prikkels,  maar dat kan ik ter plekke bekijken.
Zo'n oude mentor zal die van mij ook af en toe hebben in de vorm van een oude kleine kruising, die in kantoor op een deken ligt te slapen. "

Oh dat is geweldig. Honden kunnen zoveel steun hebben aan elkaar. Op een manier die wij mensen nooit zullen kunnen geven. Dus dat is ideaal hp-thumbsup

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Bij Momo (een Border Collie) heb ik twee weken vrij genomen toen ze kwam en daarna ging ze dagelijks mee naar mijn werk; ik werkte met paarden, deels pension, deels in training bij ons en grootste deel opfokgebieden in de natuur.

 

Ik had een quad voor het werk en daar heb ik toen een stevige plastic mand op vast gemaakt met een tuigje er in die je normaal in de auto gebruikt. Voor een groot deel van mijn werk was het te gevaarlijk voor haar als jonge pup om los rond te lopen en dan ging ze vast in dat tuigje in die mand. Wel erbij maar niet op de grond en niet los. Tot ik daar weg ging hebben we de mand gebruikt. Toen ze ouder werd sprong ze er zelf op commando in als we een eind moesten rijden en alleen als het echt hard ging of op de openbare weg kreeg ze dan een tuigje om. Ik heb helaas geen digitale foto's uit die tijd.

 

Ik wil je wel iets meegeven wat je misschien liever niet hoort: Cavalier King Charles Spaniels hebben een te kleine schedel waardoor de hersenen er aan de achterkant uitpuilen. Dit maakt heel vaak dat aaien over de kop pijnlijk is. Ze hebben doorgaans ook chronische hoofdpijn. Als jouw cliënten haar dan willen knuffelen of aaien dan doen ze haar pijn en is de kans groot dat ze van zich af bijt. Dit ras lijkt me daar dus niet geschikt voor.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Hoi Annemieke ik ben zelf werkbegeleider en werkbegeleider geweest op een kinderboerderij, bij mij werd gevraagd of ik de pup ook mee wilde nemen. Ik heb dit een paar keer gedaan op de momenten dat ik zelf niet werkte en voor niet langer dan een half uur. 

 

Wat is je doelgroep? VG? LVB? Enz.

 

hou er rekening mee dat er ook heel veel op jou bordje komt. Cliënten in de gaten houden, kijken of de taken goed verlopen, pup in de gaten houden, het word mooi weer dus ook heel veel kinderen en ouders....


ik zou van te voren een aantal regels met je cliënten doornemen, als dat lukt.

 

 En een stoffe bench/ huisje neerzetten waarin de pup zich terug kan trekken.

 

met tijden werken werkte bij mijn cliënten niet (daarmee bedoel ik de rust tijden voor de pup) Ik heb de afspraak gemaakt dat “als Pampus ligt roep en aai je hem niet”. “Als Pampus zelf naast je gaat liggen mag je hem wel aaien en tegen hem praten”.

 

pampus gaat nu pas een hele dag mee naar mijn werk, al is dat niet meer op de kinderboerderij (dus minder prikkels).

 

kijk vooral ook naar je pup of hij het wel aankan. Misschien eerst eens starten met de rustige momenten op de dag en dan laten ophalen door iemand...
mensen vergeten het nog wel eens maar een pup is een baby. Ik zou er toch eens over nadenken om hem met een half jaar/8 maanden pas mee te nemen, is t ook nog een pup wink

honden page profiel Annemieke Annemieke

" Hoi Annemieke ik ben zelf werkbegeleider en werkbegeleider geweest op een kinderboerderij, bij mij werd gevraagd of ik de pup ook mee wilde nemen. Ik heb dit een paar keer gedaan op de momenten dat ik zelf niet werkte en voor niet langer dan een half uur. 
 
Wat is je doelgroep? VG? LVB? Enz.
 
hou er rekening mee dat er ook heel veel op jou bordje komt. Cliënten in de gaten houden, kijken of de taken goed verlopen, pup in de gaten houden, het word mooi weer dus ook heel veel kinderen en ouders....
ik zou van te voren een aantal regels met je cliënten doornemen, als dat lukt.
 
 En een stoffe bench/ huisje neerzetten waarin de pup zich terug kan trekken.
 
met tijden werken werkte bij mijn cliënten niet (daarmee bedoel ik de rust tijden voor de pup) Ik heb de afspraak gemaakt dat “als Pampus ligt roep en aai je hem niet”. “Als Pampus zelf naast je gaat liggen mag je hem wel aaien en tegen hem praten”.
 
pampus gaat nu pas een hele dag mee naar mijn werk, al is dat niet meer op de kinderboerderij (dus minder prikkels).
 
kijk vooral ook naar je pup of hij het wel aankan. Misschien eerst eens starten met de rustige momenten op de dag en dan laten ophalen door iemand...mensen vergeten het nog wel eens maar een pup is een baby. Ik zou er toch eens over nadenken om hem met een half jaar/8 maanden pas mee te nemen, is t ook nog een pup  "

Mijn doelgroep is vooral vg en LVB.

Door corona is de kinderboerderij en dagbesteding dicht tot september,  dus tot mijn vakantie is het erg rustig met betrekking tot aandacht krijgen van cliënten. 

Hierom leek het mij dan ook niet zo'n bezwaar om de pup gelijk mee te nemen, gezien ik die rust wel kan garanderen. En afspraken maken met cliënten kan ook prima. We hebben al de afspraak dat cliënten niet het kantoor in mogen zonder toestemming. Bordje bezet of deur op slot maken dit duidelijk. 

 

Over het ras: ik heb me er enorm in verdiept en heb daarom juist voor deze fokker gekozen. Overigens geld die schedelafwijking niet bij alle honden van dit ras.

Ook ben ik geen voorstander van een hond gelijk van bovenaf te benaderen,  maar van voren en beginnen met aaien onder de kin etc.. Dit doen de cliënten ook al bij de hond van een collega,  dus dat komt wel goed. 

honden page profiel Annemieke Annemieke

" Ohja wat ik nog bedacht, natuurlijk is het voor je pup geweldig dat die mee naar buiten zou kunnen aan de lange lijn. Ik ben helemaal voor het lekker een pup z’n gang laten gaan buiten. Maar omdat je hem/haar ook wil leren om zonder jouw in het kantoor te zijn zou ik daar mee beginnen.  "

Dat was eigenlijk ook wat ik dacht, met buiten 1 vaste plek voor plassen en poepen.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" Mijn doelgroep is vooral vg en LVB.
Door corona is de kinderboerderij en dagbesteding dicht tot september,  dus tot mijn vakantie is het erg rustig met betrekking tot aandacht krijgen van cliënten. 
Hierom leek het mij dan ook niet zo'n bezwaar om de pup gelijk mee te nemen, gezien ik die rust wel kan garanderen. En afspraken maken met cliënten kan ook prima. We hebben al de afspraak dat cliënten niet het kantoor in mogen zonder toestemming. Bordje bezet of deur op slot maken dit duidelijk. 
 
Over het ras: ik heb me er enorm in verdiept en heb daarom juist voor deze fokker gekozen. Overigens geld die schedelafwijking niet bij alle honden van dit ras.
Ook ben ik geen voorstander van een hond gelijk van bovenaf te benaderen,  maar van voren en beginnen met aaien onder de kin etc.. Dit doen de cliënten ook al bij de hond van een collega,  dus dat komt wel goed.  "

Ik denk dat ik er in eerste instantie overheen gelezen heb, maar je kan de pup meenemen naar werk en er zijn dan nog geen cliënten? Dat is echt super fijn, kan hij/zij de indrukken rustig tot zich nemen. Ben benieuwd hoe de pup en jij het gaan vinden :-) 

Wat betreft het stukje Cavelier, je had mij gequote maar ik neem aan dat het in zijn algemeen bedoeld was? 

honden page profiel Annemieke Annemieke

" Ik denk dat ik er in eerste instantie overheen gelezen heb, maar je kan de pup meenemen naar werk en er zijn dan nog geen cliënten? Dat is echt super fijn, kan hij/zij de indrukken rustig tot zich nemen. Ben benieuwd hoe de pup en jij het gaan vinden :-) 
Wat betreft het stukje Cavelier, je had mij gequote maar ik neem aan dat het in zijn algemeen bedoeld was?  "

Ja dat klopt,  vanwege de corona maatregelen die de instelling neemt. Ik werk wel gewoon op de boerderij omdat de dieren ook gewoon hun zorg nodig hebben.

Denk dat het wel goed gaat komen...het is ook maar 1 a 2 dagen in de week  en de andere werkdagen van mij gaat ie naar mijn ouders,  die er alle tijd en aandacht voor hebben en een oude labrador hebben, die de pup tot grote steun zal zijn.

Wat betreft het stukje over de cavalier was als reactie op liz, maar vergeten te benoemen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ik heb me zeker verdiept in het ras en beide ouders zijn op alle aandoeningen getest en goedgekeurd. Daarom heb ik ook bewust voor een erkende fokker gekozen. "

 

Of een Cavalier nu bij een erkende fokker of niet erkende fokker vandaan komt, de ernstige en in hoge percentages voorkomende erfelijke aandoeningen gelden ook voor de zgn. top fokkers.

 

97% Chiari-achtige Malformatie gradatie 2 (ernstig)
62,4% Syringomyelie tengevolge van CM, boven 6 jaar 70%
50% PSOM (glue ear - soort chronische middenoorontsteking)
50% MVD (lekkende hartkleppen) oplopend tot ca. 100% op 10-jarige leeftijd; doodsoorzaak nr. 1
30% oogaandoeningen
20-30% PL (Patella (knie) Luxatie)
19,1% EFS - Episodic Falling Syndroom
10% HD (Heupdisplasie)
10,8% Curly Coat Syndrome (incl. dry eye)

 

Goedgekeurd zegt niet veel; er mag met allerlei aandoeningen gefokt worden; ook met Cavaliers met Chiari-achtige Malformatie gradatie 2 (ernstig) en zelfs met bepaalde gradaties van Syringomyelie. De laatste verplichte MRI vindt op 2 1/2 jarige leeftijd plaats, terwijl SM progressief is en er dus zelfs  gefokt kan worden met oudere Cavaliers met een hoge gradatie van SM.hp-frusty hp-cry Met andere woorden zgn. goedgekeurde Cavaliers hebben sowieso CM gradatie 2, hetgeen zelfs op jonge leeftijd SM kan veroorzaken (0 - 1 jaar 25% oplopend tot minimaal 70% boven 6 jaar).

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

 
Over het ras: ik heb me er enorm in verdiept en heb daarom juist voor deze fokker gekozen. Overigens geld die schedelafwijking niet bij alle honden van dit ras.

goed dat je je er enorm in verdiept hebt, welke fokker heb je gekozen?

 

Wat ik ervan begreep is dat 97% wel een te kleine schedel heeft? 

https://fluffology.de/post/der-cavalier-king-charles-spaniel--geboren-um-zu-leiden

onderaan het stukje een hele lijst van studies waarnaar verwezen wordt.

Wat heeft de fokker besloten dat zij het wel aandurft, ook met het oog op afwijkingen die pas later aan het licht kunnen komen zoals de hartproblemen en epilepsie die bij de cavalier king charles spaniel vaak voorkomen. En dan nog een hele lijst andere  vaker voorkomende ziektes.

http://cavalierhealth.org/overview.htm#Longevity_and_mortality_in_Kennel_Club_registered_dog_breeds_in_the_UK_in_2014

 

Het is wel niet je vraag maar het is zo belangrijk.

 

 

honden page profiel Annemieke Annemieke

Even kort en algemeen: 

Verwijten en suggesties dat ik niet voor dit ras zou moeten kiezen, ga ik na dit bericht niet meer op in.

Ik heb me namelijk maanden bezig gehouden met raskeuze en waarom wel of niet en daarbij ook het gezondheidsaspect zeer uitgebreid in meegenomen. 

Hier zullen jullie mij op moeten vertrouwen en vanuit moeten gaan.

Wat betreft de testen: beide ouders waren volledig vrij op al deze aandoeningen en zijn onlangs nog getest. 

Ook heb Ik beide ouders gezien en hebben die een schedel die goed in verhouding is met de rest van het lichaam en zijn er geen bolle ogen te zien etc. Wat ik allemaal wel zag bij cavaliers van enkele andere fokkers.

Deze info en de uitslagen van de testen maken dat ik hier vertrouwen in heb.

 

Vanaf nu dan ook graag alleen antwoorden hier op mijn vraag en dit onderwerp niet meer aankaarten aub.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Even kort en algemeen: 
Verwijten en suggesties dat ik niet voor dit ras zou moeten kiezen, ga ik na dit bericht niet meer op in.

Vanaf nu dan ook graag alleen antwoorden hier op mijn vraag en dit onderwerp niet meer aankaarten aub. "

Bij Momo (een Border Collie) heb ik twee weken vrij genomen toen ze kwam en daarna ging ze dagelijks mee naar mijn werk; ik werkte met paarden, deels pension, deels in training bij ons en grootste deel opfokgebieden in de natuur.

 

Ik had een quad voor het werk en daar heb ik toen een stevige plastic mand op vast gemaakt met een tuigje er in die je normaal in de auto gebruikt. Voor een groot deel van mijn werk was het te gevaarlijk voor haar als jonge pup om los rond te lopen en dan ging ze vast in dat tuigje in die mand. Wel erbij maar niet op de grond en niet los. Tot ik daar weg ging hebben we de mand gebruikt. Toen ze ouder werd sprong ze er zelf op commando in als we een eind moesten rijden en alleen als het echt hard ging of op de openbare weg kreeg ze dan een tuigje om. Ik heb helaas geen digitale foto's uit die tijd.

 

De mand heb ik nog in de berging. Misschien iets voor jou?

honden page profiel Annemieke Annemieke

" Bij Momo (een Border Collie) heb ik twee weken vrij genomen toen ze kwam en daarna ging ze dagelijks mee naar mijn werk; ik werkte met paarden, deels pension, deels in training bij ons en grootste deel opfokgebieden in de natuur.
 
Ik had een quad voor het werk en daar heb ik toen een stevige plastic mand op vast gemaakt met een tuigje er in die je normaal in de auto gebruikt. Voor een groot deel van mijn werk was het te gevaarlijk voor haar als jonge pup om los rond te lopen en dan ging ze vast in dat tuigje in die mand. Wel erbij maar niet op de grond en niet los. Tot ik daar weg ging hebben we de mand gebruikt. Toen ze ouder werd sprong ze er zelf op commando in als we een eind moesten rijden en alleen als het echt hard ging of op de openbare weg kreeg ze dan een tuigje om. Ik heb helaas geen digitale foto's uit die tijd.
 
De mand heb ik nog in de berging. Misschien iets voor jou? "

Lief aangeboden, maar ik heb al de nodige spullen in huis wat ik kan gebruiken. 

Het enige wat ik nog aan moet schaffen is een benchkussen en een tuigje.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Even kort en algemeen: 
Verwijten en suggesties dat ik niet voor dit ras zou moeten kiezen, ga ik na dit bericht niet meer op in.
Ik heb me namelijk maanden bezig gehouden met raskeuze en waarom wel of niet en daarbij ook het gezondheidsaspect zeer uitgebreid in meegenomen. 
Hier zullen jullie mij op moeten vertrouwen en vanuit moeten gaan.
Wat betreft de testen: beide ouders waren volledig vrij op al deze aandoeningen en zijn onlangs nog getest. 
Ook heb Ik beide ouders gezien en hebben die een schedel die goed in verhouding is met de rest van het lichaam en zijn er geen bolle ogen te zien etc. Wat ik allemaal wel zag bij cavaliers van enkele andere fokkers.
Deze info en de uitslagen van de testen maken dat ik hier vertrouwen in heb.
 
Vanaf nu dan ook graag alleen antwoorden hier op mijn vraag en dit onderwerp niet meer aankaarten aub. "

 

Als je de gezondheidsaspecten goed bestudeerd had, zou je niet voor een Cavalier gaan.

 

De info die ik geef is gebaseerd op feiten. 

 

Ik waarschuw mensen om ze te behoeden voor een hoop zorgen, verdriet en zeer hoge kosten voor medicatie, dierenarts en veterinair specialisten. Ik heb dit zelf meegemaakt en veel eigenaren van  zieke Cavaliers bijgestaan met raad en daad.

 

Zoals Cavalier fokkers, die ondanks het feit dat ze hondjes op de wereld zetten, die een zeer grote kans op lijden hebben, steek jij ook je kop in het zand; struisvogelpolitiek. Er zijn zelfs Cavalier fokkers, die zwijggeld betalen als een koper bij hen terugkomt om te melden dat de door hen geleverde hond ernstig lijdt door alleen al CM of in combinatie met SM.

 

sealedsealedsealed

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Hey! 

ik ben ook nieuw op dit forum, leuk! 
Ik denk zeker dat het wel mogelijk is hoor, met het gebruik van goed verstand en goed letten op jouw pup. 

ik heb zelf een tijd bbl stage gelopen op een boerderij en werk inmiddels in de gehandicapten zorg. Ik leek te begrijpen uit jouw post dat jij ook met gehandicapte cliënten werkt (correct me if I am wrong) 

 

Mijn toenmalige stagebegeleider op de kinderboerderij had ook een pup en dat ging super! Hij heeft het alleen zijn van de pup langzaam opgebouwd. Tijdens stallen mesten bond hij zijn pup in eerste instantie aan de lange lijn op zichtafstand even vast. En kletste gezellig tegen zijn pup. Ging prima! 

Wat betreft contact tussen de hond en je cliënten zou ik wel even goed opletten. Je pup is dan nog flink jong en kan snel beïnvloed worden door goede en slechte ervaringen. Ik zou je pup eerst goed socialiseren met mensen die geen “gekke” handelingen zullen doen. Een pup kan flink bijten uit enthousiasme. Wanneer hij dat bij een van je cliënten doet ben jij ten eerste verantwoordelijk voor beide. Ten tweede is het mogelijk dat een cliënt gaat schreeuwen, slaan, schoppen etc. Uit schrik. Dan is je pup een slechte ervaring rijker. Zorg dus dat je pup stabiel is, voor je hem in een instabiele situatie plaatst 

ik hoop dat je er wat aan hebt! Veel plezier en succes!:) 

honden page profiel Annemieke Annemieke

" Hey! 
ik ben ook nieuw op dit forum, leuk! Ik denk zeker dat het wel mogelijk is hoor, met het gebruik van goed verstand en goed letten op jouw pup. 
ik heb zelf een tijd bbl stage gelopen op een boerderij en werk inmiddels in de gehandicapten zorg. Ik leek te begrijpen uit jouw post dat jij ook met gehandicapte cliënten werkt (correct me if I am wrong) 
 
Mijn toenmalige stagebegeleider op de kinderboerderij had ook een pup en dat ging super! Hij heeft het alleen zijn van de pup langzaam opgebouwd. Tijdens stallen mesten bond hij zijn pup in eerste instantie aan de lange lijn op zichtafstand even vast. En kletste gezellig tegen zijn pup. Ging prima! 
Wat betreft contact tussen de hond en je cliënten zou ik wel even goed opletten. Je pup is dan nog flink jong en kan snel beïnvloed worden door goede en slechte ervaringen. Ik zou je pup eerst goed socialiseren met mensen die geen “gekke” handelingen zullen doen. Een pup kan flink bijten uit enthousiasme. Wanneer hij dat bij een van je cliënten doet ben jij ten eerste verantwoordelijk voor beide. Ten tweede is het mogelijk dat een cliënt gaat schreeuwen, slaan, schoppen etc. Uit schrik. Dan is je pup een slechte ervaring rijker. Zorg dus dat je pup stabiel is, voor je hem in een instabiele situatie plaatst 
ik hoop dat je er wat aan hebt! Veel plezier en succes!:-)  "

De eerste 4 weken dat ie mee gaat naar het werk zijn er geen cliënten aan het werk (ivm corona maatregelen vanuit de instelling) en dan heb ik 3 weken vakantie (waarin ik de pup wel een paar keer meeneem naar het werk voor korte bezoekjes) en daarna gaat ze 1a 2 dagen in de week mee naar het werk en dan de andere werkdagen gaan mijn ouders oppassen. 

Er is dus wel degelijk een opbouw in het contact met de cliënten. 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

"  
Als je de gezondheidsaspecten goed bestudeerd had, zou je niet voor een Cavalier gaan.
 
De info die ik geef is gebaseerd op feiten. 
 
Ik waarschuw mensen om ze te behoeden voor een hoop zorgen, verdriet en zeer hoge kosten voor medicatie, dierenarts en veterinair specialisten. Ik heb dit zelf meegemaakt en veel eigenaren van  zieke Cavaliers bijgestaan met raad en daad.
 
Zoals Cavalier fokkers, die ondanks het feit dat ze hondjes op de wereld zetten, die een zeer grote kans op lijden hebben, steek jij ook je kop in het zand; struisvogelpolitiek. Er zijn zelfs Cavalier fokkers, die zwijggeld betalen als een koper bij hen terugkomt om te melden dat de door hen geleverde hond ernstig lijdt door alleen al CM of in combinatie met SM.
  "

Als TS aangeeft er niet meer over door te willen gaan en ze de nodige research heeft gedaan.. Laat het dan zitten. 
Je punt is duidelijk en klopt, maar de keuze is al gemaakt, let her be..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^