Update; hulp nodig - scheve poot/pols hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hi allemaal,

 

Even een vraag in de hoop dat verder kom.. 

Situatieschets: bij Sara merkte we al vroeg op dat haar linker poot krom was, volgens de DA niks aan de hand. Omdat we het niet vertrouwde toch weer terug gegaan, foto's laten maken en deze door gestuurd naar een specialist. Deze belde mij gelijk met het nieuws dat Sara het radius curvus syndroom heeft. We hebben haar laten helpen (door een goede orthopeed). Na het herstel, had ik er nog geen goed gevoel bij. Toch later nog een x terug geweest, foto's laten maken, maar het was super mooi genezen. Scheefstand zou  misschien kunnen komen door de spieren. Dus naar de fysio geweest met Sara, deze merkte op dat ze geen pijn had (net als de orthopeed aangaf). Het kon ook haar "houding" zijn geworden aangezien ze al lang zo heeft gelopen. Ze dacht niet aan te korte spieren ofzo.

 

Nu heb ik weer contact opgenomen met de DA en zij weer met de specialist, maar ik kom geen stap verder. Dit is Sara haar poot na de operatie. Hierbij lijkt haar poot/elleboog redelijk ok te zijn maar lijkt het echt mis te gaan bij de pols die ze naar buiten draait maar ook naar voren drukt. Ze blijft haar poot bij het zitten/stilstaan ook constant verzetten.

 

534688.jpg

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wauw...begrijp niet dat de arts je verteld dat het goed zit....een andere orthopeed raadplegen ? Voor een second opinium ? 

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

Dat ziet er wel heel gek uit. Kun je inderdaad niet een second check doen? Of zelf een aantal orthopeden bellen?

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Het was inderdaad goed. Omdat wij zelf bleven twijfelen zijn we terug gegaan en zijn er opnieuw foto's gemaakt, het was zelfs zo goed geheelt dat mij is gevraagd om de fotos te mogen gebruiken voor een lezing. Het radius curvus syndroom lijkt opgelost te zijn om het maar zo te zeggen, maar er is meer mis na mijn idee. Ik ben inderdaad al aan het rondbellen, de dierenarts heeft het ook door gestuurd naar een andere specialist, hopelijk hoor ik daar morgen wat van terug. Maar we zijn nu haast al 2 jaar verder, sinds haar operatie. Iedereen verteld me dat ze er geen pijn aan heeft, maar ze heeft er wel last van want anders stond ze er wel stil op. Ik kan het niet los laten ondanks iedereen zegt dat het goed is. Volgens mij kan ook "Iedereen" zien dat dit niet goed is.. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Een beetje off-topic: elke zondag 3 afleveringen van De dierenkliniek UK met dr. Noel Fitzpatrick op rtl5. Wat die man allemaal doet is zó knap!
 
Sara's pootje is mooi wit, dus ik geloof ook wel dat ze geen pijn heeft. Dan zou ze wel likken en de vacht daardoor een roze verkleuring hebben. Je ziet het wel vaker zulke pootjes. Hier ook een Jack Russell in de straat. Deze likt zijn pootje helemaal stuk "

Daar was afgelopen week inderdaad een hondje op met het zelfde probleem. Dacht ook een jack Russell! Bij deze hond hebben ze ook het bot doorgezaagd om ruimte te creëren maar ook een plaatje in de pols gezet. Dit is bij Sara niet gebeurd.

 

Ze likt er inderdaad niet aan, maar ze staat ook niet stabiel om het maar zo te zeggen. Bedankt voor de tip!

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Mijn hond had als pup ook erg kromme polsen. Geen botafwijking, maar gewoon een verkeerde houding. Haar spieren bleken niet sterk genoeg. Omdat ze dus in zo’n rare houding liep werden haar polsen ook niet uit zichzelf sterker. Dit hebben we opgelost met spieroefeningen speciaal gericht om de pols sterker te maken. Buiten liep ze met een brace om haar in de goede houding te dwingen. Na een paar weken liep ze weer helemaal goed.

Maar mijn pup was dus in de groei waarin een verkeerde houding makkelijker op te lossen is. Ik zou zeker doorzoeken naar een oplossing voor jouw hond. Zelf zou ik kiezen voor fysio. Als je hond geen pijn heeft lijkt het me namelijk eerder een spierprobleem dan een botafwijking.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Oh lees nu dat je al naar de fysio bent geweest, kreeg je geen behandelplan mee?

honden page profiel koertkoert 3 doggies

honden foto van koert

Vrienden van mij hebben een buitenlandse hond en die heeft dat ook zo raar pootje hij loopt er gewoon op 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Vrienden van mij hebben een buitenlandse hond en die heeft dat ook zo raar pootje hij loopt er gewoon op  "

Mijn hond loopt ook wel gewoon. Ik wil alleen graag weten wat er aan de hand is en of er wat aan te doen is. Als ze op deze manier door loopt ben ik bang dat ze op jonge leeftijd straks flinke slijtage heeft.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Oh lees nu dat je al naar de fysio bent geweest, kreeg je geen behandelplan mee? "

Nee, geen behandelplan mee gekregen. Maar misschien dat het toch inderdaad in de spieren zit en er daarom niks op de fotos te zien is. Bij het lopen zet ze hem redelijk normaal neer. Maar vind het vreemd dat ze dat gewricht zo naar voren duwt.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Misschien zou je ook nog een foto kunnen plaatsen die recht van voren genomen is.

Ik heb hier helemaal geen verstand van, maar als ik dit pootje zie, vraag ik me af hoe het er voor operatie uitzag en of de ingreep wel gewerkt heeft....

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

534720.jpg534721.jpg

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

De eerste foto is best redelijk, maar ook daar drukt ze de pols na voren. Als ze iets langer staat ziet het eruit zoals foto 2, drukt ze hem steeds verder na voren of zo iets..

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Heeft het naar buiten staan van de "voet" te maken met het radius curvus syndroom? Lijkt toch meer op een verkeerde groei? Was dit ook al vóór de operatie? Is er überhaupt wat verbeterd door de operatie?

 

Radius Curvus Syndroom - Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland
https://www.tollertales.nl/gezondheid/radius-curvus-syndroom

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Heeft het naar buiten staan van de "voet" te maken met het radius curvus syndroom? Lijkt toch meer op een verkeerde groei? Was dit ook al vóór de operatie? Is er überhaupt wat verbeterd door de operatie?
 
Radius Curvus Syndroom - Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederlandhttps://www.tollertales.nl/gezondheid/radius-curvus-syndroom
  "

Ik hoop dat er wat is veranderd. Of het er wat mee te maken heeft, geen idee. Wel was hij tevreden over het resultaat. Het bot was al zo krom gegroeid dat ze redelijk snel geopereerd moest worden omdat het anders zou kunnen breken. Het bot is schuin door gesneden zodat het meer over elkaar zou vallen en er meer ruimte zou komen. Toen ik zelf aangaf nog niet echt tevreden te zijn, zei hij ook dat het bot zo was gegroeid en dat hij het wel recht kon zetten maar ik dat meer moest zien als een cosmetische ingreep en dat de hond er niet veel aan zou hebben. We zijn toen weg gegaan met het idee dat de pols door de spieren zou komen. Ik was toen al in contact met de fysio maar zij wilde eerst zeker weten dat alles goed was. Later hoorde ik van de fysio dat het gewoon haar houding kon zijn en ze verder geen problemen zag... Ik weet het verder ook niet zo goed meer. Zoek me suf op het internet maar ik kom niet verder.. 

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 2 doggies

Heb je een foto van voor de operatie van Sara? 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Hoe oud is Sara? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Hoe oud is Sara?  "

Sara wordt in juni 3

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Heb je een foto van voor de operatie van Sara?  "

Deze alleen eigenlijk. Daarvoor had ze nog een heel dik vacht dus zie je het niet goed.

 

534724.jpg

 

534725.jpg

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Kan het ook dat een spier of iets zo verkrampt is dat die het pootje automatisch zo naar buiten trekt?

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies

" Deze alleen eigenlijk. Daarvoor had ze nog een heel dik vacht dus zie je het niet goed.
 

  "

Dank je, is goed te zien. Wat een mooierd trouwens, prachtige ogen ook. Bij mij op het forum is er ook een Shih-Tzu met zo`n pootje en ondervind daar volgens mij geen hinder van, ziet er alleen naar uit misschien. Maar ik zal eens vragen voor je, aan haar baasje.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Dank je, is goed te zien. Wat een mooierd trouwens, prachtige ogen ook. Bij mij op het forum is er ook een Shih-Tzu met zo`n pootje en ondervind daar volgens mij geen hinder van, ziet er alleen naar uit misschien. Maar ik zal eens vragen voor je, aan haar baasje. "

Fijn, bedankt! Ja, ben bang dat ze er later last van kan krijgen, terwijl ik het misschien had kunnen voorkomen. Ik wacht nog even het bericht af van 2 orthopeten anders maak ik toch nog eens een afspraak bij de fysio. Als dat allemaal goed is, moet ik me er maar bij neer leggen denk ik haha

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Dave, van mij, kwam in 2011 vanuit Roemenië naar Nederland en bleek ook het RCS te hebben (hij liep met een 1,2 tred en had een kromming in zijn poot. Helaas de erfenis van slechte voeding en beweging in Ro). Stukje bot weggezaagd en probleem was opgelost. Vind ik bij je hondje zijn poten best wel afwijkend staan, maar wel iets wat je erg veel ziet bij dit soort hondjes n.m.i. Ik zou ook een second opinion aanvragen als zoiets blijft knagen. Mijn ervaring: als baas heb je er een 6e zintuig voor. Altijd naar luisteren, mits tegendeel ( naar je zin) bewezen is. 

(Wees er wel op bedacht dat je hondje heel veel meer kans heeft om artrose te ontwikkelen als hij ouder wordt (door de RCS), zorg dat hij goed op gewicht blijft.)

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Dave, van mij, kwam in 2011 vanuit Roemenië naar Nederland en bleek ook het RCS te hebben (hij liep met een 1,2 tred en had een kromming in zijn poot. Helaas de erfenis van slechte voeding en beweging in Ro). Stukje bot weggezaagd en probleem was opgelost. Vind ik bij je hondje zijn poten best wel afwijkend staan, maar wel iets wat je erg veel ziet bij dit soort hondjes n.m.i. Ik zou ook een second opinion aanvragen als zoiets blijft knagen. Mijn ervaring: als baas heb je er een 6e zintuig voor. Altijd naar luisteren, mits tegendeel ( naar je zin) bewezen is. 
(Wees er wel op bedacht dat je hondje heel veel meer kans heeft om artrose te ontwikkelen als hij ouder wordt (door de RCS), zorg dat hij goed op gewicht blijft.) "

Bedankt. Jou hondje zat toen nog in de groei misschien? Bij ons kon dit namelijk niet meer, alleen het boten schuin door zagen zodat het meer over elkaar zou vallen. Gisteren lag ze op haar rug met haar rechter (goede) poot dubbel en links gestrekt, ik drukte haar scheve poot langzaam ook wat dubbel en ze trok hem telkens weg, bij haar goede poot doet ze dit niet..

 

Ja, ik was er al bang voor, voor artrose. We zien wel hoe lang het goed gaat. Ze is gelukkig altijd goed op gewicht geweest. Ze weegt 6 kilo.

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

" Bedankt. Jou hondje zat toen nog in de groei misschien? Bij ons kon dit namelijk niet meer, alleen het boten schuin door zagen zodat het meer over elkaar zou vallen. Gisteren lag ze op haar rug met haar rechter (goede) poot dubbel en links gestrekt, ik drukte haar scheve poot langzaam ook wat dubbel en ze trok hem telkens weg, bij haar goede poot doet ze dit niet..
 
Ja, ik was er al bang voor, voor artrose. We zien wel hoe lang het goed gaat. Ze is gelukkig altijd goed op gewicht geweest. Ze weegt 6 kilo. "

Hmm. Hij was de 1 al gepasseerd toen. Ik vond de operatie en revalidatie toendertijd erg meevallen. Gewoon doorzetten hoor, als je dat gevoel heb en op zoek naar de antwoorden. Niet laten afschepen en ev second opinion. Ik heb me jarenlang afgevraagd wat er mis was met mn hond en altijd gelijk gehad. Wb mijn honden, ben ik mama beer geworden. laughing

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Helaas minder leuk nieuws. Ze zal waarschijnlijk opnieuw onder het mes moeten en het zal een pittige operatie worden. Woensdag een second opinion, deze maar even afwachten. Ze hebben ons er gelukkig wel tussen gezet, anders moesten we nog lang wachten.

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

" Helaas minder leuk nieuws. Ze zal waarschijnlijk opnieuw onder het mes moeten en het zal een pittige operatie worden. Woensdag een second opinion, deze maar even afwachten. Ze hebben ons er gelukkig wel tussen gezet, anders moesten we nog lang wachten. "

 

Ohh :( Heel veel sterkte! Wachten is nooit leuk, en weten dat je een pittige operatie voor je hebt maakt het ook moeilijk.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Helaas minder leuk nieuws. Ze zal waarschijnlijk opnieuw onder het mes moeten en het zal een pittige operatie worden. Woensdag een second opinion, deze maar even afwachten. Ze hebben ons er gelukkig wel tussen gezet, anders moesten we nog lang wachten. "

 

Wat een pechvogel is je hondje. Is de fokker eigenlijk nog in beeld? RCS kan nl. erfelijk zijn. Betreft de nieuwe operatie iets wat vanaf pup niet goed zat? Dat scheve pootje is toch een vergroeiing van bot?

 

Je schreef eerder dat het rechtzetten door orthopeed als een niet noodzakelijke cosmetische ingreep genoemd werd. Is men nu tot ander inzicht gekomen?

 

Als je niet aan die poot kunt komen en ze bij aanraking de poot terugtrekt, betekent pijn.

 

Ik ben benieuwd naar de uitslag van de 2nd opinion morgen.

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

"  
Wat een pechvogel is je hondje. Is de fokker eigenlijk nog in beeld? RCS kan nl. erfelijk zijn. Betreft de nieuwe operatie iets wat vanaf pup niet goed zat? Dat scheve pootje is toch een vergroeiing van bot?
 
Je schreef eerder dat het rechtzetten door orthopeed als een niet noodzakelijke cosmetische ingreep genoemd werd. Is men nu tot ander inzicht gekomen?
 
Als je niet aan die poot kunt komen en ze bij aanraking de poot terugtrekt, betekent pijn.
 
Ik ben benieuwd naar de uitslag van de 2nd opinion morgen.
  "

Morgen zal ik inderdaad meer weten. Ja de fokker is nog wel in beeld, maar ouders hebben er geen last van en nestgenootjes ook niet. Maar kun je een fokker zo laat nog verantwoordelijk stellen? Bij de eerste operatie wilde ze ons ook tegemoet komen, maar heeft ze niet gedaan. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: I’am back ;)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^