Update; hulp nodig - scheve poot/pols hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Als er sprake is van een erfelijke aandoening,waarvan de fokker kan aantonen dat hij/zij er bewijsbaar alles aan gedaan heeft om dit te voorkomen, dan is de fokker niet aansprakelijk. Kan hij/zij dat niet dan zal hij/zij de kosten moeten vergoeden. Jammer dat je niet bent ingegaan op de tegemoetkoming in verband met de kosten betreffende het RCS.

 

Wordt de 2e operatie gedaan in verband met een erfelijke aandoening, dan geldt hetzelfde als eerder beschreven.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Als er sprake is van een erfelijke aandoening,waarvan de fokker kan aantonen dat hij/zij er bewijsbaar alles aan gedaan heeft om dit te voorkomen, dan is de fokker niet aansprakelijk. Kan hij/zij dat niet dan zal hij/zij de kosten moeten vergoeden. Jammer dat je niet bent ingegaan op de tegemoetkoming in verband met de kosten betreffende het RCS.
 
Wordt de 2e operatie gedaan in verband met een erfelijke aandoening, dan geldt hetzelfde als eerder beschreven. "

We zijn er wel op in gegaan, maar we hebben het nooit gekregen. Op een geve moment hebben we het laten zitten. We waren het zat om er constant achteraan te moeten zitten. 

 

Oké, bedankt voor de informatie.

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

" We zijn er wel op in gegaan, maar we hebben het nooit gekregen. Op een geve moment hebben we het laten zitten. We waren het zat om er constant achteraan te moeten zitten. 
 
Oké, bedankt voor de informatie. "

 

Oh wat jammer! :-( Heb je verder nog wel contact met de fokker? Misschien heb ik hier wel overheen gelezen hoor, maar als ik lees dat de fokker ook na het fokken verplichtingen hebben, zou ik toch kijken of je nu weer contact kan maken omtrent dit onderwerp. Succes!

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Nog even een update. De orthopeed heeft haar volledig nagekeken. Haar rechter poot (goede) ging allemaal heel soepel. Links hielt ze wat tegen, maar ging ook steeds soepeler. Hij dacht misschien aan artrose, foto's laten maken. Haar gewrichten zagen er goed uit, geen spanning meer op de elleboog, dus de eerste operatie heeft wel degelijk geholpen (gelukkig). Verder was er ook op de fotos te zien dat Sara inderdaad beginnend artrose heeft. Verder denkt hij dat wij met fysio erg ver komen om haar spieren sterker te maken. Ze lijkt verder geen pijn te hebben en op de fotos was dus niks geks te zien. Voor nu is het plan, minimaal 4 keer fysio behandeling, starten met pijnstillers (voor 3 weken) om te kijken of ze hem dan toch wat beter gaat neer zetten en de spieren door drukt. De eerste afspraak bij de fysiotherapeut staat gepland.

 

Heeft iemand tips hoe je artrose een beetje kunt vertragen misschien? Heeft een orthopedisch kussen zin of sublementen? Ze krijgt Renske gestoomd vlees met acana, zal dit voer goed genoeg zijn?

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie 3 doggies

Dat is wel balen; zo jong en al artrosefrown. Wat voor pijnstiller heb je gehad? Carprodyl? 

 

Ik heb een hond gehad die ook jong artrose had maar dan in beide knieën (ik geloof dat hij tijdens de diagnose ook rond de 3 jaar was). Hij heeft zijn leven lang aan de pijnstilling gezeten. Deze kunnen de organen aantasten maar hij is er toch mooi ruim 13,5 jaar mee geworden. Hij kreeg er wel wisselende ontlasting van.

 

Ik heb het idee dat het bij kleine hondjes toch iets minder erg is, omdat ze er niet zo heel veel gewicht op hoeven te dragen. Advies is zoiezo om haar zo schraal mogelijk te houden. Dus goed haar gewicht in de gaten houden. En je kunt beter vaker kleine rondjes lopen, dan één hele grote wandeling. Zwemmen is altijd goed, maar doe dit niet te lang want dit is heel intensief.

 

Qua supplementen kun je aan de slag met groenlipmossel, glucosamine etc. Maar een orthopeed (voor mensen) heeft mij ooit gezegd: je kunt je centjes beter in je zak houden. Kraakbeen dat weggesleten is, komt niet meer terug. Maar er zijn genoeg mensen die bij dergelijke supplementen zweren, dus je kunt het altijd proberensmile

 

Een orthopedisch kussen had ik inderdaad ook voor hem. 

 

Succes met Sara bij de fysio!

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Misschien is een beweegbare brace nu of later optie? Ter ondersteuning van het gewricht. Dit kan de artrose vorming vertragen. 

Je zult alleen even moeten zoeken wie er kleine braces maakt. Aangezien je een klein hondje hebt. Orthopedieren doet geen kleine beweegbare braces. Kamer Orthopedie bijv. wel. 

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

Oh, wat balen Lola. Maar goed dat jullie er nu achter zijn gekomen, want dan kunnen jullie nu inderdaad inzetten op behandelingen die passend zijn voor Sara. Succes!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik gaf een van mijn vorige honden met artrose dagelijks Primeval gelatinaat

Primeval Gelatinaat voor de hond
https://www.brekz.nl/supplementen-hond

 

Houd haar goed op gewicht.

 

In beweging blijven: wandelen, niet met de bal dan moet ze plotseling remmen en dat is slecht voor de gewrichten. Zwemmen is heel goed of hydrotherapie. Overleg met de fysiotherapeut of dit geschikt is voor Sara.

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

We hebben novacam mee gekregen! Ik ga eens kijken naar de supplementen. Een brace hebben we inderdaad eerder laten aanmeten, een heel gedoe was dat met haar dunne pootjes, 2X moeten terug sturen en toen zeiden ze dat het niet nog kleiner kon. Ik zal het nog eens navragen bij de fysio.

 

Las wel dat je artrose niet kan voorkomen, maar eventueel wel wat vertragen. Ik wil nu een speciaal kussen aanschaffen, maakt het uit of ik gewoon een orthopedisch kussen koop of een ortho bia bed? Deze laatste lees ik veel positieve dingen op. Zal dit effect hebben bij een hondje van 6 kilo?

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Wel balen van de diagnose, maar gelukkig hoeven jullie geen verdere operaties meer te doen.

 

Wij gebruiken Flexadin plus tegen (voermoedelijke) beginnende artrose en ter algemene ondersteuning van de gewrichten op advies van de DA in combinatie met Golden paste en een goed (aan de schrale kant) gewicht.

 

Het heeft voor Aedon tot nu toe goed geholpen met zijn lichtelijk manken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Jeetje wat een pechvogel.

Hopelijk kan de fysio wat bereiken.

Ik heb goede ervaringen met de fysio voor Luca en mn oudste poes.

 

Voor artrose zou je flexadin kunnen geven.

https://www.medpets.nl/flexadin/?attribute=64&gclid=CjwKCAjwnIr1BRAWEiwA6GpwNbMEG0Bl_U3JJLuwaFZxVhL-A2UQAvt5TdAiFkaEYpbz6wrYXkncYRoCEE8QAvD_BwE

 

Ik hoop dat de pijnstillers met fysio gaat werken

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Weet iemand of het zin heeft om zn kussen (biabed) aan te schaffen voor een hondje die zo licht is? Ze heeft nou een dik kussen van happyhouse, daar ligt ze altijd op. Vraag me af of ze deze zomaar in ruilt haha. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: I’am back ;)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^