Hersenwerkjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Hoi iedereen,

Ik zou graag meer hersenwerkjes doen met mijn Golden Retriever pup van bijna 5 maanden oud. Wat vinden jullie goede hersenwerkjes voor een pup van zijn leeftijd? Het liefst zonder attributen die we apart moeten aanschaffen. We hebben namelijk een aantal 'spelletjes' voor honden. Maar die zijn niet allemaal even succesvol. Vaak gaat mijn pup er tegen blaffen of aan kauwen. Ik heb ook ratten die ik dezelfde spelletjes laat doen en die hebben het vaak sneller door dan mijn pup, haha ;) Ik hoor het graag!

 

Iemand tips? Ik hoor het graag!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

https://hersenwerkvoorhonden.nl/pups/

 

Misschien heb je wat aan deze site. Ze hebben ook een heel leuke facebookpagina! 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Kijk eens op Facebook op de pagina van Puzzle Dog, daar staan ontzettend veel leuke ideetjes. 

 

Daarnaast ben ik erg fan van het DitchtheBowl concept. Mijn pup is nu 4,5 maand oud en heeft pas 2x in haar leven uit een voerbak gegeten.  

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

" Kijk eens op Facebook op de pagina van Puzzle Dog, daar staan ontzettend veel leuke ideetjes. 
 
Daarnaast ben ik erg fan van het DitchtheBowl concept. Mijn pup is nu 4,5 maand oud en heeft pas 2x in haar leven uit een voerbak gegeten.   "

Good for you!

 

Ik zou als hond echt stront chagerijnig worden als ik alsmaar zou moeten werken voor mijn eten.

 

Bah! Waarom "moeten" honden tegenwoordig zoveel? Ik laat ze gewoon lekker hond zijn

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Het eerste wat een pup doet, na de geboorte is op zoek naar eten. 

Eigenlijk alle honden blijven het leuk vinden, zoeken naar voer.

 

Ik hou van zelf bedachte een gemaakte dingen, zoals een kartonnen doos met lege wc rollen, propjes papier, speeltjes of andere dingen erin, brokjes er in strooien en gaan.

Een zwembadje gevuld met ballen voor een ballenbad, maar daar kan je ook lege petflessen voor gebruiken. Een badje is sowieso een aanrader voor in de zomer. Je kan ook een wasmachine lekbak gebruiken.

Een muffin vorm, met daarin propjes papier, knuffels of andere kleine dingen.

Als je een tuin hebt, brokjes over het gras strooien dat is een grote snuffel mat.

 

Het allerleukste vind ik, buiten in de natuur, voertjes in neen boomschors plakken, op boomstronken, op een bankje of er onder, in een hoopje bladeren, in hoog gras. Zo kan je ze ook laten klimmen op een beheerste manier, waardoor je gelijk wat balans en coördinatie oefeningen laat doen. Goed voor de motoriek en het zelf vertrouwen

Die neus gebruiken, vinden alle honden leuk en het uit een voerbak eten, is eigenlijk ook erg saai.

 

Als je naar dierentuinen kijkt, zie je dat ze ook daar steeds meer eten in voerpuzzels geven en zo dieren laten werken voor hun voer. Dat geeft veel meer bevrediging, dan een kant en klare hap uit een bak.474618.jpg

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Een doos met lege wc-rolletjes en dan brokjes daartussen. Werkt hier niet zo goed overigens want mijn hond gaat aan de haal met de rolletjes hp-angel Maar veel honden vinden het leuk dus het is misschien het proberen waard. Wat ik meestal doe is een handdoek heel vaak dubbelvouwen en dan allemaal brokjes ertussen. Vindt Beer heel leuk. In de zomer een teiltje water met iets op de bodemhp-smile

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Een doos met lege wc-rolletjes en dan brokjes daartussen. Werkt hier niet zo goed overigens want mijn hond gaat aan de haal met de rolletjes  Maar veel honden vinden het leuk dus het is misschien het proberen waard. Wat ik meestal doe is een handdoek heel vaak dubbelvouwen en dan allemaal brokjes ertussen. Vindt Beer heel leuk. In de zomer een teiltje water met iets op de bodem "

haha ook een leuk spelletje, aan de haal met wc rollen. Luca vond wc rollen (ook volle) en kartonnen dozen heerlijk om te slopen als pup.353216.jpg

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Vaak zijn hersenwerkjes meer zoeken naar voer dan echt de hersens gebruiken. Hier zijn hersenwerkjes dus ook niet echt favoriet al kunnen ze het wel. Liever krijgen ze een shit-load aan commando's achter elkaar. Lijkt heel zielig maar ze worden er echt helemaal blij van.

 

Wat mijn oudste hond wel een leuk spelletje vindt is balletje-balletje.

 

Hier kan je zien hoe het werkt (maar dan geen trucjes uithalen hp-shiny )

https://www.youtube.com/watch?v=F2dQFRE573s

 

Voor je hond gebruik je dan plastic bekers op zijn kop en ipv water een snoepje onder 1 bekertje. Je laat je hond duidelijk zien waar het snoepje ligt en dan ga je draaien. Eerst simpel en rustig, later langer en sneller. Als je stopt mag je hond aanwijzen onder welk bekertje het snoepje ligt. Momo doet dat altijd door met haar neus het juiste bekertje om te duwen. Elsa slaat hem met haar poot om. Klopt dat dan krijgen ze het snoepje. Momo is er echt heel erg goed in. Wij spelen het trouwens altijd op het laminaat.

honden page profiel DanielleDanielle

Dank voor alle reacties! Ik ga er zeker mee aan de slag. Even 1 vraagje: Kartonnen dozen/ lege wc rolletjes gebruiken heb ik al eens eerder geprobeerd. Het probleem hiervan is dat mijn hond het karton volledig op eet. Dat is ook niet de bedoeling! Doen jullie honden dat ook en hoe zorg je ervoor dat ze het karton niet op eet? Wat mij betreft mag hij er best op kauwen maar hij kan zo een hele lege wc rol naar binnen werken.. 

honden page profiel tobeytobey

" Vaak zijn hersenwerkjes meer zoeken naar voer dan echt de hersens gebruiken. Hier zijn hersenwerkjes dus ook niet echt favoriet al kunnen ze het wel. Liever krijgen ze een shit-load aan commando's achter elkaar. Lijkt heel zielig maar ze worden er echt helemaal blij van.
 
Wat mijn oudste hond wel een leuk spelletje vindt is balletje-balletje.
 
Hier kan je zien hoe het werkt (maar dan geen trucjes uithalen  )
https://www.youtube.com/watch?v=F2dQFRE573s
 
Voor je hond gebruik je dan plastic bekers op zijn kop en ipv water een snoepje onder 1 bekertje. Je laat je hond duidelijk zien waar het snoepje ligt en dan ga je draaien. Eerst simpel en rustig, later langer en sneller. Als je stopt mag je hond aanwijzen onder welk bekertje het snoepje ligt. Momo doet dat altijd door met haar neus het juiste bekertje om te duwen. Elsa slaat hem met haar poot om. Klopt dat dan krijgen ze het snoepje. Momo is er echt heel erg goed in. Wij spelen het trouwens altijd op het laminaat. "

Mijn hond kan dat veel te goed...yell

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Mijn hond kan dat veel te goed... "

Leuk toch juist? En dan die gefocuste blik.. terwijl ze popelt om te mogen aangeven waar het snoepje ligt hp-heart

honden page profiel DanielleDanielle

Zojuist in de supermarkt een doos meegenomen. Gevuld met een oude trui van mij, speeltjes van de hond en lege wc rollen. Vervolgens voer er in gestrooid die hij moet zoeken. Maar deze belhamel pakte 1 voor 1 de wc rolletjes er uit en ging eerst alleen daar mee spelen. Vervolgens zat hij alleen nog maar de wc rolletjes op te eten, haha. Volgende keer probeer ik het dus zonder kartonnen materialen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Zojuist in de supermarkt een doos meegenomen. Gevuld met een oude trui van mij, speeltjes van de hond en lege wc rollen. Vervolgens voer er in gestrooid die hij moet zoeken. Maar deze belhamel pakte 1 voor 1 de wc rolletjes er uit en ging eerst alleen daar mee spelen. Vervolgens zat hij alleen nog maar de wc rolletjes op te eten, haha. Volgende keer probeer ik het dus zonder kartonnen materialen.  "

Haha. Ja dan is karton gewoon te aantrekkelijk 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Zojuist in de supermarkt een doos meegenomen. Gevuld met een oude trui van mij, speeltjes van de hond en lege wc rollen. Vervolgens voer er in gestrooid die hij moet zoeken. Maar deze belhamel pakte 1 voor 1 de wc rolletjes er uit en ging eerst alleen daar mee spelen. Vervolgens zat hij alleen nog maar de wc rolletjes op te eten, haha. Volgende keer probeer ik het dus zonder kartonnen materialen.  "

Misschien oude sokken, lichte plastic bakjes, balletjes, ipv wc rollen?

Ook leuk neem een handdoek en rol hem op, bij iedere rol een brokje leggen en als de hele handdoek is opgerold het eerste brokje laten zien dat je het aan het begin vd rol heerlegt.. Je hond moet met de neus de handdoek uitrollen en vindt iedere keer een brokje. 

Snuffelmat is ook leuk.

Altijd samen spelen!

Volgende forumvraag: Husky pup, onzeker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^