Husky pup, onzeker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel suzannesuzanne

Goedemorgen

 

We hebben sinds 3 dagen een husky pup, na veel lezen over het ras en hebben er lang over nagedacht.

Maar nu ze er eenmaal is word ik ontzettend onzeker, heb een dochter van bijna 4 en de pup springt elke keer naar haar gezicht om te happen.(niet uit boosheid maar om te spelen) wanneer ze dat doet zeg ik nee en geef ik haar een speeltje waar ze wel in mag bijten.

 

Maar sinds ik haar heb Google ik me gek, en ik Google nu op onderwerp en dan zie ik zoveel negatieve dingen en daardoor word ik nog onzekerder. Ik ben nu bijvoorbeeld zo bang dat ze mijn dochter over een half jaar echt hard in haar gezicht gaat bijten omdat ze haar als speelgoed ziet. Of dat ze zo de buurt katten allemaal dood gaat bijten. Google maakt me helemaal gek, dus dacht ga hier een topic openen en misschien zijn er meer mensen die zo onzeker waren in het begin.

 

Ons gezin bestaat trouwens uit mijn man en ik en mijn 4 dochters van 17,15,11 en bijna 4.

 

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Heee, ontspan!

 

Wat je beschrijft is heel normaal voor een pup, husky of niet. Veel gaan achter voeten en benen aan maar het gezicht van je dochtertje is natuurlijk ook dicht bij de grond. En het mag niet, dus geeft direct reactie en dat is leuk.

 

Je doet het goed, zeg ‘nee’ en bied iets anders aan. Wat héél veel rust kan geven, is als je een ruimte hebt voor de pup die je af kan sluiten, bijvoorbeeld een puppyren. Of een traphekje tussen woonkamer en gang.

Vaak zie je dat pups (net als kinderen) vervelend worden als ze moe zijn. Dan kun je haar in de aparte ruimte zetten en heeft iedereen rust. 

Succes, het komt goed! Consequent en rustig blijven, dat is het belangrijkste.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Tsja, een kindje van vier en een pup van 8 weken begrijpen elkaar natuurlijk niet zo goed.  Het speelgoed van het kind zal heel interessant zijn en het kind zal de pup misschien wel eens aan de staart  of oren willen trekken.  Je zult ogen aan alle kanten moeten hebben.

En een heeeeeleboel geduld.

honden page profiel suzannesuzanne

Ja ik ben er heel de tijd bij en laat ze niet alleen, m’n dochter laat de pup ook echt met rust als ze in dr bench ligt te slapen of ergens in een hoekje. Maar zodra de pup z’n gekke half uurtje heeft dan heeft m’n dochter dat ook en gaan ze samen door het huis heen dollen. 
ben gewoon zo bang dat het fout gaat word gewoon moe van mezelf 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

ben gewoon zo bang dat het fout gaat word gewoon moe van mezelf  

Een kind van 4 en een pupje van 8 weken, 't zijn twee kleintjes bij elkaar, dus ja, je kan jezelf helemaal gek maken door allerlei rampscenario's te bedenken.

Je kan ook effe diep ademhalen en je concentreren op alle mooie dingen die de kleintjes samen kunnen beleven, want er is niks mooier dan een mens- en puppenkind die een diepe vriendschapsband opbouwen en samen opgroeien.

Dat gaan jouw kinderen de rest van hun leven koesteren.

Dus denk daar maar es aan, aan al die prachtige, wonderlijke, mooie en innige momenten die jullie de volgende jaren te wachten staan hp-heart

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mooie naam!hp-shiny

 

Dat gezicht happen hoeft niet perse speels te zijn, kan ook komen door opwinding, of dat ze je dochter nog een beetje spannend vind.

Ik zou dat voor zijn. Als je je pup corrigeert, wordt je dochter er niet leuker door.

 

Voor je pup is alles nieuw en vreemd, en de situatie is voor haar net zo onzeker als voor jou.

Wat belangrijk si, dat je pup in alle rust kan wennen aan haar nieuwe leven.

Ik adviseer bij pups en zulke jonge kinderen altijd om met een puppy ren te gaan werken. Zo is en een scheiding tussen de jonge kinderen en de pup, zodat ze leren dat ze niets met elkaar hoeven en dat ze hun eigen veilige plek hebben.

Pups bijten veel en voor kinderen kan dat heel vervelend zijn. Pups willen ook rust en voor kinderen is het soms lastig de pup met rust te laten.

 

Wat je wel samen met je dochter met de pup kan doen, is je dochter voertjes laten verstoppen en je pup die laten zoeken. Dat is een veilige manier om ze met elkaar bezig te laten zijn.

Je kan je dochter de voerbak laten vullen en neerzetten, maar ook een speeltje verstoppen en je pup laten zoeken. 

Weet niet hoe je je pup kan leren zoeken?

 

Verder lekker veel buiten wandelen, het tempo van je pup aanhouden. Je pup buiten lekker laten snuffelen en kennis maken met de wereld om hem heen,

 

Heel veel voertjes laten zoeken, kan ook met haar eigen voer, daar worden ze lekker moe en tevreden door 

 

 

honden page profiel suzannesuzanne

" Een kind van 4 en een pupje van 8 weken, 't zijn twee kleintjes bij elkaar, dus ja, je kan jezelf helemaal gek maken door allerlei rampscenario's te bedenken.
Je kan ook effe diep ademhalen en je concentreren op alle mooie dingen die de kleintjes samen kunnen beleven, want er is niks mooier dan een mens- en puppenkind die een diepe vriendschapsband opbouwen en samen opgroeien.
Dat gaan jouw kinderen de rest van hun leven koesteren.
Dus denk daar maar es aan, aan al die prachtige, wonderlijke, mooie en innige momenten die jullie de volgende jaren te wachten staan  "

Ja dat is wel zo, daar moet ik ook aan denken. Ben zelf ook opgegroeid met honden en het was echt een super tijd.

En ik ben echt iemand die het altijd goed wil doen, en het rare is dat ik nu alleen maar negatieve dingen lees over husky’s ????. Dat werkt ook niet echt mee hahaha.

Maar het gaat als iets beter de afgelopen twee dagen, ik moet gewoon leren dat het een hond is en dat niet alles perfect kan gaan

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

En ik ben echt iemand die het altijd goed wil doen, en het rare is dat ik nu alleen maar negatieve dingen lees over husky’s ????. Dat werkt ook niet echt mee hahaha.

Hahahaaaa, dat is omdat ze vaak ondoordacht worden gekocht omwille van hun mooie ogen, door mensen die niet matchen met hun karakter. Dan worden ze al snel gedumpt omdat ze slopen, huilen, te veel energie hebben, niet luisteren, enz. Daar komen al die horrorverhalen van.

Maar diegenen die dol zijn op die gekke poolhonden, worden helemaal lyrisch als het over hun ras gaat en kletsen je de oren van je kop met 1001 leuke verhalen hp-shinyhp-shinyhp-shiny

 

En idd, niet alles kan perfect gaan. Effe diep inademen, relativeren en er de humor van inzien, dat helpt hp-wink

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

Husky’s zijn heel mondig. Dat uit zich heel duidelijk in hun lichaamstaal binnen de communicatie en het spel met soortgenoten. Dit is nog maar een pupje en ze moet nog veel leren, waaronder de grenzen, de ja’s en nee’s binnen het huishouden. Ondanks dat elke pup bijt houdt dit bij hussen vaak iets langer aan, ten eerste omdat het vele bekgebruik een inherente eigenschap is aan het ras, ten tweede omdat het ras vaak uit impuls en zonder kennis aangeschaft wordt uitend in onder- of overprikkeling. Je hebt een specifiek ras dat past bij specifieke mensen, voor eigenaren geldt over het algemeen één uit de volgende twee opties: eens een husky, altijd een husky, OF eens een husky, nóóit meer een husky. Wat je beschrijft is geen reden tot paniek, je hebt haar pas een paar dagen: ze worden niet opgevoed geboren hé. hp-shiny Geniet en laat je niet leiden door horrorverhalen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Laat je niet gek maken door alle verhalen om je heen!

Hier heb je Husky en Malamute eigenaren, die je zeker weten kunnen helpen.

Bij twijfel zou ik het eerst aan hun vragen.

 

Eigenlijk ook je eigen gevoel volgen, het gaat om jou hond, jou regels.

 

Veel plezier van je pup.

 

Het is een oerras, heel uitbundig in hun communiceren. 
Kwa opvoeden en trainen zal je meer geduld moeten hebben, denk ik, dan een gemiddelde ander ras. 
Succes, komt vast goed

Volgende forumvraag: Onze pup, Gozer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^