Van kleine beer naar grote beer - Een Reddingshond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

" Maui is ondertussen 6 maanden oud en ze begint te puberen. De bananen in haar oren beginnen steeds rijper te worden  
Gisteren liepen we samen in het bos, Maui liep zoals gewoonlijk los en ze was lekker in slootjes aan het zwemmen. Het water in de sloten is aan het zakken met als gevolg dat het een heerlijke modderpoel aan het worden is. Het gevolg? Een zwarte Leonberger. Maar geen probleem: een vieze hond is een blije hond. Tot er ineens een vrouwtje om de hoek kwam met een witte broek die allemaal “lokgeluidjes” aan het maken was. Dat vond Maui uiteraard reuze interessant en ze rende op de vrouw af om vervolgens in haar armen te springen. De witte broek was nu mooi beschilderd door Maui haar hondenpootjes. Oeps. Op de Recall reageerde ze pas weer toen ze er zelf zin in had dus dat was haar laatste losloop avontuur en vanaf nu gaat elke wandeling met een lange lijn tot we de puberteit uit zijn. Iemand een tijdmachine?  "

Grinnik. Als je een tijdmachine bemachtigd, kun je dan een filmpje maken? ;)

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

Wat groeit Maui goed, ze is nu al prachtig, ben benieuwd hoe mooi ze is eenmaal volwassen!

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

537479.jpg537480.jpg537481.jpg537482.jpg

 

Bijna 8 maanden oud alweer en dan alweer een half jaar bij ons. Wat gaat de tijd belachelijk snel, met al die puppytopics moet ik zo vaak terugdenken aan het moment dat er een klein bolletje wol van 9 kilo de woonkamer in kwam wandelen voor de eerste keer. En nu is m’n mega puber van 40 kilo alweer met vlag en wimpel geslaagd voor haar vervolgcursus examen. 

Het uitvallen aan de lijn gaat steeds beter. Ik kan haar nu makkelijker afleiden met een speeltje buiten en de bogen worden met kleine stapjes weer kleiner. Ook op de hondenschool leert ze goed dat ze andere honden moet negeren. Tevens doen roedelwandelingen erg veel voor haar zelfvertrouwen, ik zie haar dan helemaal opbloeien. 

Nadat haar grootste vriendje, onze kat Scotty van 1 jaar oud, een paar weken terug is overleden aan zijn eerste epileptische aanval, hebben we sinds eergister een nieuw vriendinnetje voor Maui in huis. Kleine Flo! 

537483.jpg

 

Maui ligt vaak als een echte grote zus onder Flo haar slaapplek te rusten. Ze is ondanks haar lompheid heel voorzichtig met haar. Oh, en toen ze dat voor een seconde niet was kreeg ze van Flo gelijk een tik op haar neus. 

Al met al gaat het dus best goed hier, ze begint steeds volwassener te worden hp-heart

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat is Maui nu al een prachtige hond. Dat belooft wat als ze straks volwassen is.

 

Maak je zelf die mooie foto's?

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel 3 doggies

honden foto van Marjolein & Mabel

Wat een ontzettend mooie foto's! Maui is echt een prachtige hond, en wat is Flo ook een schatje.

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

Wat heerlijk, Britt! Geweldig om te zien hoe Maui nou zo groot aan het worden is. En wat is Flo toch een schatje! Fijn om te lezen dat ook jullie duo het zo goed doet.

 

Hier hebben we een trio. Een poes van 13, een poes van 2 en nu Nala erbij. Maar het gaat zoveel beter dan we dachten. Eén mauw gekregen van de oudste omdat ze zo enthousiast erheen ging. Daarna kwam de oudste wel naar Nala toe om toch nog te snuffelen. Ze hebben gisteren ook al heel klein beetje aan elkaar gelikt. De jongste ook trouwens. Maar de jongste moet er nog heel even niets van weten, kijkt liever op een afstandje toe (komt wel redelijk dichtbij, zeker als zij op de bank zit en Nala op de grond). Lief lief lief!

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

537965.jpg

Mijn kleine beer wordt steeds meer een grote beer. Momenteel een schofthoogte van 73 cm en nog steeds niet uitgegroeid. Ze zit momenteel enorm in de rui en het hele huis zit onder de haren. Het was zelfs zo erg dat de stofzuiger het begeven heeft, die was dus niet Leonberger proof haha! 

Ze is nu 8 maanden oud en morgen hebben we een playdate met haar broertje. Ben benieuwd of ze elkaar nog herkennen en of ze op elkaar lijken. 

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Wauw ze is echt prachtighp-heart

Vind het ook een super leuk rashp-smile

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

Wauw, ze is zo groot! Heerlijke knuffelbeer! Hoe groot wordt ze, schat je nu in?

 

Veel plezier met de play-date!

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Wauw wat is ze groot ! 

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

Wat een prachtige foto!

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Wat word maui een mooi leonberger britt 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Mijn heerlijke meisje is 9 maanden oud hp-heart

Ondertussen 76cm hoog en 45 kilogram zwaar. Ze kan af en toe een echte typische puber zijn maar over het algemeen doet ze het fantastisch. Met het wandelen blijft ze over het algemeen super goed bij me en meestal is haar recall prima. 

Ze is ook altijd helemaal gelukkig als we bij mijn ouders op bezoek gaan, die wonen namelijk op een boerderij. Ze is helemaal in haar nopjes als ze mee mag helpen met boerderij klusjes. Dan gaan we samen hoi zeggen bij het varken, de paarden of mag ze helpen met hooi halen. Ze kon nooit los daar omdat ze altijd heel erg gefocust was op de paardenpoep, dit heeft ze zelf opgelost door tegen de stroomdraad aan te lopen oeps. Een hele harde gil en even flink trillen later kan ze nu wel gewoon over het terrein loslopen. Niet helemaal de manier hoe ik het had willen leren maar opzien had het slechter kunnen aflopen. Ze heeft gelukkig niet de link gelegd tussen de stroom en de paarden. Die zijn namelijk nog steeds leuk om naar de stallen te brengen. Alleen de wei en rijbak zijn nu eng en daar houdt ze afstand van. Ben blij dat ze nu lekker in het hooi kan spelen zonder dat haar lange lijn overal in vast komt te zitten. 

Een ander nieuwtje is dat haar bench officieel opgeruimd in de schuur staat! Hij stond al een hele poos open maar we hebben hem nu officieel ingeruild voor een lekkere mand die nu onder de trap in de gang ligt. Als ze wilt kroelen komt ze vaak op schoot op de bank zitten maar ze ligt het liefst gewoon lekker in de gang. Blijft een zelfstandig ras haha. 

 

Dit was voor nu even de update! Het is zo gek dat ze over 3 maanden alweer een jaar oud is. De tijd is zo verschrikkelijk snel gegaan. 

538464.jpg

538463.jpg
538462.jpg

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Wat een leuke update en wat is ze groot,fijn dat alles zo goed gaat.smile

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Wow britt wat een leuke update mooi hond word maui  mijn hart begint open te Gaan wat lekker een grote mand maui hoe gaat het met jou katten vriendje 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ahh hp-heart leuke update ! 

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

Wat een HEERLIJKE update, lieve Britt! Lieve Maui! 

honden page profiel LotteLotte 3 doggies

honden foto van Lotte

Wat is ze toch een knapperd! hp-heart

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Zwarte reus...voor veel was en groot plezier.hp-shiny

Die broek van die die mevrouw komt wel weer goed volgens witte reus hp-wink

is alles weer in balans hp-thumbsup

 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

538737.jpg
538736.jpg

 

Er schoot een konijn voorbij in de tuin van m’n ouders. Ze ging prachtig mooi staan dus kon het niet laten om er even snel een foto van te maken, lijkt net alsof ze op show is. Bijna 10 maanden hp-heart

honden page profiel MurphyMurphy 2 doggies

honden foto van Murphy

Wow wat is ze mooi! En super gave foto’s maak je hp-smile

(Even off-topic, mooie halsband en riem ook, welk merk is het en zou je het aanraden? Ik ben binnenkort in NL en wil dan inslaan voor Murphy hp-angel)

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Wow wat is ze mooi! En super gave foto’s maak je (Even off-topic, mooie halsband en riem ook, welk merk is het en zou je het aanraden? Ik ben binnenkort in NL en wil dan inslaan voor Murphy ) "

Ja! Ik heb deze gister binnengekregen en ik wil denk ik echt niet meer anders. Het is een Engels bedrijf wat wereldwijd verzend dus je zou het ook gewoon naar je huis adres kunnen verzenden. 
https://www.bullybillows.com

Ik heb nu voor Maui de Combat halsband en de Ramsey Range. De combat heeft een handvat wat ik persoonlijk erg handig vind als ik haar even dichtbij moet houden. De Ramsey Range is een Martingale. Dit is dus een een halsband die een cm strakker trekt als er druk op komt. Absoluut geen slipketting, maar Maui wilt soms nog wel eens uit haar halsbanden ontsnappen. En dat kan met deze dus niet meer. Ook over de riem ben ik erg tevreden, het is gewoon allemaal erg mooi van kwaliteit. Ze hebben halsbanden in de breedte van 4 cm en 5 cm. 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Wat gaat het rap zeer mooi foto s 

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels 3 doggies

honden foto van WolfyFeels

Wat is ze knap aan het worden hp-heart .

honden page profiel WolfyFeelsWolfyFeels 3 doggies

honden foto van WolfyFeels

dubbel

honden page profiel MurphyMurphy 3 doggies

honden foto van Murphy

" Ja! Ik heb deze gister binnengekregen en ik wil denk ik echt niet meer anders. Het is een Engels bedrijf wat wereldwijd verzend dus je zou het ook gewoon naar je huis adres kunnen verzenden. https://www.bullybillows.com
Ik heb nu voor Maui de Combat halsband en de Ramsey Range. De combat heeft een handvat wat ik persoonlijk erg handig vind als ik haar even dichtbij moet houden. De Ramsey Range is een Martingale. Dit is dus een een halsband die een cm strakker trekt als er druk op komt. Absoluut geen slipketting, maar Maui wilt soms nog wel eens uit haar halsbanden ontsnappen. En dat kan met deze dus niet meer. Ook over de riem ben ik erg tevreden, het is gewoon allemaal erg mooi van kwaliteit. Ze hebben halsbanden in de breedte van 4 cm en 5 cm.  "

Top, dank je! Ziet er goed uit inderdaad, ik ga eens kijken of ik wat kan regelen hp-shiny

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

M’n “kleine” meisje is nu 11 maanden oud, nog een klein maandje en dan is ze alweer een jaar. De afgelopen 11 maanden zijn zo snel gegaan. Het lijkt wel gisteren dat ik het fantastische nieuws kreeg dat er een teefje voor ons bij zat. 

Maui is vorige week ook voor het eerst loops geworden. Afgezien van het feit dat ze ontzettend knuffelig is, heeft ze er verder geen last van heb ik het idee. Ik hoop dat de schijnzwangerschap ook zo soepeltjes gaat. 

Wel vind ik het behoorlijk lastig om met haar buiten te lopen. Ik woon niet in de beste wijk en hier lopen veel honden gewoon los over straat. Ik wil er alles aan doen om gewoon echt geen oepsnest te hebben. Bodhi is ook een intacte reu en we houden ze zoveel mogelijk gescheiden. Gelukkig vind Maui het heerlijk om in de tuin te vertoeven. 

Verder is ze heeeerlijk in de puberteit en kan ze ontzettend goed middelvingers opsteken. Als ze kattenkwaad wilt gaan uithalen, krijgt ze een soort frons bij haar wenkbrauw en dan weet ik dat ik snel moet zijn haha. 

Verder is het gewoon een heerlijk, karaktervol meisje. Ik heb het met de fokker gehad over mogelijke fokplannen in de toekomst, maar dit wil ik pas beslissen als ze helemaal stabiel en uitgegroeid is. Het zou in elk geval wel heel leuk zijn aangezien Leonberger pups heerlijke beertjes zijn hp-heart

539914.jpg539913.jpg

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Wat gaat het toch snel je kleine meis is niet meer klein meer.

Zag even voor mij die frons en dan weet je hoe laat het is.

Het is een knapperd en die loopsheid dat geeft nu inderdaad even ongemak in de buurt hier gelukkig  geen loslopende honden en de meeste zijn nog gecastreerd maar dan nog is het uitkijken,heb het toentertijd meegemaakt  mijn loops teefje  een hond was uitgebroken stormde een drukke straat over met gevaar voor zijn eigen leven.(heb de hond bij haar vandaan kunnen houden maar dat ging niet te zachtzinnig)

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

544446.jpg544907.jpg

 

Het is inmiddels een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb over mijn grote vriendelijke reus maar ik heb wel verschillende nieuwtjes die ik graag met jullie wil delen.

 

Zo heb ik Maui aangemeld om officiële reddingshond te mogen worden!! De komende vier maanden gaan we samen in opleiding en daarna gaan we een discipline kiezen die het best bij ons past. De keuzes die we hebben zijn:

 

  • Veld speuren
  • Water speuren naar drenkelingen
  • Puin speuren
  • Mantrailen.

 

Het is even afwachten waarin Maui het meeste talent gaat laten zien maar ik heb zoveel zin om te gaan beginnen!

 

Ook ga ik deze zomer starten met de gezondheidstesten om hopelijk met haar te kunnen gaan fokken via de regels van de rasvereniging en RvB.

 

honden page profiel Wendy & FlorisWendy & Floris 3 doggies

honden foto van Wendy & Floris

Wilde dit topic toch nog even volgen. Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan met Maui als reddingshond in training laughing

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Thara mag weer even los
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^