Van kleine beer naar grote beer - Een Reddingshond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Wilde dit topic toch nog even volgen. Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan met Maui als reddingshond in training  "

Ik ook! Volgende week zaterdag mag ze voor het eerst echt meetrainen, de eerste 4 trainingen mag je namelijk alleen kijken. Ik ben zoooo benieuwd. Ze loopt al wel wildsporen en ze is bekend met het mentrailen maar hierbij moet ze helemaal loslopen en zelfstandig een gebied uitkammen, het is maar goed dat ze zo zelfstandig (ahum eigenwijs) is hahah 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

545662.jpg545663.jpg545664.jpg545665.jpg545666.jpg

 

Mijn topper heeft haar eerste “Search & Rescue” training erop zitten. De training vond plaats in een appel en peren boomgaard van 16 hectare groot en we hebben Maui vooral geïntroduceerd met het feit dat liggende en zittende mensen erg interessant moeten worden voor haar. Zo hadden we een straatje gemaakt waar overal wel mensen lagen en zaten en telkens als ze interesse toonde, werd ze uitbundig beloond en was ze de beste hond van de wereld. Dat spelletje had ze snel door want er zat pens in mijn zak hp-smile

 

Maui vond het een geweldig spelletje en ze vond dat het nodig was dat iedereen wat likken in hun gezicht kreeg om er zeker van te zijn dat het goed met ze ging. Iedereen was dus zeik en zeik nat van het Leonberger kwijl, heerlijk. 

Al met al hebben we dus een geweldige start gemaakt naar het basisexamen toe over 4 maanden. 

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Wat ontzettend gaaf! hp-shiny

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Aaaaah geweldig! Ik zou me wel vrijwillig aanmelden om door zo een vriendelijke beer gevonden te worden en nog een kusje te krijgen ookhp-wink

Goed bezig Maui

honden page profiel Wendy & FlorisWendy & Floris 3 doggies

honden foto van Wendy & Floris

Wat ontzettend leuk! Kan me voorstellen dat ze er heerlijk van genoten heeft (en dat de mensen er net zo van genoten om gevonden te worden, haha laughing)

 

Hoe gaat dat eigenlijk met het leren van de andere disciplines voordat je een keuze moet maken? Besteed je dan steeds een maand aan elke discipline ofzo of is het puur en alleen een basis leggen voor alle disciplines?

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Wat ontzettend leuk! Kan me voorstellen dat ze er heerlijk van genoten heeft (en dat de mensen er net zo van genoten om gevonden te worden, haha -)
 
Hoe gaat dat eigenlijk met het leren van de andere disciplines voordat je een keuze moet maken? Besteed je dan steeds een maand aan elke discipline ofzo of is het puur en alleen een basis leggen voor alle disciplines? "

Je start met het basis examen en in principe is dat vooral het “veldwerk”. Daarna kan je de extra disciplines als extra er bovenop doen. Alle honden van onze vereniging kunnen dus het veldwerk en een aantal kunnen daarnaast ook water, puin of mantrailen en elke andere discipline heeft dan weer een apart examen en certificaat. We trainen sowieso elke woensdag en 1/2x per maand ook op zaterdag. Er is altijd tijd voor elke discipline zodat iedereen kan trainen en verbeteren. 

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Thara mag weer even los
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^