Ongecontroleerde schokken poten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel André Huijser André Huijser

Hallo, 

Ik zal mij eerst even voorstellen: ik ben André en ik heb een jack Russell x kooiker kruising. Hij is 7 jaar en zijn naam is Boris.

Nou is er sinds vorige week maandag iets met hem aan de hand. 

Als hij op zijn zij ligt (Maakt niet uit links of rechts), dan schopt hij ineens met zijn pootjes, het ziet er het zelfde uit als hij droomt/slaapt, alleen is hij gewoon wakker. Het irriteert hem. Hij gaat steeds verleggen, je hoort hem kreunen als ie zich omdraait 

Nou zijn dinsdag zijn anaal klieren geleegd,  maar toch moet ik hem steeds op zijn billen kriebelen, obsessief begint het te worden.

Dus woensdag naar da geweest, anaal klieren nog steeds leeg en zouden het even aankijken, vrijdag nog niet beter, dus weer terug gegaan. Pijnstillers mee gekregen.

Vrijdag en zaterdag ging het goed. Lekker rustig,  ook geen schokken  meer met de poten, tot zaterdag half 6. Weer onrustig, weer het trappen met de poten. Tot nu zondag 12.18 uur nog steeds onrustig. Kan zijn plekje niet meer vinden.

Misschien ook goed om te vermelden, hij is sinds 2 maanden over op rc anallergenic,  zou dit er mee te maken kunnen hebben?

Zijn er mensen die dit misschien bekend voorkomt , want de dierenarts heeft overal aan gevoeld maar zegt niks te kunnen vinden. 

K zit een beetje met de handen in het haar, en het begint energie te zuigen.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Brandnetels zijn zeker in deze milde winterperiode nog prikkend.

De poten, dijen en liezen met water met een scheutje natuurazijn (geen schoonmaakazijn!) met een doekje afnemen. Het proberen waard.

honden page profiel André Huijser André Huijser

" Brandnetels zijn zeker in deze milde winterperiode nog prikkend.
De poten, dijen en liezen met water met een scheutje natuurazijn (geen schoonmaakazijn!) met een doekje afnemen. Het proberen waard. "

Ben eigenlijk wel zeker dat dit het niet is, omdat het eerst over was na de pijnstillers, maar het nu weer terug is, en ook omdat het al een week aanhoudt. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Neurologisch kan het zijn, vraag een verwijzing naar een neuroloog, dr...Stassen in Utrecht....je hebt een verwijzing nodig voor utrecht, faculteit ...heeft je hond het ook als die staat ? Stilstaat...? En bij het doorlopen over . ? Het kunnen tremoren zijn, pijnlijk is dat niet maar wel heel vervelend, zou het na laten kijken....

honden page profiel RobRob

Mijn hond een JR is ongeveer net zo oud en heet ook Boris! Wat een toeval!

Bestaat er bij honden ook niet zoiets als restless leg syndrom? 

honden page profiel André Huijser André Huijser

" Neurologisch kan het zijn, vraag een verwijzing naar een neuroloog, dr...Stassen in Utrecht....je hebt een verwijzing nodig voor utrecht, faculteit ...heeft je hond het ook als die staat ? Stilstaat...? En bij het doorlopen over . ? Het kunnen tremoren zijn, pijnlijk is dat niet maar wel heel vervelend, zou het na laten kijken.... "

Als hij staat trillen zijn poten wel eens, en bij het doorlopen is dit over. Het is niet zo dat hij bij stil staan schopt met de pootjes. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ken een hond (Bulldog) die precies dit deed. Bleek uiteindelijk een teken te zijn van pijn. Hij scheen een beginnende hernia te hebben en de pijn die hij hier van had uitte hij door vreemd te schokken met zijn poten, en soms een soort van rillingen als hij op z’n zij lag. Inderdaad precies als dromen maar dan als hij wakker was. De dierenarts vertelde later (na de diagnose) dat die schokken door de pijn konden zijn gekomen.
Misschien een optie om een paar dagen pijnstilling te geven en zien of het verschil maakt. Zo ja dan kun je gaan zoeken waar de pijn vandaan komt. 

honden page profiel André Huijser André Huijser

" Ik ken een hond (Bulldog) die precies dit deed. Bleek uiteindelijk een teken te zijn van pijn. Hij scheen een beginnende hernia te hebben en de pijn die hij hier van had uitte hij door vreemd te schokken met zijn poten, en soms een soort van rillingen als hij op z’n zij lag. Inderdaad precies als dromen maar dan als hij wakker was. De dierenarts vertelde later (na de diagnose) dat die schokken door de pijn konden zijn gekomen.Misschien een optie om een paar dagen pijnstilling te geven en zien of het verschil maakt. Zo ja dan kun je gaan zoeken waar de pijn vandaan komt.  "

Dit zit ook bij mij in het achterhoofd, ben heel erg bang dat het deze kant uit gaat. Alleen zit hij sinds vrijdag middag om 5 uur aan de pijnstillers, binnen het uur kon ik zien dat het beter ging. Lekkere nacht gedraaid, zaterdag ochtend ook lekker relaxed. Zelfs nog ff gesnurkt, ook nog gespeeld. Maar sinds 6 uur zaterdagmiddag tot nu toe lijkt de pijnstiller niks meer te doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Andre, dan je hond na laten kijken door een specialist....

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Pijnstillers zijn er natuurlijk in verschillende sterktes. Als je hondje in rust baat leek te hebben bij de medicatie kan het zijn dat hij zaterdag tijdens het spelen (of op wat voor manier dan ook) zichzelf meer zeer heeft gedaan. En dat de pijnstillers dan niet genoeg werken. 

Toch zsm weer langs de dierenarts. Je hondje eens goed van top tot teen laten nakijken. Pijn kan overal vandaan komen dus probeer heel goed in de gaten te houden wat je hond precies allemaal doet. Overleg met de dierenarts waar je op moet letten. Wat belangrijke tekenen kunnen zijn. Honden zijn bikkels en kunnen symptomen lang verborgen houden.

Sterkte en ik hoop dat je snel duidelijkheid kunt krijgen.

honden page profiel André Huijser André Huijser

" Andre, dan je hond na laten kijken door een specialist.... "

Morgen sowieso weer naar da. Maar houd het in het achterhoofd, mocht ik niet tevreden zijn met onderzoek van da

honden page profiel André Huijser André Huijser

https://m.youtube.com/watch?v=9KaT6yubmZM

Op 40 sec en op 4.40 , 5.05  zie je voorbeelden . En het lijkt of hij slaapt op het filmpje, maar dat is niet zo. Let op de achterheup 

Volgende forumvraag: levershunt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^