levershunt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel vandevelde Elkevandevelde Elke

hallo , 

vandaag is m'n dwergschnauzerke van 6,5 jaar onder de ct scan geweest en hebben ze een levershunt ontdekt !dit na herhaaldelijke blaasontstekingen sedert april! 6 tal weken geleden is ze geopereerd aan een blaassteen die na ontleding in de kern struviet was en de shell amonuimuraat !14 dagen na stopzetting AB terug hoge koorts . meestal is zo'n shunt aangeboren en worden pups daaraan geopereerd! nu vraag ik mij af wat de risico's zijn van zo'n shuntoperatie bij een hond van die leeftijd en of het  beter is om de rest van haar leven haar op aangepaste voeding en medicatie te zetten ?

dank  

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Een operatie is altijd een risico, je dierenarts kan je daar zeker over vertellen, desnoods een secondopinion bij een andere arts, ik zou wel rondvragen voor specialisatie van deze operatie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Medisch centrum voor dieren , de bron.      Een levershunt kan in veel gevallen chirurgisch worden gesloten. Als de operatie slaagt en al het bloed uit de buikorganen weer via de lever stroomt, kan de lever snel en volledig herstellen. Als de operatie slaagt (slagingskans van 75% tot 80%), krijgt u een gezonde hond terug.
 
Eén tot twee maanden na de operatie kunnen we controleren, of de operatie geslaagd is.
 Bel eens op daar naar toe en overleg...heb het maar heel beknopt neergezet....

Volgende forumvraag: hond met sard inslapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^