Metrobaktrin

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KatrinKatrin

Onze duitse herder 2jaar heeft een metrobactrin behandeling van 2 weken gehad voor diaree en heeft deze avond al twee epoleptiche aanvallen gehad. Ik heb op dit forum gelezen dat er nog honden ditzelfde hebben gehad en zou graag willen weten hoe dit verder is verlopen

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Het is zaterdag vandaag, kijk of je een spoedarts kan bereiken....het middel is voor bacteriele infecties, vraag of de arts je hond wil nakijken en vraag of dit een bijwerking kan zijn...een epileptische aanval mag natuurlijk niet.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Zsm terug naar een DA (zaterdag en zondag spoedkliniek, dat is een dienstdoende dierenarts met weekend cq avond/nachtdienst) met je herder. Metrobactin is echt een zwaar middel waar geregeld honden totaal verkeerd op reageren.

 

Hier pas nog de herder van een kennis. Na 3 dagen die troep tegen diarree en de hond was lethargisch en had een ondertemperatuur. Hij heeft het gelijk niet meer gegeven en de hond knapte zienderogen op.

 

Het is een middel wat ook gebruikt wordt tegen giardia maar daar helpen beter herhaalde kuren panacur ook tegen.

 

Er zijn honden die het MDR1 gen hebben waarbij Metrobactin dodelijk is. 

 

Ik snap niet dat er al zoveel honden mega slechte bijwerkingen hebben gehad van Metrobactin en dat dit in NL nog steeds verstrekt mag worden. Het werkende bestanddeel is metronidazol wat ook onder andere benamingen dan Metrobactin in medicijnen voor komt. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Katrin hoe is het met je hond, wat zei de dierenarts?

 

Ik vond nog een oud topic over het onderwerp

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/211662/1/metrobactin-ellende!.php

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Daar ben ik ook erg benieuwd naar?

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Idem. Hoe gaat het nu met je hond? 

Volgende forumvraag: PLE
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^