Hond gromt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniekMoniek

Mijn vriendin heeft een rottweiler.  Alleen bij mij gaat ze als ik binnenkom, opsta of zoiets erg grommen en blaffen. Naar alle andere mensen doet ze dat niet, alleen bij mij. Ik ben zelf een grote hondenvriend die ook regelmatig op andere honden oppast. Nooit problemen,  honden zijn allemaal gek op mij. Behalve deze ene. Wat  kan de oorzaak zijn? 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Hoe oud is de hond?

 

Ze vallen inderdaad onder de waak- en verdedigingshonden. Binnen komen en opstaan zijn vaak voor dit soort honden een trigger om te reageren.

Het kan zijn dat eerdere gebeurtenissen waar jij bij was betrokken voor de hond niet al te positief waren, waardoor wantrouwen is gegroeid. 

 

honden page profiel MoniekMoniek

Al bij de eerste keer dat ik daar kwam. Had die hond nog nooit gezien . En alleen bij mij maar niet bij anderen die voor de eerste keer kwamen. Hoe is dat te verklaren? 

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

" En alleen bij mij maar niet bij anderen die voor de eerste keer kwamen. "

Is dat ook echt zo of wordt jou dit verteld? Ik loop standaard met een grote boog om dit soort rassen heen. Meestal vertrouw ik de hond niet en 9 van de 10 keer vertrouw ik er ook niet op dat de eigenaren de honden onder controle hebben. Hoe reageerde jouw vriendin? Als dit de eerste keer is zou ze toch niet op de bank blijven zitten? Dan grijp je in! 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Al bij de eerste keer dat ik daar kwam. Had die hond nog nooit gezien . En alleen bij mij maar niet bij anderen die voor de eerste keer kwamen. Hoe is dat te verklaren?  "

Dat kunnen we je helaas moeilijk zeggen, zoiets is enkel te verklaren als je met een deskundig oog de situatie hebt gezien. Hoe jij de situatie ziet en opvat, hoeft vanuit het perspectief van de hond niet zo te zijn. Dingen die jij onbewust deed of uit goede bedoelingen hebt gedaan, had wellicht een bedreigend signaal kunnen zijn voor de hond, waardoor die nu extra alert is en blijft.


Ik zou die hond niet meer bij jou in de buurt laten, niet los in ieder geval. De situatie die jij noemt en de reactie van de hond is iets wat ik echt bij zoveel van dit soort honden zie. Ik heb zelf ook een ras dat valt onder de waak- en verdedigingshonden en dit zou ook voor hem een reden zijn om te reageren. Nu is het grommen, maar één verkeerde, kleine handeling (onbewust of goedbedoeld) kan hem wellicht scherper doen reageren en dan ben je te laat. Als ik zijn eigenaar was, zou ik hier geen risico's in nemen en hem op z'n minst aangelijnd bij me houden en op die manier positieve ervaringen laten opdoen. 

Ik vroeg naar de leeftijd, omdat ze als ze jong zijn vaak open zijn en mensen toelaten, wat wellicht kan verklaren waarom de hond (nog wel) open is naar anderen. Maar rond de puberteit gaat bij vele honden de knop om en komen raseigenschappen naar boven en bij dit soort type honden worden ze selectiever in wie ze toelaten en wie niet. Dan maakt het voor hen niet uit of je een hondenvriend bent of niet. 

Volgende forumvraag: Hond gromt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^