Hoe laatste ronde met oud en nieuw?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus heeft gistermiddag om 17:00 een plas voor de deur gedaan en daarna de hele avond niet meer uit geweest. Hij heeft heerlijk liggen snurken. Hadden zijn mand bij de bank neergezet zodat hij vlak bij ons lag.

Om 1:30 uur gingen we naar bed. Hij slaapt altijd al boven bij ons op de slaapkamer, nu had dochterlief hem bij haar op de kamer genomen.

Om half 8 vanochtend pas weer een rondje gelopen met hem. Moest hem wakker maken, hij sliep nog heerlijk.

Er was echt heel veel vuurwerk bij ons. De hele week al. 

Bij ons werkte het volgende goed:

Bij ieder knal dat wij hoorde de afgelopen dagen kreeg Bacchus een lik slagroom (uit een spuitbus). Vorige jaar ook gedaan en voor ons en Bacchus werkte dat erg goed. Zelf de spuitbus mee naar buiten genomen. Dit jaar en vorig jaar ging het hierdoor binnenshuis goed met Bacchus, alleen bij een echte heel harde knal blafte hij.  Andere jaren was hij echt panisch.

 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

@Penny en @Liz wat ontzettend vervelend dat het bij jullie niet goed ging!

 

Liz ik kan me voorstellen dat je best wel geschrokken bent, helemaal omdat Momo al best op leeftijd is. Als ze het nog mag meemaken volgend jaar is idd medicatie misschien ene optie? Hoe ging het met Elsa?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" @Penny en @Liz wat ontzettend vervelend dat het bij jullie niet goed ging!
 
Liz ik kan me voorstellen dat je best wel geschrokken bent, helemaal omdat Momo al best op leeftijd is. Als ze het nog mag meemaken volgend jaar is idd medicatie misschien ene optie? Hoe ging het met Elsa? "

Ik ga er wel over praten met de DA. Momo reageert niet goed op medicatie maar misschien hebben ze nu iets voor haar.

 

Elsa vindt het ieder jaar minder leuk maar kruipt op de bank dicht tegen me aan en hijgt of trilt verder niet.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Gisterenmiddag om 16.00 uur laatste plas, toen was er al vuurwerk en wilde Pepijn terug het hotel in.

Later nog een keertje geprobeerd, maar het was niet te doen.Het vuurwerk in de verte heeft uren geduurd, maar als we binnen zijn reageert Pepijn er niet op.

Vanmorgen om 06.00 uur liepen we heerlijk rustig even buiten, álles gedaan. Zo braaf.  Daarna weer gaan slapen. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier was het gisteravond net een oorlogsgebied vanaf scherp 18:00 uur....nog nooit meegemaakt. Om 01:00 uur kwam mijn broer...ja de achterbuurvrouw van ons daar de zonen hadden het feest bij hun. 26 man...en voor €2000,- aan vuurwerk...illegaal allemaal waaronder dus zware nitraatbommen. Dat ging tot 03:00 s nachts door...want tja het moest op. 

 

De achterbuurvrouw een lerares op de basisschool...nou lekkere opvoeding geef je aan je eigen kinderen als ze dit mogen. Wij werden er zelf op een gegeven moment zo moedeloos van terwijl Maylo en Eddy lagen te slapen. 

 

De heren hebben wel tussen 22:00 en 23:00 nog geplast...want toen was er even wapenstilstand leek het wel. Snel plassen en toen weer naar binnen.....van mij mag het nu echf afgeschaft worden. 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Hier was het gisteravond net een oorlogsgebied vanaf scherp 18:00 uur....nog nooit meegemaakt. Om 01:00 uur kwam mijn broer...ja de achterbuurvrouw van ons daar de zonen hadden het feest bij hun. 26 man...en voor €2000,- aan vuurwerk...illegaal allemaal waaronder dus zware nitraatbommen. Dat ging tot 03:00 s nachts door...want tja het moest op. 
 
De achterbuurvrouw een lerares op de basisschool...nou lekkere opvoeding geef je aan je eigen kinderen als ze dit mogen. Wij werden er zelf op een gegeven moment zo moedeloos van terwijl Maylo en Eddy lagen te slapen. 
 
De heren hebben wel tussen 22:00 en 23:00 nog geplast...want toen was er even wapenstilstand leek het wel. Snel plassen en toen weer naar binnen.....van mij mag het nu echf afgeschaft worden.  "

Afschaffen maakt weinig uit in dit geval aangezien het om, zoals je zegt, illegaal vuurwerk ging. Hadden ze het wel aan je doorgegeven dat het flink los zou gaan?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Bij  sommige honden werkt geen enkele medicatie en is de enige oplossing oud en nieuw door te brengen op een vuurwerkvrij vakantiepark of in een hotel wat vuurwerkvrij garandeert. Je moet dat heel vroeg boeken anders is het al vol. Ik heb geluk met Casper, die niet bang is als het vuurwerk niet te dichtbij is. Gisteren om 22.00 uur nog een gewone kleine ronde kunnen doen. Vanmiddag met de fiets was er een harde doffe knal best dichtbij. Casper schrok even, maar herstelde in een seconde. Ik moet dan wel attent zijn en hem geruststellend toespreken.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" @Penny en @Liz wat ontzettend vervelend dat het bij jullie niet goed ging!
 
Liz ik kan me voorstellen dat je best wel geschrokken bent, helemaal omdat Momo al best op leeftijd is. Als ze het nog mag meemaken volgend jaar is idd medicatie misschien ene optie? Hoe ging het met Elsa? "

Het was ook vervelend, ik had het ook niet verwacht. Ik kan niet goed vergelijken met eerdere jaren want die verliepen heel anders (afgelopen jaar was ze bij mijn opa en oma en de 2 keer daarvoor was ze mee naar de Efteling), maar ik kan me niet herinneren dat ze de afgelopen keer dat we het thuis vierde zo reageerde. Uiteindelijk was de hele avond ook niet leuk, iedereen verveelde zich en ik was alleen maar met Penny bezig. Volgend jaar gaan we het weer anders doen.

 

Ze is nu trouwens weer helemaal ontspannen, er zijn nog steeds knallen maar ze reageert er niet meer op. Ik denk dat het gisteren gewoon te veel was en dat ik het anders had moeten aanpakken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Woh, bij mijn zus, wonende in het noorden, is er vanavond een grote vuurwerkshow !!!!    Nog een keer zal iedereen er aan moeten geloven.........gisterenavond afgelast door de mist, maar honderden particulieren hebben vuurwerk afgeschoten, met groot materiaal, mag het vanavond nog eens overgedaan worden, te gek.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Gelukkig nieuwjaar
 
Wat zien ze er relaxed uit Dagmar! "

Relaxt niet hoor..die ene heeft pupillen als schotels!

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Afschaffen maakt weinig uit in dit geval aangezien het om, zoals je zegt, illegaal vuurwerk ging. Hadden ze het wel aan je doorgegeven dat het flink los zou gaan? "

Nee ben je gek....wisten nergens van. Normaal vierde ze het hier ook niet...maar van mevr. De lerares mogen ze alles...zei ze ook letterlijk tegen mijn broer...dat het haar niks boeide wat ze deden. 

 

Vuurwerk werd allemaal samen in 1 busje bewaard...dus als een idioot met zijn zatte kop daar wat in had gegooid......

 

Nou illegaal of niet ze mogen van mij particulier het vuurwerk afschaffen. 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Gedragstherapeut Kahlúa
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^