Staar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" @Willemijn: bedankt voor alle uitleg. Het is dus normaal dat het nu plotseling zo snel lijkt te gaan? Penny is nog nergens tegen aan gelopen, in het donker stapt ze zelfs nog steeds netjes over uitstekende takken heen. Het zijn echt kleine dingetjes die niet lukken, snoepjes vangen en dunne stokken uit mijn hand pakken. Over haar gewrichten maak ik me momenteel gelukkig even geen zorgen, de dierenarts heeft die laats heel uitgebreid gevoeld en die was enthousiast over hoe soepel ze nog waren. Het is meer dat ik duidelijkheid zou willen, gewoon duidelijkheid over hoeveel artrose er precies zit bijvoorbeeld. Ik heb het met mijn ouders overlegt en die willen echt geen oogonderzoek. Geld is het probleem niet, mijn oma bood zelfs al aan een staaroperatie te betalen als ik dat zou willen en ik heb zelf ook genoeg geld. Ze vind het onzin omdat er toch niets aan veranderd kan worden en ze vind het te veel stress voor Penny. Maar ik ben wel nieuwsgierig, hoe veel kost zo'n onderzoek ongeveer? Misschien kan ik het er een keer goed over hebben.
Dat ik er niet tegen kan dat Penny ouder wordt is inderdaad heel verdrietig, voor mij, voor Penny en voor mijn hele familie. Iedereen heeft er last van, maar er zit een oorzaak aan vast en dat kan niet zomaar veranderd worden. Het hele probleem is een stuk breder dan niet kunnen accepteren dat Penny ouder wordt, maar meer daarover ga ik hier niet delen omdat dat echt persoonlijke informatie is. Ik weet hoe ik er anders mee om moet gaan, ik probeer dat ook. Soms lukt dat en soms ook helemaal niet. Er zijn ook echt nog heel veel momenten dat ik heel erg van haar geniet, het is echt niet allemaal negatief ook al lijkt het soms waarschijnlijk wel zo.
 
Voor de rest, bedankt voor de reacties! Ik twijfel dan nog een beetje over het supplement. Ik kan natuurlijk altijd proberen, maar als het echt al bewezen is dat het niets doet heeft het niet zo veel zin. Ik denk er nog even over na. "

misschien moet je de ingrediënten eens googelen, vet , vocht, zout, en dan een heel klein beetje een stofje, waar ik niet achter kom wat dat dan is, ze doen er ook nog vaag over, normaal zijn ze heel open wat een ingrediënt doet.

Oud worden van je hond heeft ook zijn charme, ze zijn zo lekker wijs, bewegen misschien wat minder dan anders, maar ik vind oudere honden heerlijk, vaak zijn ze zo wijs. Probeer daar van te genieten.

Gelukkig heeft een hond hele goede oren en een ontzettend goede neus, zelfs blind kunnen ze zich redden...

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" misschien moet je de ingrediënten eens googelen, vet , vocht, zout, en dan een heel klein beetje een stofje, waar ik niet achter kom wat dat dan is, ze doen er ook nog vaag over, normaal zijn ze heel open wat een ingrediënt doet.
Oud worden van je hond heeft ook zijn charme, ze zijn zo lekker wijs, bewegen misschien wat minder dan anders, maar ik vind oudere honden heerlijk, vaak zijn ze zo wijs. Probeer daar van te genieten.
Gelukkig heeft een hond hele goede oren en een ontzettend goede neus, zelfs blind kunnen ze zich redden... "

Dat was ik ook al van plan, ook om te kijken welke stoffen zouden moeten werken en of er iets daarover bewezen is.

 

Oud worden heeft inderdaad ook charme. Penny wordt steeds knuffeliger, in huis komt ze heel veel naar me toe voor aandacht of een knuffel en ze vind het ook echt steeds fijner om die aandacht te krijgen, ze doet het nu zelfs tijdens het wandelen. Verder is onze band gewoon zo sterk. Ik hoef vaak alleen maar te denken dat ze iets moet doen en ze doet het gewoon. Afgelopen kerstdag hebben we dus heerlijk gelopen. Het was heel druk en zonder enkele commando's of gebaren bleef ze op de drukke delen zo netjes los naast mij, dat was zo lief.

Of ze echt wijs wordt weet ik nog niet, wel eigenwijs wink Ze weet heel goed waar ze wil lopen en als ze een route stom vind loopt ze gewoon niet. Vroeger kon je haar dan wel overtuigen maar nu dus echt gewoon niet meer. Ze is dan ook zo zelfverzekerd, loopt echt gewoon de andere kant op omdat zij vind dat we daar naar toe moeten gaan. Vandaag op het strand draafde ze ook plotseling verder van ons weg, ze had het restaurant al gezien en vond dat we daar naar toe moesten. Ze keek toen ook zo eigenwijs om tijdens het lopen, daar kan ik wel echt om lachen.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Dat was ik ook al van plan, ook om te kijken welke stoffen zouden moeten werken en of er iets daarover bewezen is.
 
Oud worden heeft inderdaad ook charme. Penny wordt steeds knuffeliger, in huis komt ze heel veel naar me toe voor aandacht of een knuffel en ze vind het ook echt steeds fijner om die aandacht te krijgen, ze doet het nu zelfs tijdens het wandelen. Verder is onze band gewoon zo sterk. Ik hoef vaak alleen maar te denken dat ze iets moet doen en ze doet het gewoon. Afgelopen kerstdag hebben we dus heerlijk gelopen. Het was heel druk en zonder enkele commando's of gebaren bleef ze op de drukke delen zo netjes los naast mij, dat was zo lief.
Of ze echt wijs wordt weet ik nog niet, wel eigenwijs Ze weet heel goed waar ze wil lopen en als ze een route stom vind loopt ze gewoon niet. Vroeger kon je haar dan wel overtuigen maar nu dus echt gewoon niet meer. Ze is dan ook zo zelfverzekerd, loopt echt gewoon de andere kant op omdat zij vind dat we daar naar toe moeten gaan. Vandaag op het strand draafde ze ook plotseling verder van ons weg, ze had het restaurant al gezien en vond dat we daar naar toe moesten. Ze keek toen ook zo eigenwijs om tijdens het lopen, daar kan ik wel echt om lachen. "

Haha ja eigenwijs ook, dat vind ik heel erg leuk bij die oudjes, geniet nu maar gewoon van je oudere dame, je zorgen maken heeft totaal geen invloed en is niet fijn.

Onze Faro was ook oud, ook staar , maar die ging prima buiten hoor, ik heb zo ontzettend van hem genoten en er vaak heel erg stil bij gestaan hoe bijzonder de band was die we hadden.

Dat gun ik jou ook, ook ik heb natuurlijk zorgen gehad, Faro mankeerde veel op het laatst, maar oh oh wat hebben we van hem genoten.

Nu hebben we een redelijk jonge hond, in September is hij 3 jaar geworden, en hij is dan weer grappig en jolig, niet te vergelijken, ook een fijne goed band hoor, maar die oudjes, ik smelt er van.

Eigenlijk zou ik het liefst alleen maar oude honden willen adopteren/kopen, maar het afscheid doet zo'n pijn en mijn man vind zo'n hond die ook wild wil spelen ook wel leuk..

Later, dan adopteer ik alleen nog maar oude honden..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Maak je niet te veel zorgen over de staar van Penny, het zicht van Penny zal echt nog prima zijn dat ze de snoepjes niet meer zo vangt ligt ook aan het ouder worden de reflexie .....zolang ze voor je uit loopt, vrolijk is en nergens tegen aan loopt , in huis haar weg gewoon vind en weet is er niets mis mee...en dan een operatie, onzin....het is niet zo maar een fluitje van een cent zo,n operatie, een kunstlens is niet zomaar ..even..geplaatst..penny zal dan onder narcose moeten, en een heel strak schema moeten ondergaan die zelfs voor mensen belastend zijn...bij een hond kan men tuurlijk kijken wat er aan de hand is in het oog, en of penny daar voor in aanmerking komt daar zijn ook onderzoekingen voor nodig.....als geld geen rol speelt, nou laat het nakijken op staar, dan kan je gerustgesteld worden dat er verder misschien niets aan de hand is en zal je horen dat penny nog voldoende zal zien.....en wat het ouder worden betreft, je zal het toch moeten aanvaarden dat hou je ook niet tegen, kom hier maar eens een  dag meelopen, Bams is op leeftijd en heel oud voor een newfoundlander en lange wandelingen zitten er niet meer in, Bams geniet van alles nog en tuurlijk laat ik ook tranen dat ze oud wordt, maar het is niet anders, wat meer aandacht geven en nodig...lekker verwennen en haar laatste stukje van haar leven het haar zo aangenaam mogelijk maken zodat als ze gaat ze ook dat laatste stukje het fijn heeft gehad, maar jouw penny gaat nog zo lekker mee wandelen laat die zorgen achter je, en geniet van dr, en penny van jou.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb het laatste berichtje van je gelezen .....begrijp niet zo goed dat je overal problemen zoekt die er niet zijn......penny draafde het laatste stukje naar het restaurant voor ons uit....wat wil je ? Kom hier maar eens een dagje meelopen...zelfs ik maak me geen zorgen om Bams, ik pluk iedere dag dat ze er nog is....

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Bij Diesel viel het al op toen we hem net hadden met 8 weken. Er zat bij bepaalde licht inval een doffe waas op zijn ogen. 

Volgens de DA was het een aangeboren oogafwijking die vaker bij bepaalde rassen voorkomt. Er is een nasm voor, maar dat weet ik niet meer.

 

Diesel is bijna 11 maar ziet nog steeds alles, ook in het donker. Al denk ik dat vanuit bepaalde hoeken zijn zicht wel minder wordt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb een berichtje van je gelezen vandaag, in het frustratie topic, een hond die zoveel minder ziet wat jij aangeeft van Penny die worden heel onzeker en gaan echt niet achter vreemde honden aan, je schrijft dat tie de benen nam op het strand en achter honden aanrende, heerlijk toch zo,n hond, maak je toch niet zoveel zorgen om niets eigenlijk.....geniet van je hond op een heerlijke manier zonder al die zorgjes die je opzoekt...

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Yooop: Ik val juist op jongere honden, hele drukke honden vol energie die uren lang willen wandelen en rennen en nooit moe worden. Dat maakt het voor mij ook wel moeilijk. Penny was ook zo, maar ik merk dat dat nu langzaam minder wordt. Ze rent nog steeds heel veel voor haar leeftijd en kan ook nog steeds heel druk zijn, maar ze lijkt wel serieuzer en rent nu vooral als er een reden is. Echt nutteloos over het ruiterpad racen doet ze sinds een tijdje veel minder en dat mis ik wel.

Maar ik probeer het nu ook wel anders te zien. Ik probeer nu meer tijd voor haar te nemen. Normaal wilde ik tijdens het wandelen een beetje doorlopen, maar als zij heel lang in een weiland wil rond lopen ga ik nu gewoon wachten. Sinds kort is ze ook weer gek op graven en dan ga ik gewoon bij haar zitten, net zo lang tot zij geen zin meer heeft (of ik bijna bevries zoals vanochtend). Ik begin daar nu steeds meer van te genieten.

 

@Willemijn: Ik wil ook geen operatie doen, maar dat was het eerste wat mijn oma zei toen ik het vertelde. Ik wil hiermee gewoon aangeven dat geld niet het probleem is en ook nooit het probleem zal zijn. Dat ze ouder wordt is inderdaad gewoon zo, niet iets wat ik kan veranderen of beïnvloeden. Soms kan ik dat gewoon niet accepteren, maar uiteindelijk zal dat wel beter worden denk ik. Boos of verdrietig worden er over heeft toch geen zin, het maakt het alleen maar vervelender voor mij en Penny en dat weet ik ook.

Over dat naar het restaurant lopen, daar zoek ik geen problemen over, ik en mijn moeder moesten er juist heel erg om lachen. Ze deed me meteen denken aan mijn oma want die loopt in dat soort situaties ook meteen naar een restaurant omdat ze wat wil eten of drinken.

Overdag merk ik ook niet dat ze onzekerder wordt, vanochtend probeerde ze twee keer met een andere hond te spelen, een keer met een bekende hond en een keer met een onbekende hond (Duitse staande langhaar dus ook nog eens een hele grote hond). Ze was toen helemaal blij. Overdag zal haar zicht dus ook nog gewoon goed zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Positief hoor ben je...en...het is altijd verdrietig als een hond ouder wordt en minder wordt...geniet van de dingen die Penny nog  kan en doet....smile.  dat zijn geen problemen he dat ze naar een restaurant wil, is hier ook, ze weten het, worden verwend..en dan kan je wel een andere weg inslaan, echt niet, hahaha......smile

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: bultje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^