Tsjechoslowaakse wolfhond (TSW) uitlaten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

"  
Mag ik weten wat je achterliggende ervaringen met honden zijn en met wat voor rassen/types? "

Dit vroeg ik mij dus ook al af...

honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

" Nog even een voorbeeld van onderdanigheid  dat je beter bij een tsw niet kan doen. Het is geen bijter en heeft nooit iemand gebeten. Even voor de duidelijkhei he. Staat er een meneer bij een weg afzetting. Komt op ons af, wat een mooie hond zo 1 wil ik er later ook wel hebben. Heeft u zelf ook een hond? Ja deze en laat een steffort zien. Ah ook een reu? Oh nou dan bent u wel wat gewend. Ja hoor. Heeft u zich een beetje ingelezen betreffende dit ras? Nee en begint mijn hond aan te halen. Hij wilde blijkbaar een nog nauwer kontakt want dat deet hij bij zijn eigen hond ook. Hij ging op zijn hurken zitten en de hond likte zijn oren zijn voorhoofd zijn neus. Toen dacht de hond wat ben je onderdanig en gelijktijdig voorpoten van de grond en een woeste grom. De meneer stuiterde achteruit. Hij voelde aan zijn neus met de opmerking gelukkig geen bloed. Sindsdien ben ik extra alert op het zomaar ontstaan van een situatie. Dat hoort niet in deze maatschappij. Dat bedoel ik met niet toestaan. Is niet alleen een tsw die dat doet het gaat om het voorbeeld. "

 Ik denk dat je hier een respons op ongepast handelen en intimiteit van een wildvreemde jegens een hele gevoelige hond, verward met dominantie.

honden page profiel GSLGSL

Het gaat om reuen. Reuen zonder correctie en toezicht van de baas.  Ik heb al eens gepost dat we hier 5000 geregistreerde honden hebben. Loopt ook een tackel type los daagd de grootste honden uit van grote afstand maar komt amper boven het grasveld uit. Bijt ze dan ook flink zodat ze afdruipen. Een herdershond werd gebeten de mijne niet heb niet goed kunnen waarnemen wat er precies gebeurde omdat de afstand te groot was . Meneer komt aan gelopen en haalt zijn hondje ook op heeft hij gebeten en ik dacht dat mijn hond had gebeten. Achteraf hoorde ik dat het andersom bedoeld was. Het probleem in de grote stad is, men heeft geen tijd lopen het vaste pad af en hondje moet ook doorlopen. Sorry Moet nu  boodschap halen zie ik.

honden page profiel GSLGSL

Heb ik dominantie gezegd?

honden page profiel GSLGSL

De rest en ik volledig met je eens

honden page profiel DagmarDagmar

Ik vind reuen veel makkelijker dan teven. 

honden page profiel GSLGSL

Ik wil dar woordt do......aub niet meer horen ;) het doet zo negatief overkomen. 

honden page profiel GSLGSL

Teven heb ik geen ervaring mee.

honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

" Heb ik dominantie gezegd? "

 Waarom kun je in wolvencentra bij volle wolven en high contents gewoon een lage houding aannemen, zonder dat dergelijke respons getriggert wordt?

Je omschrijft het als een respons op onderdanige positie (wat ik dan misschien foutief terug refereer naar dominantie)... terwijl de setting waarin jij het omschrijft en de opvolging van gebeurtenissen(hond wordt, mogelijk vanuit een verkeerde overstaande positie al boven op het hoofd geaaid door een vreemde, waarbij een gevoelig type hond al subtiele signalen van opbouwende spanning zal tonen... vervolgens wordt die vreemde nog ongepast intiemer met mij, door recht in mijn ruimte op ooghoogte voor me gaan zitten... dus ik kan aangelijnd, dus beperkt in mijn ontwijkmogelijkheden, dus ik kan niets anders doen dan snappen, om de afstand te vergroten.), mij eerder doen vermoeden naar een uiting van onzekerheid bij de situatie en het handelen van de wildvreemde... en dat er ook maar een kwestie is van onderdanigheid noch dominantie.

Ken je de moderne kennis mbt de (ook complexere) stress-signalen van (wolf)honden en de opeenvolging van deze signalen, voordat ze tot reactie gaan leiden... en uiteindelijk, indien niet tijdig opgepikt en op geanticipeerd, alleen in flight of fight respond tot uiting komen?

honden page profiel DagmarDagmar

" Ik wil dar woordt do......aub niet meer horen ;-) het doet zo negatief overkomen.  "

Je moet dominant niet als een karaktertrek zien, maar als een gedraging. 

Mijn honden gedragen zich soms dominant, soms onderdanig. 

Net zoals ik mij thuis dominant kan gedragen, maar op het werk tov mijn bazen onderdanig ben in het nemen van beslissingen. 

 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Nog even een kleine aanvulling, ik heb het nog nooit meegemaakt dat een teef naar mijn reu gromt en mijn reu nooit naar een teef. Als er gegromd wordt dan gaat het tussen twee reuen. Als de andere reu zich niet angstig gedraagd en niet gaat grommen en niet op grote afstand met lichaamstaal laat zien dat hij de baas is, dan heb je  geen conflict. Ik probeer mijn hond zo ver te krijgen dat hij daar. niet meer op reageerd en zelf ook niet begint. Als ik de alpha wordt dan zal dat beter gaan. Maar dat moet je bij een tsw verdienen door contact en trainen. "

Wanneer gaat een hond dan grommen volgens jou? Vroeg mij ook tevens af waarom je een angstige hond zou opzoeken want andersom zou een angstige hond niet jouw hond opzoeken..

honden page profiel GSLGSL

Ik zoek geen angstige honden op!

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Nee,dat geloof  ik 'opzoeken' was niet het juiste woord, sorry.. Ik bedoelde meer dat ik niet begrijp dat er nu dan zo'n conflict ontstaan bij een angstige hond

honden page profiel GSLGSL

De baasjes vinden dat nodig terwijl ik mijn fiets van slot haal. Dat is nu een groot nadeel van een forum. En niet alleen dit forum. Ik heb geen probleem hond. Vriendelijk niet vals en makkelijk. Hij zit nu in een stresvrije huiselijke omgeving. Geen geschreew . buiten liggen als hij dat wil. Vriendelijk naar ander reuen zit niet in het ras. Ik wil dat wel langzaam aan veranderen. Maar of dat lukt is nog even een verrassing. Op een forum advies vragen over welke probleemhond dan ook (wat dit niet is) is niet verstandig. Er zitten zoveel adviezen in dat topic die allemaal betrekking hebben op de eigen hond, ervaring. Ik wil wel 1 advies geven hoor ;)) heb je wel een probleem hond, zoek als eerst een gedragstherapeut of dierenarts. 

honden page profiel GSLGSL

De eigenaresse van een hond zegt toen ik zonder hond buiten liep, dat haar hond angstig is en daarom zo reageerd. Zit mijn hond alleen buiten in het zonnetje komt ze glimlachend voorbij lopen met haar blaffende hond. Ja die van mij reageerd dan ook. Van de 30 honden uit mijn buurt zijn het er maar 5. Dus geen groot probleem. Ik ga er van uit dat als ik mijn fiets pak dat ze ooit eens wijzer worden. Voorbeeld , komt een man aan lopen met een langharige labrador terwijl ik mijn slot er afhaal. Beide aangelijnd. Vraag ik is het een reu ja hoe zo geeft dat problemen. Nou staat dan ook direct recht op. Het is een stille straat hij kon ook even oversteken. Afstand vergroten.

honden page profiel GSLGSL

De goede niet te na gesproken. Maar dat zijn er niet veel.

honden page profiel GSLGSL

Een tamaskan reu van 2 jaar gaat perfect een oudere herder ook, prachtig gedrag met elkaar. Kunnen wij niet aan tippen. Er zullen wel meerdere reuen zijn waarop normaal gereageerd wordt. Met de fiets keffende reuen  tegen komen is geen probleem  hij gromt soms naar reuen maar een aanmaning uh doorlopen. Is voldoende. Vandaag een meisje met een hondje reu. Smalle straat, mijn hond piest bij een boom. Heeft het kleine hondje in het vizier dus ik ben telaat. Hondje keft meisje denkt ik til hem op dus dat gespring is over. Keer weer om en zeg dan doorlopen.  Gaat dan perfect. Meisje sorry meneer. Geeft niet goeie training. Ik kan ook omkeren en met een omloerende op de hand remhond trachten verder te gaan.  In dit geval geen slechte oplossing.

honden page profiel RoaldRoald

honden foto van Roald

Voor wie het lezen wil, een goed verhaal door Judith Visser over haar hond. 

http://judithvisser.nl/dewolfhond/

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

tongue-outVind het moeilijk te volgen GSL..

honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

" Een tamaskan reu van 2 jaar gaat perfect een oudere herder ook, prachtig gedrag met elkaar. Kunnen wij niet aan tippen. Er zullen wel meerdere reuen zijn waarop normaal gereageerd wordt. Met de fiets keffende reuen  tegen komen is geen probleem  hij gromt soms naar reuen maar een aanmaning uh doorlopen. Is voldoende. Vandaag een meisje met een hondje reu. Smalle straat, mijn hond piest bij een boom. Heeft het kleine hondje in het vizier dus ik ben telaat. Hondje keft meisje denkt ik til hem op dus dat gespring is over. Keer weer om en zeg dan doorlopen.  Gaat dan perfect. Meisje sorry meneer. Geeft niet goeie training. Ik kan ook omkeren en met een omloerende op de hand remhond trachten verder te gaan.  In dit geval geen slechte oplossing. "

 Doorgaans kom ik aardig goed weg, met gewone fatsoenlijke (kan ik doorgaans ook) en duidelijke communicatie in dergelijke gevallen en vraag op ruime afstand al vriendelijk of ze met hun al ruim van tevoren spanning opbouwende en uiteindelijk vaak uitvallende honden/hondjes afstand willen bewaren, omdat mijn reu anders zou kunnen reageren als deze te dicht passeren.
Soms, als ik vermoed dat mensen dat mensen openstaan voor visies van een ander, probeer ik weleens te wijzen, dat juist zij die onzekerheid in banen kunnen leiden, door vroegtijdig te zorgen dat dmv afstand vergroten, de spanningsboog hanteerbaar blijft voor de hond en niet zover gespannen raakt, dat de hond zijn spanning/onzekerheid niet meer de baas kan en het loslaat door direct uitvallen, of kort na de situatie ongewenst stoïcijns tegendraads gedrag gaan vertonen, omdat ie op dat moment te bevroren was om nog te reageren.
Hier kun je het mensen best uitleggen, en vooral jongere mensen herkennen het dan en spelen er op in.

Soms krijg ik ook wel eens hele domme vragen of mijn honden dan echt zo staatsgevaarlijk zijn, dat ze hun Fiffy moeten aanlijnen, omdat ik daar nog om moet vragen, met drie aangelijnde honden, die het hondje al kneuzen als ze erop gaan staan... en na al zo ruim mogelijk afstand te vergroten.
Zulke domme mensen schenk ik verder geen aandacht aan.

Echter ken ik ook ervaringen van mensen uit de stad, hoe sommige met hun reactieve honden, bewust de provocatie lijken op te zoeken... en dat vooral de honden en hun baasjes uit de ‘hoog-risico groep’ hierin nog wel het meeste geprovoceerd worden... en daarom ben ik blij niet meer in een drukke stad te wonen

honden page profiel GSLGSL

Roald, is interessant. Hond past goed bij haar karakter. Is door haar persoonlijkheid veel met de hond bezig.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Voor wie het lezen wil, een goed verhaal door Judith Visser over haar hond. 
http://judithvisser.nl/dewolfhond/ "

Zeker..Op zich niets nieuws voor mij maar des ondanks wel heel duidelijk. En dan maar hopen dat als mensen een WH overwegen haar raad en kijk op het ras serieus nemen

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

"  


Echter ken ik ook ervaringen van mensen uit de stad, hoe sommige met hun reactieve honden, bewust de provocatie lijken op te zoeken... en dat vooral de honden en hun baasjes uit de ‘hoog-risico groep’ hierin nog wel het meeste geprovoceerd worden... en daarom ben ik blij niet meer in een drukke stad te wonen "

In de periode dat ik een Saarloos had moest je, als je een TWH wilde een grote tuin hebben anders kreeg je so wie so geen pup. Is dit nog steeds zo?  Ja, ik vind een WH idd niet echt geschikt voor een stad veel te veel 'foute' prikkels ( zoals veel baasjes die eigenlijk geen hond zou mogen hebben uit de groep die je benoemde.)

honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

" Voor wie het lezen wil, een goed verhaal door Judith Visser over haar hond. 

http://judithvisser.nl/dewolfhond/ "

 Dat is indd een helder omschreven stukje.
Ook hoe omschreven wordt hoe je met de wolfhond nooit klaar bent met het blijven oefenen/trainen, wat bij veel gewone honden uiteindelijk eigen wordt.
Ook hoe vroeg je moet beginnen met trainen en socialiseren, waar ook weer een heel verraderlijk addertje onder het gras schuilt... en dat is, dat zoals bij iedere hond ook in training en socialisatie overdaad (toch dikwijls) schaad, dit bij de zeer gevoelige wolfhond nog sterker geld... wat wil zeggen, dat over-stimulans door training of socialisatie(waarin tal van onvoorziene dingen kunnen gebeuren), negatieve invloed kan hebben, waardoor je er dan uiteindelijk het averechtse mee bereikt, van wat aanvankelijk de bedoeling was... dus ook dit moet zeer nauwlettend op het individu en de situatie afgewogen en afgestemd worden.
Dit is vaak ook wat er mis is gegaan bij wolfhonden, die ondanks een ogenschijnlijke goede socialisatie toch grote schuwheid/angst ontwikkelde.

honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

" In de periode dat ik een Saarloos had moest je, als je een TWH wilde een grote tuin hebben anders kreeg je so wie so geen pup. Is dit nog steeds zo?  Ja, ik vind een WH idd niet echt geschikt voor een stad veel te veel 'foute' prikkels ( zoals veel baasjes die eigenlijk geen hond zou mogen hebben uit de groep die je benoemde.) "

 Ik durf je hier niet met zekerheid antwoord op te geven, maar ik vermoed dat de regels niet meer zo scherp zijn... ik krijg er iig actueel niets meer van mee. Ik kan hier geen antwoord op geven, gezien mijn Nova geen Tsjech of saarloos is(dus ik heb zelf met hun regels van doen gehad), maar een diertje is, wat met 4 maanden vanuit Rusland, via Frankrijk naar Engeland gegaan is(met nog tal van obstakels, omdat Nova alleen obv haar Russisch paspoort en gezondheidsverklaring Engeland niet binnen kwam en terug naar Frankrijk moest, voor Frans paspoort en gezondheidsverklaring van een Franse DA waar ze geen acute gezondheidsverklaring kreeg, omdat ze door alle stress ziek geworden was... en dus ter observatie in de kliniek gehouden werd, tot verbetering),waarbij ze bij leken terecht is gekomen, waar ze 2,5 maand in een klein halletje aan 1,5 touw/kabel gehangen, met nauwelijks sociale en mentale stimulans (als er al aandacht voor was, was het heel abstract en oppervlakkig strak). Toen deze mensen er na 2,5 maand niets meer mee konden bereiken, hebben ze haar willen dumpen in het bos.
Via via kreeg een Belgische jongere jongen (erg met dieren begaan) van dit verhaal te horen, die Nova naar België heeft gehaald en bij zijn ouders thuis met hun bc’s heeft opgevangen, om zo naar een nieuw baasje te zoeken, die haar uiteindelijk via Mp met enige toelichting van haar achtergrond heeft aangeboden.
Op deze advertentie, die ik echt bij stom toeval tegenkwam, heb ik via whatsapp gereageerd met de vraag of er enigszins iemand in het spel was, die enig idee had wat een wolfhond- en zeker zoals Nova was en Inhield, met de achterliggende intentie om anders wat registers te gaan openen- en te gaan zorgen dat ze in kundige handen terecht zou komen.
Op mijn vraag kreeg ik bevestiging dat er eigenlijk niemand de juiste kundigheid had voor een wolfhond, maar ook dat er die avond een vrouw zou komen kennismaken, die ervaring met de saarloos wolfhond had.
Diezelfde avond stuurde de jongen mij een Whatsapp bericht dat Nova geplaatst was, dus ik vond het mooi... tot ik 5 dagen later, net op de rand van mn bed zit om erin te duiken, weer een appje van de jongen kreeg, dat Nova het daar niet goed deed, omdat ze het niet kon vinden met de vrouw haar katten en ook niet met haar vriend... en met de vraag of hij mn nummer mocht geven, waarmee ik instemde om in overleg met de vrouw, de volgende ochtend alles in touw te zetten, om het dier op de juiste plek te krijgen.
Toen ik dit uiteindelijk in het contact voorlegde, werd me al snel duidelijk dat ze met de handen in het haar zat, omdat ze dit direct afsloeg en haar gratis aanbood (zelf heeft ze nog €300,- betaald 5 dagen eerder) en nog kwam brengen ook... alleen om haar zo spoedig mogelijk in een roedel te krijgen, wat ze heel hard nodig had.
Zo liep ik dus 1,5u later mn eerste wolfhond binnen, waarvan ik eerst dacht dat zij zich na alle onstabiliteit, verwarring en stress (waar ze toen zeer sterk de kenmerken van toonde) nooit meer intens zou hechten aan een mens, en dus nooit zou blijven en naar juiste opvang zou doorgaan... tot ze heel snel (2e vroege ochtend, tussen slapen en ontwaken) hele voorzichtige- maar intense signalen van hechting begon te tonen, waarna ik het niet meer over mn hart kon verkrijgen om haar dat te ontnemen, dus zo kreeg ik mijn gevalletje apart.

Nadien ben ik via fb wolfhondgroepen, via een Russische en door info uit haar Russische paspoort, te weten gekomen waar ze vandaan kwam en heb de persoon (Russische (tussen)dierenhandelaar) toegevoegd die haar uiteindelijk naar Engeland heeft verkocht... en via haar is er voor mij een best lugubere wereld opengegaan, waarvan ik stijl achterover sloeg, van wat ik daar voorbij zag komen aan wolfhonden in alle %, maar ook pure wolvenpups uit stroperij die voor €250,- (excl transport) over bijna de hele wereld verkocht worden... maar ook pure wolven uit overschot van “dierentuinen” die daar niet betekenen wat ze hier zijn, want daar is “dierentuin” niet heel veel meer dan dieren-in-een-tuin, wat iedereen mag hebben, komen gewoon op de particuliere markt terecht... en al die dieren, worden over bijna de hele wereld verkocht. tor de States, maar bvb ook Dubai toe... maar ook ons kikkerlandje.

honden page profiel GSLGSL

Gaan we langzaamaan toe naar de stelling, moeten we de wh in onze samenleving toe laten? 

Omdat het zo een gevoelige hond is en daardoor te veel prikkels  krijgt?

Ik denk dat het wat de wh betreft wél meevalt.

De ideale opvoeding van een hond bestaat in mijn ogen niet. Ieder hondenras ervaart prikkels.

Dat er wat te verbeteren valt mee eens. Maar daar hebben we de landeIjke overkoepelende organisatie voor.

Er waren voorheen wat probleempjes bij de saarloos club. Er werd een handtekeningen aktie gestart. Het antwoord van de overkoepelende organisatie was niet positief.

Wat ik wil zeggen wat doe je er aan?

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Gaan we langzaamaan toe naar de stelling, moeten we de wh in onze samenleving toe laten? 
Omdat het zo een gevoelige hond is en daardoor te veel prikkels  krijgt?
Ik denk dat het wat de wh betreft wél meevalt.
De ideale opvoeding van een hond bestaat in mijn ogen niet. Ieder hondenras ervaart prikkels.
Dat er wat te verbeteren valt mee eens. Maar daar hebben we de landeIjke overkoepelende organisatie voor.
Er waren voorheen wat probleempjes bij de saarloos club. Er werd een handtekeningen aktie gestart. Het antwoord van de overkoepelende organisatie was niet positief.
Wat ik wil zeggen wat doe je er aan? "

Wolfhond kan in mijn ogen prima met de juiste mensen en met 2% Wolf in de hond en niet 55% Dan heb je in mijn ogen meer wild dier in huis dan hond. 

 

Nog steeds snap ik de wolf die er doorheen gefokt is niet? Wat heeft dit voor toegevoegde waarde behalve het uiterlijk? 

 

Een Wolfhond is niet voor iedereen weg gelegd maar dit geld denk voor elk ras en in sommige gevallen is een hond voor bepaalde mensen helemaal niet weg gelegd.

 

Ik zou TS in ieder geval willen adviseren om zich meer te verdiepen in de verschillende opvoed methodes en het gebruik maken van alinea's in zijn posts. Dat maakt het lezen en volgen een stuk makkelijkerembarassed

honden page profiel GSLGSL

Deze methodes hopelijk niet door elkaar heen?

honden page profiel GSLGSL

Naar mijn menig heeft iedere hond 2% wolf.

honden page profiel GSLGSL

Sorry verkeerd gelezen.

 Je stelling van 2%  

lees ik ook eens verkeerd.

55% vind je niet bij de nl fokkers.

pagina 6 van 7 12 3 4 5 67
Volgende forumvraag: Pantoffels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^