Tsjechoslowaakse wolfhond (TSW) uitlaten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GSLGSL

Toegevoegde waarde is het innerlijk. 

honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

" Wolfhond kan in mijn ogen prima met de juiste mensen en met 2% Wolf in de hond en niet 55% Dan heb je in mijn ogen meer wild dier in huis dan hond. 

 

Nog steeds snap ik de wolf die er doorheen gefokt is niet? Wat heeft dit voor toegevoegde waarde behalve het uiterlijk? 

 

Een Wolfhond is niet voor iedereen weg gelegd maar dit geld denk voor elk ras en in sommige gevallen is een hond voor bepaalde mensen helemaal niet weg gelegd.

 

Ik zou TS in ieder geval willen adviseren om zich meer te verdiepen in de verschillende opvoed methodes en het gebruik maken van alinea's in zijn posts. Dat maakt het lezen en volgen een stuk makkelijker "

 De wolf is nooit in/met bepaalde (werk)hondenrassen gemixt voor de lol, maar aanvankelijk omdat een wolf sterke natuurlijke voordelen zou kennen boven de gewone Duitse herder, (groter uithoudingsvermogen, intelligenter(de wolf heeft een sociaal- emotioneel- en verstandelijk ontwikkelingsvermogen vergelijkbaar met dat van een kind van 8, wat bij honden gemiddeld op of onder de helft zit) nog beter bestand tegen de meest bizarre natuursinvloeden etc) waarbij veronderstelt werd dat dit ideaal benut zou kunnen gaan worden in de werkhond (doel en functionaliteit waarop in een groot deel van de wereld heel veel type/rassen nog steeds gefokt worden), wat tot de volkosoby (ongeveer gelijke percentage als de Tsjech) altijd geflopt is, omdat er voorbij gegaan werd aan de sterk genetische mensenschuwheid, van de gebruikte wolvin.

55% is een solid mid content, wat ook nog meevalt, maar ook weer iets anders is dan Tsjech en Saarloos... er zijn ook wolfhondeneigenaren en fokkers, ook in nederland die high contents hebben en/of fokken, welke een percentage hebben van soms maar net onder de 100% en waarbij reuen vaak schouderhoogte kennen tot >95cm en teven van >85cm ook geen uitzonderling zijn.
En 2% wolf in een hond, is in de wolfhondenwereld geen wolfhond... dat is een percentage wat je onder straathonden uit gebieden waar honden en wolven dicht in elkaars nabijheid leven, zou kunnen terugvinden.

Dat brengt me ook weer bij het volgende, dat in oost/Zuid-Oost Europa, Rusland, Turkije ed dikwijls wolfaandeel aan de kudddebewakers (die hebben maar één bestaansdoel) toegevoegd wordt, omdat er veronderstelt wordt dat deze honden (die door imprinting met en tussen de kudde, vanuit een kudde-sociale moederhond, veelal geen aanleg zullen ontwikkelen tot agressie jegens de kudde) door hun wolvenaandeel beter in staat zijn, om in te spelen op de strategieën en tactieken van de wolven.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

"  

Ik durf je hier niet met zekerheid antwoord op te geven, maar ik vermoed dat de regels niet meer zo scherp zijn... ik krijg er iig actueel niets meer van mee. Ik kan hier geen antwoord op geven, gezien mijn Nova geen Tsjech of saarloos is(dus ik heb zelf met hun regels van doen gehad), maar een diertje is, wat met 4 maanden vanuit Rusland, via Frankrijk naar Engeland gegaan is(met nog tal van obstakels, omdat Nova alleen obv haar Russisch paspoort en gezondheidsverklaring Engeland niet binnen kwam en terug naar Frankrijk moest, voor Frans paspoort en gezondheidsverklaring van een Franse DA waar ze geen acute gezondheidsverklaring kreeg, omdat ze door alle stress ziek geworden was... en dus ter observatie in de kliniek gehouden werd, tot verbetering),waarbij ze bij leken terecht is gekomen, waar ze 2,5 maand in een klein halletje aan 1,5 touw/kabel gehangen, met nauwelijks sociale en mentale stimulans (als er al aandacht voor was, was het heel abstract en oppervlakkig strak). Toen deze mensen er na 2,5 maand niets meer mee konden bereiken, hebben ze haar willen dumpen in het bos.
Via via kreeg een Belgische jongere jongen (erg met dieren begaan) van dit verhaal te horen, die Nova naar België heeft gehaald en bij zijn ouders thuis met hun bc’s heeft opgevangen, om zo naar een nieuw baasje te zoeken, die haar uiteindelijk via Mp met enige toelichting van haar achtergrond heeft aangeboden.
Op deze advertentie, die ik echt bij stom toeval tegenkwam, heb ik via whatsapp gereageerd met de vraag of er enigszins iemand in het spel was, die enig idee had wat een wolfhond- en zeker zoals Nova was en Inhield, met de achterliggende intentie om anders wat registers te gaan openen- en te gaan zorgen dat ze in kundige handen terecht zou komen.
Op mijn vraag kreeg ik bevestiging dat er eigenlijk niemand de juiste kundigheid had voor een wolfhond, maar ook dat er die avond een vrouw zou komen kennismaken, die ervaring met de saarloos wolfhond had.
Diezelfde avond stuurde de jongen mij een Whatsapp bericht dat Nova geplaatst was, dus ik vond het mooi... tot ik 5 dagen later, net op de rand van mn bed zit om erin te duiken, weer een appje van de jongen kreeg, dat Nova het daar niet goed deed, omdat ze het niet kon vinden met de vrouw haar katten en ook niet met haar vriend... en met de vraag of hij mn nummer mocht geven, waarmee ik instemde om in overleg met de vrouw, de volgende ochtend alles in touw te zetten, om het dier op de juiste plek te krijgen.
Toen ik dit uiteindelijk in het contact voorlegde, werd me al snel duidelijk dat ze met de handen in het haar zat, omdat ze dit direct afsloeg en haar gratis aanbood (zelf heeft ze nog €300,- betaald 5 dagen eerder) en nog kwam brengen ook... alleen om haar zo spoedig mogelijk in een roedel te krijgen, wat ze heel hard nodig had.
Zo liep ik dus 1,5u later mn eerste wolfhond binnen, waarvan ik eerst dacht dat zij zich na alle onstabiliteit, verwarring en stress (waar ze toen zeer sterk de kenmerken van toonde) nooit meer intens zou hechten aan een mens, en dus nooit zou blijven en naar juiste opvang zou doorgaan... tot ze heel snel (2e vroege ochtend, tussen slapen en ontwaken) hele voorzichtige- maar intense signalen van hechting begon te tonen, waarna ik het niet meer over mn hart kon verkrijgen om haar dat te ontnemen, dus zo kreeg ik mijn gevalletje apart.

Nadien ben ik via fb wolfhondgroepen, via een Russische en door info uit haar Russische paspoort, te weten gekomen waar ze vandaan kwam en heb de persoon (Russische (tussen)dierenhandelaar) toegevoegd die haar uiteindelijk naar Engeland heeft verkocht... en via haar is er voor mij een best lugubere wereld opengegaan, waarvan ik stijl achterover sloeg, van wat ik daar voorbij zag komen aan wolfhonden in alle %, maar ook pure wolvenpups uit stroperij die voor €250,- (excl transport) over bijna de hele wereld verkocht worden... maar ook pure wolven uit overschot van “dierentuinen” die daar niet betekenen wat ze hier zijn, want daar is “dierentuin” niet heel veel meer dan dieren-in-een-tuin, wat iedereen mag hebben, komen gewoon op de particuliere markt terecht... en al die dieren, worden over bijna de hele wereld verkocht. tor de States, maar bvb ook Dubai toe... maar ook ons kikkerlandje. "

JeetjesurprisedWat een geluk dat Nova dan bij jou terecht is gekomen..

pagina 7 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Pantoffels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^