Tsjechoslowaakse wolfhond (TSW) uitlaten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GSLGSL

Karel lees ook eens goed . Ik zeg op de site staat 26 kg en iemand anders heeft dat gelezen ik zeg niet dat het 26 kg is .....ik heb hem nooit gewogen, ik geef alleen zijn lengte aan en verwacht dan wat meer gewicht dan 26 kg. Maar daar gaat het niet om. Dat soort onzin is niet belangrijk.het gaat er om hoe kan je een tsw uitlaten en toch een gekontroleerde vrijheid geven. Verdiep je eens in de eigenschappen van een tsw. 

honden page profiel GSLGSL

Lekker belangrijk karel. Knippen en enkel geschreven teksten.

honden page profiel KarelKarel

" Die 25 kg komt niet van ts, ik dacht dat een wolfhond toch wel wat meer woog. (Zeker als die 170 hoog is ;p)  "

Meneer John de Wolf wordt hier vast bedoeld. 

Nu snap ik het. Een beest is het.. vangrail stalen kabels etc. 

honden page profiel GSLGSL

Lekker belangrijk karel. Knippen en enkel geschreven teksten.

honden page profiel KarelKarel

Ik snap niet wat je bedoeld Gerard. Wat wil je dat ik knip? Of plak? 

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik ken zo'n Tsjechische wolfshond. Die liep altijd aan een hele normale halsband met een hele normale lijn, maar de laatste keren dat ik hem zag werden geen van beide gebruikt. Hij liep gewoon overal los (wat ik zelf trouwens wel wat minder fijn vond omdat Penny heel erg bang voor hem is) en luisterde beter dan de meeste honden die ik dagelijks tegen kom.

 

Die hond is zeker niet makkelijk, ik heb wel een aantal verhalen over hem gehoord en over de honden die hij heeft aangevallen (of die waar zijn weet ik niet, volgens de eigenaar is het onzin maar hij kan natuurlijk liegen). Maar hij wordt tenminste wel als een normale hond behandeld, getraind en uitgelaten en dat gaat prima. Die man loopt er ook gewoon mee, fietsen heb ik hem nog nooit zien doen.

honden page profiel GSLGSL

Tsw loopt 13 km per uur vindt hij leuk. Ik houd dat lopend niet lang vol. Hondje tevreden en ik tevreden.

honden page profiel GSLGSL

Hij wordt normaal getraind en uitgelaten. Maar er zijn genoeg honden die angstig zijn. Die mag hij nooit lastig vallen. Het is een hele stabiele hond. En zoals je zelf al aangaf vind je dat loslopen zelf ook niet leuk. Vanwege zijn verschijning waarschijnlijk. Is niks mis mee.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Hij wordt normaal getraind en uitgelaten. Maar er zijn genoeg honden die angstig zijn. Die mag hij nooit lastig vallen. Het is een hele stabiele hond. En zoals je zelf al aangaf vind je dat loslopen zelf ook niet leuk. Vanwege zijn verschijning waarschijnlijk. Is niks mis mee. "

Ik vind het nogal overdreven wat er wordt beschreven (staalkabels, dikke touwen, geen normale halsbanden kunnen dragen, niet uitgelaten kunnen worden aan een gewone fiets). Ik snap dat het een moeilijk ras is, heb ik vaak genoeg gelezen, maar het kan dus ook anders.

 

Goed dat hij geen angstige honden mag lastig vallen, helaas denken de meeste hondeneigenaren hier in de buurt daar anders over waardoor mijn hond steeds moeilijker werd. Mijn angst voor die wolfshond in de buurt kwam vooral door de verhalen die ik had gehoord, maar de eigenaar was verbaast toen ik het vertelde en gaf aan dat daar niets van klopte. Ik geloof dat ook wel want de gene die die verhalen het meest verspreidde kan nogal overdrijven. Daarnaast hebben Penny en die hond per ongeluk al los kennis gemaakt, op een heel onoverzichtelijk stuk stonden ze in eens naast elkaar. Dat ging helemaal goed, beide waren volgens mij zo verbaast dat ze niet echt wisten hoe ze moesten reageren.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

 

Ik vind als ik jouw verhaal lees hoe je ze moet uitlaten, dat het verboden zou moeten worden, een beest wat je niet kan houden alleen met staalkabel en zekeringen ?? Soort wild dier, of wacht... er zit een wild dier in.

Ik hoop maar weer dat het geen mode word..

zoals er ineens een heleboel soort van Mega kees honden mode zijn hier, geen idee wat het is maar ik vind het een Keeshond van een kilo of 60/70 die ze met zijn 2en uitlaten..

 

 

honden page profiel GSLGSL

Dank je wel dat je ook positieve ervaring over een tsw wilt schrijven.

Wat ik vertel over het losbreken is niet overdreven. Is ook geen stoerdoenerij. Elke dag hoor ik zeggen wat een mooie hond. Het eerste wat ik zeg oja, maar je moet hem niet nemen omdat hij mooi is.  Een tsw reu heeft zelden vrienden onder de andere reuen. Met teven nooit een probleem. Laatst een Tamaskan reu, ik denk 2 jaar. Kunnen goed met elkaar overweg. Staan beide rechtop naar elkaar te happen en rennen rondjes. Dan zie je dat wij mensen een hond kunnen leiden maar het spel beheersen we niet. Ja balletje gooien enz. En leren dat hij zich moet aanpassen aan onze omgeving. Mensen die ik tegenkomt hebben zelden tijd dat de hond eens wat langer met een andere hond kan omgaan. Lopen een route en weer naar huis. Een honden uitlaat service laten de honden gelijktijdig uit. Zie je ook het roedelgedrag tevoorschijn komen. Mijn tsw gaat nooit op onderzoek naar een roedel. Het zal wel op een andere manier kunnen. Als de roedel nog niet gevormd is en voordat ze op pad gaan. En 2 honden aan mijn fiets wordt een beetje te breed. Probeer wel eens wat af te spreken. Maar dat gaat niet. Als ik op een open veld staat. Komen er diverse voorbij gooien onder het lopen een balletje en gaan door.  Jammer voor alle honden. Op het platteland misschien anders. In een stad geen tijd. Waar ik woon 5000 geregistreerde honden. Helaas heb ik nog geen honden (baas) gevonden die zegt ik ben er om bijvoorbeeld 10.00 uur. Een honden uitlaat service is voor elke dag te duur. Ik heb geen rijbewijs of auto. Blijft fietsje over. Had ik een auto en een rijbewijs dan haalde ik er 2 op. Maar niet om te klagen hoor. Is alleen een beetje jammer voor veel hondjes.

honden page profiel GSLGSL

Mijn antwoordt is voor penny bedoeld en niet voor joop.

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

" Hij wordt normaal getraind en uitgelaten. Maar er zijn genoeg honden die angstig zijn. Die mag hij nooit lastig vallen. Het is een hele stabiele hond. En zoals je zelf al aangaf vind je dat loslopen zelf ook niet leuk. Vanwege zijn verschijning waarschijnlijk. Is niks mis mee. "

 

Een hele stabiele hond? Een hond die niet met ongecastreerde reuen en angstige keffertjes om kan gaan (je eigen woorden eerder in het topic) vind ik niet stabiel. Je lijkt ook erg bang voor gevechten. Een stabiele hond vecht niet, die gaat conflicten uit de weg.

 

Gecontroleerde vrijheid? Hij zit aan een riem, dat noem ik geen vrijheid. 

 

Wat is je doel van dit topic? Ik vind het wel stoerdoenerij; hoor mij eens met mijn wolfhond aan een staalkabel. Asjeblieft zeg! Je kunt ook gewoon een leuk verhaal brengen of een filmpje laten zien waarin je kunt zien hoeveel lol je hond heeft aan de fiets zonder die overdreven patserige praat. "Hondjes die je aan 1 pink kunt optillen" pfff

 

Je lijkt te weten wat je hond aan beweging nodig heeft. Dat is het enige pluspunt. Maar de gedachte dat je honden enkel met excessief veel beweging (dus lichamelijk) kunt afmatten is al achterhaald hè

honden page profiel GSLGSL

Ik geef dan ook een beetje aan hoe een tsw is. Dat voorkomt dan hopelijk een mode verschijnsel. Het zijn heel prettige sociale honden waar je minimaal 4 uur mee bezig moet zijn het beste is altijd iemand in huis aanwezig. Zijn vacht vraagt veel onderhoud. Je moet het karakter kunnen waarderen. Raakt snel verveeld. Als ik op de fiets stapt dan is het vandaag rechtsom en morgen links om. Ga ik door een straat , keer ik om , kijkt hiij mij aan van hier ben ik net geweest gaat langzaam lopen . Moet ik echt terug dan moet ik hem overtuigen en wat aansporen dat het moet. Erger je je aan een van deze punten, neem een andere hond. 

honden page profiel GSLGSL

Ach charlotte mijn hond is heel relext is blij als ik 2x per dag een paar uur met hem gaat fietsen en ik ben ontzettend blij met mijn hond. 

honden page profiel GSLGSL

En als hij minder zin heeft en eerder omkeert want hij kent zijn omgeving perfect, dan is dat ook prima. Sommige hebben hier op dit forum een hele groter duim .....

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

" Ach charlotte mijn hond is heel relext is blij als ik 2x per dag een paar uur met hem gaat fietsen en ik ben ontzettend blij met mijn hond.  "

Hè? Je kunt het dus wel: gewoon leuk vertellen over je hond! Hier maak je meer indruk mee dan met die stoere praat

honden page profiel GSLGSL

Als ik een leuk filmpje maakt hoe hij zwemt, zijn manier van lopen, dat hij geweldig met kinderen om gaat. Dat hij aan de lijn over de markt loopt al staan er 400 man en hem niet intereseren. Zijn gekke bekke trekt lief en vertederend op een kussentje ligt, dat vindt je oke?

Dan krijg je een onjuist beeld van een Tsw. Daar is niemand mee gebaat.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Waarom zou je 20 meter staaldraad meenemen op je fiets? 

honden page profiel DagmarDagmar

" Ik geef dan ook een beetje aan hoe een tsw is.  "

Nee, je geeft aan hoe jouw tsw is. 

Een individu als voorbeeld nemen voor een volledig ras, is waanzin ;) 

Ik heb meerdere honden (gehad) van eenzelfde ras en allemaal zijn ze verschillend. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

170 doe even normaal zelfs de grootste hond is niet zo groot....

 

Je hond is op 4 poten groter dan de meeste mensen. Als ie op z'n achterpoten gaat staan is hij net zo groot als de grootste man.....

 

In de ras beschrijving staat idd 26 KG laten we daar wat van af wijken 30 KG misschien 35 KG of ie dan echt raszuiver is laat ik in het midden... Daar zal een 60 CM bijhoren...

 

Staalkabels zijn flink overdreven. Als je hond de riem kapot bijt zou je voor een ketting riem kunnen gaan. Inplaats van provisorisch staalkabels en touwen om z'n nek binden.

 

Behandel je hond gewoon normaal. In mijn ogen echt wat overdreven als je op een driewieler moet fietsen. Je hond anders goed het concept fietsen aanleren. Mijn hond loopt aan een slap lijntje aan de fiets en die kan helemaal met niks om gaan en dat is een gedreven tante ;)

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Dit komt toch wel behoorlijk fout over;

 

Iemand die de eenvoudige werkwoordsvormen niet kent die hier stoer binnenkomt om te vertellen hoe men met de levensgevaarlijke, monsterlijk grote en sterke Tsjecho-Slowaakse wolfhond met omgaan. Met een driewieler, dikke touwen, staalkabels en andere voorzorgsmaatregelen die Kong niet zouden misstaan. Want bij het zicht van iedere reu explodeert de hond volledig en daarnaast krijgt 'ie weleens de kolder in de kop waarbij je hem dan moet ophangen aan een vangrail.(Hebben we die van 1.70 hoog?) Dit uiteraard ter eer en meerder glorie van de schrijver himself want in tegenstelling van de rest van de wereld heeft hij de kennis en kunde in pacht.

 

Misschien een tip:

 

Voor Dummies - Honden opvoeden en trainen voor dummies

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Als ik een leuk filmpje maakt hoe hij zwemt, zijn manier van lopen, dat hij geweldig met kinderen om gaat. Dat hij aan de lijn over de markt loopt al staan er 400 man en hem niet intereseren. Zijn gekke bekke trekt lief en vertederend op een kussentje ligt, dat vindt je oke?
Dan krijg je een onjuist beeld van een Tsw. Daar is niemand mee gebaat. "

 

 

Elk ras heeft zijn voor en nadelen.

Nou maak jij een topic waar je erg de nadruk leg op de 'negatieve' eigenschappen van jouw hond, zodat mensen maar weten wat voor moeilijk ras het is en wat voor een zware middelen jij moet inzetten om je hond onder controle te houden.

Mensen die serieus op zoek gaan naar een hond, doen onderzoek naar hondenrassen om te weten wat het beste bij ze past.

 

En er zijn ook wel mensen die dit niet doen, die op een dag denken dat ze wel een hond willen.

Ze zoeken even op marktplaats, zien allemaal mooie foto's van mooie honden en puppy's.

En de volgende dag rijden ze er heen en halen hun hond op, zonder kennis of besef van het ras.

 

Maar die laatste groep, juist de mensen die jij blijkbaar wilt waarschuwen, die lezen jouw topic niet. hp-smile

Dat zijn geen mensen die op HP komen.

Jij maakt nu op HP voor de verkeerde mensen een topic.

Maar ik snap best dat het heel frustrerend is als mensen een hond in huis halen en geen besef hebben van de bepaalde eigenschappen die een bepaald ras heeft.

 

 

 

honden page profiel KlaraKlara

Hier in de wijk loopt ook een flinke. Geen idee hoe zwaar of hoog hij is maar wel flink groter dan de Saarloos van vrienden. Ik geloof best dat zo’n hond een andere aanpak nodig heeft dan mijn Aussies en dat je wel rekening moet houden met het deel wolf wat er nog in zit. Net als dat je van een poolhond geen kunstjes moet verwachten en van een jachthond geen onbekommerde losloopwandeling. Maar ik vraag me wel af of je zo’n hond gelukkig maakt in een drukke stad en als huishond. Ik snap dat TS geen reclame wil maken met schattige foto’s. Ik verbaasde me laatst ook dat iemand hier zo’n hond in een bench had en klaagde over blaffen. Dan heb je je niet echt ingelezen. Zelf, maar ik ben wel een leek, heb ik het idee dat Tamaskans en Saarloos net iets meer huishond is. Maar ik hoor graag van anderen of dat zo is. 

honden page profiel GSLGSL

Ik heb het topic gestart om te laten weten dat je iedere hond met een fiets kan uitlaten. Iedereen moet voor zich zelf bepalen of dat nodig is. Ik laat enkel de mogelijheid zien dat dat kan. Woon je in een stad op een flat en je bent de hele dag thuis en je laat je hond naar zijn behoefte voldoende uit, dan maakt de grote van de hond niets uit. Een hond is in een grote stad niet zielig. Als je met je hond enkel een rondje loopt en je merkt aan je hond dat hij niet rustig op zijn vertrouwde plek ligt en graag nog even kattekwaad uithaald dan moet je verder weg en langer met hem op pad. Binnen de bebouwde kom heb je de plicht je hond aan te lijnen. Een flexi is toegestaan zodat je hond wat meer vrijheid heeft. Waar het mogelijk is dus niet in de straat of op een speelveldje geef ik de hond meer vrijheid met mijn methode. Maar we zijn nog steeds binnen de bebouwde met een aanlijn plicht. Over het ras even het volgende, zelfstandig, zal geen opdracht blijven herhalen, is snel afgeleid, is konstant bezig met het opnemen van zijn omgeving en onthoud dit zeer goed, en verandering van een berg zand of een geplaatste weg afzetting wordt eerst goed geobserveert en loopt dan pas verder. 100% please to wil is niet haalbaar. Train je dagelijks en echt dagelijks herhalen dan is hopelijk 95% haalbaar. Dat is weer afhankelijk van het tsw karakter. Er komen zeer dominanten en minder dominanten in een tsw nest. Mijn manier met een tsw omgaan is dat ik elk moment van de dag, 7 dagen per week in zijn behoefte van uitdaging ontdekken kontakt met andere honden kan voldoen. Woon je midden in de stad, dan ben je in 15 minuten buiten een woongebied. Waar nog steeds een aanlijn plicht geld. Het belangrijkste is dat je hond voldoende uitdaging heeft. Hoe en waar maakt minder uit.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb het topic gestart om te laten weten dat je iedere hond met een fiets kan uitlaten. Iedereen moet voor zich zelf bepalen of dat nodig is. Ik laat enkel de mogelijheid zien dat dat kan. 

Prima dat je een topic start om de mogelijkheden van fietsen te bespreken. Maar ik hoop dat je ondertussen toch beseft dat enige kennis van materialen en kundig omgaan met je hond toch wenselijk is, en je met dit topic vooral zelf hebt geleerd dat het beter en anders kan.

honden page profiel GSLGSL

Jammer dat enkel dat uw speerpunt is.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

52826.jpg     Gsl.....75 kilo en 76 schofthoogte, maak eens een foto van de jouwe met 1.70 hoog. !

honden page profiel GSLGSL

Nee, ik gaat niet wedijveren, flinke hond overigens. Mijn tsw moet met zijn 4 poten op de grond blijven. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Nee, ik gaat niet wedijveren, flinke hond overigens. Mijn tsw moet met zijn 4 poten op de grond blijven.  "

Je hebt zelf aangegeven dat je je hond aan zijn voorpoten optild en aan de leuning vastmaakt...dus wat is het nou...beetje kinderachtig he van je, je wilt graag dat we je topic toch volgen, is een mooie foto van je hond toch geen wedijver ? Enne ik ben zelf, 1.98 lang....kan je zien hoe groot mijn hond is....

pagina 2 van 7 123 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Pantoffels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^