Buren klagen over geluidsoverlast... Tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DjonieDjonie

Hallo! Aangezien ik niet zo goed weet wat ik nu moet doen, zou ik graag jullie advies willen.

Wij hebben een hond van ruim 14 maanden oud. Hij zit 3 ochtenden in de week alleen thuis (max. 4,5 uur), in zijn bench. Meestal houdt hij zich dan rustig, omdat hij het ondertussen gewend is. Soms gaat het fout. Hij maakt dan behoorlijk wat kabaal. Hij piept en jankt en zo nu en dan graaft hij als een razende. Het gaat vaker fout als hij ook 's middags of 's avonds even alleen thuis is. Vaak weten we dit te beperken tot maximaal 2,5 uur.

Via een camera bekijk ik onze hond zo af en toe als hij alleen thuis zit. Vandaar dat ik weet hoe het gaat.

Nu is het zo dat mijn vriend zo'n 3 weken geleden door onze buurman is aangesproken i.v.m. geluidsoverlast. Hij was uiterst onvriendelijk. Afgelopen week heeft onze buurman mijn vriend opnieuw aangesproken. Hij nam het woord 'Dierenbeul' zelfs in de mond, en zijn vrouw riep 'We gaan er melding van maken bij de politie'...

Wij zijn hier erg van geschrokken. Vooral omdat de buren voorheen altijd erg aardig waren. Des te meer baal ik ervan dat het op deze manier moet... Tot 3 weken geleden wisten we niet dat ze er zo'n last van hadden.

Hoe zouden jullie in dit geval handelen? We kunnen het gedrag van onze hond niet in een week tijd veranderen. De buren zullen dan ook wat geduld moeten hebben. We laten de hond ons in elk geval niet meer op de voet volgen in huis. Hij blijft in de woonkamer. En we zijn nu op zoek naar een oppas in de buurt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buren klagen over geluidsoverlast... Tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Uit de bench laten, je hond is al 14 maanden. Waarschijnlijk is er dan niks aan de hand. Als je er genoeg mee doet, sloopt je hond als het goed is ook niet. 

 

Mijn hond wilde na 5 maanden al echt niet meer in de bench. Ook veel blaffen. Deur open gelaten, probleem opgelost.

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

Wat ik gedaan had, was van te voren naar de buren gegaan, en uitgelegd dat we een puppy hebben en dat als ze er overlast van hebben,  het aub wilde zeggen. Wij hebben dus helemaal geen goed contact met de buren helaas maar de buurvrouw was ondanks dat heel coulant, en dat ze het niet erg vind als ze haar eens horen. 

 

 

Moraal van het verhaal; ga alsnog bij ze langs, bied excuses aan voor het ongemak en ga met ze in gesprek dat jullie eraan gaan werken. 

 

Misschien vind de hond de bench ook niet fijn? Heb je een ruimte, zoals een hal, bijkeuken, extra kamer, berging etc, waar ze los kan en geen schade kan aanrichten,  met lekker veel speelgoed, kluifjes etc? 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ga naar die buurman toe met een bloemetje of iets en bedank hem en zeg dat je heel blij bent dat hij dit heeft gezegd - je wist immers helemaal niet dat jullie hond dit deed, je bent je rot geschrokken, en nu kun je eraan werken en jullie zijn keihard op zoek naar een oppas en andere mogelijkheden, want je wilt immers dat je hond blij en gelukkig is... De eerste keer geloofde jullie het niet, want je had daar immers nooit iets van gemerkt...

 

En dan mijn vraag: waarom zit jullie hond eigenlijk in een bench?

En: Kan het zijn dat hij van iets is geschrokken enkele weken terug toe jullie er niet waren?

 

Ik ben geen fan van een bench, want honden kunnen niet weg als ze dat willen of nodig hebben. Urenlang op een plek waar ze zich amper kunnen bewegen is gewoon niet goed naar mijn idee. Mijn honden liggen hond een uurtje op een plek en zoeken dan weer een ander plekje om verder te slapen, ook 's nachts...Lees dit stuk maar eens, daar kan ik me goed in vinden. Niet voor niets hebben Scandinavische landen het gebruik van een bench inmiddels verboden.

 

Wat betreft dat schrikken: het kan heel goed dat hij geschrokken is van vuurwerk, iemand die op het raam bonsde - en je hond schrok maar kon niet weg naar een veiliger plek. Dan wordt de bench nu misschien met iets engs geassocieerd?

Slopen en blaffen zijn trouwens beide verlatingsangst.

 

Dat hij niet meer mag volgen en ook oefen om op zijn plek te blijven, zijn trouwens goeie oefeningen om het alleen blijven opnieuw op te bouwen. Soms werkt een stabiele tweede hond erbij zetten ook goed - maar dat is niet voor iedereen weggelegd en zeker niet altijd de oplossing. Welk ras is jullie hond?

 

Oppas zoeken is een uitstekend idee. Er zijn best veel sites te vinden als je googelt op hondenoppas + naam woonplaats.

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

1. Ga in gesprek met de buren, dat kan veel ellende voorkomen.

2. Begin alleen laten van voren af aan, luefat zonder bench.

 

3. Probeer een oppas te vinden, misschien stichting oopoeh?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

We kunnen het gedrag van onze hond niet in een week tijd veranderen. 

Een jaar geleden opende je dit topic: https://www.hondenpage.com/hondenforum/222724/puppy-stuitert-met-bench-en-al-de-kamer-rond.php

Blijkbaar vindt je hond ondertussen de bench nog steeds geen aangename plaats om langdurig in te verblijven. 

Het kan dat je buren dus al veel langer overlast hebben, en ze het nu komen melden omdat het voor hen lang genoeg geduurd heeft.

 

Vertrek vanuit de oorzaak van het probleem: is het frustratie, verveling, te lang opgesloten/beperkt zitten,... en ga daarmee aan de slag. Je zegt zelf dat het erger wordt als er naast die 4,5 uren nog extra uren bench op 1 dag bijkomen. Zorg er dan voor dat dit niet gebeurt. Herbekijk de tijden dat de hond alleen moet blijven en ga creatief aan de slag. En herbekijk dat benchgebruik, het lost duidelijk het echte probleem voor je hond niet op.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik begrijp jullie dat je het heel vervelend vind maar wat je daar schrijft........de buren moeten ook wat geduld hebben, dat hebben ze zeker gehad, je hond is anderhalf jaar oud, en gaat te keer, zit 4.5 uur lang in een bench, wat tie niet fijn meer vind.....wat je daar nou aan kan doen is de hond uit de bench houden, een heel groot en goed bot voor hem achterlaten als je weggaat, je hebt giga botten van farmfood of biofood...of een kong gevuld..en oppas, daar had je het over, een heel goed plan...een uurtje mee laten nemen, zodat tie lekker moe is en dan nog hooguit twee uurtjes alleen is....en dan komt het met je buren ook wel weer goed, verontschuldig je , en vertel ze dat je er aan gaat werken...smile

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien kun je een ruimte in jullie woning afzetten, of hal, bijkeuken.

Zodat jullie hond niet meer in de bench hoeft.

Jullie hebben een wolfshond,  zo'n grote hond voelt zich waarschijnlijk opgesloten en niet comfortabel in een dichte bench.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

 Is het echt een tjechoslowaakse wolfs hond?

Toen ik een paar jaar geleden Wolfcenter Doverden bezocht zaten daar ook een paar tjechoslowaakse wolfshonden. Dit waren ooit huishonden, tenminste dat wilde de eigenaar graag, maar bleken totaal niet geschikt als huishond, ze sloopten, wilden/konden absoluut niet alleen zijn . Je hebt volgens die gids voor zo'n hond toch een bepaalde levensstijl en een groot omheind wolfproof terrein nodig om zo'n hond aardgerecht te kunnen houden. Volgens die gids kan je ze eigenlijk geen seconde alleen laten in een huis.

 

Maar goed hier heb je nu niets aan.Ik vermoed dat hij buiten de bench sloopt als hij alleen is? Maar in de bench gaat dus ook niet. 

Werkt je man nog steeds thuis? Dan zou ik toch in de buurt van de hond blijven, in een ruimte werken waar de hond ook kan zijn. 

 

 

Lastig om hier een passende oplossing voor te vinden lijkt me.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

14 maanden oud en nog steeds in een bench en van het begin af aan een hekel aan die kooi...?

Heel normaal dat het arme dier zo tekeer gaat.

Stop met hem op te sluiten in zo'n kleine kooi.

 

Wat bedoel je met dat hij jullie niet meer mag volgen in huis?

Waarom mag hij dat niet?

honden page profiel DjonieDjonie

Toen onze hond nog wat jonger was en met bench en al de kamer door stuiterde, heb ik gesproken met de buurman. We waren toen beiden in de voortuin aan het tuinieren. Hij vroeg me naar de naam van de hond, hoe het ermee ging en of hij wel eens wat sloopte als hij alleen thuis was. Waarop ik vertelde dat onze hond in een bench zit, als wij van huis zijn. In het hele gesprek heeft hij niet aangegeven er last van te hebben.

Velen van jullie zeggen: Schaf de bench af. Maar hij beschouwt de bench als een fijne en veilige plek. Als hij een snack krijgt, rent hij er vrolijk mee naar zijn bench. Als hij ziet dat wij op het punt staan om naar bed te gaan, kruipt hij uit zichzelf in de bench. Ook na de ochtendwandeling kruipt hij uit zichzelf weer in de bench, als hij ziet dat we weg moeten. Eenmaal op mijn werk aangekomen, kijk ik altijd even naar hem. Hij ligt dan altijd lekker te slapen. En ook later op de ochtend zie ik hem 9 van de 10 keer luieren. Als ik dit dan vergelijk met maanden geleden, ben ik erg blij met dit resultaat.

Afgelopen week - toen onze buurman mijn vriend opnieuw aansprak - had mijn vriend een afspraak waarvoor hij 's middags 2 uur van huis was. Tot die tijd is de hond niet alleen geweest. Mijn vriend was de gehele ochtend thuis. Tijdens zijn afwezigheid hield ik de hond in de gaten. Het eerste en laatste half uur is hij stil geweest. Hij heeft dus 1 uur lang kabaal gemaakt. Toen mijn vriend thuis kwam, zei de buurman echter dat de hond hen al een hele ochtend en middag overlast veroorzaakte. Mijn vriend sprak dit tegen, waarop de buurman hem voor 'Dierenbeul' uitmaakte. En toen riep de buurvrouw 'We gaan er melding van maken bij de politie'.

Dit is waarvan ik ben geschrokken. De manier waarop... We hadden een goed gesprek kunnen hebben, maar dit soort uitspraken gaan mij wel wat ver. Een Tsjechoslowaakse wolfhond is de makkelijkste niet, maar we krijgen veel complimenten. Hij luistert goed. Niet alleen naar ons, maar ook naar anderen. Hij is lief en leuk naar alles en iedereen.

Waarom ik zeg dat de buren geduld moeten hebben, is vanwege het volgende: Nu de hond ons niet meer op de voet mag volgen, piept hij nu zo af en toe ook als wij thuis zijn. Als wij de woonkamer uit gaan, dan blijft hij voor de deur zitten en na een paar minuten begint hij te jammeren. We wachten dan tot hij gaat liggen en even stil is, tot we weer naar binnen komen. De buren zullen de hond de komende tijd dus wat vaker horen piepen, met als doel dat het daarna minder wordt. Als we voor langere tijd naar boven gaan, doen we hem voor nu nog wel even in de bench. Zolang wij thuis zijn, is hij rustig in zijn bench.

 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Maar als je hond de bench een fijne plek vindt en er zelf in gaat.

Dan laat je toch gewoon het deurtje open, dan kan hij er ook weer uit als hij dat wil.

Het is niet verplicht om zodra de hond erin zit , hem dan meteen te vergrendelen.

Desnoods maak je nog een ruim soort ren om de bench heen zodat hij meer leefruimte heeft.

 

Met de nieuwe aanpak die jullie nu proberen.

Zorg wel dat je hond zich ontspannen en veilig blijft voelen als jullie thuis zijn.

Ik snap de denkwijze dat hij jullie niet meer mag achterna lopen, alleen probeer wel te voorkomen dat je er een groot ding van maakt en je hond juist meer stress krijgt.

honden page profiel DjonieDjonie

" Misschien kun je een ruimte in jullie woning afzetten, of hal, bijkeuken.
Zodat jullie hond niet meer in de bench hoeft.
Jullie hebben een wolfshond,  zo'n grote hond voelt zich waarschijnlijk opgesloten en niet comfortabel in een dichte bench. "

We hebben hem een tijdje een hele kamer tot zijn beschikking gegeven, tijdens onze afwezigheid. Deze kamer hadden we speciaal voor hem helemaal leeg gehaald, en gevuld met dekens en speeltjes. Hij heeft zich tegoed gedaan aan het kozijn...

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Ik vind het overigens bijzonder dat je zo'n ras kiest die er bekend om staat dat ze vrijwel niet alleen kunnen en toch veel alleen moet laten. In zo'n scenario zou ik nooit nova gehad hebben wordt meest streng op geselecteerd. Maar goed hond is er nou eenmaal al, ik zou dan echt werken aan de verlatingsangst of idd een goede oppas zoeken, dit is voor de hond  en buren natuurlijk ook niet leuk. Maar ik zou er wel rekening mee houden dat het miss altijd moeilijk zal blijven, dat "train" je er bij dat ras niet even uit.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ja precies dat, een oppas zoeken.
Een jonge hond gaat tot zijn 2e levensjaar door allerlei ontwikkelingen, dit gaat met ups en downs,angstfases,hormonen die gieren enz enz. Die moet je ondersteunen,niet in zijn soppie laten gaarkoken.
Hoe en hoe lang laten jullie hem uit voor je hem 4,5 uur alleen laat?

Ik moet zeggen dat bij mij de tenen ook wel wat kromtrekken bij het idee dat je hond zo in paniek en ellende 4,5 uur opgesloten zit in een kooitje en soms ook nog 2,5 uur in de avond..mijn keus zal het nooit zijn in ieder geval,brr.

honden page profiel bentebente

-de hond sloopt

-de hond jankt

conclusie: de hond heeft te weinig stimulans en waarschijnlijk verlatingsangst. 

een wolfshond is zo’n beetje een van de lastigste rassen om te hebben, eigenlijk is alleen zijn voor een uur vaak al te veel gevraagd. Mensen met zo’n ras maken hier ook meestal een zeer bewuste keuze in. Ik vind het ook prachtig geweldige honden, maar zou er zelf nooit een nemen, om de typische raskenmerken. Het lijkt dus alsof jullie gewoon niet helemaal beseft hebben hoeveel werk zo’n type hond is, ook al doen jullie nog zo je best! Een wolfshond is, nog meer dan andere honden, roedelgericht. En ze zijn ontzettend slim waardoor je ze voldoende stimulans moet bieden. Dan kunnen ze misschien nog eventjes alleen zijn. 

dus wat je nu kan proberen is;

-hersenwerkjes voordat jullie weggaan, een lekker bot om op te kauwen of een flinke wandeling. 

-een grotere bench of iets van een hek plaatsen, kijken wat hij doet. Anders gewoon los. 

als dit allemaal niet lukt denk ik toch dat je serieus moet overwegen de hond te herplaatsen.. of te verhuizen, maarja, dat is wat minder realistisch.

honden page profiel --

honden foto van -

Wat een trieste situatie dit...

 

"Hij zit 3 ochtenden in de week alleen thuis (max. 4,5 uur)"
"Het gaat vaker fout als hij ook 's middags of 's avonds even alleen thuis is. Vaak weten we dit te beperken tot maximaal 2,5 uur."
Uit deze tekst haal ik uit dat je je hond dus opsluit voor het grootste gedeelte van de dag. 'S nachts ook neem ik aan?
Het is toch geen kanarie? 

 

Geen enkele hond hoort zolang en zo vaak in een kooitje te zitten. En zeker een Tsjechoslowaakse wolfhond niet, een ras dat ruimte nodig heeft en al bekend staat moeite te hebben met het alleen zijn. Als zo'n hond op deze manier opgesloten moet zitten, dan kan je niet raar staan te kijken dat die zijn stress en frustraties verbaal gaat uiten. Ik word er ook een beetje moe van. Dit is de zoveelste situatie die ik lees waarin iemand doodleuk een wolfhond aanschaft (wantja, WoLf) en dan niet kunnen dealen met de raseigenschappen. Grijpen gelijk naar de bench en gaan vervolgens klagen over "gedragsproblemen".

 

De reactie van je buurman vind ik dan ook volkomen logisch.
Hij zal inmiddels wel stapelgek zijn geworden van het lawaai en tegelijkertijd veel medelijden hebben gevoeld voor je hond, ik zou precies hetzelfde hebben (ik krijg al medelijden bij het lezen van de tekst zeg). Een melding is zeker wel op z'n plaats gezien de geluidsoverlast en het feit dat je hond zolang zit opgesloten in een kooitje. Ik vind het echt wonderbaarlijk dat je dit zolang hebt laten gebeuren, bijna een jaar geleden opende je ook een topic over dat je hond zich niet comfortabel voelde in de bench. Dat het dan zover heeft moeten komen dat die buurman eindelijk uit zijn slof schiet, zodat jij gaat nadenken over veranderingen in deze situatie, vind ik onbegrijpelijk.
 


Kom op, hond uit dat kooitje en bench weg. Of je plaatst de bench in de kamer en houd je het deurtje open. Geef de hond de ruimte die hij nodig heeft, dat kan al voor veel rust zorgen. Maar wat Laura al zegt; je traint het er niet zo even uit bij dit ras. Zeker bij de exemplaren die er een slechte ervaring mee hebben gehad, zoals bij jou het geval. Begin opnieuw en werk langzaam aan het alleen zijn en ondertussen kan er iemand geregeld worden die op de hond past wanneer jij weg bent.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" We hebben hem een tijdje een hele kamer tot zijn beschikking gegeven, tijdens onze afwezigheid. Deze kamer hadden we speciaal voor hem helemaal leeg gehaald, en gevuld met dekens en speeltjes. Hij heeft zich tegoed gedaan aan het kozijn... "

 

Dat is toch een teken van verlatingsangst. 

Ook al gaat hij er zelf in de bench omdat hem dit aangeleerd is.

Daarom  zou het idee van een oppas of iets dergelijks toch iets zijn om over na te denken.

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Oppas klinkt als de beste oplossing eerlijk gezegd smile

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Oppas,

deze hond heedt echt verlatingsangst, als je al geen deur tussen jullie kan hebben.. En een wolfshond, zo dicht bij de natuur, wil zoveel vrijheid, beweging, lopen en noem maar op. En ja, wolfshonden hebben problemen met alleen zijn en staan bekend om de vernielzucht. En deze hond is nog niet eens volwassen......

Kijk toch eens bij stichting oopoeh, een vaste oppas, bij je thuis of bij iemand thuis.

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Enne de buren. Wij hebben zelf al meer dan 40 jaar honden. Altijd geprobeerde de omgevi g hier niet van mee te laten genieten. Bij een  pup aangegeven...,,als jullie iets horen zeg het dan aub, dan kunnen we er aan werken. Dat gebeurde dan ook. Nooit problemen met de burenn gehad,

Wel ooit buren gehad met een DH die niet alleen kon zijn. En echt dat is geen pretje om daar naast te wonen  we waren heel blij dat onze hond niet mee ging doen, en dat deze mensen gingen verhuizen.

Dus ja, ik snap ook de buren en begrijp helemaal jullie probleem,

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als hij ziet dat wij op het punt staan om naar bed te gaan, kruipt hij uit zichzelf in de bench. Ook na de ochtendwandeling kruipt hij uit zichzelf weer in de bench, als hij ziet dat we weg moeten. 
Als we voor langere tijd naar boven gaan, doen we hem voor nu nog wel even in de bench. Zolang wij thuis zijn, is hij rustig in zijn bench.
 

Hij heeft dus 1 uur lang kabaal gemaakt.
 
Nu de hond ons niet meer op de voet mag volgen, piept hij nu zo af en toe ook als wij thuis zijn. Als wij de woonkamer uit gaan, dan blijft hij voor de deur zitten en na een paar minuten begint hij te jammeren. We wachten dan tot hij gaat liggen en even stil is, tot we weer naar binnen komen.
 
 
 

 

Ik pik er enkele dingetjes uit. Je zegt dat de hond het fijn vindt in de bench. Toch maakt ie een uur lang kabaal. Wat is volgens jou dan de reden hiervoor?

 

Je bent geschrokken van de woorden van de buren, maar ik hoop dat je toch ook es even objectief kan stilstaan bij die massaal veel uren bench. Hij ligt er een hele nacht in. Vervolgens overdag ook meerdere uren. En dan lees ik 'als we thuis zijn, is hij rustig in de bench'... dus dan ligt ie daar opnieuw in?

 

Wat is het idee achter dat niet mogen meelopen met jullie in huis? Bedoel je dit in de vorm van een oefening om hem te leren alleen te zijn? Of mag ie standaard niet meer meelopen door het huis?

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ik woon zelf achter een hond die niet alleen kan zijn. En ik kan je zeggen dat dat echt een grote ergernis is. Hier is het ook vaak maar een middag of ochtend vol gejank en geblaf. Maar dat is veel hoor als het je eigen hond niet is, je niets aan het geluid kunt doen en thuis ook nog aan het werk bent. Geluidsoverlast stapelt en inmiddels voel ik na drie blaffen al een ergernis opkomen. Wat jij weinig vindt kan voor je buren inmiddels al behoorlijk opgestapeld zijn. En je hebt dan ook nog eens een ras dat behoorlijk veel lawaai kan maken. Zelf ken ik vier wolfshonden en het zijn prachtige lieve honden maar slopen doen ze allemaal. Mijn vrienden zeggen dan vrij laconiek dat ze dat wisten toen ze voor dit ras kozen. En inderdaad zitten ze daarom vrij weinig alleen en hebben ze hun eigen sloopproof deel van het huis. Je hebt tenslotte geen labrador gekocht. Een oplossing heb ik ook niet echt voor je. Ik zou zeker wat begripvoller zijn naar de buren en eens kijken of je een deel van het huis kunt reserveren voor de hond. Mijn honden zitten ook drie ochtenden vijf uur alleen en dat gaat hier helemaal prima. Maar hier hebben we het wel heel rustig opgebouwd en hebben ze de hele kamer en de keuken. Ook heb ik voor een ras gekozen waarbij de kans op succes het grootst was. Een wolfshond en werken (tenzij je een bedrijf aan huis hebt) lijkt mij ook lastig. Maar ik weet ook dat het kruisingen zijn en de ene hond de andere niet is. 

 

 

honden page profiel DjonieDjonie

"  
Ik pik er enkele dingetjes uit. Je zegt dat de hond het fijn vindt in de bench. Toch maakt ie een uur lang kabaal. Wat is volgens jou dan de reden hiervoor?
 
Je bent geschrokken van de woorden van de buren, maar ik hoop dat je toch ook es even objectief kan stilstaan bij die massaal veel uren bench. Hij ligt er een hele nacht in. Vervolgens overdag ook meerdere uren. En dan lees ik 'als we thuis zijn, is hij rustig in de bench'... dus dan ligt ie daar opnieuw in?
 
Wat is het idee achter dat niet mogen meelopen met jullie in huis? Bedoel je dit in de vorm van een oefening om hem te leren alleen te zijn? Of mag ie standaard niet meer meelopen door het huis? "

Natuurlijk sta ik stil bij de situatie an sich. Ik probeer niet voor niets een oplossing te bedenken, die zowel voor de buren, onze hond en ons zelf werkbaar is.

Tot zo'n 5 maanden geleden zat mijn vriend vrijwel elke dag thuis. Hij heeft toen een tijdelijke baan aangenomen. Hij werkt sindsdien 3 ochtenden en 1 hele dag. En sindsdien werk ik een dag minder. Wanneer mogelijk werken we thuis. We doen al het mogelijke om zoveel mogelijk thuis te zijn. We hebben onze hond in elk geval nog nooit een hele dag alleen thuis gelaten. We brengen hem dan naar de opvang. Als het gaat om een paar uurtjes, dan brengen we hem naar mijn vriend zijn ouders. Maar zij hebben niet altijd tijd.

Wat misschien ook wel handig is om te vermelden: Onze hond kan ook moeilijk rust vinden als een van ons even weg moet, terwijl de ander gewoon bij hem is. Hij loopt dan heen en weer en kijkt keer op keer uit het raam. Vandaar dat hij ons nu ook niet meer constant mag volgen in huis. Het is inderdaad een oefening om hem te leren alleen te zijn, en vooral ook minder aanhankelijk. Hij is met name heel aanhankelijk naar mij toe.

 

 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Is dat ook niet een beetje wolfhond eigen? De roedel bij elkaar willen houden.

 

Ik zou sws zeggen bench eruit. Je hebt het eigenlijk alleen maar over aangeleerd gedrag als je aanhaalt dat hij het fijn vind. Als je hem niet vertrouwd kun je altijd nog iets van een ren proberen waar hij in kan verblijven.

honden page profiel DjonieDjonie

" Is dat ook niet een beetje wolfhond eigen? De roedel bij elkaar willen houden.
 
Ik zou sws zeggen bench eruit. Je hebt het eigenlijk alleen maar over aangeleerd gedrag als je aanhaalt dat hij het fijn vind. Als je hem niet vertrouwd kun je altijd nog iets van een ren proberen waar hij in kan verblijven. "

Ik denk het. Maar hij heeft er geen moeite mee als ik hem alleen uitlaat. Dan laat hij de 3e in de roedel zonder moeite thuis, haha. Prioriteiten he.

De bench weg doen, vind ik eerlijk gezegd een beetje eng. Maar ik durf het wel aan om in elk geval 's nachts het deurtje open te laten. En ook overdag, zolang wij thuis zijn. Dan kunnen we snel ingrijpen, mocht dat nodig zijn. Als we niet thuis zijn, is een volgende stap. Ook dat zullen we langzaam moeten opbouwen.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik zag ooit een soortgelijk probleem op een dierenprogramma waar dan een GT werd bijgeroepen, die zegde ook meteen "weg met de bench, die frustreert je hond, want als je hem erin opsluit is het geen veilige plek meer". Die mensen moesten dan in het begin wat uitkijken dat ze bijv geen dingen lieten slingeren en geen toegang gaven tot vuilbakken etc hp-shiny maar het huilen etc behoorde wel tot het verleden.

 

Ook mijn eigen hond had wel degelijk een hekel aan de bench, ze huilde en blafte de boel bij elkaar, eens eruit was dat voorbij. Mijn hond is ook bijzonder aanhankelijk naar mij toe, gedurende de dag heeft ze wel oppas want dan is ze bij mijn ouders, maar ook die gaan wel eens weg en dat is geen probleem meer. Als ik thuis ben volgt ze me echt overal op de voet, maar dat maakt toch geen verschil in het feit dat ze ook perfect alleen kan zijn.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik denk dat je genoeg tips hebt over hoe je het probleem aan kunt pakken.

Ik wil alleen nog reageren op de uitspraak ‘mijn hond vind de bench fijn, want hij loopt er zelf in als... (het tijd is om in de bench te gaan)’ En dan reageer ik niet alleen naar jou maar ook naar anderen die dit misschien lezen.

 

Dat een hond zelf de bench in loopt op momenten waarvan hij weet dat het dan moet, betekent niet dat hij de bench leuk vindt.

Ziva moest toen ze jong was ook in de bench ‘s nachts. Overdag deden we haar er zo min mogelijk in maar ‘s nachts? Dan hoort een jonge hond toch in de bench? Anders sloopt die en poept en plast de hele kamer onder. Toch?

 

Dus iedere avond na het laatste rondje ging Ziva braaf uit zichzelf de bench in, kreeg daar haar laatste snack en het deurtje ging dicht. En elke avond voelde ik me schuldig als die oogjes me aankeken.

Dus, toen ik er redelijk zeker van was dat er geen ongelukjes zouden gebeuren en er niets gesloopt zou worden, liet ik na het geven van de laatste snack het deurtje eens open. Met verbaasde ogen keek Ziva me na en nog voor ik de trap opgelopen was, hoorde ik nageltjes op de vloer. Die heeft er geen twee keer over na hoeven denken of ze daar wel wilde blijven liggen hoor! Ondanks dat ze er altijd braaf uit zichzelf in ging liggen en er alleen ‘s nachts in hoefde, vond ze het helemaal geen fijne plek.

honden page profiel DjonieDjonie

Ik heb zeker goede tips gekregen. Dankjewel!

Ik moet wel zeggen, uitspraken als 'Je had geen hond moeten nemen' komen wel hard aan. Ik weet 100% zeker dat onze hond ontzettend blij met ons is. Als we thuis zijn, is er aan liefde en aandacht (en af en toe een lekkere snack) geen gebrek. We spelen veel met hem en we dagen hem zowel fysiek als mentaal uit. Het liefst zou ik hem overal met me meenemen, maar helaas gaat dat niet. Maar als het wel kan, neem ik hem altijd mee.

Zowel voor mij als mijn vriend is dit onze eerste ervaring met het opvoeden van een hond. En dan ook nog eens een wolfhond. We hebben verschillende rassen overwogen, maar deze hond past wat karakter betreft perfect bij ons. Het uiterlijk is niet leidend geweest in onze beslissing, zeker niet. Een labrador, border collie of dalmatiër vind ik zeker net zo mooi. De enige voorkeur die we wat uiterlijk betreft hadden, was: Geen kleine hond.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Vandaar dat hij ons nu ook niet meer constant mag volgen in huis. Het is inderdaad een oefening om hem te leren alleen te zijn, en vooral ook minder aanhankelijk. "

Die "oefening" heeft absoluut geen zin.

Honden zijn wel slim genoeg om het verschil te merken of je thuis bent of niet.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buren klagen over geluidsoverlast... Tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: infectie voorpoten !!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^