Buren klagen over geluidsoverlast... Tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb zeker goede tips gekregen.
We hebben verschillende rassen overwogen, maar deze hond past wat karakter betreft perfect bij ons. 

En toch wil je nu net een heel belangrijke karaktertrek ombuigen of eruit krijgen: het enorm baasaanhankelijke dat dit ras heeft (en waar je ze dan toch ook voor kiest?)

Ik vind het jammer dat je een jaar geleden niets met deze tips gedaan hebt. Ook toen is er gesproken over het belang van het alleen-zijn met mondjesmaat aan te leren op het tempo van de hond, en het verschil tussen gewenst gedrag aanleren (de hond voelt zich ontspannen in huis) en ongewenst gedrag begrenzen (de hond wordt door een bench belet dat ie gaat slopen). Toch heb je blijkbaar alleen ingezet op begrenzing en moet je, nu de hond al ouder dan een jaar is, nog beginnen met de basisoefeningetjes in het alleen-blijven. 

Wil dat zeggen dat het te laat is? Nee, het is nooit te laat. Maar het zal nu veel moeilijker zijn, dan toen de hond nog pup was, omdat probleemgedrag er nu eenmaal inslijt en het allemaal makkelijker gaat als je er van jongsaf mee begint.

Ik wens je alvast veel geduld en veel succes! Zodat iedereen zich er goed bij kan voelen. De hond, jullie, en de buren. hp-thumbsup

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buren klagen over geluidsoverlast... Tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Die "oefening" heeft absoluut geen zin.
Honden zijn wel slim genoeg om het verschil te merken of je thuis bent of niet.
  "

eens, ik denk dat het ook erg frustrerend zou kunnen zijn voor de hond

 

Dan liever de zelfstandigheid bevorderen door hersenwerk.

honden page profiel bentebente

" Ik heb zeker goede tips gekregen. Dankjewel!
Ik moet wel zeggen, uitspraken als 'Je had geen hond moeten nemen' komen wel hard aan. Ik weet 100% zeker dat onze hond ontzettend blij met ons is. Als we thuis zijn, is er aan liefde en aandacht (en af en toe een lekkere snack) geen gebrek. We spelen veel met hem en we dagen hem zowel fysiek als mentaal uit. Het liefst zou ik hem overal met me meenemen, maar helaas gaat dat niet. Maar als het wel kan, neem ik hem altijd mee.
Zowel voor mij als mijn vriend is dit onze eerste ervaring met het opvoeden van een hond. En dan ook nog eens een wolfhond. We hebben verschillende rassen overwogen, maar deze hond past wat karakter betreft perfect bij ons. Het uiterlijk is niet leidend geweest in onze beslissing, zeker niet. Een labrador, border collie of dalmatiër vind ik zeker net zo mooi. De enige voorkeur die we wat uiterlijk betreft hadden, was: Geen kleine hond. "

Dat de opmerkingen hard aankomen, betekent toch vaak dat er een kern van waarheid in zit. Anders schud je ze zo van je af. 

ik vraag me dan toch af welke kenmerken jullie zochten in een hond waardoor jullie op de wolfshond zijn uitgekomen, als ik dit mag vragen? Ik ken eigenlijk niemand met een wolfshond die niet elke dag hele dagen thuis is en waarbij de hond alleen af en toe niet mee kan. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Als het ras qua karakter zo bij jullie past waarom verbaast het je dan dat hij niet alleen kan zijn, sloopt en zich enorm focust op 1 baas. Dat staat namelijk allemaal in de rasbeschrijvingen van dit, overigens prachtige, ras. Niet als kritiek hoor maar gewoon uit verbazing. Wist je wel echt waar je aan begon? 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb 2 vrienden met een Tsjech. Beide gek op hun honden, maar 1 moet de hond echt in een verstevigde burcht steken als ze eens weggaan want die breekt gans de boel af. De ander heeft een dochter van mijn hond die herplaatst moest geworden in huis genomen en zo gaat het goed. 

 

Ik zou het absoluut niet aandurven, je moet echt absolute liefhebber zijn om met zo'n angsten te kunnen omgaan... Ik kan me ook niet voorstellen dat je dit op voorhand niet wist als je zo goed geïnformeerd bent. 

 

Ik zou dus echt gaan kijken om net zoals mijn vriendin te kijken voor een écht stevige ruimte als jullie er niet zijn. Maat wel met oog op dierenwelzijn dus ten eerste ruim genoeg en ten tweede genoeg tijd nemen om het aan te leren. 

honden page profiel Onze grote vriend Onze grote vriend

honden foto van Onze grote vriend

Onze hond is ook 14 maanden, leuk hè dat puberen! Bij ons was het geval van blaffen door de Bench weg te halen, gelijk over ! Onze buren sturen ons een appje als onze hond veel blaft, en soms geven we een sleutel af als we lang weg zijn, zodat ze bij aanhoudend blaffen even bij hem kunnen kijken! Maak een afspraak samen hierover! En idd een bloemetje of kaartje met je telefoon nummer doet wonderen ! Succes!

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

"Nu de hond ons niet meer op de voet mag volgen, piept hij nu zo af en toe ook als wij thuis zijn. Als wij de woonkamer uit gaan, dan blijft hij voor de deur zitten en na een paar minuten begint hij te jammeren. We wachten dan tot hij gaat liggen en even stil is, tot we weer naar binnen komen. De buren zullen de hond de komende tijd dus wat vaker horen piepen, met als doel dat het daarna minder wordt. Als we voor langere tijd naar boven gaan, doen we hem voor nu nog wel even in de bench. Zolang wij thuis zijn, is hij rustig in zijn bench."
 
  "

Dat is dus ook verlatingsangst.

Mijn hond stond toen ik hem net uit het asiel had al overeind als ik in mijn stoel ging verzitten. Als ik naar de wc ging en de deur dicht deed rende hij in paniek rond, zelfs de trap op naar boven, door het hele huis want waar was ik!? Als ik de deur van de badkamer dicht deed bij het douchen, en hij me nog hoorde dan ging hij ook piepen en keffen. Alleen in de woonkamer slapen is nooit gelukt, want dat lukte niet.

Het heeft maanden geduurd, maar ik heb het niet opgelost door te wachten tot het stil was en dan weer binnen te gaan. Je moet voorkomen dat hij gaat piepen. Ik ben dus in het begin tig keer per dag gaan verzitten tot Dobby daar niet meer op reageerde. Daarna opstaan, weer zitten, opstaan, weer zitten, opstaan, weer zitten. Tig keer per dag. Één stap van de stoel naar de deur, en weer terug. Eindeloos herhalen tot daar ook niet meer op gereageerd werd. Twee stappen naar de deur, oefenen oefenen oefenen, drie stappen.

Uiteindelijk half door de deur, deur dicht en meteen weer open. Ook weer tientallen of honderden keren geoefend. Net zo lang tot ik een minuut weg kon blijven, twee, drie, en zo verder. En als hij ging piepen een stap terug en langzamer opbouwen.

Dobby vind het nog steeds niet leuk als ik weg ga, maar ik kan inmiddels wel al jaren normaal de boodschappen doen, naar de wc, douchen enz. Tegenwoordig staat hij niet eens meer op als ik boodschappen ga doen, ook al omdat er met het ouder worden wat meer rust in komt.

Misschien heeft jouw hond het niet zo extreem, maar ik denk dat je aanpak van "laten piepen en pas weer naar binnen als het stil is" niet de juiste is.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Die "oefening" heeft absoluut geen zin.
Honden zijn wel slim genoeg om het verschil te merken of je thuis bent of niet.
  "

Mee eens..! Bovendien zijn juist dit soort honden heel erg roedel gericht en ja,.. Dan had je een kat moeten nemen die een stuk minder gehecht is aan zijn gezin en onafhankelijk..Je hond is wat is het is en het is aan jou om je aan te passen aan zijn eigenschappen waarvoor je hebt gekozen.

honden page profiel Hanne DéeHanne Dée

" Hallo! Aangezien ik niet zo goed weet wat ik nu moet doen, zou ik graag jullie advies willen.
Wij hebben een hond van ruim 14 maanden oud. Hij zit 3 ochtenden in de week alleen thuis (max. 4,5 uur), in zijn bench. Meestal houdt hij zich dan rustig, omdat hij het ondertussen gewend is. Soms gaat het fout. Hij maakt dan behoorlijk wat kabaal. Hij piept en jankt en zo nu en dan graaft hij als een razende. Het gaat vaker fout als hij ook 's middags of 's avonds even alleen thuis is. Vaak weten we dit te beperken tot maximaal 2,5 uur.
Via een camera bekijk ik onze hond zo af en toe als hij alleen thuis zit. Vandaar dat ik weet hoe het gaat.
Nu is het zo dat mijn vriend zo'n 3 weken geleden door onze buurman is aangesproken i.v.m. geluidsoverlast. Hij was uiterst onvriendelijk. Afgelopen week heeft onze buurman mijn vriend opnieuw aangesproken. Hij nam het woord 'Dierenbeul' zelfs in de mond, en zijn vrouw riep 'We gaan er melding van maken bij de politie'...
Wij zijn hier erg van geschrokken. Vooral omdat de buren voorheen altijd erg aardig waren. Des te meer baal ik ervan dat het op deze manier moet... Tot 3 weken geleden wisten we niet dat ze er zo'n last van hadden.
Hoe zouden jullie in dit geval handelen? We kunnen het gedrag van onze hond niet in een week tijd veranderen. De buren zullen dan ook wat geduld moeten hebben. We laten de hond ons in elk geval niet meer op de voet volgen in huis. Hij blijft in de woonkamer. En we zijn nu op zoek naar een oppas in de buurt. "

 

Wij hebben/hadden ongeveer het zelfde probleem met onze rescue Nelly, zij blaft, huilt en jankt ook de hele dag door. Zij zit wel niet in de bench maar in de veranda als we zijn gaan werken. Onze buren zijn ook komen klagen, ik kan ze het niet kwalijk nemen... Wij hebben ook een camera staan om te kijken of ze al dan niet verbeterd. 

Sinds kort hebben wij een thundershirt aangekocht waardoor onze hond direct rustig wordt. Een thundershirt zou druk uitoefenen op de borst van de hond, en honden ervaren dit blijkbaar als rustgevend.

 

Nelly is nu zo goed als heel de dag stil. Wij gebruiken ook wel puzzels om haar bezig te houden terwijl wij weg zijn. Ik kan je niet met de volle 100% zeggen dat de thundershirt het wondermiddel is geweest bij ons, maar proberen kan nooit kwaad laughing

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Die "oefening" heeft absoluut geen zin.
Honden zijn wel slim genoeg om het verschil te merken of je thuis bent of niet.
  "

Het alleen laten, begint bij de sociale afstand vergroten en dat oefen je in huis.
Pas als dat goed gaat, je hond blijft bvb liggen als je even de kamer uitgaat, kan je de volgende stap gaan maken, de buitendeur.

Het heeft zeker zin

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Wij hebben/hadden ongeveer het zelfde probleem met onze rescue Nelly, zij blaft, huilt en jankt ook de hele dag door. Zij zit wel niet in de bench maar in de veranda als we zijn gaan werken. Onze buren zijn ook komen klagen, ik kan ze het niet kwalijk nemen... Wij hebben ook een camera staan om te kijken of ze al dan niet verbeterd. 
Sinds kort hebben wij een thundershirt aangekocht waardoor onze hond direct rustig wordt. Een thundershirt zou druk uitoefenen op de borst van de hond, en honden ervaren dit blijkbaar als rustgevend.
 
Nelly is nu zo goed als heel de dag stil. Wij gebruiken ook wel puzzels om haar bezig te houden terwijl wij weg zijn. Ik kan je niet met de volle 100% zeggen dat de thundershirt het wondermiddel is geweest bij ons, maar proberen kan nooit kwaad  "

Dat je hond stil is (of niets  sloopt, als je weg bent, wil niet zeggen dat ze zich prettig voelt.

Daarom is het handig je hond te filmen als je weg bent. Dan zie je hoe ze zich voelen.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Er wordt hier gesuggereerd dat de hond van ts verlatings angst heeft, de enige manier om daar achter te komen is filmen. Aan de houding zie je of het angst of niet goed alleen kunnen zijn.

Dat kan je niet opmaken uit blaffen, piepen, slopen, dat is een uiting van stres, zegt niet of het vanuit angst gebeurd.


Het maakt nog al wat uit als het echt angst is, dan zul je met gedrags medicatie en trainen aan de slag moeten.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ben benieuwd of er voor oppas is gezorgd inmiddels. 

 

Overigens hebben zowel Lola als Jenna in het begin veel achter mij aangelopen, ik heb dat gewoon toegelaten en er verder geen aandacht aan besteed en dit gedrag ging, hoe zekerder ze zich voelden over hun situatie langzaam aan weg. Zowel Lola als Jenna waren later zo relaxed dat als ik terugkwam van weggeweest ze soms niet eens opkeken, alleen een kwispel en gewoon verder snurkten. 

 

 

honden page profiel Hanne DéeHanne Dée

" Dat je hond stil is (of niets  sloopt, als je weg bent, wil niet zeggen dat ze zich prettig voelt.
Daarom is het handig je hond te filmen als je weg bent. Dan zie je hoe ze zich voelen.
 
Er wordt hier gesuggereerd dat de hond van ts verlatings angst heeft, de enige manier om daar achter te komen is filmen. Aan de houding zie je of het angst of niet goed alleen kunnen zijn. 
  "


wij hebben een camera en Nelly is reeds bij een gedragstherapeut geweest.

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Ik lees heel weinig empathie voor je buren in je reacties. Dan schort het je wel aan inlevingsvermogen hoor. Zo’n wolfshond kan een kabaal maken. Je zegt dat ze klagen dat hij een hele dag de boel op stelten zou hebben gezet, maar het was maar een uur. Een uur?!! Een heel uur lang onophoudelijk janken, blaffen, piepen, enz. dat je buren meekrijgen en ze kunnen niets anders doen dan aanhoren. Dan duurt een uur echt héél erg lang. Voor mij als dierenliefhebber zou zo’n uur ook als een hele ochtend aanvoelen. Er zijn mensen die heel geduldig zijn, en pas als het geduld op raakt naar hun buren zullen stappen om er wat van te zeggen. En als ze dan eindelijk hun mond opentrekken, dan is elke 5 minuten dat de hond zo tekeer gaat al genoeg om hun frustratie en medelijden flink op te wakkeren. Helemaal als je ze niet tegemoet komt met oplossingen. Sterker nog, jullie nemen ze niet eens echt serieus. Dat blijkt wel uit je reactie dat je vindt dat ze overdrijven. Het is niet overdreven. Jullie kiezen voor een hond die niet alleen thuis kan zijn, maar jullie laten hem wel alleen thuis. Het overgrote deel van de 24uur die een hele dag duurt zit hij in een bench opgesloten (nacht en wanneer jullie niet thuis zijn). Honden moet je niet in een kooitje stoppen, dat doe je je kat toch ook niet aan. Ik kan me best voorstellen dat je hond op een moment gewoon helemaal genoeg heeft van die bench en zich gaat “misdragen”. Maar dan nog, jullie hebben hiervoor gekozen. Jullie buren niet, maar ze zitten er wel mooi mee opgescheept. Dus ga met ze in gesprek, geef ze het gevoel dat jullie hun klacht serieus nemen en het op gaan lossen, en vraag ze of ze wat langer geduld kunnen houden. Ga met je hond oefenen om alleen thuis te zijn wanneer jullie niet weg hoeven, en dan heb ik het over alleen thuis zijn en niet alleen thuis in de bench. Vraag hulp. Misschien kun je je buren een sleutel geven voor noodgevallen, zodat zij misschien iets kunnen doen om je hond te helpen kalmeren (mits ze daarvoor open staan). Want als je niets verandert, dan kan je op je vingers natellen dat er ooit een melding gemaakt zal worden. En wie weet niet eens door deze buurman, als je hond een uur lang onophoudelijk kabaal maakt zullen er zeker meerdere buren zijn die overlast ervaren. Alleen toevallig is er maar een buur die jullie erop aanspreekt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" wij hebben een camera en Nelly is reeds bij een gedragstherapeut geweest. "

Mooi zo, goed gedaan.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik lees heel weinig empathie voor je buren in je reacties. Dan schort het je wel aan inlevingsvermogen hoor. Zo’n wolfshond kan een kabaal maken. Je zegt dat ze klagen dat hij een hele dag de boel op stelten zou hebben gezet, maar het was maar een uur. Een uur?!! Een heel uur lang onophoudelijk janken, blaffen, piepen, enz. dat je buren meekrijgen en ze kunnen niets anders doen dan aanhoren. Dan duurt een uur echt héél erg lang. Voor mij als dierenliefhebber zou zo’n uur ook als een hele ochtend aanvoelen. Er zijn mensen die heel geduldig zijn, en pas als het geduld op raakt naar hun buren zullen stappen om er wat van te zeggen. En als ze dan eindelijk hun mond opentrekken, dan is elke 5 minuten dat de hond zo tekeer gaat al genoeg om hun frustratie en medelijden flink op te wakkeren. Helemaal als je ze niet tegemoet komt met oplossingen. Sterker nog, jullie nemen ze niet eens echt serieus. Dat blijkt wel uit je reactie dat je vindt dat ze overdrijven. Het is niet overdreven. Jullie kiezen voor een hond die niet alleen thuis kan zijn, maar jullie laten hem wel alleen thuis. Het overgrote deel van de 24uur die een hele dag duurt zit hij in een bench opgesloten (nacht en wanneer jullie niet thuis zijn). Honden moet je niet in een kooitje stoppen, dat doe je je kat toch ook niet aan. Ik kan me best voorstellen dat je hond op een moment gewoon helemaal genoeg heeft van die bench en zich gaat “misdragen”. Maar dan nog, jullie hebben hiervoor gekozen. Jullie buren niet, maar ze zitten er wel mooi mee opgescheept. Dus ga met ze in gesprek, geef ze het gevoel dat jullie hun klacht serieus nemen en het op gaan lossen, en vraag ze of ze wat langer geduld kunnen houden. Ga met je hond oefenen om alleen thuis te zijn wanneer jullie niet weg hoeven, en dan heb ik het over alleen thuis zijn en niet alleen thuis in de bench. Vraag hulp. Misschien kun je je buren een sleutel geven voor noodgevallen, zodat zij misschien iets kunnen doen om je hond te helpen kalmeren (mits ze daarvoor open staan). Want als je niets verandert, dan kan je op je vingers natellen dat er ooit een melding gemaakt zal worden. En wie weet niet eens door deze buurman, als je hond een uur lang onophoudelijk kabaal maakt zullen er zeker meerdere buren zijn die overlast ervaren. Alleen toevallig is er maar een buur die jullie erop aanspreekt. "

Goed gesproken!

Het is gewoon zo sneu voor de hond!

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Misschien kun je een ruimte in jullie woning afzetten, of hal, bijkeuken.
Zodat jullie hond niet meer in de bench hoeft.
Jullie hebben een wolfshond,  zo'n grote hond voelt zich waarschijnlijk opgesloten en niet comfortabel in een dichte bench. "

Begrijp ik dit nu goed dat jullie een Wolfshond van 14 maanden nog in steeds in een bench houden? Hoe groot is die bench? (het is toch geen goedkope draadkooi hoop ik, want die sloopt hij vroeg of laat wel met alle gevolgen van dien, ook voor de hond zijn tanden en gebit)

Maar waarom, sloopt hij anders het hele huis?  Of vertrouwen jullie hem niet? En kan een Wolfshond ook niet perfect buiten zitten overdag? Eventueel in een RUIME en overdekte kennel met nachthok? Ik ben nu geen specialist van Wolfshonden maar volgens mij kunnen ze best goed tegen de koude en kunnen ze best een paar uurtjes in een afgesloten tuin (of desnoods een ruime overdekte kennel, die dan de bench vervangt). Er zijn zelfs veel mensen die dit soort honden zowat continu buiten houden (mits overdekte, winddichte kennel met nachthok voor snachts)...  Zo'n kennel (indien hij goed afgemaakt is met geïsoleerd nachthok) is in ieder al veel ruimer dan een kamerbench...  
Nu ik wil niet afbrekend overkomen, maar overweeg inderdaad een andere aanpak.  En ik heb zeker niets tegen het binnen houden van wolfshonden...  maar enkele uurtjes per dag in de buitenlucht in de tuin kan zéker geen kwaad voor dit ras, integendeel zelfs! Ik geef dit maar mee om een mogelijke oplossing aan te bieden, uiteraard in combinatie met andere tips die hier reeds gegeven zijn.

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Ik lees heel weinig empathie voor je buren in je reacties. Dan schort het je wel aan inlevingsvermogen hoor. Zo’n wolfshond kan een kabaal maken. Je zegt dat ze klagen dat hij een hele dag de boel op stelten zou hebben gezet, maar het was maar een uur. Een uur?!! Een heel uur lang onophoudelijk janken, blaffen, piepen, enz. dat je buren meekrijgen en ze kunnen niets anders doen dan aanhoren. Dan duurt een uur echt héél erg lang. Voor mij als dierenliefhebber zou zo’n uur ook als een hele ochtend aanvoelen. Er zijn mensen die heel geduldig zijn, en pas als het geduld op raakt naar hun buren zullen stappen om er wat van te zeggen. En als ze dan eindelijk hun mond opentrekken, dan is elke 5 minuten dat de hond zo tekeer gaat al genoeg om hun frustratie en medelijden flink op te wakkeren. Helemaal als je ze niet tegemoet komt met oplossingen. Sterker nog, jullie nemen ze niet eens echt serieus. Dat blijkt wel uit je reactie dat je vindt dat ze overdrijven. Het is niet overdreven. Jullie kiezen voor een hond die niet alleen thuis kan zijn, maar jullie laten hem wel alleen thuis. Het overgrote deel van de 24uur die een hele dag duurt zit hij in een bench opgesloten (nacht en wanneer jullie niet thuis zijn). Honden moet je niet in een kooitje stoppen, dat doe je je kat toch ook niet aan. Ik kan me best voorstellen dat je hond op een moment gewoon helemaal genoeg heeft van die bench en zich gaat “misdragen”. Maar dan nog, jullie hebben hiervoor gekozen. Jullie buren niet, maar ze zitten er wel mooi mee opgescheept. Dus ga met ze in gesprek, geef ze het gevoel dat jullie hun klacht serieus nemen en het op gaan lossen, en vraag ze of ze wat langer geduld kunnen houden. Ga met je hond oefenen om alleen thuis te zijn wanneer jullie niet weg hoeven, en dan heb ik het over alleen thuis zijn en niet alleen thuis in de bench. Vraag hulp. Misschien kun je je buren een sleutel geven voor noodgevallen, zodat zij misschien iets kunnen doen om je hond te helpen kalmeren (mits ze daarvoor open staan). Want als je niets verandert, dan kan je op je vingers natellen dat er ooit een melding gemaakt zal worden. En wie weet niet eens door deze buurman, als je hond een uur lang onophoudelijk kabaal maakt zullen er zeker meerdere buren zijn die overlast ervaren. Alleen toevallig is er maar een buur die jullie erop aanspreekt. "

 

Ik ben het hier ook mee eens.

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Begrijp ik dit nu goed dat jullie een Wolfshond van 14 maanden nog in steeds in een bench houden? Hoe groot is die bench? (het is toch geen goedkope draadkooi hoop ik, want die sloopt hij vroeg of laat wel met alle gevolgen van dien, ook voor de hond zijn tanden en gebit)Maar waarom, sloopt hij anders het hele huis?  Of vertrouwen jullie hem niet? En kan een Wolfshond ook niet perfect buiten zitten overdag? Eventueel in een RUIME en overdekte kennel met nachthok? Ik ben nu geen specialist van Wolfshonden maar volgens mij kunnen ze best goed tegen de koude en kunnen ze best een paar uurtjes in een afgesloten tuin (of desnoods een ruime overdekte kennel, die dan de bench vervangt). Er zijn zelfs veel mensen die dit soort honden zowat continu buiten houden (mits overdekte, winddichte kennel met nachthok voor snachts)...  Zo'n kennel (indien hij goed afgemaakt is met geïsoleerd nachthok) is in ieder al veel ruimer dan een kamerbench...  Nu ik wil niet afbrekend overkomen, maar overweeg inderdaad een andere aanpak.  En ik heb zeker niets tegen het binnen houden van wolfshonden...  maar enkele uurtjes per dag in de buitenlucht in de tuin kan zéker geen kwaad voor dit ras, integendeel zelfs! Ik geef dit maar mee om een mogelijke oplossing aan te bieden, uiteraard in combinatie met andere tips die hier reeds gegeven zijn. "

Even vragen,

Jullie hebben toch een tuin neem ik aan, als je een Wolfshond in huis haalt?
Hoe groot is die?  Is er een kennel, of een stuk afsluitbaar in de tuin waar de hond in kan als hij alleen is? Ik bedoel een soort ren, dat zeker niet te klein is, met een goed beschermd nachthok waar hij in kan schuilen ook een gedeelte met een afdak in de ren?  Of gewoon een overdekte kennel met nachthok?

Ik heb deze in mijn tuin staan (zie link hieronder).  Niet dat mijn hond er veel in zit, ik ben ook zeker geen kennel-fan! Maar als we eens een halve dag tegelijk weg zijn kan mijn hond (een Beauceron) hier wel een tijdje goed in aarden.  We hebben dit uiteraard ook stapsgewijs en langzaam moeten opbouwen, maar nu gaat het prima voor enkele uurtjes. Ook als we thuis zijn, gaat hij graag in het binnenhok rusten (na een stevige wandeling), het poortje blijft dan uiteraard gewoon open. 
https://www.grootplezier.nl/hondenkennels/hondenkennel-met-nachthok/hondenkennel-rex-1-met-geisoleerd-nachthok-341x182x163-cm

We hebben het binnen ook dezelfde training met een bench geprobeerd (minstens even langzaam opbouwen enz...) maar  dat is ons na al die tijd nog steeds niet echt gelukt. Als wij nu weggaan, en we willen hem naar de bench sturen...  loopt hij steevast naar het raam, om vervolgens naar zijn kot (de buitenkennel met nachthok dus) te lopen.  Intussen is dat ook al een gewoonte (ja, op vele vlaken is een hond echt een gewoontedier).  Zelfs 's avonds als hij merkt dat wij gaan slapen verkiest hij meestal (tegenwoordig eigenlijk altijd, uit gewoonte) om aan het raam te gaan zitten om dan na een plasje buiten, zonder commando of dergelijke in zijn overdekte kennel met nachthok te lopen.  

Van sloopwerk is hier bij ons ook geen sprake (behalve wat puberstreken, dat hij eens een takje uit de haag trekt om erop te kauwen, goed wetende dat hij dat niet mag en dat hij kauwspeeltjes heeft), maar hij krijgt hier wel 2 x per dag ('s morgens en 's avonds) een uurtje wandeltijd. Keerzijde is wel, dat ik om 5u00 al moet opstaan als ik om 8u00 'smorgens moet beginnen (en dat pikt soms wel). Tussen 06u00 en 07u00 ga ik met de hond wandelen en rond 7u15 gaat hij dan in de kennel als ik vertrek naar mijn werk.  Mijn partner werkt maar halve dagen en begint meestal al om 06u te werken en is dan ook rond 10u30 al thuis.  Mijn hond zit dus dagelijks van 7u15 tot 10u30 in die kennel, dat is dus maximaal 3,5 uur.  Ik heb het wel eens enkele keertjes getest met een camera (vanaf binnen op de kennel gericht) en hij komt nauwelijks uit zijn binnenhok/nachthok alleen om eens een slokje te drinken, of om een speeltje vanuit de kennel naar het binnenhok te nemen. Ik heb geen camera in het binnenhok/nachthok staan, maar ik denk dat hij heel veel slaapt en toch zeker rust tijdens die 3 uurtjes, of lekker ligt te kauwen. (honden hebben die rust ook nodig, zeker als ze elke ochtend een goede ochtendwandeling krijgen). 's middags loopt hij dan vrij rond in de tuin of in huis ( na wat spelen in de tuin gaat hij meestal terug rusten) en naar de avond toe als ik thuis kom (rond 17u) krijgt hij dan een avondwandelling van minstens 1 uur (waarbij ik ook regelmatig hem meeneem naar een plaats waar hij lekker los kan rennen).
Twee keer in de week ga ik met hem naar een groot losloopgebied (meestal op mijn vrije dag in de week, en op zaterdag of zondag) waar hij tijdens een wandeling van een twee-tal uurtjes vrij kan rondlopen en met andere honden kan rennen en dollen.

Ik heb ook eens aan mijn buurvrouw gevraagd of hij veel blaft tijdens die uurtjes dat hij in die kennel zit.  Maar ze zegt dat ze hem maar heel zelden hoort, en dan altijd maar héél eventjes). Last heeft ze er alvast niet van zegt ze.  Ik heb haar gevraagd het zeker te laten weten, moest er meer blafgedrag ontstaan. Maar voorlopig zijn er nog steeds geen problemen gemeld. 

Ik geef dit verhaal maar mee, misschien heb je er iets aan misschien ook niet.  En ik weet dat er ook wel discussie bestaat over houden in kennels... (en wellicht zal ik daar wel kritiek op krijgen nu),  maar dat is bij ons dus zeer beperkt zoals uit bovenstaand verhaal hier ook blijkt. 

Groetjes Pieter.honden page profiel DanielleDanielle

" We hebben hem een tijdje een hele kamer tot zijn beschikking gegeven, tijdens onze afwezigheid. Deze kamer hadden we speciaal voor hem helemaal leeg gehaald, en gevuld met dekens en speeltjes. Hij heeft zich tegoed gedaan aan het kozijn... "

Het volgende lees ik op houdenvanhonden.nl over de Tsjechoslowaakse Wolfhond:

"Alleen zijn vindt hij maar niets en zet het dan ook vaak op een huilen zoals wolven dat ook kunnen. Niet zelden probeert hij ook om uit te breken en maakt hij ramen en deuren zowel van binnen als van buiten open."

Logisch dus. Toch zorgen dat hij (veel) minder alleen zal zijn en meer ruimte heeft. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Natuurlijk sta ik stil bij de situatie an sich. Ik probeer niet voor niets een oplossing te bedenken, die zowel voor de buren, onze hond en ons zelf werkbaar is.
Tot zo'n 5 maanden geleden zat mijn vriend vrijwel elke dag thuis. Hij heeft toen een tijdelijke baan aangenomen. Hij werkt sindsdien 3 ochtenden en 1 hele dag. En sindsdien werk ik een dag minder. Wanneer mogelijk werken we thuis. We doen al het mogelijke om zoveel mogelijk thuis te zijn. We hebben onze hond in elk geval nog nooit een hele dag alleen thuis gelaten. We brengen hem dan naar de opvang. Als het gaat om een paar uurtjes, dan brengen we hem naar mijn vriend zijn ouders. Maar zij hebben niet altijd tijd.
Wat misschien ook wel handig is om te vermelden: Onze hond kan ook moeilijk rust vinden als een van ons even weg moet, terwijl de ander gewoon bij hem is. Hij loopt dan heen en weer en kijkt keer op keer uit het raam. Vandaar dat hij ons nu ook niet meer constant mag volgen in huis. Het is inderdaad een oefening om hem te leren alleen te zijn, en vooral ook minder aanhankelijk. Hij is met name heel aanhankelijk naar mij toe.
 
  "

Hebben jullie je wel ingelezen in het ras? Kan moeilijk alleen zijn, heeft veel ruimte nodig, en:

"Hij heeft een zeer consequente hand nodig en richt zich vaak op één baas. Als je hem niet goed begeleidt, stelt hij snel zijn eigen regels vast en laat die niet gemakkelijk terugdraaien. Met heel veel geduld kun je bij dit ras veel bereiken maar hij zal altijd blijven proberen om eigen initiatief en regels te stellen." (houdenvanhonden.nl)

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Hebben jullie je wel ingelezen in het ras? Kan moeilijk alleen zijn, heeft veel ruimte nodig, en:
"Hij heeft een zeer consequente hand nodig en richt zich vaak op één baas. Als je hem niet goed begeleidt, stelt hij snel zijn eigen regels vast en laat die niet gemakkelijk terugdraaien. Met heel veel geduld kun je bij dit ras veel bereiken maar hij zal altijd blijven proberen om eigen initiatief en regels te stellen." (houdenvanhonden.nl) "

Ik kan je alleen maar gelijk geven, ik heb mij er destijds over ingelezen omdat ik ook aan deze keuze dacht...  maar ik heb me toch maar bedacht... (het is uiteindelijk een Beauceron geworden, ook een zeer actieve hond die veel beweging en ruimte nodig heeft en die tegen alle weersomstandigheden tegen kan, dus ook een paar uurtjes buiten of zelfs in een kennel (overdekt met nachthok/binnenhok, zoals ik in een vorige reactie heb beschreven).  Al kan dit met een Wolfshond ook wel, verschil is alleen dat Wolfshonden roedeldieren zijn en er meer kans is op verlatingsangst (moeilijk alleen zijn, zoals jij het ook goed verwoord) en daarom is mijn keuze op een Beauceron gevallen. Beaucerons zijn zeker ook geen kennelhonden, maar voor even als we weg zijn gaat het prima. 

Maar wat ik mij vooral afvraag @djonie,  Waarom zit hij bij jou steeds binnen?  Heb je mijn eerdere reactie en mijn vragen reeds gelezen?  Als je wil dat mensen jou helpen, is het toch belangrijk dat je onze vragen even beantwoord zodat wij een zo goed mogelijk beeld hebben van je hond en vooral van zijn dagelijkse leefsituatie.  Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om suggesties over het goed afsluiten van een ruimte in de tuin te creëren of een kennel waar hij voor eventjes in kan...  als je geen tuin hebt hé en je alleen maar een appartement hebt. Ik oordeel daar niet over, maar we moeten wel de juiste situatie kennen om je te helpen hé. 

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Ik heb zeker goede tips gekregen. Dankjewel!
Ik moet wel zeggen, uitspraken als 'Je had geen hond moeten nemen' komen wel hard aan. Ik weet 100% zeker dat onze hond ontzettend blij met ons is. Als we thuis zijn, is er aan liefde en aandacht (en af en toe een lekkere snack) geen gebrek. We spelen veel met hem en we dagen hem zowel fysiek als mentaal uit. Het liefst zou ik hem overal met me meenemen, maar helaas gaat dat niet. Maar als het wel kan, neem ik hem altijd mee.
Zowel voor mij als mijn vriend is dit onze eerste ervaring met het opvoeden van een hond. En dan ook nog eens een wolfhond. We hebben verschillende rassen overwogen, maar deze hond past wat karakter betreft perfect bij ons. Het uiterlijk is niet leidend geweest in onze beslissing, zeker niet. Een labrador, border collie of dalmatiër vind ik zeker net zo mooi. De enige voorkeur die we wat uiterlijk betreft hadden, was: Geen kleine hond. "

Ik begrijp dat de reacties soms hard aankomen.  Maar ik denk niet dat het de bedoeling is om jou van alles te verwijten en te gaan kwetsen....   Wat wel heel belangrijk is, als je wil dat mensen hier jou echt helpen, dat is dat je de vragen beantwoord die reeds gesteld zijn!  Niet alleen mijn vragen, ook vragen van anderen ik belangrijk vind om een beeld te kunnen vormen, niet alleen over je hond maar ook over de leefsituatie? Kan hij ook in de tuin even alleen zijn (waar genoeg speeltjes, afleiding, kauwmogelijkheden (je zou bijvoorbeeld wat kunnen verstoppen),... heeft? 
Want nu lijkt het alsof hij altijd binnen zit? En dus heeft het weinig zin om hier suggesties te geven over het goed afsluiten van een ruimte in de tuin te creëren of een kennel waar hij voor eventjes in kan (met dus die voldoende uitdaging en afwisseling)...  als je geen tuin hebt hé en je alleen maar een appartement hebt. Ik oordeel daar niet over, maar we moeten wel de juiste situatie kennen om je te helpen hé. Dus kan je deze vraag, mijn eerdere vragen en vragen van anderen even beantwoorden?  Dan zullen velen je beter kunnen helpen met concrete en gerichte tips... 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Mag ik vragen welke karakter eigenschappen jullie dan zo mooi vinden passen?

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Mag ik vragen welke karakter eigenschappen jullie dan zo mooi vinden passen? "

Ik begrijp jou vraag wel hoor.  Maar met dit soort vragen helpen we deze persoon nu ook niet echt vooruit hé. De hond is daar nu, is gehecht aan de baas (en omgekeerd). De situatie is wat ze is (helaas misschien), maar het is nu zo en ze moeten verder aan de slag om het, vooral in het belang van de hond, het welbevinden van het dier zo optimaal mogelijk te maken. Dus de bedoeling moet nu zijn om de situatie juist in te schatten en deze mensen, gelet op de situatie (of we die nu betreuren of niet) zo goed en zo concreet mogelijk verder te helpen.  Dit om herplaatsing misschien alsnog te kunnen voorkomen. Want daar is niemand, niet de baasjes en al zeker niet de hond echt bij gebaat, toch? 

Dat is mijn persoonlijke mening hé, het is te laat voor spijt en voor verwijten...  we moeten nu volop samen voor het welzijn en stabiliteit van de hond in de toekomst gaan. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik begrijp jou vraag wel hoor.  Maar met dit soort vragen helpen we deze persoon nu ook niet echt vooruit hé. De hond is daar nu, is gehecht aan de baas (en omgekeerd). De situatie is wat ze is (helaas misschien), maar het is nu zo en ze moeten verder aan de slag om het, vooral in het belang van de hond, het welbevinden van het dier zo optimaal mogelijk te maken. Dus de bedoeling moet nu zijn om de situatie juist in te schatten en deze mensen, gelet op de situatie (of we die nu betreuren of niet) zo goed en zo concreet mogelijk verder te helpen.  Dit om herplaatsing misschien alsnog te kunnen voorkomen. Want daar is niemand, niet de baasjes en al zeker niet de hond echt bij gebaat, toch? Dat is mijn persoonlijke mening hé, het is te laat voor spijt en voor verwijten...  we moeten nu volop samen voor het welzijn en stabiliteit van de hond in de toekomst gaan.  "

In veel gevallen is herplaatsing de perfecte oplossing voor de hond, als de hond een baasje heeft die perfect op het karakter aan sluit, dan zie ik het probleem niet, hond gelukkig, nieuw baasje gelukkig, oud baasje blij dat het probleem is opgelost.

En ik ben echt benieuwd als het niet om uiterlijk gaat, wat het dan wel is.

Dus ik mag best vragen vind ik.

Ik ging ook even kijken bij je naam of je moderator bent geworden, misschien is dat wel wat voor jou? en dat bedoel ik serieus.

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

Ja, als blijkt dat herplaatsing de beste oplossing blijkt, dan geef ik je gelijk.  Maar het is belangrijk dat deze mensen meer informatie geven over hun woonsituatie en zodat ook andere mogelijke oplossingen kunnen geboden worden.  En nogmaals ik snap jouw vraag wel, meer nog ik zit met dezelfde vraag!   Maar alleen, daar helpen we die mensen nu niet direct mee verder, toch?

 

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" In veel gevallen is herplaatsing de perfecte oplossing voor de hond, als de hond een baasje heeft die perfect op het karakter aan sluit, dan zie ik het probleem niet, hond gelukkig, nieuw baasje gelukkig, oud baasje blij dat het probleem is opgelost.
En ik ben echt benieuwd als het niet om uiterlijk gaat, wat het dan wel is.
Dus ik mag best vragen vind ik.
Ik ging ook even kijken bij je naam of je moderator bent geworden, misschien is dat wel wat voor jou? en dat bedoel ik serieus. "

Ja, als blijkt dat herplaatsing de beste oplossing blijkt, dan geef ik je gelijk. Maar het is belangrijk dat deze mensen meer informatie geven over hun woonsituatie en zodat ook andere mogelijke oplossingen kunnen geboden worden. En nogmaals ik snap jouw vraag wel, meer nog ik zit met dezelfde vraag! Maar alleen, daar helpen we die mensen nu niet direct mee verder, toch?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ja, als blijkt dat herplaatsing de beste oplossing blijkt, dan geef ik je gelijk. Maar het is belangrijk dat deze mensen meer informatie geven over hun woonsituatie en zodat ook andere mogelijke oplossingen kunnen geboden worden. En nogmaals ik snap jouw vraag wel, meer nog ik zit met dezelfde vraag! Maar alleen, daar helpen we die mensen nu niet direct mee verder, toch? "

Misschien wel, als de karakter eigenschappen die ze aanspreken niet volledig zijn, misschien moeten ze dan wel zoeken naar een ander baasje.

Ik begrijp dat mixen van wolf en hond al niet, ik snap het niet, misschien krijg ik wel een antwoord dat ik het wel ga snappen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buren klagen over geluidsoverlast... Tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: infectie voorpoten !!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^