pup in draagtas in supermarkt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PollekePolleke

Ik overweeg een draagtas voor mijn puppy.... Honden mogen de supermarkt niet in weet ik. Geldt dat ook voor hondjes in een draagtas? Weet iemand dat?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Officieel mag t niet, maar t wordt vaak oogluikend toegestaan. Hond wel bij eten weghouden.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Voor zo ver ik weet zijn honden niet toegestaan in supermarkten ook niet in een tas of buggy i.v.b. met de verkoop van voedingsmiddelen en de hygiene. Bij winkels als tuincentra, bouwmarkten en b.v.b. de Action mogen ze vaak wel binnen. Als ik met mijn honden naar een bepaalde winkel zal willen zal ik eerst even bellen of dit is toegestaan.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Nee mag niet. Wij hebben het een aantal keren bij verschillende supermarkten bij ons kleine hondje geprobeerd toen zij nog pup was en werden overal geweigerd. 

honden page profiel ShayShay

honden foto van Shay

Ik heb em als pup ook wel eens een paar keer mee genomen in de winkel, hij was toen echt nog mini en had hem dan in m’n armen, maar ik werd echt aangesproken en weg gestuurd in verschillende winkels. Ik was dan gewoon mee met familie en zat niet aan het eten ofso, maar ze waren er aardig streng in.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

T zal er ook van af hangen waar je woont. Ik zie hier geregeld hondjes in tassen bij de AH. 

honden page profiel ShayShay

honden foto van Shay

Ik heb het nu wel over supermarkten, maar kledingwinkels, mediamarkt, action en make up winkels mocht ik allemaal wel naar binnen en gaven ze zelfs aandacht. Ik nam ze heel vaak mee de stad in, om zoveel mogelijk ervaring op te doen met drukte, de metro enzv en vond het ook gewoon leuk.

honden page profiel PollekePolleke

Hmmm, jammer. Ik zal eerst even langsgaan voor de zekerheid, wie weet zijn ze coulant. Bedankt voor jullie reacties!

honden page profiel SjiezoeSjiezoe

" Hmmm, jammer. Ik zal eerst even langsgaan voor de zekerheid, wie weet zijn ze coulant. Bedankt voor jullie reacties! "

Wat leuk dat je je puppy met je mee wil nemen! In een tas (je hebt verschillende soorten) gaat het vaak wel. Niet in een karretje zetten of op de arm nemen.

honden page profiel PollekePolleke

De tas is al besteld! Hij ziet er ook nog best oké uit.... (Vindt het namelijk vaak niet zulke fraaie dingen). Trouwens een tas waar hij zijn kop niet buiten kan steken, dus ergens aankomen gaat dan niet eens lukken...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat heb je voor ras hond? 

Van bijv. een duitse herderpup of ander aktief / zelfstandig ras kan ik me niet voorstellen dat die graag in een tas zitten. Dat is nog wel iets om rekening mee te houden.

honden page profiel PollekePolleke

" wat heb je voor ras hond? 
Van bijv. een duitse herderpup of ander aktief / zelfstandig ras kan ik me niet voorstellen dat die graag in een tas zitten. Dat is nog wel iets om rekening mee te houden. "

Een dwergpoedeltje. Ik denk dat dát wel goed komt. Bij de laatste inenting had ik hem in een strandmand, hij sliep er heerlijk in...

honden page profiel DD

honden foto van D

Hou er ook rekening mee dat zelfs al geven ze bij de service balie een ‘oke’, je als nog de winkel uit gestuurd kan worden.


Ik had mijn pup van 2kg in een draagzak. Ze lag heerlijk te pitten. Ik vroeg het netjes bij de balie, en ze gaf aan dat het mocht. In de winkel werd ik aangesproken door de manager. Ik gaf aan dat ik het netjes gevraagd had, en heb het meisje bij de balie misschien iets in de problemen gebracht foot-in-mouth De manager gaf aan dat het per wet gewoon verboden is, en dat als een inspecteur een hond zou vinden in de winkel, de winkel zelf duizenden euro’s aan boete zou moeten betalen. Daarna ook nooit meer ook maar gevraagd bij een supermarkt.

Ik heb bij de supermarkt in de buurt in een klein bench onderin de rollator bij een oud vrouwtje wel eens een chihuahua gezien, maar die viel amper op, denk dat ze het stiekem deed.

 

 

Ik bestel boodschappen, of haal het op bij een PickUpPoint XD (mijn hond heeft verlatingsangst).

 

De meeste andere winkels vinden het trouwens niet erg zolang ze in een tas zit. Zo ga ik zo naar de GAMMA, en gaat ze in de rugzak op mijn rug mee. Kringloopwinkels komen we ook in. Ik weet niet of alle winkels haar zonder tas naar binnen zouden hebben gelaten. Maar ik probeer het ook niet echt zonder, want mijn teefje markeert als een reutje hp-frusty

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Voedsel voor menselijk consumptie heeft te maken met strenge hygiëne regels. Daarom mag het niet...

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Klopt. Mag niet. Ik ben met m’n chihuahua ook geregeld de supermarkt uit gestuurd. Ook de Xenos, Action, Hema... Als de winkel controle zou krijgen en ze zien de hond dan krijgen ze een flinke boete geloof ik. 

 

Ik ben zelf inmiddels redelijk bekwaam in het ‘snel de supermarkt in en uit met de hond in m’n rugtas’. Dan steekt enkel z’n kop er uit en draai ik opzij als er een medewerker langs loopt hp-angel

Als ik bijv. in m’n eentje ga kamperen en ik heb wat te eten nodig zal ik toch echt even de supermarkt in moeten. En ik ga m’n hondje niet buiten laten staan of in m’n tent achter laten. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik nam mijn pup altijd mee als ik echt niks anders kon regelen, er is nooit moeilijk over gedaan. Maar inderdaad, in principe mag het het gewoon niet. 

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Winkels waar levensmiddelen verkocht worden, Daar worden in de regel honden/dieren geweigerd.

Wat ook logisch gezien hygiëne wel een dingetje is....

Gewoon niet doen dus ;-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

" Winkels waar levensmiddelen verkocht worden, Daar worden in de regel honden/dieren geweigerd.

Wat ook logisch gezien hygiëne wel een dingetje is....

Gewoon niet doen dus ;-) "

Ik denk dat een hond in een tas minder vies is dan een kleuter die overal aan likt en terug legt in het schap yell

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

Ik werk in een winkel (met voedingswaren) dus voor mij een bekend probleem. Als er een sticker op de deur zit waarop aangegeven staat dat honden niet toegestaan zijn, vind ik dat je dat gewoon moet accepteren. 

Zelf vind ik honden inderdaad niet viezer dan kinderhandjes, maar ik heb de regels dan ook niet bedacht (ik spreek mensen er overigens wel op aan als hun kinderen/zijzelf overal aanzitten, want ook volwassen handjes die overal in knijpen, vind ik niet frisinnocent). 

 

Tijdens controles kan er zoals eerder genoemd een boete opgelegd worden door de NVWA.  

 

Kortom maak het werk van de medewerkers van de winkel niet te moeilijk door honden stiekem mee naar binnen te smokkelen. Kijk of er een sticker op de deur hangt, zo niet vraag het voor de zekerheid aan het personeel en mag het niet, dan mag het niet...

 

Ik word een beetje moedeloos van meerdere keren per dag discussies voeren met mensen die vinden dat hun hond wel mee naar binnen mag(omdat het een pup is, omdat die klein is, omdat die kortharig is, omdat het een naakthond is, omdat ze hem optillen, omdat ze heel snel zijn, omdat die goed luistert, omdat die in een buggy/tas zit) en voor hondenhater etc. uitgemaakt te worden als ik de toegang weiger omdat het een uiteindelijk gewoon een 'hond' is. 

 

Als het om socialisatie gaat, zijn er trouwens genoeg winkels/horecagelegenheden waar de hond gewoon mee naar binnen mag.

 

honden page profiel OlivierOlivier

honden foto van Olivier

Waarom zou die mee moeten? Alleen laten als jij naar de supermarkt gaat is toch een goede manier om even alleen zijn te trainen. Mag hopen dat een hond niet is toegestaan in een supermarkt, ook niet in een tas. Alleen hulphonden.

honden page profiel PollekePolleke

" Waarom zou die mee moeten? Alleen laten als jij naar de supermarkt gaat is toch een goede manier om even alleen zijn te trainen. Mag hopen dat een hond niet is toegestaan in een supermarkt, ook niet in een tas. Alleen hulphonden. "

Zo dacht ik er ook over, maar dat gesprek heb ik in een ander topic al gevoerd... evengoed bedankt voor je reactie....

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het beleid van filiaalleiders verschilt, hoewel er buiten op de toegangsdeuren duidelijk staat aangegeven; honden verboden.

 

Met mijn zieke Cavalier, die in een doggy miniride zat of lag, kreeg ik van 1 op de 3 supermarkten geen toestemming om binnen te komen, terwijl bij alle ingangen duidelijk wordt aangegeven: verboden voor honden.

 

Met Casper mag ik de Etos wel in. Bij Kruidvat probeerde ik snel alleen een pakje op te halen en had Casper aan de lijn. Ik maakte daar excuses voor. Kreeg prompt toestemming om voortaan gewoon met Casper in de winkel te komen. Bij de Hema mocht ik jarenlang wel met hondje naar binnen tot er een nieuwe bedrijfsleider kwam en mij meldde dat Casper wel naar binnen mag als ik hem draag.surprised Ik heb een lazy4dogs draagtas. Deze bevalt trouwens niet zo goed omdat Casper lange poten en een lang lijf heeft.

 

Edit: de draagtas heet: 4lazylegs

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Ik zag bij ons in de supermarkt de afgelopen weken tot tweemaal toe honden en bij navraag mocht dat gewoon niet. Mensen worden niet altijd gepakt, maar je kan subiet eruit gezet worden.

Volgende forumvraag: Pup alleen niet zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^