Pup alleen niet zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DebDeb

Hallo iedereen!

Hiro, een Bernen Sennen, is een flinke beer van 7 maanden oud.
Als hij bij ons is, is hij een droom van een hond; altijd kwispelen, er altijd willen bijzijn, buikje tonen enzovoort.

Maar... We doen hem in een ren (we hebben nog 2 andere honden, die zitten ook apart in een ren, in dezelfde kamer) en of we nu een kwartier weg zijn of 4 uur, hij plast én doet ook altijd kaka. Tot daar aan toe, maar hij ligt/huppelt er ook altijd in, met als gevolg dat we hem elke dag moeten wassen, en dit al enkele maanden. Hem loslaten is ook geen optie, hij doet ook zijn gevoeg en loopt het overal rond. We hebben hem ook al op de koer gelaten maar dan krabt hij onze deur kapot...
Heeft er iemand tips of kan er iemand helpen? Als we bij hem zijn, is hij wel perfect zindelijk. Alvast bedankt.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Het is natuurlijk een gokje zo via het internet.. Maar het klinkt mij in de oren als iets als verlatingsangst. Vooral gezien hij het alleen doet wanneer jullie er niet zijn. Hoe hebben jullie het alleen zijn opgebouwd? En hoe ziet zijn dag er verder uit, is hij lang alleen? Enig idee hoe hij is/doet als hij alleen is (dmv camera bijv).

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hoe heb je het alleen zijn opgebouwd?

 

Het lijkt me dat het verlatingsangst is.

honden page profiel DebDeb

" Het is natuurlijk een gokje zo via het internet.. Maar het klinkt mij in de oren als iets als verlatingsangst. Vooral gezien hij het alleen doet wanneer jullie er niet zijn. Hoe hebben jullie het alleen zijn opgebouwd? En hoe ziet zijn dag er verder uit, is hij lang alleen? Enig idee hoe hij is/doet als hij alleen is (dmv camera bijv). "

De eerste weken zijn we ‘s nachts heel veel opgestaan om hem gerust te stellen, zeg maar, echt alleen is hij nooit want hij heeft de aanwezigheid van de andere honden. Ik weet dat het niet te vergelijken valt, maar toch :) de andere twee hebben het vrij snel geleerd om geen ongelukjes te hebben op deze manier, maar Hiro lijkt een tragere leerling te zijn ;). Als we gaan werken zijn, zitten de honden in de ren, van zodra we thuiskomen worden ze uitgelaten en mogen ze de hele middag/avond vrij rondlopen. 

Ik dénk dat hij alleen best rustig is, het is echt een luie loebas dus ik denk niet dat hij ‘s nachts verandert in een Duracell Konijn :D. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Normaal gesproken zou een hond zich niet zo bevuilen, zelfs niet als hij nog niet zindelijk is.

Het kan een vorm van verlatingsangst zijn, dat hij dit zo doet.

Soms zie je het ook bij honden die als pup in de nesttijd bij de moeder geen schone omgeving hebben gehad, en het heel normaal vinden om in hun eigen vuil te liggen.

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" De eerste weken zijn we ‘s nachts heel veel opgestaan om hem gerust te stellen, zeg maar, echt alleen is hij nooit want hij heeft de aanwezigheid van de andere honden. Ik weet dat het niet te vergelijken valt, maar toch :-) de andere twee hebben het vrij snel geleerd om geen ongelukjes te hebben op deze manier, maar Hiro lijkt een tragere leerling te zijn ;-). Als we gaan werken zijn, zitten de honden in de ren, van zodra we thuiskomen worden ze uitgelaten en mogen ze de hele middag/avond vrij rondlopen. 
Ik dénk dat hij alleen best rustig is, het is echt een luie loebas dus ik denk niet dat hij ‘s nachts verandert in een Duracell Konijn :-D "

Je hebt het echt over 's nachts, is dan alleen dit probleem of ook wel eens overdag als jullie aan het werk zijn?

Wil je eens beschrijven hoe zijn dag eruit ziet? Wanneer hij alleen is enz? En vooral ook wanneer dit probleem zich voordoet.

 

Voor nu: Wellicht toch eens handig om een camera oid aan te schaffen/te lenen om eens te kijken hoe hij doet wanneer hij alleen is. Ik blijf toch echt denken aan verlatingsangst. Met daarbij idd misschien  ''Soms zie je het ook bij honden die als pup in de nesttijd bij de moeder geen schone omgeving hebben gehad, en het heel normaal vinden om in hun eigen vuil te liggen.'' Zoals Sylvia zei.

honden page profiel DebDeb

" Je hebt het echt over 's nachts, is dan alleen dit probleem of ook wel eens overdag als jullie aan het werk zijn?
Wil je eens beschrijven hoe zijn dag eruit ziet? Wanneer hij alleen is enz? En vooral ook wanneer dit probleem zich voordoet.
 
Voor nu: Wellicht toch eens handig om een camera oid aan te schaffen/te lenen om eens te kijken hoe hij doet wanneer hij alleen is. Ik blijf toch echt denken aan verlatingsangst. Met daarbij idd misschien  ''Soms zie je het ook bij honden die als pup in de nesttijd bij de moeder geen schone omgeving hebben gehad, en het heel normaal vinden om in hun eigen vuil te liggen.'' Zoals Sylvia zei. "

Het is van zodra hij in de ren moet, dus dat is zowel overdag enkele uren als ‘s nachts. Ik heb heel wisselende uren dus soms begin ik pas in de middag te werken en is hij niet lang alleen thuis of heb ik ‘s middags gedaan dan is hij ook maar een uur of vier alleen. 

Camera is geen slecht idee. Denk vooral dat hij wat slaapt en speelt met zijn hondenbuur :).  

Hij komt niet van een fokker, dus dat kan er ook wel mee te maken hebben. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Het is van zodra hij in de ren moet, dus dat is zowel overdag enkele uren als ‘s nachts. Ik heb heel wisselende uren dus soms begin ik pas in de middag te werken en is hij niet lang alleen thuis of heb ik ‘s middags gedaan dan is hij ook maar een uur of vier alleen. 
Camera is geen slecht idee. Denk vooral dat hij wat slaapt en speelt met zijn hondenbuur :-).  
Hij komt niet van een fokker, dus dat kan er ook wel mee te maken hebben.  "

Dat zou fijn zijn want dan kan je verlatingsangst in ieder geval uitsluiten. mocht dat het wel zijn dan is de camera gelijk een goed hulpmiddel om het op te lossen. Je kan er trouwens ook veel tips over vinden op het forum. 

 

Waar komt hij dan vandaan? Enig idee wat betreft opvoeding/socialisatie ed? Anders inderdaad grote kans dat het daarmee te maken heeft... dan weet hij niet beter en zal je toch meer geduld/tijd moeten steken in het zindelijk maken..

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hoe bedoel je, hij komt niet van een fokker?

Heb je hem bij een handelaar vandaan, zodat je niet weet waar hij geboren is.

Dat zou het wel kunnen verklaren, vaak zijn deze pups niet in goede omstandigheden geboren en te jong bij de moeder weggehaald.

En helemaal als het teefje in een vervuilde omgeving zat waar ze haar pups niet kon schoonhouden, dan heeft zo'n pup direct een grote achterstand hierdoor.

Je hoort dan vaak de verhalen dat deze honden laat zindelijk zijn, zichzelf bevuilen en dit normaal vinden.

 

Waarschijnlijk kun je dit wel goed krijgen, maar kost het veel meer tijd en moet je zien te voorkomen dat je hond zich kan bevuilen.

 

 

honden page profiel Marijke + (Aila & Dinja)Marijke + (Aila & Dinja)goedgekeurde fokker

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

Mocht je hond niet bij een verantwoordelijke fokker vandaan komen (lees; iemand die zichzelf geen fokker noemt maar voor de leuk eens een nestje nam ( dan fok je ook gewoon) , of een handelaar), dan zou ik willen aanraden om een verzekering te nemen als je die nog niet hebt. 

 

De ouders van de pup moeten op zijn minsten op heupdysplasie en elleboogdysplasie getest zijn ( en hiervan vrij zijn getest). De kans dat er in de toekomst gezondheidsproblemen naar voren komen in dit ras is redelijk groot. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het is van zodra hij in de ren moet

En wat als je hem niet in de ren doet?

honden page profiel DebDeb

" En wat als je hem niet in de ren doet? "

Heb eens geprobeerd om hem gewoon in de woonkamer te laten loslopen maar er lagen toen ook 3 plasjes en had ook zijn grote behoefte gedaan... hij loopt er dan ook gewoon in en maakt zo de hele vloer vuil ????

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Heb eens geprobeerd om hem gewoon in de woonkamer te laten loslopen maar er lagen toen ook 3 plasjes en had ook zijn grote behoefte gedaan... hij loopt er dan ook gewoon in en maakt zo de hele vloer vuil ???? "

En als jullie een hele dag thuis zijn, doet hij niets in huis? Dus dan is ie wel zindelijk en gebeuren er geen 'ongelukjes'?

Het kan zijn dat ie zich uit stress/angst gaat ontlasten, maar het kan ook uit protest zijn, omdat jullie weggaan.

Zijn gedrag filmen is je beste optie, zo kan je zijn lichaamstaal zien, hoe hij zich gedraagt als jullie de deur dichtrekken.

Als je weet wat er speelt (waarom je hond dit doet), kan je van daaruit naar een oplossing zoeken. 

 

honden page profiel DebDeb

" En als jullie een hele dag thuis zijn, doet hij niets in huis? Dus dan is ie wel zindelijk en gebeuren er geen 'ongelukjes'?
Het kan zijn dat ie zich uit stress/angst gaat ontlasten, maar het kan ook uit protest zijn, omdat jullie weggaan.
Zijn gedrag filmen is je beste optie, zo kan je zijn lichaamstaal zien, hoe hij zich gedraagt als jullie de deur dichtrekken.
Als je weet wat er speelt (waarom je hond dit doet), kan je van daaruit naar een oplossing zoeken. 
  "

Als we er bij zijn, loopt hij vanzelf naar de deur om te laten weten dat hij naar buiten moet. Dus dan is hij perfect zindelijk (tenzij hij héél diep slaapt, durft hij nog wel eens een ongelukje hebben :D). 

Gisteren liet ik hem in de ren en hoorde hij mij nog in de kamer er naast maar toch had hij op die 5 minuten geplast... alvast bedankt voor de tip 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Ik ben het eens met de eerdere reacties, vooral het filmen van hoe de hond zich precies gedraagt als hij alleen is lijkt me een belangrijke eerste stap.

Hoewel er een paar keer gevraagd is hoe het alleen zijn is opgebouwd, lees ik daar geen duidelijk antwoord over. Alleen dat het hondje meteen al ‘s nachts alleen gelaten is, waarbij er wel meerdere keren per nacht iemand even kwam kijken. Hoe is dat overdag gegaan? Gewoon hond in de ren en weg, of is er geoefend met opbouwen?

Voor iedere pup wordt al aangeraden het alleen zijn rustig op te bouwen. Als je deze hond inderdaad niet rechtstreeks van de fokker, maar via een andere weg hebt, kan het inderdaad best zijn dat hij gevoeliger op dit punt is dan de meeste honden en extra behoefte heeft aan steun en veiligheid van zijn baasjes.
Uiteraard is dat zo niet te zeggen of dat hier ook speelt. Probeer dus echt te filmen wat hij doet.

Volgende forumvraag: Pup in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^