Welke straf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Dutch Auti DP Dutch Auti DP

honden foto van  Dutch Auti DP

Een straf..

 

Nou misschien uw pup goed observeren. In een poging te leren zien of dit gedrag zich voort doet uit verveling. In dat geval de pup meer uitdaging bieden.

 

Of dat het gebeurd omdat de pup een spannende uitlaatronde heeft gehad veel prikkels veel gedoe.

 

En een belangrijke blijf zelf rustig en kalm. Een hond voelt zijn omgeving. Ben je zelf onrustig hyper of gestrest zal de hond daarop reageren doormiddel van gedrag.

Bied hem dan een kauwbotje in een rustige omgeving en geef de pup gelegenheid om tot rust te komen.

 

O.a.boekje kalmerende signalen van Turid Rugaas zou extra handvaten kunnen bieden in het herkennen van signalen.bij uw hond en leren vertalen daarvan.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Voor het geval Alicia nog niet weg is na deze reacties:

 

Een pup moet leren niet te bijten. Sommige mensen doen dat door de pup af te leiden of iets anders te geven om in te bijten. Of dat succesvol is weet ik niet.

 

Zelf pak ik het koppie van mijn pups liefdevol met twee handen vast (dan lukt bijten niet), kijk ze goed in de oogjes en zeg ik rustig en zachtjes: "Niet bijten." waarna ik doorga met waar we mee bezig waren (spelen, aaien oid). Werkte hier als een tierelier. 1 á 2 dagen en ze bijten niet meer terwijl ze vooral in het nest van Elsa echt bijtmonstertjes waren.

honden page profiel AliciaAlicia

" Voor het geval Alicia nog niet weg is na deze reacties:
 
Een pup moet leren niet te bijten. Sommige mensen doen dat door de pup af te leiden of iets anders te geven om in te bijten. Of dat succesvol is weet ik niet.
 
Zelf pak ik het koppie van mijn pups liefdevol met twee handen vast (dan lukt bijten niet), kijk ze goed in de oogjes en zeg ik rustig en zachtjes: "Niet bijten." waarna ik doorga met waar we mee bezig waren (spelen, aaien oid). Werkte hier als een tierelier. 1 á 2 dagen en ze bijten niet meer terwijl ze vooral in het nest van Elsa echt bijtmonstertjes waren. "

Goede tip ga ik zeker proberen!

Ja ik krijg mails als iemand reageert 

Dus ik reageer wel op bijna alle (nuttige) reacties

honden page profiel CareanaCareana 2 doggies

honden foto van Careana

Alicia, zorg je ook voor voldoende rust voor je hondje? En geef hem dingen te doen waar hij rustig van wordt, bijvoorbeeld de hersenspelletje die al eerder zijn genoemd, maar ook bijvoorbeeld een Kong waar je een beetje hondenvoer uit blik, kwark, pindakaas of leverpastei in smeert. Likken geeft rust, net als knagen, en er komen rustgevende hormonen bij vrij. Je hebt ook speciale likmatten waar je wat yoghurt, pindakaas of gewoon blikvoer in kunt smeren, zoals de Lickimat:

Image result for lickimat soother hond   Image result for kong puppy

De Kong, op het tweede plaatje, ken je natuurlijk wel. Zo zijn er heel veel speeltjes te krijgenwaar een hond lekker aan kan likken of op kan kauwen.

 

Wat ik heb gedaan bij mijn jonge hondje die ook nog niet zo goed begreep dat zijn scherpe tandjes erg vervelend waren: Ik heb hem eerst het commando "kusje" geleerd. Door een beetje pindakaas of kwark op mijn vinger te doen, dat voor hem te houden en dan "Kusje" te zeggen voor hij begon met likken. Na een aantal keer gaan ze likken als je "kusje" zegt. Dat is stap een. Dan blijf je gewoon verder oefenen met zowel iets lekkers op je vingers en niets op je vingers. Stap twee was dan dat ik heeel hard "Auw" riep als hij in mijn hand beet, waardoor het jonge hondje schrok en stopte. Dan zei ik meteen daarna op vriendelijke toon "Niet bijten... Kusje!!" en kreeg ik een lik over mijn vingers waarop ik dat helemaal blij reageerde "Jaa, goed zo, wat lief!!".  Zo kreeg hij al snel door dat bijten niet de bedoeling was. Als het dan toch nog eens gebeurde uit enthousiasme, hoefde ik alleen, "nee, kusje!!" te zeggen en stopte hij en kreeg ik een lik.

honden page profiel AliciaAlicia

" Alicia, zorg je ook voor voldoende rust voor je hondje? En geef hem dingen te doen waar hij rustig van wordt, bijvoorbeeld de hersenspelletje die al eerder zijn genoemd, maar ook bijvoorbeeld een Kong waar je een beetje hondenvoer uit blik, kwark, pindakaas of leverpastei in smeert. Likken geeft rust, net als knagen, en er komen rustgevende hormonen bij vrij. Je hebt ook speciale likmatten waar je wat yoghurt, pindakaas of gewoon blikvoer in kunt smeren, zoals de Lickimat:
  
De Kong, op het tweede plaatje, ken je natuurlijk wel. Zo zijn er heel veel speeltjes te krijgenwaar een hond lekker aan kan likken of op kan kauwen.
 
Wat ik heb gedaan bij mijn jonge hondje die ook nog niet zo goed begreep dat zijn scherpe tandjes erg vervelend waren: Ik heb hem eerst het commando "kusje" geleerd. Door een beetje pindakaas of kwark op mijn vinger te doen, dat voor hem te houden en dan "Kusje" te zeggen voor hij begon met likken. Na een aantal keer gaan ze likken als je "kusje" zegt. Dat is stap een. Dan blijf je gewoon verder oefenen met zowel iets lekkers op je vingers en niets op je vingers. Stap twee was dan dat ik heeel hard "Auw" riep als hij in mijn hand beet, waardoor het jonge hondje schrok en stopte. Dan zei ik meteen daarna op vriendelijke toon "Niet bijten... Kusje!!" en kreeg ik een lik over mijn vingers waarop ik dat helemaal blij reageerde "Jaa, goed zo, wat lief!!".  Zo kreeg hij al snel door dat bijten niet de bedoeling was. Als het dan toch nog eens gebeurde uit enthousiasme, hoefde ik alleen, "nee, kusje!!" te zeggen en stopte hij en kreeg ik een lik. "

Ja zo een kong gaan we ook aanschaffen en die lickimat klinkt ook niet verkeerd, goede tip!

honden page profiel Ingrid Ingrid

Kijk eens op You tube , Puppy Biting 

Learn Puppy Bite Inhibition Training

Je moet het ze niet afleren maar leren om zachtjes te bijten, hier ook zo gedaan, Charlie is nu 4 maanden en doet echt zachtjes, als het het soms iets te wild of te hard gaat en ik zeg auw, stopt hij en krijg ik een lik. Succes!

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Kijk eens op You tube , Puppy Biting 
Learn Puppy Bite Inhibition Training
Je moet het ze niet afleren maar leren om zachtjes te bijten, hier ook zo gedaan, Charlie is nu 4 maanden en doet echt zachtjes, als het het soms iets te wild of te hard gaat en ik zeg auw, stopt hij en krijg ik een lik. Succes! "

Bedoelde je deze, Ingrid?

 

 

Dit vind ik ook een goeie (sowieso zijn de filmpjes van Zak George erg goed, en een prima manier om een saaie regenachtige zondag mee door te komen):

 

 

En een Nederlandstalig filmpje waarin veel wordt uitgelegd:

 

Ik ben het alleen niet eens met de Puppygroep-tip voor een bench gebruiken. Gewoon een mand aanleren of een puppyren gebruiken is naar mijn idee beter voor de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van een pup.

 

Nog meer (Engelse) filmpjes: KLIK

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Bedoelde je deze, Ingrid?
https://www.youtube.com/watch?v=068K5Zlph9U
Dit vind ik ook een goeie (sowieso zijn de filmpjes van Zak George erg goed, en een prima manier om een saaie regenachtige zondag mee door te komen):
https://www.youtube.com/watch?v=JRl1FhIBeKc
En een goed Nederlandstalig filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=jYdSUNysyXc
 
Nog meer (Engelse) filmpjes: KLIK "
Inderdaad ja , geen idee hoe je dat doet hahahah. Heerlijke stem heeft die man(en leuk om naar te kijken hihi), heel rustgevend en leerzaam om naar te kijken en van te leren.

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn pup is s'ochtends heel wild
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^