Kongs

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel XalandraXalandra

honden foto van Xalandra

Ik weet niet zeker waar ik dit moet plaatsen, als het ergens anders hoort hoor ik het graag.

Wij hebben sinds juni twee volwassen dwergteckels geadopteerd. Het zijn zusjes, 1 is duidelijk de baas. Ze begonnen sloop gedrag (alleen hun spul gelukkig) te vertonen toen wij allebei weer aan het werk gingen. Ik heb een ip camera gekocht om te kunnen zien wat er gebeurt als wij weg zijn; binnen 5 minuten begint de onderdanige te slopen en de dominante doet mee met gekdoen maar berijdt haar zus ook. Na een poosje zijn ze klaar en gaan ze slapen totdat ik smiddags weer thuis kom. Dus ik gok dat dit deels verlatingsangst deels energie over is?

Op internet had ik gelezen over de kong, veilig achter laten bij de hond. Helemaal mooi, maar nu zie ik op de camera dat de dominante zus de kong van haar zus binnen no time confisceert en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Nu wordt er niks meer gesloopt want de onderdanige gaat sip op de bank liggen terwijl haar zus wel een uur zoet is met de kongs... Is er een manier om te zorgen dat ze allebei hun eigen kong hebben? Ze de ochtend in de bench stoppen vind ik geen oplossing, ze mogen de vrijheid hebben in de woonkamer.

Ideeën? Of nog iets anders dan de kong?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat doe je met de honden voor je naar het werk vertrekt? Onderneem je dan samen wat? Is er quality-time waardoor ze een voldaan gevoel hebben? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou ze hier niet mee alleen laten.. Of een afscheiding maken in de kamer. Hier zetten we wel eens een ren tussen de woon/eet kamer. Beide hun eigen stuk, ze kunnen elkaar gewoon zien maar kunnen beide rustig kluiven of hun kong gebruiken zonder  de ander zich ermee bemoeit.

 

Slopen, rij gedrag, dit kan wel een vorm van stress zijn. Waarschijnlijk voelen ze zich niet zo prettig alleen. Wat doe je inderdaad verder met de honden? Voor je weg gaat?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

21676.jpgNeem een grote kong, en zet als je weggaat en je wilt ze een kong geven een traphekje tussen ze in, zodat ieder een eigen kong heeft......alleen de kong he, geen botten als je er niet bij bent, beetje pindakaas erin smeren, dan likken ze dat er uit, meer niet.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Vraag even de goede maat in de dierenwinkel. Ik weet niet hoe groot de onderkaak van jouw teckels is, maar zorg dat de kong niet over de onderkaak kan schuiven. Je hebt ook rubber ballen met zachte ,,tandjes,, waar je lekkers in kan doen ,  iets smeren, maar ook brokjes. En inderdaad dan wel zorgen dat er geen prooinijd ontstaat, dus apart houden. Eerst geven als je er bij bent, kijken hoe het gaat.

Wat goed dat je een camerra hebt.

honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa

honden foto van Manon - Suus & Isa

Ik zou inderdaad zorgen dat ze goed moe zijn voor het alleen laten en ze zeker niet alleen bij elkaar laten. Misschien vertoont de een wel sloopgedrag omdat ze weet dat wanneer jullie weg zijn, de ander bij haar haar gang kan gaan.

kongs zijn, mits goede maat en sterkte inderdaad prima om mee alleen te laten. Je kunt er ook ijsjes van maken voor nog langer bezigzijn.

 

Maar allereerst dus de helft van de kamer ofzo afzetten met een hekje/ren zou mijn advies zijn

honden page profiel baasjevan3baasjevan3

honden foto van baasjevan3

zijn ze wel gewend aan alleen thuis zijn? 

 

ik zou inderdaad net als de rest een hekje neer zetten zodat ze niet aan elkaars Kong kunnen komen. 

Volgende forumvraag: Vervolg Terry
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^