Meedenken gevraagd. Kira.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Op de CT zijn ook de organen bekeken. Geen sluiering in de longen en andere organen waren van normale grote en geen afwijkingen te zien ook niet na contrast injectie.

Ik zal het morgen wel vragen of ze met die ct-scan ook tumoren kunnen zien, zo niet ga ik vragen voor een echo.

Bedankt voor het mee denken allemaal.

grt Manja "

Dan heeft een echo ook geen enkel nut,ik hoop dat je erachter komt of dat Kira ineens weer de oude wordt.

 

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Dank je wel.

Ik ga morgen wel overleggen, misschien dat zij nog iets kunnen bedenken.

Ik ga nog wel kijken of Dr Aharon nog iets kan betekenen.

Ik hoop dat er nog iets gedaan kan worden. Ik blijf zoeken en hopen.

grt Manja

honden page profiel AnoukAnouk 3 doggies

honden foto van Anouk

Dag Manja,

Wat ontzettend rot om je hond zo te zien! Toen mijn eigen hond een tijd terug medische problemen had ben ik erachter gekomen dat mensen en dieren geneeskunde veel met elkaar gemeen heeft. Ik denk dus nog aan twee dingen: (spier)reuma die voor problemen kan zorgen, hoewel dat ook veel opstartproblemen zou moeten geven en als ik het goed begrijp zakt Kira juist na een tijdje in. De andere is om alle symptomen etc op te schrijven, een soort tijdlijn maken, en dat eens met je huisarts of iemand met een medische achtergrond in je omgeving te bespreken. Alles wat wij kunnen hebben, ook de zeldzame dingen, kunnen onze viervoeters ook krijgen. Bij mensen zie je overigens tumoren vanaf een bepaalde grootte vaak wel op de CT.

Heel veel sterkte komende periode en ik hoop dat ze snel een goede behandeling voor Kira vinden.

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Weer contact gehad met de DA. Ik heb nu over een paar weken een afspraak bij Dr Aharon van kreupeldier.nl

Zolang er geen diagnose is kan het probleem niet verholpen en is er alleen symptoombestrijding mogelijk. Dat doen we nu ook. Kira krijgt de gabapentine en ik mag het eventueel combineren met metacam. Alleen de gabapentine is helaas niet afdoende, maar ik durf het niet goed aan om ook metacam bij te gaan geven. Ze krijgt al zo veel medicijnen.

Ze is in de ochtend het best. Vrolijk en wil graag naar buiten en is weer enthousiast voor haar bak met voer. Op het veldje trekt ze ook wel weer een sprintje op een iets hogere snelheid en daagt Terry soms kort uit voor een spelletje.

Wandelen wil ze heel graag, maar na een minuut of 25 gaat de gang eruit en wordt het sloffen, veel snuffelen, rond kijken, stilstaan. Ze loopt voornamelijk in telgang of stap. Aan het begin van de wandeling voorop, later achterop. Ik pas me aan op haar tempo, ze krijgt alle tijd om te snuffelen en te treuzelen. Verder kijk ik of ik nog andere dingen zie die ik nog niet gemeld heb aan de DA zodat het beeld wat ik zie zo duidelijk mogelijk is want bij een DA op de praktijk laat ze niet zien wat de problemen zijn, behalve het stijve telgang loopje en lichte pijnsignalen in de lage rug.

Ik hoop dat Dr Aharon het probleem kan vinden zodat we dit op kunnen lossen. Dit is niks.

grt Manja

honden page profiel SRMSRM 3 doggies

Bah wat ontzettend naar dat je nog geen oorzaak aan kunt wijzen voor deze klachten. Hoe gaat het nu met Kira? En ben je inmiddels bij Aharon geweest? Ik hoop zo dat zij iets vindt en kan behandelen!

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Ik heb de afspraak moeten verplaatsen. Ik moest met spoed naar de tandarts en dat was op diezelfde dag of pas in november. Kira is nog hetzelfde. 21 oktober gaan we alsnog naar dr Aharon.

Grt Manja

honden page profiel SRMSRM 3 doggies

Jammer! Sterkte nog de komende weken, ik hoop voor jullie dat er wat uit die afspraak komt.

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Dank je. Ik hoop ook op een diagnose. Als we die hebben kunnen we behandelen.

Heb aardig wat filmpjes gemaakt van haar tijdens wandelen waarbij het gedrag en manier van lopen goed te zien is.

Ze is niet kreupel en gelukkig ook nog steeds een blije hond, maar je ziet wel dat ze afremt met bewegen. Sprintje trekken vindt ze nog steeds leuk, maar wel heel kort. Springt nog blij rond als ze eten krijgt, maar met sjorspelletjes houdt ze zich duidelijk in. Ik dus ook. Ze komt zelf met het speeltje aanzetten en nodigt me dan ook uit om even mee te spelen, maar het gaat wel op een wat minder intens niveau.

grt Manja

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Vanochtend bij Drs Aharon geweest.

Als eerste buiten even heen en weer gelopen. Veel complimenten over dat ze mooi is. Prachtige hond. Toch altijd leuk als een ander dat zegt.

We hebben de foto's en de CT-scan even doorgenomen. Zij zag dus wel degelijk wat op zowel de foto's als de CT-scan. Haar borstwervels zitten wat dicht tegen elkaar. Dit was op de foto's en de scan te zien, maar de grootste afwijking was in de laatste ruggenwervel naar het bekken. Die stond echt in een knik.

Ook aan de hand wat ik vertelde en wat ze gezien had op het filmpje kwam ze uit op lage rugpijn. Dat is ook waar ik haar niet mag aaien en masseren.

Daarna heeft ze Kira nagelopen. Kira haar bekken en lage rug zaten helemaal vast. Ook wilde ze beide voorpoten niet naar voren strekken. Nadat ze alles gevoeld had heeft ze de wervels 1 voor 1 weer rechtgezet. Bij elke handeling zag je de huid op Kira haar rug trekken. Na de behandeling schudde ze zich even lekker uit.

De gabapentine moeten we flink verhogen. Ze moet de komende 3 dagen in ieder geval 3 x daags 2 capsules en na die 3 dagen kunnen we gaan minderen en zoeken naar de juiste dosis voor haar. Voorlopig moet ze zich heel rustig houden. Dat wordt een flinke uitdaging. Ze liggen hier namelijk op de bank en ze mag niet springen. Ook opspringen is verboden. Ook een leuke uitdaging. Het is nogal een onbehouwen geval in haar begroetingen. Ook korte stukjes lopen van hooguit 20 minuten. Dat is niet zo'n probleem. De langere wandeling korten we dus de helft in en de poep en plas rondjes zijn al maximaal 20 minuten. Uitlaatveldje even niet. Ze mag alleen aangelijnd uitgelaten worden.

Voorlopig denk ik ook nog niet aan sporten. Maar we gaan wel voor pijnvrij. Dat is nu mijn enige doel. Als dat behaald is kijk ik wel of ik weer obedience kan doen, maar dat is niet belangrijk meer even nu. Pijnvrij is wat ik wil en dat ze verder happy oud kan worden.

Drs Aharon heeft bevestigd dat Kira echt flinke pijn heeft en dat de 2 capsules per dag voor Kira veel te weinig was. Ook vond ze het jammer dat we niet meteen gekomen waren. Ja, we zijn nu ook wel wijzer. Omdat Terry ook zit te knoeien met zijn rug meteen voor hem ook een afspraak gemaakt. Over 3 weken gaan we met beide terug. Kira voor controle en Terry voor het eerst. Ik wil mijn honden pijnvrij hebben en houden. De rest boeit niet meer. Als het pijnvrij houden alleen lukt met niet sporten dan is dat maar zo. Hardlopen probeer ik weer op te pakken. Ik ben afgelopen week wat ziek geweest en ging het hardlopen echt niet. Vandaag weer met goede moed opnieuw de draad opgepakt. Helaas zonder honden, maar toch was het lekker om weer ff een stukkie te lopen. Even mijn hoofd weer leeg gemaakt.

grt Manja

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Wat goed dat je bent geweest Manja, en wat verhelderend allemaal! Je hebt nu een veel duidelijker beeld van wat er allemaal verkeerd zat. Hopelijk gaat het vanaf nu weer bergop en kun je binnenkort weer gaan sporten met Kira. Die extra gabapentine zal ook helpen om te voorkomen dat de boel terug de komende dagen meteen weer verkrampt. Niet springen is wel een hele opgave voor een staffie. Hopelijk lukt het om haar rustig te houden. Ik ben ook benieuwd of Terry ook iets aan Dr. Aharon zal hebben!

honden page profiel SRMSRM 3 doggies

Wat fijn Manja! Fijn dat ze al dingen op de scan en foto zag en zoveel in het lijf voelde (en dat allemaal rechtgezet heeft), ik kon het natuurlijk niet zeker weten maar dit is precies wat ik verwacht had. Goed dat je gegaan bent en hopelijk gaat Kira er flink baat bij hebben (en Terry ook).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Zo je bent heel wat te weten gekomen, goed dat je bij dr. Aharon langs geweest bent. Ze had dan toch een flinke pijn, de arme.

 

Ik vraag me af wat het veroorzaakt heeft, is daar nog over gesproken? 

 

Nu Kira zien rustig te houden, dat is dan weer het nadeel van pijnstillers, alleen wil je natuurlijk ook niet dat ze pijn heeft. 

Houdt ze van hersenwerkjes?

 

 

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Ik ben er ook heel blij mee. Kira heeft nu nog steeds pijn natuurlijk vandaar ook de flinke verhoging van de pijnstiller. De napijn van de behandeling kan nog 72 uur aanhouden. Na die 72 uur gaan we kijken of we wat kunnen sleutelen aan vermindering van de pijnstiller. Goed naar Kira kijken en uitproberen wat voor haar de juiste dosering is. 11 november voor vervolg.

Hersenwerk hebben we in huis. Pas nog een nieuwe puzzel gekocht en ik zag hier een snuffelmat bij de dierenwinkel liggen. Die ga ik morgen ff meepikken met shoppen daar. Daarnaast zijn zoekspelletjes ook leuk om te doen.

Er is nog hoop op pijnvrij en daar gaan we voor. Ook voor Terry, al wordt hij een grotere uitdaging om rustig te houden. Kira blijft wel aardig op 1 plek liggen. Terry loopt constant achter mij aan en is een stuiterbal, nog veel erger dan Kira.

Voor nu is Kira moe en doet alles nog zeer dus wil ze ook niet zo veel.

Grt Manja

honden page profiel  Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Wat goed dat je bent geweest. En er hier wel duidelijk is geworden wat er niet goed is. 

 

Ik snap goed dat je dan nu ook naar Terry gaat laten kijken.

Alles wat helpt en verbetering bied is winst. En inderdaad als eerst zo pijnvrij mogelijk (liefst helemaal) maar dat hebben we niet voor t zeggen. Maar kan me uit je verhaal goed voorstellen dat er flinke pijn geweest zal zijn. En ja de boel goed zetten voelt ook in eerste instantie niet lekker natuurlijk.

 

Ik hoop dat je snel gaat merken dat het echt beter gaat

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

honden foto van Karin Bakker

T Touch ??http://www.tteam-ttouch.nl/gezelschapsdieren.. Weet dat "International Wolf Center" hier ook met sukses gebruikt van maakt..

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

@ Karin Bakker, we gaan nu volledig de behandeling van Drs Aharon volgen. Ik heb al vreselijk veel geprobeerd en er een vermogen in gestoken met allemaal onderzoeken en behandelingen die niets opgeleverd hebben behalve een lege portemonnee en een hoop verdriet. Nu eindelijk iemand gevonden die ons geloofd en ook daadwerkelijk iets kan betekenen voor Kira.

Ook is ons gezegd even 1 lijn te volgen en dat geeft voor ons ook rust. Daar heeft ze wel gelijk in.

Ik heb het volste vertrouwen dat het nu eindelijk goed gaat komen.

Grt Manja

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ik ben er ook heel blij mee. Kira heeft nu nog steeds pijn natuurlijk vandaar ook de flinke verhoging van de pijnstiller. De napijn van de behandeling kan nog 72 uur aanhouden. Na die 72 uur gaan we kijken of we wat kunnen sleutelen aan vermindering van de pijnstiller. Goed naar Kira kijken en uitproberen wat voor haar de juiste dosering is. 11 november voor vervolg.

Hersenwerk hebben we in huis. Pas nog een nieuwe puzzel gekocht en ik zag hier een snuffelmat bij de dierenwinkel liggen. Die ga ik morgen ff meepikken met shoppen daar. Daarnaast zijn zoekspelletjes ook leuk om te doen.

Er is nog hoop op pijnvrij en daar gaan we voor. Ook voor Terry, al wordt hij een grotere uitdaging om rustig te houden. Kira blijft wel aardig op 1 plek liggen. Terry loopt constant achter mij aan en is een stuiterbal, nog veel erger dan Kira.

Voor nu is Kira moe en doet alles nog zeer dus wil ze ook niet zo veel.

Grt Manja "

ja hopelijk wordt het pijnvrij, je bent in elk geval een goede weg ingeslagen lijkt me.

 

Moet er nog iets met voer/supplementen, speciale oefeningen (later) aan de slag gegaan worden?

 

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

TTouch is eigenlijk niet zo gek, het bestaat eigenlijk alleen maar uit hele subtiele aanrakingen en bewegingen waardoor je hond zich ontspant, en dat kun je zelf heel makkelijk leren doen. Ik denk dat Karin dat bedoelde, omdat het helpt ontspannen. In deze video wordt het uitgelegd:

 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

honden foto van Karin Bakker

" TTouch is eigenlijk niet zo gek, het bestaat eigenlijk alleen maar uit hele subtiele aanrakingen en bewegingen waardoor je hond zich ontspant, en dat kun je zelf heel makkelijk leren doen. Ik denk dat Karin dat bedoelde, omdat het helpt ontspannen. In deze video wordt het uitgelegd:
  "

Ja zo heb ik het ook geleerd..Probeer maar eens bepaalde technieken bij jezelf  dan zie je dat het toch effect heeft, hoe hooe simpel dit ook doen over komen..

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

honden foto van Karin Bakker

Het hoeft eigenlijk geen enkele behandeling in de weg te zitten..

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

@ Dobry, ze krijgt omega3 visolie capsules erbij. Oefeningen en zo komen na de vervolg afspraak. Ze moet nu rust hebben. Ik mag wel haar schouders masseren. Van haar rug moet ik nog even afblijven. Daarnaast wil Kira nog niet aangeraakt worden op haar rug.

Wat betreft de TTouch. Ik ken het wel en heb er ook 3 boeken over met de uitleg van de verschillende TTouch oefeningen. Ik heb het in het verleden wel geprobeerd, maar heb zelf ook de rust niet om dit te doen. Ik word er zelf heel kriegel van om het te doen. Het moet vanuit ontspanning gedaan worden met rustige bewegingen en ademhalingen van degene die het toepast. Ik heb de concentratie en de rust zelf niet om het te doen. Als ik het al probeer lopen de honden ook vrij vlot weg. Ik doe het dus niet goed heb ik het vermoeden.

grt Manja

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

We zijn inmiddels weer bij dr Aharon geweest en nu ook met Terry. Kira had toch nog 2 wervels die nog een beetje scheef stonden en deze zijn weer recht gezet.

Bij Terry zat zijn bekken en verschillende wervels scheef. Ook was zijn rug krom. Ook bij Terry is alles behandeld en hij moet rust houden tot de volgende afspraak. Terry heeft ook beginnende artrose in zijn knie dus daar krijgt hij nu iso-joint voor. Minder daarvan is dat die pillen heel vies zijn en Terry nogal moeilijk kan doen met eten. Ik stop ze in zijn kvv, maar vaak vindt hij hem en spuugt hem dan uiteraard uit. Uiteindelijk lukt het wel, maar het wordt wat lastiger.

Met Kira ben ik de gabapentine aan het afbouwen en zij is haar vrolijke zelf weer en vraagt om meer actie en uitdagingen. We hebben groen licht om weer te gaan sporten. Ik heb haar al 1 keertje meegenomen met hardlopen om te proberen. Kira wilde heel graag. ik heb het wel vrij kort gehouden. De eerste km aan 1 stuk door gelopen. Ze liep weer als vanouds geconcentreerd en liet zich nauwelijks afleiden. 1 buurtende hond was even neuscontact mee, maar op mijn 'door' bleef ze gewoon doorlopen. Na de km even een korte looppauze ingelast waarbij ze even mocht snuffelen en doen, maar daar had ze nog geen interesse in. Ze wilde nog een stukje door. Na nog een paar 100 meter had ik het zelf wel wat moeilijk en dus pauze ingelast. Nu had ze wel interesse in snuffelen en even plassen. Later nog een klein stukje hard gelopen, maar de koek was toch wel op. Ook bij mij. Het laatste stukje dus rustig gelopen. Kira bleef voor me lopen en geen langzaam lopen en eigenlijk niet meer willen lopen. Ze heeft nog even haar behoefte gedaan en liep daarna gewoon vlot naar huis.

De volgende uitlaatronde liep ze prima en actief en inmiddels gaat aanraken van de rug ook zonder problemen. Ik kan haar weer gewoon lekker aaien en doen op haar rug. Vrijdag ga ik weer een stukje lopen met haar. We houden het wel nog wat kort en met looppauzes. Samen weer rustig opbouwen.

grt Manja

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Toch wel een fijne update, goed dat dr. Aharon weer heeft kunnen helpen. Vooral voor Kyra goed nieuws dat ze weer zin heeft in het sporten en het ook lukt, uiteraard rustig aan.

 

Hopelijk gaat het innemen van de iso-joint steeds beter lukken. En sterkte met het rust nemen voor Terry.

 

 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Klinkt allemaal heel goed, Manja. Goed dat je bent gegaan. Het klinkt alsof Kira zich een heel stuk prettiger voelt, fijn dat je weer lekker kan kroelen zonder steeds te schrikken. Ik ben heel benieuwd wat het voor Terry doet, het zou best kunnen dat hij wat vriendelijker naar andere honden wordt.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat een fijne update met resultaat van de behandeling.

 

Als je tijdens de manuele behandeling er bij staat, merk je dan dat dit pijnlijk is en kunnen je honden zich goed ontspannen, hetgeen nodig is bij deze behandeling? Wordt er behandeld op geleide van pijn of wordt door de pijngrens heen behandeld?

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

@ Careana, Kira voelt zich zeker prettiger en dat is heel goed te merken. Tot nu toe is Terry's gedrag naar andere honden weer verslechterd. Hij kan nu ook niet meer met bekende reuen overweg en valt weer op ruime afstand uit. Wel is hij vrolijker in zijn gedrag.

@ Loesje, Het doet wel zeer de behandeling. Bij Kira zag je haar huid heel erg trekken bij de behandeling. Het gaat echter allemaal heel snel. Na de behandeling schudde Kira zich lekker uit. Zij heeft wel 3 dagen napijn gehad, maar bij haar was het ruggenmerg dan ook in de verdrukking geweest. Dat heeft echt wel tijd nodig om te herstellen.

Terry gaf hele zachte piepjes bij de behandeling, maar voordat je het weet is het al voorbij. Daarna nam hij gewoon nog koekjes aan dus heel gestrest was hij niet. Terry is snel gestrest en neemt dan geen eten meer aan. Hij bleef gewoon eten, ook op tafel. Terry had 2 dagen wat napijn, maar daarna knapte hij snel weer op. Terry liep direct na de behandeling al beter. Bij Kira duurde dit wat langer, maar die was dan ook erger.

Ik denk wel dat deze behandeling niet zonder pijn te doen is. Als je wervel scheef staat doet dat al zeer en als die recht wordt gezet zal dat ook heus wel pijn doen, maar ik had niet de indruk dat het heel vervelend was. Kira was bij het 2de bezoek gewoon haar blije, vrije zelf naar de arts. Terry vindt alles eng dus daar verwacht ik weinig enthousiastme van als hij daar weer is.

grt Manja

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Goede berichten hp-thumbsup

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Artuvetrin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^