Cockapoo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DimphyDimphy

We zijn op zoek naar  een Cockapoo pup, kan iemand ons een goede fokker aanbevelen.
Of goede tips zijn ook welkom!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Goede fokkers van de cockapoo zijn er niet omdat het een 'rare' kruising is. Wat vindt jij zo leuk aan de cockapoo? Waarom geen poedel óf een cocker spaniel? 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Een goed tip: pas op voor broodfokkers. Dit zijn fokkers die meerdere rassen en kruisingen aanbieden en altijd pups ‘op voorraad’ hebben. De moederhond is vaak niet aanwezig en dit wordt vaak met een smoesje afgewimpeld (teef is op vakantie, wordt net uitgelaten, of iets dergelijks). Deze moederhond krijgen aan de lopende band pups en worden helemaal afgeleefd. Alles voor de winst frown

 

Mag ik vragen waarom je voor deze kruising kiest? Het beste kun je op zoek gaan naar een cocker spaniël fokker of een poedel fokker die is aangesloten bij de rasvereniging. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Die zijn er niet. Je zult bij broodfokkers uit komen en daar wil je ver van weg blijven. Google maar eens en bekijk dan heel goed de plaatjes en filmpjes en bedenk je dan héél goed dat dit soort praktijken ook in Nederland en België voorkomen in grote getale nog wel!

Blijf ook ver weg van marktplaats en andere verkoopsites. 

 

Zoek gewoon een cocker spaniël of een poedel, ga naar de rasvereniging en kijk daar of er een fokker tussen zit die jou aanspreekt, die de honden laat testen op erfelijke afwijkingen en die met een zo gezond mogelijke combinatie ouderdieren fokt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" We zijn op zoek naar  een Cockapoo pup, kan iemand ons een goede fokker aanbevelen.Of goede tips zijn ook welkom!! "

Ik kan me heel goed voorstellen dat je hier voor valt, het is een gefokt hondje uit de jaren 60 en al een hele poos hier aanwezig....er zijn meerderen kruisingen zoals de labradoodle die ook gefokt worden en op aandoeningen getest worden, ga eens kijken en vraag dan naar testen van de ouders van het hondje wat je wilt.....willen ze je dat niet laten zien en overleggen dan er niet mee in zee gaan....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Toch een waarschuwing.....        

.

Een Cockapoo pup kopen?

Bij dierenplezier verkopen we geen Cockapoo pups omdat dit geen zuiver ras is. Wanneer je verschillende rassen met elkaar gaat kruisen of mixen vergroot het gevaar van erfelijke ziektes.

In vele gevallen is het ook moeilijk om in te schatten wat het karakter van deze hond zal zijn. Neem daarom geen risico en kies voor een zuiver hondenras.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Toch een waarschuwing.....        
.
Een Cockapoo pup kopen?
Bij dierenplezier verkopen we geen Cockapoo pups omdat dit geen zuiver ras is. Wanneer je verschillende rassen met elkaar gaat kruisen of mixen vergroot het gevaar van erfelijke ziektes.
In vele gevallen is het ook moeilijk om in te schatten wat het karakter van deze hond zal zijn. Neem daarom geen risico en kies voor een zuiver hondenras.
  "

Welke site is dat? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is een kruising, dus daarom is het onmogelijk een goede fokker te kennen.

Het is of broodfok, of pretnestjes. 

Op marktplaats staan er vast genoeg,  maar dat zijn ook voornamelijk pups uit de broodfok.

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Er zullen vast goede nestjes met stamboom op marktplaats staan. Maar wil je als leek dat risico nemen? Het gros van zulke nestjes staat met een reden op marktplaats en die reden is vaak niet in het belang van de honden of het ras zelf. De echt goede fokkers die om allerhande redenen niet bij de rasvereniging kunnen of willen horen, raken hun honden ook wel kwijt zonder marktplaats.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Goede fokkers van de cockapoo zijn er niet omdat het een 'rare' kruising is. Wat vindt jij zo leuk aan de cockapoo? Waarom geen poedel óf een cocker spaniel?  "

Niet helemaal waar, een kennis is betrokken is bij het fokken van lijnen van 'cockapoo's' die speciaal als hulp- en therapiehond bedoeld zijn. Maar dat is misschien ook een uitzondering, want in dat geval worden er specifieke honden en lijnen gekruist om een hond met bepaalde werkeigenschappen te krijgen, en er wordt alleen verder gefokt met honden die aan alle criteria voldoen. Dat gebeurt eigenlijk al duizenden jaren zo met werkhonden, om een type hond te krijgen dat op een bepaald soort terrein een bepaald type werk kan doen.

 

Maar veel fokkers van het type Cockapoo en andere populaire kruisingen houden zich daar helemaal niet mee bezig, testen niet op genetische afwijkingen en letten al helemaal niet op karakter. Sommige wel, en dus moet je heel goed opletten en goed zoeken. Ik ben er niet op tegen dat er gekruist wordt om nieuwe rassen te laten ontstaan, alle rassen zullen op een gegeven moment kapot gaan doordat de genenpool uitgeput raakt omdat er alleen binnen een gesloten pool wordt gefokt. Ik ben er wel op tegen dat mensen een modehond kopen. Er zijn namelijk nog zoveel andere rassen en kruisingen die ook hypo-allergeen zijn en geen haar verliezen, en heel veel daarvan zitten in een asiel of dodingsstation ergens in Europa omdat ze zijn weggegooid door hun vorige eigenaar of een fokker die ze niet kwijt kon voor geld.

Bijvoorbeeld Spaanse Waterhond  Evy bij stichting Hobodogs

http://hobodogs.nl/wp-content/uploads/2019/06/738bc9bb-3235-48d7-9a11-b754bead49e6-215x215.jpg

Of Beny, ook bij Hobodogs waar ook veel waterhond in zit (ik schat zo'n 75%); ik heb zelf zo'n soort waterhondkruising en het is een geweldige hond!

http://hobodogs.nl/wp-content/uploads/2018/01/26114765_822530544616652_1112763505548396645_o-215x215.jpg

 

Het is ook onzin dat je een pup beter naar je hand kunt zetten dan een volwassen hond, een pup is makkelijker te verzieken dan een volwassen hond, en een volwassen hond kun je heel goed alles opnieuw aanleren op het moment dat ze op een nieuwe plek gaan wonen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik kan me heel goed voorstellen dat je hier voor valt, het is een gefokt hondje uit de jaren 60 en al een hele poos hier aanwezig. "

Wat bedoel je daarbij Willemijn?

Ik zit nu toch al een tijdje in de honden, maar de kruisingen met Cockers waren  vroeger gewoon toevallig gedekte honden.

Daar werd vroeger geen designer naam aan gegeven.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Toch heeft deze kruising een langere geschiedenis dan men zou vermoeden en werd toen niet als designer hond beschouwd. Die term werd destijds niet gebruikt.

 

Blijft dat verantwoordelijke Cockapoo fokkers hun fokhonden op veel voorkomende erfelijke aandoeningen zouden moeten laten testen door veterinair specialisten en alleen honden met goede uitslagen op alle testen voor de fok zouden mogen inzetten. Punten van aandacht zijn o.a.; ogen m.n. staar, patella luxatie- en heupdysplasie. Zie verder onder gezondheid

 

Cockapoo - Alles over hondenrassen ?
https://www.allesoverhondenrassen.nl/hondenrassen/cockapoo/

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

https://en.wikipedia.org/wiki/Cockapoo

Van jaren 60 kan ik, buiten die Nederlandse site die Loesje plaatste, toch nergens niets terug vinden.

Behalve in Amerika.

40 jaar terug had je hier alleen Cockers (vooral de bruine), poedels en de gemixte honden (noemden we "straathonden"of "vuinisbakkies")

Ik had de naam, tot nu, ook nog nooit gehoord in mijn opleiding toen of in het hondenkapsalon of 40 jaar tijd.

Misschien iets typisch Nederlands?

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Tuurlijk hebben dit soort specifieke kruisingen al heel lang bestaan, da's echt niet nieuw. Wat wel nieuw is om in navolging van  'Labradoodle' (een naam waar de originaliteit trouwens vanaf spat - not...) al dit soort kruisingen opeens zo'n zelfde type samengetrokken naam te geven.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Volgens mij werd eerder de labrador heel veel gebruikt om mee te kruisen.

Nu is dat vooral de poedel, terwijl je de poedel zelf niet veel meer ziet.

Dan krijg je al die nieuwe namen met oodle op het eind.

De gekste combinaties worden gemaakt met de poedel.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Cockapoo serieus?

Niet dat Pooacock beter klinkt. 

foot-in-mouth

Doe mij maar een vuilnisbak dan. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

De naam alleen al. Zou de bedenker geen Engels kunnen?

Cock-a-poo: Lul-een-poep....

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" De naam alleen al. Zou de bedenker geen Engels kunnen?
Cock-a-poo: Lul-een-poep.... "

Ja dat dus.... en als je het om draait wordt het ook niet echt beter....

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel May May

honden foto van May

" Ja dat dus.... en als je het om draait wordt het ook niet echt beter.... "

ik ga stuk * dying laugh emoji*

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Dimphy, wat je het beste kunt doen is dit, en eigenlijk is het vrij simpel - maar het is wel een beetje werk; Maak een lijstje met de belangrijkste dominante genetische afwijkingen/ziekten die in de rassen voorkomen waarmee gekruist wordt. Zoek ook op Engelstalige sites naar afwijkingen die vaak voorkomen bij deze kruising. Waarom Engelse sites? Omdat daar veel meer info te vinden is dan in het Nederlands en omdat de Cockapoo vooral in de VS al aardig op weg is om een soort echt ras te worden. Kijk vervolgens of een fokker op die afwijkingen test, vraag ernaar als het niet op de site staat van een fokker.

 

Voor betrouwbare fokkers in NL kun je eens contact opnemen met een aantal betere labradoodlefokkers, met een beetje geluk kennen ze iemand die betrouwbaar is.

 

Vaak is er voor dit soort rassen in spé wel een soort vereniging te vinden die volgens bepaalde standaarden werkt en ook voorschrijft dat er op bepaalde ziektes moet worden getest; als je die niet in Nederland/België vindt, dan wel in het buitenland... Je moet dus echt grondig onderzoek gaan doen. Succes!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou inderdaad in Groot Brittannie gaan zoeken, daar zijn ze een stuk verder dan in Nederland.

honden page profiel toto

honden foto van to

IK lees... (in een zoektocht naar een cockapoo)

Voor betrouwbare fokkers in NL kun je eens contact opnemen met een aantal betere labradoodlefokkers, met een beetje geluk kennen ze iemand die betrouwbaar is.

 

 

Mag ik hier nu heel even hard om lachen??

 

Over het algemeen is de tendens hier dat een labradoodle "not done" is met als argument: een designer hond, te duur, alleen te koop bij broodfokkers, waarom geen ras hond?  En nu wordt er verwezen naar een labradoodlefokker??

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Een fokker die lid is van de rasvereniging is ook geen garantie. Als ik me niet vergis was de Woerdense teckelfokker lid van de NTC.
 
Niet alle (hobby)fokkers hebben van begin af aan een groot netwerk om hun pups kwijt te raken. Ik vind adverteren op marktplaats niet verschillen van adverteren op de website van de rasvereniging.
  "

I know, een labradorfokker hier in de buurt is ook braaf lid van de rasvereniging en heeft in de achtertuin nog tientallen broodfokteefjes zitten... 

 

Ik vind dat er een behoorlijk verschil zit in adverteren via de rasvereniging of via marktplaats. Marktplaats is de plek waar elke gek spontaan een hondje kan kopen. Dat is niet te vergelijken met een hondje kopen via een rasvereniging. 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

222587.jpg

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel MarritdoggoMarritdoggo

Ik ben helemaal verliefd geworden op de Cockapoo. Heeft iemand tips of ervaringen met bepaalde Cockapoo fokkers? 


edit mod: link verwijderd

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 15 maart om 15:49 --

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy in aantocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^