Natuurlijke middel tegen vlooien, teken, zandvliegen etc op vakantie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

Ik had nog een vraag als toevoeging. We gebruiken nu de scaliborbanden voor de vakantie, maar ze hebben voor het eerst erg last van vlooien en kom er niet van af met alternatieve middeltjes. Zijn er mensen die ervaring hebben met het gebruik van advantage en de scaliborband samen?

 

 

Hallo allemaal,

Wij gaan in augustus twee weken op vakantie naar Frankrijk rechtstreeks aan de Atlantische kust ter hoogte van Bordeaux. In hoeverre is bescherming in dat gebied tegen muggen/zandvliegen noodzakelijk? Nu heb ik gelezen dat een scalibor band daar goed tegen werkt. Echter ben ik zelf meer van de natuurlijke middelen en kan 1 van onze honden in ieder geval niet goed over pipetjes etc. Ik vroeg me daarom af of er ook natuurlijke middelen effectief zijn om hartworm of leishmania te voorkomen? De ontworming moet hoe dan ook gebeuren gok ik.  

Bedankt!

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Stronghold beschermt tegen hartworm, na thuiskomst een maand door gaan met de stronghold hoef je ook niet te ontwormen....laat je advies geven door je dierenarts, stronghold is bij de dierenarts verkrijgbaar.  Je kan voor muggen een erische olie meenemen, die je sprayt over de vacht als extra, maar zou zeker iets geven tegen hartworm en de zandvlieg....raadpleeg toch even je dierenarts.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Kliniek kerkelanden bron..    

Reisadvies voor de hond

Om uw huisdier goed te beschermen tegen al deze ziekten, adviseren wij u de volgende preventieve middelen te gebruiken:

Scalibor halsband

 • Min. 2 weken voor vertrek omdoen, werkingsduur 5-6 maanden

 • Beschermt tegen teken, muggen en zandvliegjes

Advantix spot-on

 • Elke 2-4 weken een pipet in de nek leegdrukken

 • Beschermt tegen vlooien, teken, muggen en zandvliegen

Milbemax
ontwormingstablet

 • Bij thuiskomst en 1 maand later herhalen

 • Bij verblijf van >1 maand, elke maand herhalen tot 1 maand na thuiskomst

 • Beschermt tegen hartworm en vossenlintworm

Alternatieven

Practic spot-on

 • Elke 4 weken 1 pipet in de nek leegdrukken

 • Beschermt tegen teken en vlooien

Stronghold spot-on

 • Vlak voor vertrek, elke maand herhalen tot een maand na thuiskomst

 • Beschermt tegen hartworm (maar bv. ook tegen vlooien, spoelwormen en oormijt)

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Niet alles tegelijk natuurlijk he, doe een bewuste keus en bespreek dat met je dierenarts....

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Tegen de zandvlieg moet je je hond toch echt beschermen, Vectra 3 d, is heel goed tegen de zandvlieg en Advantix, dat is echt nodig want als je hond gebeten word door zo'n beestje dan kan hij Leishmania krijgen, en dan de verschillende tekenziekte.

Stronghold is wel goed tegen hartworm, maar je hebt ook ontwormingpillen ook voor hartworm die je dan na de vakantie moet geven, stronghold beschermt niet tegen teken en zandvliegen.

Ik snap dat je liever natuurlijk wilt, maar je neemt dan een te groot risico voor je hond.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Oh volgens mij mag jij Advantix niet geven, je hebt een collie?

De Serestoband werkt wel tegen teken en zandvliegen..

 

Ik zou de band doen, en in overleg met de dierenarts de juiste ontworming die ook tegen hartworm werkt.

 

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

Bedankt voor de reacties! Stronghold kan ik niet geven ivm mdr1 gen defect inderdaad. Het zijn wel aussies geen collies trouwens haha. Maar 1 daarvan is eventueel drager en daar moet ik ook voorzichtig mee zijn. Advantix kan volgens mij wel gegeven worden. 

Voor de ontworming vind ik het wel lastig, volgens de dierenarts is het enige werkende middel van milbemax en dat is eigenlijk niet geschikt voor honden met mdr1 gen defect. De aussie die drager is, is sowieso al gevoelig voor dit soort middelen, maar hartworm riskeren wil ik absoluut niet. 

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

Ze KAN er gevoelig voor zijn bedoel ik, advantage heb ik wel eens gegeven, daar werd ze beroerd van. Dus advantix etc heb ik nooit geprobeerd. Als eens een ontworming nodig is geweest, reageert ze er normaal op. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Je kan ook na de vakantie 2 keer laten testen op hartworm, en dan pas overleggen met de dierenarts, of overleg gewoon.

 

Dit is al weer een oud kaartje, het komt steeds dichterbij vanwege de slappe winters.

 

Ik dacht juist dat Advantix niet mocht, maar dat weet ik niet zeker..

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ze KAN er gevoelig voor zijn bedoel ik, advantage heb ik wel eens gegeven, daar werd ze beroerd van. Dus advantix etc heb ik nooit geprobeerd. Als eens een ontworming nodig is geweest, reageert ze er normaal op.  "

Nee Advantage is niet tegen de zandvlieg, Vectra 3 D wel, en mag volgens mij ook bij het mdr gen, maar dit moet je echt overleggen met de dierenarts, of mensen die het ECHT zeker weten hier..

 

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

Ja dat weet ik inderdaad, ik dat heb ik ooit eens gebruikt tegen vlooien. Omdat tekenmiddelen etc meestal heftiger zijn heb ik die verder nooit geprobeerd. Dat kan ik wel even uitzoeken wat betreft Vectra 3D.

Ik heb meestal zelf maar een lijstje bij me van schadelijke stoffen voor mdr1 gen, want ik kom helaas toch nog paraveterinairen etc tegen die geen idee hebben van mdr1. Dus ik ben zelf altijd maar zorgvuldig en doe van tevoren zelf maar wat onderzoek op internet haha. 

 

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

" Je kan ook na de vakantie 2 keer laten testen op hartworm, en dan pas overleggen met de dierenarts, of overleg gewoon.

 
Dit is al weer een oud kaartje, het komt steeds dichterbij vanwege de slappe winters.
 
Ik dacht juist dat Advantix niet mocht, maar dat weet ik niet zeker.. "

Het is alleen mogelijk op de Franse hartworm te testen (die van het eten van slakken etc) niet de de hartworm die in de zuidelijke landen voorkomt? 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Het is alleen mogelijk op de Franse hartworm te testen (die van het eten van slakken etc) niet de de hartworm die in de zuidelijke landen voorkomt?  "

Geen idee, maar bij de dierenarts wel, altijd toch?

Goed dat je dat lijstje altijd bij je neemt, heel slim!

honden page profiel FemkeFemke 3 doggies

honden foto van Femke

Mijn sheltie is mdr1 +/+  krijgt ook advantix pipetjes en kan hier goed tegen. Van te voren ook helemaal overlegd met de dierenarts en fokker. Onze herder krijgt het nu ook na een slechte ervaring met tabletten. Ik heb helaas nog geen goed werkend natuurlijk alternatief gevonden. Maar elke hond is natuurlijk anders smile

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

" Geen idee, maar bij de dierenarts wel, altijd toch?
Goed dat je dat lijstje altijd bij je neemt, heel slim! "

Pas na 5 of 6 maanden na infectie, heb ik net even opgezocht. Dus dat is mij te laat. Dat wordt even goed overleggen met de dierenarts wat daaraan te doen. Beide Advocate en Milbemax zijn niet veilig, dus misschien met een voorzichtige dosering, dat het wel toegepast kan worden. 

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

" Mijn sheltie is mdr1 +/+  krijgt ook advantix pipetjes en kan hier goed tegen. Van te voren ook helemaal overlegd met de dierenarts en fokker. Onze herder krijgt het nu ook na een slechte ervaring met tabletten. Ik heb helaas nog geen goed werkend natuurlijk alternatief gevonden. Maar elke hond is natuurlijk anders  "

Hier in Nederland werken de natuurlijke middeltjes voor ons gelukkig wel, maar in het buitenland durf ik dat niet helemaal aan. Heb je toevallig ook ervaring met het geven van milbemax of advocate?

honden page profiel FemkeFemke 3 doggies

honden foto van Femke

" Hier in Nederland werken de natuurlijke middeltjes voor ons gelukkig wel, maar in het buitenland durf ik dat niet helemaal aan. Heb je toevallig ook ervaring met het geven van milbemax of advocate? "

Woon zelf naast een bos waar het stikt van de beestjes helaas hp-frustyZelf geen ervaring mee, maar ik weet dat vanuit de sheltie vereniging milbemax geadviseerd wordt voor mdr1 shelties mits goed gedoseerd omdat een beetje teveel al negatieve bijwerkingen kan hebben. Ik hoop dat je iets kan vinden voor je honden!

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

" Woon zelf naast een bos waar het stikt van de beestjes helaas Zelf geen ervaring mee, maar ik weet dat vanuit de sheltie vereniging milbemax geadviseerd wordt voor mdr1 shelties mits goed gedoseerd omdat een beetje teveel al negatieve bijwerkingen kan hebben. Ik hoop dat je iets kan vinden voor je honden! "

Oke goed om te weten! Dankjewel!

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

Nog even als aanvulling. We komen daar voornamelijk op het strand en zitten op een camping tussen een paar dennenbomen. Verkleind dat de kans op dat soort ongedierte niet enorm? In ieder geval ik heb daar nooit last van muggen of wat dan ook gehad door die oceaanwind. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Ook heel belangrijk is zorgen dat de honden binnen zijn rond zonsopgang en -ondergang, dan zijn zandvliegjes het actiefst. Ook moet je voor hele goede muggennetten zorgen, zandvliegjes zijn echt klein, hier zie je er een naast een mug:

1200px-Mosquito_(Ochlerotatus_annulipes)_and_Midge_(Culicoides_impunctatus)_biting_human_(me)

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 3 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

Zelf woon ik in Griekenland en geef elke maand nexgard Spectra,dit is tegen hartworm, ontwormt,tegen vlooien  en tegen teken. 

 

Het is geen natuurlijk middel maar zeker in het buitenland zou ik liever het zekere voor het onzekere nemen. 

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

" Ook heel belangrijk is zorgen dat de honden binnen zijn rond zonsopgang en -ondergang, dan zijn zandvliegjes het actiefst. Ook moet je voor hele goede muggennetten zorgen, zandvliegjes zijn echt klein, hier zie je er een naast een mug: "

Mooie foto om het verschil te zien! Dat wordt wel lastig op de camping, om binnen te houden. We zitten in feite alleen in de tent om te slapen. Ik heb in ieder geval besloten om scalibor banden te halen en na die tijd twee keer te ontwormen. 

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

Ik heb een maandje later nog een vraag innocent. We gebruiken nu dus de scaliborband en voor het eerst stikken onze honden van de vlooien. Nu werkt scalibor helaas niet tegen vlooien. Kan dit gebruikt worden samen met advantage? Er staat in de bijsluiter dat de scaliborband niet gebruikt mag worden met organofosfaten. Maar ik heb geen flauw idee wat dat zijn en wat voor stoffen daar onder vallen. De dierenartsassistent was hier ook niet echt duidelijk over.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik heb een maandje later nog een vraag . We gebruiken nu dus de scaliborband en voor het eerst stikken onze honden van de vlooien. Nu werkt scalibor helaas niet tegen vlooien. Kan dit gebruikt worden samen met advantage? Er staat in de bijsluiter dat de scaliborband niet gebruikt mag worden met organofosfaten. Maar ik heb geen flauw idee wat dat zijn en wat voor stoffen daar onder vallen. De dierenartsassistent was hier ook niet echt duidelijk over. "

Nee dat is te veel, het is of, of...

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

Het ging wel tegen mijn gevoel in. Dierenartsassistent had gezegd dat het wel kon, maar die wist niks over organofosfaten te zeggen en ze wist ook niet zo goed wat mdr1 gen defect was (misschien toch eens een andere dierenarts opzoeken, dit is al de zoveelste keer). Dus een groot vertrouwen in haar advies heb ik niet. Maar ik heb nu al van alles tegen de vlooien geprobeerd. Omgeving goed stof gezogen verschillende keren ingespoten met omgevingsspray, honden gewassen met azijn etc. maar ze blijven maar komen. Ik zie ze overigens verder niet in huis of op ons. Maar 1 van onze honden zit eronder... Scalibor niet gebruiken gaat hem ook niet worden, want bescherming tegen zandvliegen moet gewoon. Dus als er nog tips zijn hoor ik het graag.  

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Scaliborband is tegen teken, vliegen, niet tegen vlooien.

Je zal toch maatregelen willen nemen tegen de vlooien.

Advantage is tegen vlooien, niet tegen teken.

Dierenkliniek moet juiste info geven. Weet de assistente het niet, dan moet ze de dierenarts vragen.

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

Ja dat weet ik inderdaad. Het gaat me er om of het te veel is of dat die werkzame bestanddelen samen gebruikt kunnen worden. Scaliborband heb ik specifiek voor de vakantie en normaal hebben we nooit last van vlooien, maar nu voor het eerst dus wel een keer. Vandaar de vraag of mensen ervaring hebben met het gebruik van Advantage en Scalibor samen. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Mijn shelties krijgen 1 max 2 x per jaar advantix. Ze hebben wel beiden +/+. Ik zou niet “vertrouwen” op natuurlijke middeltjes als je naar dergelijke landen gaat. Het risico is daar te groot. 

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

" Mijn shelties krijgen 1 max 2 x per jaar advantix. Ze hebben wel beiden +/+. Ik zou niet “vertrouwen” op natuurlijke middeltjes als je naar dergelijke landen gaat. Het risico is daar te groot.  "

Ik had een andere vraag nu gesteld, ik dacht ik doe het in hetzelfde topic, maar misschien niet zo handig hp-angel. Of mensen ervaring hadden met de combi advantage (voor tegen de vlooien waar ze nu toch ineens erg last van hebben) en de scaliborband, of dat kan. Ze hebben de scalibor al om tegen de zandvliegen en muggen. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik had een andere vraag nu gesteld, ik dacht ik doe het in hetzelfde topic, maar misschien niet zo handig . Of mensen ervaring hadden met de combi advantage (voor tegen de vlooien waar ze nu toch ineens erg last van hebben) en de scaliborband, of dat kan. Ze hebben de scalibor al om tegen de zandvliegen en muggen.  "

Die had ik niet gezien sorry.

 

Dat zou ik persoonlijk met je dierenarts bespreken. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: propalin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^