Vlooien brrrr...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

" Oh gedver, er is geen bewijs dat frontline niet goed zou werken, het is over het internet gegaan maar het heeft altijd geholpen bij mijn vorige hond.
  "

Onze hond heeft vlooien gekregen toen ze niet lang daarvoor behandeld was met Frontline. Ook bij onze kat werkte Frontline totaal niet tegen teken. Ze zat nog vol als we haar met Frontline behandelden. Bij andere producten had ze geen enkele teek. In België is Frontline het enige middel dat vrij verkrijgbaar is bij de apotheek en daardoor zijn er dus veel vlooien en teken resistent aan. Alle andere producten moet je bij de dierenarts halen.

Er is wel een verschil tussen gewone Frontline en Frontline Combo. De Combo zou vernieuwd zijn en beter werken. In België is de combo ook alleen bij de dierenarts verkrijgbaar. Zelf gebruik ik nu altijd Vectra 3D. 

honden page profiel *** Wienske & Djangie ****** Wienske & Djangie *** 3 doggies

honden foto van *** Wienske & Djangie ***

" Kunnen evengoed van buiten meegebracht worden hoor.
Er is maar 1 remedie om zeker te zijn dat je hond geen vlooien krijgt en dat is hem gewoon het hele jaar door behandelen.
En dat is net het probleem: mensen beginnen pas met behandelen als ze een vlooi zien en stoppen daarna met te beschermen.
  "

Waarom het hele jaar gif gebruiken als het niet nodig is...

Mijn honden krijgen pas eenmalig een pipet als ik een vlo bij ze zie, meestal in augustus of september. En heb hier in huis nog nooit een vlooienplaag gehad hoor. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Waarom het hele jaar gif gebruiken als het niet nodig is...
Mijn honden krijgen pas eenmalig een pipet als ik een vlo bij ze zie, meestal in augustus of september. En heb hier in huis nog nooit een vlooienplaag gehad hoor.  "

Ja zo doe ik dat ook. Maar ook omdat ze zo slecht tegen die rommel kunnen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Mijn honden kregen inderdaad ook vreselijke jeuk van Vecta3d. "

Mijn honden krijgen het in ieder geval nooit meer maar er zijn vast ook honden die er wel tegen kunnen, ik vind het een te agressief goedje.

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

" Vlooien kun je heel goed meenemen van buiten, overal waar egels en katten komen zoals een grasveldje, kun je vlooien oppikken. Maar dat je eitjes in je kleding hebt meegenomen, kan natuurlijk ook...

 

Als je even bij de apotheek langsgaat, kun je borax of boorzuurpoeder kopen. Als je daar een eetlepel van opzuigt, gaan eventueel opgezogen eitjes en larven dood. Je kunt het ook in je vuilcontainer doen. Het is een oud beproefd middel, en goedkoper dan al die sprays...

(Als je het op plekken strooit in huis waar vlooien zitten, bijvoorbeeld tussen de bank of in kieren van plinten, moet je het 36-48 uur laten liggen en daarna goed zuigen en schoonmaken. Kijk dan wel heel goed uit dat je dieren (vooral katten die zichzelf schoonlikken) en kleine kinderen er echt niet bij kunnen, want borax en boorzuurpoeder zijn wel giftig als ze er teveel van binnen krijgen). "

 Vooral voor de stofzuiger lijkt me dit een goed idee

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Vorige week zondag Laika gewassen met groene Dreft. En huis gespoten, dekentjes gewassen. Ook in overleg nog een keer Frontline gegeven. (Nu nog twee pipetten over, daarna ga ik verder met stronghold). Vlooien waren wel een stuk minder maar niet weg. Zondag Laika weer gewassen,vweer gespoten in huis en dekentjes gewassen. Ik zie nu helemaal niks geen vlooien meer.

Dus nu gewoon in de gaten houden ..en hopelijk echt vlovrij.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hier...een vlooienplaag gehad , het huis had drie maanden leeg gestaan, woonde katten en honden in...ik kwam er wonen en binnen drie weken een giga uitbraak, drie x de bestrijdingsdienst geweest van de gemeente, hebben zelfs de tuin ontsmet, zeven weken in de plaag gezeten, Bams was net drie maanden oud is bijna een jaar behandeld met stronghold, daarna nooit meer....nu omdat de stres bij mij heel hoog zat ontsmet ik het huis iedere vijf maanden met sectolin, veilig ontsmettingsmiddel...geen vlo meer gezien, en woon er net zo lang nu als dat Bams oud is.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Groene Dreft, dat is echt straf spul voor de hond zijn huid, waarom niet gewoon een vlooienshampoo?

Als je niet blijft spuiten met echt gif, dan krijg je straks echt zo'n plaag die Willemijn heeft gehad.

En heb je Frontline gebruikt of Frontline Combo, nogal een verschil, Frontline dood de eitjes niet.

Ik zou ook niet met stronghold verder gaan als er nog vlooien zijn, vlooien op je hond krijg je weg, maar niet de omgeving en de eitjes en larfjes..

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Nee Frontline Combo. Omdat groene Dreft goed helpt en het niet erg is voor de huid. De huid heeft is binnen 24 uur hersteld. En ik heb de omgeving goed bespoten met gif met interval van een week. Daarnaast de kleedjes op 60 graden gewassen, ook drie keer met telkens een week ertussen.

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Beaphar vlooienspray heb ik gebruikt. Maar ik ga kijken of Zooplus ook sectolin heeft. Moet toch hondenvoer bestellen.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Beaphar vlooienspray heb ik gebruikt.

Maar ik ga kijken of Zooplus ook sectolin heeft. Moet toch hondenvoer bestellen. "

Ik zou gewoon iets van Beaphor weer nemen of beter nog beyer of hoe schrijf je dat, natuurlijk kan je doen als je geen plaag hebt, nu zou ik het goed aanpakken en daarna bij houden zoals Willemijn doet met Sectolin..

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Met sectolin hoef de hond en ook jij zelf de deur niet uit, iedere vijf maanden even alles sprayen, klaar, wanneer er eventueel eitjes zijn worden ze geelimineerd.....een vlo zoekt geen vuil huis uit hoor, en eitjes kan je mee laten liften op je schoenen, kleding....je wilt geen plaag hebben, gewoon even goed aanpakken en daarna bij houden....nooit meer een vlooienplaag gehad.  

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Sectolin ga ik zeker aanschaffen. Ik ben al online aan het kijken en vergelijken geweest.

En leuke bijkomstigheid, het is nog goedkoper naar verhouding dan de Beaphar.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Met sectolin hoef de hond en ook jij zelf de deur niet uit, iedere vijf maanden even alles sprayen, klaar, wanneer er eventueel eitjes zijn worden ze geelimineerd.....een vlo zoekt geen vuil huis uit hoor, en eitjes kan je mee laten liften op je schoenen, kleding....je wilt geen plaag hebben, gewoon even goed aanpakken en daarna bij houden....nooit meer een vlooienplaag gehad.   "

Ja maar Willemijn, jij had met die plaag toch ook een bestrijder nodig, en nu raad je dit aan?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Sectolin is veilig, en dat doe ik voor alle zekerheid eens in de vijf maanden, mijn huis ontsmetten, mijn honden krijgen geen vlooienmiddel .....niets...ik had een vlooienplaag wat zeven weken geduurd heeft, en een bedrijf uit winschoten heeft het huis de kelder en de bovenverdiepingen zelfs de tuin, vlo vrij gemaakt....via de huisbaas....het huis had drie maanden leeg gestaan......ik had niet een of twee vlooien he...het hele huis zat vol....

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Sectolin is veilig, en dat doe ik voor alle zekerheid eens in de vijf maanden, mijn huis ontsmetten, mijn honden krijgen geen vlooienmiddel .....niets... "

Nee maar toen jij een vlooienplaag had heb je toch ook grof geschut gebruikt?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Nee maar toen jij een vlooienplaag had heb je toch ook grof geschut gebruikt?
  "

Dat  bedoel je....smile   het hele huis zat onder de vlooien, je zag ze overal lopen...het is niet zo dat er een paar vlootjes aanwezig waren, als er bezoek kwam, zaten ze onder de vlooien......echt gebeurd, het heeft dan ook zeven weken geduurd dat het echt uitgeroeid was, Bams was toendertijd drie maanden oud, toen ik daar kwam wonen, en is twee weken de deur uit geweest.....en behandeld bijna een jaar met stronghold....een bedrijf is er ingezet, en heeft drie keer het uitgeroeid....eitjes komen steeds uit, een houten vloer....ze zijn overal...daar is dus inderdaad grof geschut gebruikt.....ik lees hier vaak, mijn hond heeft vlooien , maar zien ze niets in de omgeving, hier zag je ze lopen.....dat heeft bij mij heel veel stres gegeven, vandaar dat ik met sectolin nog steeds ontsmet..ook al heb ik geen vlooien, maar mijn honden krijgen niets...

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik wil er verder geen discussie over maken,het is ook maar gewoon wat ik zou doen..niks tegen jou Willemijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Weet ik. Maar dat is mijn ervaring met vlooien....verder heb ik nimmer meer vlooien gehad, ook niet bij mijn andere honden, nooit, dit huis heeft drie maanden in rust gegaan, en toen ik er drie weken in woonde kwamen de vlooien uit, waarschijnlijk door de trillingen van ons.....mijn eigen behandeling met sprays werkte niet, de huisbaas heeft een ontsmettingsbedrijf er in gezet.....

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Black en voorheen Freggle ook, krijgen zo'n 2 a 3 x per jaar een tablet nexgard.

Werkt prima tegen vlooien en teken, en ze hebben er beiden ook geen klachten of bijwerkingen van.

Ik vind dit zelf beter dan zo'n pipet wat je in de nek moet leegdrukken.

 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Weet ik. Maar dat is mijn ervaring met vlooien....verder heb ik nimmer meer vlooien gehad, ook niet bij mijn andere honden, nooit, dit huis heeft drie maanden in rust gegaan, en toen ik er drie weken in woonde kwamen de vlooien uit, waarschijnlijk door de trillingen van ons.....mijn eigen behandeling met sprays werkte niet, de huisbaas heeft een ontsmettingsbedrijf er in gezet..... "

Nee maar ts heeft echt vlooien in huis, dat is toch niet vergelijkbaar met jou, jij hebt immers geen vlooien in huis.

Hetlijkt me prima om natuurlijk te proberen als je geen vlooien hebt, maar als je eenmaal vlooien hebt en zeker nu met dit weer, dan is het zo moeilijk weg te krijgen.

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Ik hoop dat ze nu weg zijn.

honden page profiel RenateRenate

Na twee honden vrijwel hun hele leven vlovrij, heb ik deze zomer toch prijs. Na elke wandeling kijk ik de vachten na op teken en zo heb ik dus ook een tweetal vlooien gezien surprised. Kan het zijn dat die net als teken, meeliften uit het bos?  Ik heb direct de Sectolin spray ingezet (standaard in huis voor het geval dat...). Verder doe ik op de honden de STOP Animal Bodyguard, nu maar een keer extra.

Heeft er iemand ervaring met zo'n vlooienval? 

 

https://www.medpets.be/myfleatrap-vlooienval/

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Na twee honden vrijwel hun hele leven vlovrij, heb ik deze zomer toch prijs. Na elke wandeling kijk ik de vachten na op teken en zo heb ik dus ook een tweetal vlooien gezien . Kan het zijn dat die net als teken, meeliften uit het bos?  Ik heb direct de Sectolin spray ingezet (standaard in huis voor het geval dat...). Verder doe ik op de honden de STOP Animal Bodyguard, nu maar een keer extra.
Heeft er iemand ervaring met zo'n vlooienval? 
 
https://www.medpets.be/myfleatrap-vlooienval/ "

Ik zou toch even naar iets heftigers grijpen als STOP om een plaag en verdere verspreiding te voorkomen... Ja, vlooien kunnen prima meeliften uit het bos, gazon of gemeenteplantsoen. Overal waar egels, muizen, katten etc komen, daar kunnen ontpopte vlooien zitten te wachten op een nietsvermoedende huishond of anders slachtoffer...

honden page profiel RenateRenate

" Ik zou toch even naar iets heftigers grijpen dan STOP om een plaag en verdere verspreiding te voorkomen... Ja, vlooien kunnen prima meeliften uit het bos, gazon of gemeenteplantsoen. Overal waar egels, muizen, katten etc komen, daar kunnen ontpopte vlooien zitten te wachten op een nietsvermoedende huishond of anders slachtoffer... "

Omdat ik een hond met epilepsie heb, moet ik extra voorzichtig zijn met chemische middelen. Ze reageert zelfs op de STOP dus die gebruik ik bij haar niet. De DA raadt de Seresto band ook niet aan, terwijl ik dacht/hoopte dat die nog het minst schadelijk zou zijn. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Oei, ja, dan is het extra lastig! Ik heb hier boven geschreven over borax/boorzuurpoeder, dat is goed om de omgeving te behandelen (wel 48 uur je hond niet in de buurt ervan laten komen voor je het weer opzuigt). Sommige etherische oliën zouden helpen tegen vlooien, o.a. ceder en eucalyptus.

 

Heb je trouwens enig idee welk van de ingrediënten in STOP! tot reacties leidt (Salvia?)

honden page profiel RenateRenate 3 doggies

" Oei, ja, dan is het extra lastig! Ik heb hier boven geschreven over borax/boorzuurpoeder, dat is goed om de omgeving te behandelen (wel 48 uur je hond niet in de buurt ervan laten komen voor je het weer opzuigt). Sommige etherische oliën zouden helpen tegen vlooien, o.a. ceder en eucalyptus.
 
Heb je trouwens enig idee welk van de ingrediënten in STOP! tot reacties leidt (Salvia?) "

Ik dacht de rozemarijn en de neemolie. Maar eigenlijk alle etherische oliën kunnen een aanval uitlokken. Ik had ook al gehoord van diatomeeënaarde maar dat is hetzelfde verhaal als bij de borax: honden mogen een tijdje niet in de buurt komen. Bovendien is het uitdrogend en mag het dus niet ingeademd worden. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Diatomeeënaarde is silica, volgens mij kun je daar silicosis van krijgen als je het inademt. En omdat het ook zo ongelooflijk fijn is gemalen, krijg je het ook amper nog opgezogen. Niet goed dus...

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" Sectolin ga ik zeker aanschaffen. Ik ben al online aan het kijken en vergelijken geweest.

En leuke bijkomstigheid, het is nog goedkoper naar verhouding dan de Beaphar. "

Ik heb ook Sectolin gebruikt, i.c.m. Stronghold op de hond, en was er toen snel vanaf.

Na de eerste twee vlooien die ik op mijn hond vond haar Advantix gegeven, maar na 3 weken vond ik weer vlooien en vlooienpoepjes. Toen Stronghold gebruikt, en alles met Sectolin bespoten. Ook alles veel en heet gewassen, en azijn gebruikt in het wasverzachter vakje, want had gelezen dat de eitjes daar niet tegen konden, of iets in die trant. Ik dacht, baadt het niet, schaadt het niet XD De vlooien die ik zag tussen het geven van Advantix en Stronghold waren de laatste vlooien die ik vond. Ik gaf voor de zekerheid nog een laatste keer Stronghold, maar gelukkig niks meer gevonden hp-smile 

Hopelijk ben je er snel vanaf! Stomme kriebelbeestjes...foot-in-mouth

 

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Op dit moment zie ik niks meer op Laika lopen en zitten. Hopelijk heb ik de strijd inmiddels gewonnen.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Iets kalmerends voor de maag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^