Aangereden hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YvetteYvette

Tijdens onze vakantie is onze hond op zijn logeeradres aangereden. Gelukkig zagen ze het gebeuren en konden ze direct met hem naar een dierenarts. Dit was afgelopen donderdag gebeurd. Hij heeft er ogenschijnlijk niks aan over gehouden, behalve een mank achterpootjes waar ook een nagel vanaf is en een wondje aan zijn andere poot. 

Voor zijn manke achterpoot en de pijn heeft hij medicatie gekregen, carporal 50mg, waar hij 2x daags een half tabletje van krijgt (hij is 13kg).

Nou maak ik mij toch enigszins zorgen omdat mijn hond alleen nog maar ligt te slapen, of te lijken aan zijn wond. Hij hijgt veel en is niet echt vrolijk. Ik denk dat het bijwerkingen zijn van de medicatie. Is er iemand hier die deze bijwerkingen herkennen?

Ik ben niet zo fan van de dierenarts waar ze zijn geweest, dus ik overweeg om komende week even langs onze eigen te gaan. Maar ergens vind ik ook dat ik de medicatie wel een kans moet geven en het is nog maar kort geleden gebeurd, dus niet zo gek dat hij nog last heeft. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Oei schrikken zeg.

Carporal heeft wel als mogelijke bijwerking lethargie, lusteloosheid. Maar zo'n ongeluk heeft natuurlijk ook zijn impact gehad. En wie weet is er ergens iets verschoven of beklemd oid. Wat is er voor onderzoek gedaan?

Ik zou hem als het zo blijft verder na laten kijken in elk geval, bij een goede chiropracter bijv.

 

Sterkte, ik hoop dat het meevalt en hij snel weer de oude is. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Gewoon lekker even naar je eigen dierenarts gaan, een hond kan wel suf worden, maar hijgen ken ik eigenlijk niet, ik zou het ook niet vertrouwen..

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat vervelend dat je hond is aangereden.

 

Heeft iemand gezien hoe en waar je hond geraakt is? De aanrijding kan inwendige schade hebben aangebracht  en/of beurse plekken, verrekte spieren, hersenschudding etc. Kijkt je hond helder uit zijn ogen? Hijgen kan ook door pijn veroorzaakt worden.

 

Houd je hond goed in de gaten. Als je het niet vertrouwt overleggen met de dierenarts.

 

Hopelijk loopt het met een sisser af. 

Beterschap.

Volgende forumvraag: Zwarte vlekken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^