Zwarte vlekken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Heeft er iemand een idee wat dit kan zijn?Langst rechts en links van z'n piemel gesitueerd.Waren vorig jaar veel kleinere vlekjes,komt op buikje meer voor.Kleine ronde vlekjes.Maar dit worden echt grote en één daarvan heeft een korstje.Ga maandag zeker da opbellen.Vorige da heeft er toen naar gekeken maar maakte er niet echt iets van.Maar nu?Wel een beetje ongerust.

honden page profiel --

Zit er een korstje op? Lijkt op een wondje van waar een teek heeft gezeten.. mijn hondje heeft ook zo'n plekje van een over t hoofd geziene teek die dus zelf is uitgevallen..

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Grote van de vlekken,nu ongeveer 1 cm.Maandag dus da opbellen.Vind het soms moeilijk een goede te vinden.En dan ook nog één dicht bij huis.Wij zijn ook nog maar kort verhuisd.Maar dat doet nu niet terzake.Hopelijk kan ie geholpen worden.

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Heb zojuist nog een teek verwijderd.Had er vroeger niet veel last van.Sinds de verhuis wel.Gaan elke dag het bos in!

honden page profiel --

Ja.. gek word je ervan. Gelukkig is het seizoen bijna over...

Hou maar in de gaten,  of er een kring om komt. Een lyme test is geen overbodige luxe. De teek zelf kan je niet meer thuis testen want die is al weg, maar geef het bij je DA aan dat je hondje teken heeft (gehad)

honden page profiel --

Toevoeging; als je dus bij een bos woont kan je zelf lyme testen ophalen voor thuis. Dan kan je kijken of de teek besmet is. Ik heb ze ook.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Zijn het niet gewoon zijn tepels met een randje vuil er omheen?

(Reuen hebben ook tepels... Ooit een keer van een DA het verhaal gehoord dat er een mijnheer belde dat hij de 'teek' er niet af kon krijgen omdat zijn hond zo tegenstribbelde... !)

Margreet (Gast)

Mijn hond maakt altijd zijn piemel helemaal schoon . Normaal is het helemaal wit . 

Nu zijn er zwarte vlekjes aan het begin gekomen en het is geen vuil want het is niet te verwijderen . 

Iemand enig idee?

honden page profiel Tess22Tess22

Weet u ondertussen al wat deze vlekjes waren?

Mijn hond heeft net dezelfde. Vroeger had hij deze nog niet. Ze zijn er plots. Dus ik had gehoopt dat u ondertussen weet wat het is/ was?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Zijn het niet gewoon zijn tepels met een randje vuil er omheen?
(Reuen hebben ook tepels... Ooit een keer van een DA het verhaal gehoord dat er een mijnheer belde dat hij de 'teek' er niet af kon krijgen omdat zijn hond zo tegenstribbelde... !) "

Ja dat dacht ik dus ook, het moet geen korst zijn natuurlijk, maar Sam heeft ook donkere tepels.

honden page profiel Eggermont KatelijneEggermont Katelijne

honden foto van Eggermont Katelijne

Ja,eindelijk weet ik wat dat was allemaal.Bij mijn huidige dierenarts geweest en die was ook nog blij dat ik er niet zelf had aan geprutst.Zoals dat verhaal van die teek hé.Talgvlekjes zijn het,maar dan wel heel hardnekkige.Heb het moeten verwijderen met ontsmetting en dan een zalfje.Dierenarts heeft het eerst voorgedaan hoe het moest.Maar dat ging er toch moeilijk af.Ze heeft me ook geleerd de tepeltjes te verzorgen,want inderdaad daar kruipt ook wel eens vuil rond.Ik ben met Indy ook naar de trimster geweest.Eens lekker laten verwennen.Vroeger knipte en waste ik hem zelf,maar eigenlijk is dat toch niet hetzelfde.Ja,eigenlijk in die zeven jaar dat ik Indy heb,heb ik al veel geleerd.Al doende leert men,zeggen ze.Ik ga misschien voor sommigen te snel naar de dierenarts,maar liever zo,dan alles zelf te willen oplossen.

Volgende forumvraag: Kale plekken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^