Hondentandpasta

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik vroeg mij af of het kwaad kan als mijn hondje per dag veel tandpasta binnen krijgt. Ze had te veel tandplak en die is verwijderd, maar nu moet ik dagelijks poetsen. Het poetsen laat ze goed toe, maar ik vind het moeilijk om op alle plaatsen te komen omdat ze klein is en dus maar een kleine mond heeft. 

 

Als aanvulling op het poetsen heb ik een Kong Dental. Nu heb ik daar al enkele keren tandpasta aangesmeerd omdat ze de tandpasta zo lekker vindt en dat lijkt mij ook goed voor haar tandjes. Maar op die manier krijgt ze natuurlijk veel meer tandpasta binnen dan alleen tijdens het poetsen. Weet iemand of dat kwaad kan? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik zou met mijn vingers 

poetsen, heb je geen tandpasta nodig, klein hondje kan je niet een elektrische tandenborstel gaan gebruiken, wat ik doe, maar een vinger doekje is misschien een optie voor je...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Medpets.nl.   

Petosan Tandendoekje

Petosan tandendoekje/vingerborstel, voor het eenvoudig reinigen van de tanden en mondholte. Het tandendoekje is Anti-microbieel en daardoor een zelfreinigend microvezeldoekje. De vingerborstel past gemakkelijk om de vinger. Het poetsen helpt bij het verwijderen van tandplak en bacteriën in de mond. Gebruik het tandendoekje de eerste week dagelijks. Daarna kunt u één a twee keer per week aanhouden. Het doekje voor gebruik bevochtigen en na gebruik uitspoelen en laten drogen.

Zijn echt ideaal.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Zijn ook ideaal bij klein hondje als ern lhasa.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Bedankt voor jullie reacties smile
Dat doekje gebruik ik al. Ik doe daar dan tandpasta op. Het is inderdaad veel gemakkelijker dan een borstel. Het tanden poetsen is dan ook geen probleem, hoor smile Dat gaat vlot. Ik ben alleen niet altijd zeker of ik overal geweest ben. 

 

En omdat ze gewoon heel snel tandplak krijgt, vroeg ik me dus af of dat kwaad kan, als ik die tandpasta ook in de Kong gebruik, als extra naast het poetsen.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik geef geen tandpasta, weet niet of dat veel kwaad kan, wij spoelen een hond niet, Bams is een senior en heeft nog steeds een prachtig gebit, altijd gepoetst dat wel...en de ene hond heeft een goed gebit met een bot bij een andere  hond heb je meer nodig dan een bot, bams had al met 8 weken tandsteen, haar melkgebit, dierenarts gaf gelijk de raad poetsen , terwijl ogin een pracht gebit heeft, toch poets ik ook bij haar, went ze er aan...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry


 
En omdat ze gewoon heel snel tandplak krijgt, vroeg ik me dus af of dat kwaad kan, als ik die tandpasta ook in de Kong gebruik, als extra naast het poetsen.   "

mij lijkt het op de lange duur mogelijk schadelijk ja.

Ik zou even  alle ingredienten van die tandpasta bekijken en googlen.

 

Waarom heeft ze zo snel tandplak is dat bekend?

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" mij lijkt het op de lange duur mogelijk schadelijk ja.
Ik zou even  alle ingredienten van die tandpasta bekijken en googlen.
 
Waarom heeft ze zo snel tandplak is dat bekend? "

Bedankt! 


Nee, ik denk gewoon aangeboren. Als pup had ze dat ook al snel. Dan zijn we beginnen poetsen, maar door omstandigheden daar weer mee gestopt. En dan een tijdje geleden is alle tandplak verwijderd dus nu wil ik weer moeite doen om het in de toekomst te voorkomen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik zou voor een hond niet meer dan de normaal benodigde hoeveelheid tandpasta gebruiken.

Tandplaque kan je zelf verwijderen door te poetsen.

Verwijder je dit niet dan ontstaat tandsteen, wat je zelf met een krabber kunt verwijderen of onder narcose in de dierenkliniek laten doen.

Volgende forumvraag: Westie verkleuring
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^