Westie verkleuring

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MitchMitch

honden foto van Mitch

Beste

Ik heb een westie van 4 maanden. Nu zie ik op haar rug dat ze een ros kleurige streep heeft van haar hoofd tot het staart puntje. Ik heb haar al meerdere keren gewassen maar het blijft. Weet iemand waar dit van komt? 

Ik geef haar op het moment Royal Canin Veterinary Diet - Sensitivity Control.
Toen ik haar net had heeft ze veel last gehad van diarree en heb ik van de dierenarts deze voeding voorgesteld gekregen en is sinds toen ook van de diarree af. Ik heb wel gehoord dat er nog witte honden zijn met verkleuring op de rug die ook Royal Canin krijgen.


Alvast bedankt

honden page profiel luzluz 2 doggies

honden foto van luz

Die verkleuringsstreep heeft een naam, maar ik weet hem niet meer.

Krijg je met niks weg.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Die verkleuringsstreep heeft een naam, maar ik weet hem niet meer.
Krijg je met niks weg. "

Volgens mij wel met ander (beter) voer, ik zou het eens proberen.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Ik vraag me af of het echt aan de voeding ligt. Volgens mij is het meer genetische bepaald de kleur. 

Hier een witte hond die echt spier wit is. Nog witter dan de meeste witte herders. En die heeft nog nooit een verkleuring gehad. Ook niet van het eten van bijvoorbeeld geraspen wortelen waar ze al jaren dol op is en vaak als tussendoortje krijgt. Maar ik weet er ook niet het fijne vanaf hoe het zit met vacht verkleuring 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Mm nog nooit van gehoord. Wel eens verkleuringen aan pootjes en dat heeft dan wel vaak met voeding te maken maar op de rug?

honden page profiel DeniseDenise

Wat ik gehoord/gelezen heb komt de verkleuring bij de pootjes, mond en ogen door speeksel/traanvocht. Hoe het op de rug ontstaat zou ik niet weten eerlijk gezegd. 

 

Ik heb wel goede verhalen gelezen over de shampoo van Rogue Royalty. Deze shampoo schijnt de verkleuring te kunnen verminderen. Ik heb daar zelf geen ervaring mee want ik heb een zwarte hond.

Op hun facebook kan je er meerdere verhalen over lezen. Ook kan je hun altijd een mailtje sturen als je nog verdere vragen hebt. De eigenaresse van de shop is heel vriendelijk en behulpzaam. 

 

Zelf heb ik de shampoo ook van dit merk (shine en shield) en ben er erg tevreden over. En wat een heerlijke geur! 

 

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Luz, bedoel je een aalstreep?

Weet je wat het probleem is met witte honden; ze zijn niet echt wit. Ja dat klinkt raar, maar er zit áltijd nog wat pigment in de vacht (en huid). Een écht witte hond is albino, die zullen nooit verkleuren. 

Het kan van het voer zijn, witte honden kunnen verkleuren van caroteen (wortel) of koper. 

honden page profiel Love my WestieLove my Westie

Mijn westie heeft de heliobacter bacterie gehad, (een menselijke bacterie die veel bij mensen voorkomt) met als gevolg veel spugen.

Hij is toen op brokken van de DA gezet (Royal canine sensetive) hij kreeg altijd vers vlees .Maar door het voer kreeg hij ook een licht roze streep op zijn rug, het heeft met bepaalde kleurstoffen te maken. Nu krijgt hij pers brokken van het merk Jarco in combi met vers vlees van Buddy en dat super!! Misschien iets om over na te denken om te proberen!

 

succes

Volgende forumvraag: Chihuahua te dik
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^