puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BriersBriers

Ik ben op zoek naar een puppy van een kruising tussen een chow chow en golden retriever. Wie kan mij helpen? Indien je er eentje gratis op te halen hebt zodat ik mijn vrouwtje terug kan opvrolijken dan geef je maar een seintje. We hebben 12 jaar een boerenfox gehad en deze is gestorven door een tumor. 

 

 

persoonlijke gegevens verwijderd door modteam ivm privacy

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 28 mei om 20:56 --

honden page profiel May May 1 doggies

honden foto van May

als je een gratis pup wilt zijn het 'afdankertjes' of broodfok pups.

zoek meer info op en ga bij een goede fokker langs. en waarom een kruising?
neem liever een heel ras en geen kruising.

wel gecondoleerd met het overlijden van je boerenfox

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat een aparte kruising, hoe kom je daar zo bij?

Een gratis puppy, dan weet je inderdaad bijna zeker dat het geen verantwoorde fok is.

Als je een  goedkopere hond wil en je zoekt een kruising, kun je ook kijken in het dierenasiel of er een leuke hond voor je bij zit.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Vindt jij gezondheid dan niet belangrijk? Een pup van zo'n rare kruising zal hoogstwaarschijnlijk ouders hebben die niet getest zijn op erfelijke aandoeningen. Ik geloof best dat het onwijs schatte pups zullen zijn om te zien, maar probeer eens verder te kijken dan alleen het uiterlijk. Een chow chow en een golden retriever zijn 2 totaal verschillende honden. 1 gemaakt om te apporteren en zijn echte werkhonden. Een chow chow is een oud oertype dat nu gebruikt wordt als waakhond. De karaktereigenschappen van deze 2 honden zijn zo verschillend van elkaar waardoor je pup later behoorlijk verward kan raken. Want wat als het van beide ouders de slechte eigenschappen mee krijgt? Of een hond die dolgraag aan het werk wil maar het niet kan? 

 

Kies voor een ras, zoek op wat jij in een hond zoekt en ga daar dan voor, waarom geen golden retriever óf een chow chow? Wat spreekt je aan aan deze kruising? 

 

 

Er zitten 100en kruisingen in het asiel, dit door mensen die ondoordacht leuke en schattige pups zien en er later achter komen dat deze hond totaal niet bij hen past. Het is niets voor niets dat deze allemaal in het asiel belanden. 

 

Als je geen rashond wilt, is het misschien een leuk idee om een hond uit het asiel te halen? Zo heb je toch een bijzondere kruising, maar hoeven er geen nieuwe pups geboren te worden. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Waarom deze kruising uit ouderhonden, die niet getest zijn op veel voorkomende erfelijke aandoeningen en qua karakter en bouw totaal niet overeenkomen? Goedkoop kan dan weleens duurkoop worden door vele medische kosten.

 

Als je dan toch een kruising wilt hebben, kijk dan eens naar honden in de asiels

https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/zoek-asieldieren/honden

 

of  www.hhin.nl

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik ken zo'n kruising (vermoedelijk een chow x golden, ze weten het niet zeker), en die is inderdaad geweldig, gezond en ook al heel oud. Ze hadden hem uit een asiel geadopteerd en hij was toen al 4 jaar.

 

Je zult niet snel zo'n kruising terug tegenkomen. Je hebt ook geen garantie dat iedere chow x golden hetzelfde fijne karakter heeft en net zo gezond is als die van jullie.  Staar je ook niet blind op een puppy, kijk ook naar volwassen honden die op zoek zijn naar een nieuwe thuis, die honden zijn meestal zo dankbaar en passen zich fantastisch aan. Misschien heb je geluk en vind je een vergelijkbare hond of kruising als je op zoek gaat naar een adoptiehond.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Tosca bijvoorbeeld, een kruising Golden + Cocker - ter adoptie bij Het Blauwe Kruis van de Kust in Oostende.

Tosca

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" Tosca bijvoorbeeld, een kruising Golden + Cocker - ter adoptie bij Het Blauwe Kruis van de Kust in Oostende. "

Kijk, als die er toch al is, mooie optie!

Volgende forumvraag: Wat voor ras als boswachter?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^