Nieuwe pup!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel riannarianna

Hoi!! Wij hebben sinds vandaag een nieuwe puppy erbij! 

Wij hebben al een pomchi en hebben nu een nieuw chihuahua pupje erbij! Heel leuk want het gaat super tussen hun. Maar nu..

 

wij willen gaan slapen maar wat moeten we doen? Wij hadden ons ene hondje altijd bij ons boven maar dat willen we nu niet meer omdat ze niet meer alleen is..

 

ons hondje heeft super hekel aan de bench. Maar moeten we de chihuahua wel in de bench doen? Ze piept nu echt enorm. Maar net hadden we ze los en hoorden we op de babyfoon een enorme gil. Dus ik vertrouw het niet om ze zonder toezicht samen te laten.. straks gebeurd er wel wat.. 

 

wat moeten we doen???????? in de bench laten of???? De puppy piept, onze andere hond niet.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Rianna,

Ik zou of toch beide hondjes  boven bij jullie laten.

Voor de pomchi is het een hele overgang!!

En een nieuwe pup in huis ennnn meteen niet meer boven slapen.

Dat is wel heel erg dubbel op voor jullie Pomchi.

Jullie waren er op voorbereidt maar jullie eigen hondje helemaal niet.

Het andere pupje is vandaag bij de moeder weg.

De reis naar haar nieuwe huis.

Nieuwe mensen,nieuwe omgeving vreemde andere hond enz enz.

Het is nog maar een babytje net bij de moeder weg en waarschijnlijk broertjes en zusjes!!

Of lekker alle twee samen op de slaapkamer of zelf beneden bij de hondjes slapen/waken en geruststellen.

Neem ook aan dat je pupje er vannacht uit moet evt meerdere keren om te laten plassen ed...

Succes!!!

En natuurlijk gefeliciteerd met jullie pupje.

 

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Ik zou de puppy gewoon nog een tijdje bij je boven houden samen met het andere hondje. De komende weken langzaam afbouwen om naar beneden te gaan. Vooral voor de nieuwe puppy die toch ineens in een compleet andere situatie is zonder moeder en andere pups. De bench voor de pup komt later wel. Ik zou je pup gewoon lekker bij je op de kamer of in bed houden. Die heeft je steun hard nodig deze eerste nachtensmile

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan toch je oude hondje op bed laten slapen, en de pup in de bench naast het bed.

Of andersom.

Of 2 benches neerzetten, in elke bench een hond.

In ieder geval zoiets.

Voor je pomchi moet de nieuwe puppy geen straf zijn, zoals het niet meer mee naar boven mogen slapen wat hij wel gewend was.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Even kort; je kunt een pup, die nog geen dag bij jullie is niet zonder toezicht bij jullie andere hond alleen laten. Met of zonder bench naast je bed laten slapen of zelf in de woonkamer op de bank gaan slapen en pup naast je op de vloer. Als de pup piept even je hand erbij zodat zij weet dat je er bent. Houdt ze niet op met piepen dan moet ze misschien plassen en/of poepen. Dus optillen en naar  buiten met de pup naar een plek, waar ze haar behoeften mag doen. Midden de nacht en 's ochtends vroeg zal ze waarschijnlijk weer van zich laten horen en naar  buiten moeten.  De pup kan je alleen zindelijk maken door direct na het slapen, eten en spelen en in het begin  om ca. elke 2 uur te laten plassen. Gebeuren er ongelukjes; opruimen zonder commentaar naar de pup toe.

 

De pup moet eerst aan nieuwe omgeving en aan jullie wennen en vertrouwensband opbouwen. Zij mist haar moeder en nestgenootjes enorm.

 

Voor het opvoeden van een pup is veel geduld, liefde en tijd nodig.

 

Eventueel benchgebruik moet met zeer kleine stapjes opgebouwd worden.

 

Succes.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Even kort; je kunt een pup, die nog geen dag bij jullie is niet zonder toezicht bij jullie andere hond alleen laten. Met of zonder bench naast je bed laten slapen of zelf in de woonkamer op de bank gaan slapen en pup naast je op de vloer. Als de pup piept even je hand erbij zodat zij weet dat je er bent. Houdt ze niet op met piepen dan moet ze misschien plassen en/of poepen. Dus optillen en naar  buiten met de pup naar een plek, waar ze haar behoeften mag doen. Midden de nacht en 's ochtends vroeg zal ze waarschijnlijk weer van zich laten horen en naar  buiten moeten.  De pup kan je alleen zindelijk maken door direct na het slapen, eten en spelen en in het begin  om ca. elke 2 uur te laten plassen. Gebeuren er ongelukjes; opruimen zonder commentaar naar de pup toe.
 
De pup moet eerst aan nieuwe omgeving en aan jullie wennen en vertrouwensband opbouwen. Zij mist haar moeder en nestgenootjes enorm.
 
Voor het opvoeden van een pup is veel geduld, liefde en tijd nodig.
 
Eventueel benchgebruik moet met zeer kleine stapjes opgebouwd worden.
 
Succes. "

Dat is een heel verstandig advies! Nee, je kunt ze niet nu meteen samen beneden laten slapen zonder dat je erbij bent en zonder dat ze eerst goed aan elkaar zijn gewend. De eerste weken moet je er echt bij blijven.

 

Vergeet ook niet dat je een chihuahuapup de eerste 3 maanden 4 a 6 keer per dag eten moet geven.

honden page profiel riannarianna

Oooh bedankt voor jullie advies. de pup heeft eventjes gepiept en daarna was het de hele nacht stil en heeft ze geslapen. De andere hond heeft op de bank geslapen en was er ook niks aan de hand. Ik ben er vannacht bij gaan liggen op de bank maar was niet nodig. De pup kon me al, ik ben bij de geboorte geweest en zag ze dagelijks want ze komt bij mn ouders weg. 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Oooh bedankt voor jullie advies. de pup heeft eventjes gepiept en daarna was het de hele nacht stil en heeft ze geslapen. De andere hond heeft op de bank geslapen en was er ook niks aan de hand. Ik ben er vannacht bij gaan liggen op de bank maar was niet nodig. De pup kon me al, ik ben bij de geboorte geweest en zag ze dagelijks want ze komt bij mn ouders weg.  "

Dus.....?

Wat ga je nu doen de volgende nachten?

honden page profiel riannarianna

" Dus.....?
Wat ga je nu doen de volgende nachten? "

De pup in de bench en andere hond met de mand ernaast. :) 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" De pup in de bench en andere hond met de mand ernaast. :-)  "

En jijzelf de komende nachten erbij slapen neem ik aan?

honden page profiel riannarianna

" En jijzelf de komende nachten erbij slapen neem ik aan? "

Uuuh nee. Gewoon in eigen bed als het goed gaat. Ze zal toch wennen moeten aan een bench. Ze ligt er nu ook in te slapen en ik zit op de bank erbij. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Uuuh nee. Gewoon in eigen bed als het goed gaat. Ze zal toch wennen moeten aan een bench. Ze ligt er nu ook in te slapen en ik zit op de bank erbij.  "

Hie oud is je pup?

 

Dat is veel te snel en zal weer tot een hoop, lang en voor de pup stressvol en luidruchtig en terecht protest leiden. Dat doe je je pup hopelijk niet aan.surprisedhp-cry

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

En zo krijg je honden met een extreme verlatingsangst. Hoe oud is je pup? Ik neem aan op zn vroegst 8 weken? Het is een klein baby'tje dat altijd bij moeder en broertjes en zusjes heeft gezeten. En jij verwacht dat hij / zij een hele nacht zonder mensen er bij in een nieuw huis rustig ligt te slapen? 

 

Ga er de eerste week bij liggen óf neem je pup mee naar boven en bereid het alleen zijn langzaam uit. Maar laat je pup nu niet aan zijn lot over. 

 

Over de bench: waarom moet hij daar in? Sloopt hij? Anders gewoon lekker het deurtje open laten snachts. Dan kan je pup op zijn minst nog zelf een lekker plekje zoeken. Daarbij verplaatsen honden zich s nachts regelmatig. In een bench kan dit helaas niet. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" En zo krijg je honden met een extreme verlatingsangst. Hoe oud is je pup? Ik neem aan op zn vroegst 8 weken? Het is een klein baby'tje dat altijd bij moeder en broertjes en zusjes heeft gezeten. En jij verwacht dat hij / zij een hele nacht zonder mensen er bij in een nieuw huis rustig ligt te slapen? 
 
Ga er de eerste week bij liggen óf neem je pup mee naar boven en bereid het alleen zijn langzaam uit. Maar laat je pup nu niet aan zijn lot over. 
 
Over de bench: waarom moet hij daar in? Sloopt hij? Anders gewoon lekker het deurtje open laten snachts. Dan kan je pup op zijn minst nog zelf een lekker plekje zoeken. Daarbij verplaatsen honden zich s nachts regelmatig. In een bench kan dit helaas niet.  "

Ik geloof dat die bench meer is omdat de pomchi de chihuahuapup niet mag opvreten terwijl de baasjes boven in bed liggen.

 

Voor de Pomchi is dit ook een te grote omschakeling ineens:  nieuwe pup erbij en opeens mag ze niet meer boven bij de baasjes op bed slapen. Dat kán geïnterpreteerd worden als dat het aan de pup ligt. Dat kán omslaan in verlatingsangst. Het kan heel veel problemen gaan geven. Zo wennen ze niet goed aan elkaar en gaan ze nare associaties aan bij elkaar zijn ontwikkelen. De Pomchi zal zich verstoten en verbannen gaan voelen als ze opeens niet meer bij jullie mag slapen.

 

Beide hondjes voorlopig mee naar boven! Ze moeten allebei aan de nieuwe situatie wennen. Samen beneden leren slapen kun je op zijn vroegst pas over een paar maanden gaan proberen.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

En?

Hoe is het gegaan vannacht?

Ik hoop wel dat je iig de wekker hebt gezet zodat je pup even een plasje kon doen?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Maar het kan ook best dat een nieuwe pup heel blij en tevreden is met een andere hond in de buurt.

Blijer met een andere hond dan met een vreemde mens.

En Pomchi slaapt misschien veel liever met de pup dan boven bij de mensen.

Dus als je eerste hond een beetje leuk omgaat met de nieuwe pup zou ik ze gewoon bij elkaar laten zitten.

 

(raar dat men er hier zo dikwijls van uit gaat dat honden "mekaar opvreten")

 

honden page profiel riannarianna

" Maar het kan ook best dat een nieuwe pup heel blij en tevreden is met een andere hond in de buurt.
Blijer met een andere hond dan met een vreemde mens.
En Pomchi slaapt misschien veel liever met de pup dan boven bij de mensen.
Dus als je eerste hond een beetje leuk omgaat met de nieuwe pup zou ik ze gewoon bij elkaar laten zitten.
 
(raar dat men er hier zo dikwijls van uit gaat dat honden "mekaar opvreten")
  "

Het gaat idd heel goed! Vannacht helemaal niet gepiept en rustig geslapen.. je merkt idd echt wel verschil als ze helemaal alleen zijn of als ze met zn 2en zijn. 

 

We houden haar eerst even in een bench totdat we het echt vertrouwen om ze zonder toezicht samen te houden. Onze pomchi kan nog wel eens fel uit de hoek komen en dan haar pakken. 

honden page profiel riannarianna

" En zo krijg je honden met een extreme verlatingsangst. Hoe oud is je pup? Ik neem aan op zn vroegst 8 weken? Het is een klein baby'tje dat altijd bij moeder en broertjes en zusjes heeft gezeten. En jij verwacht dat hij / zij een hele nacht zonder mensen er bij in een nieuw huis rustig ligt te slapen? 
 
Ga er de eerste week bij liggen óf neem je pup mee naar boven en bereid het alleen zijn langzaam uit. Maar laat je pup nu niet aan zijn lot over. 
 
Over de bench: waarom moet hij daar in? Sloopt hij? Anders gewoon lekker het deurtje open laten snachts. Dan kan je pup op zijn minst nog zelf een lekker plekje zoeken. Daarbij verplaatsen honden zich s nachts regelmatig. In een bench kan dit helaas niet.  "

 

Jij bent gedragsdeskundige? Ik heb bij onze pomchi een gedragsdeskundige gehad omdat ze echt extreeem verlatingsangst had! Ik weet dus echt wel wat wel en niet goed is voor dr! We hadden dr in een bench boven en ook daar ging ze enorm piepen. Dus boven of beneden maakt geen zak uit dan. Over de bench; zij vreet idd alles op wat ze tegen komt, dan boeit me niks maar gaat er meer om dat ik niet wil dat de pomchi de pup op vreet. Ze heeft al geprobeerd om het beestje te pakken in de nacht toen ze wel los waren. Ze dat doen we even niet.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  


Jij bent gedragsdeskundige?

Ik heb bij onze pomchi een gedragsdeskundige gehad omdat ze echt extreeem verlatingsangst had! Ik weet dus echt wel wat wel en niet goed is voor dr!
We hadden dr in een bench boven en ook daar ging ze enorm piepen. Dus boven of beneden maakt geen zak uit dan.
Over de bench; zij vreet idd alles op wat ze tegen komt, dan boeit me niks maar gaat er meer om dat ik niet wil dat de pomchi de pup op vreet. Ze heeft al geprobeerd om het beestje te pakken in de nacht toen ze wel los waren. Ze dat doen we even niet. "

Mijn opmerking was wel van toepassing op een oudere hond die sociaal is tov een pup.

Die van jou lijkt me toch gevaarlijk voor een pup en serieus wat gedragsprobleempjes te hebben.

Niet echt positief om een pup of een andere hond bij te plaatsen.

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Hier hebben we het ouder hondje bij de pup gedaan. Geen bench. Eerste nacht heb ik op de bank geslapen in de ruimte ernaast. De oudere hond snauwde in begin. Toen ik de pup voor de tweede keer in die nacht uit wilde laten, was het ouder hondje lekker tegen de pup aangekropen om geborgenheid te geven.

Even goed in de gaten houden, het ouder hondje moet ook even wennen.

honden page profiel riannarianna

" Hier hebben we het ouder hondje bij de pup gedaan. Geen bench. Eerste nacht heb ik op de bank geslapen in de ruimte ernaast. De oudere hond snauwde in begin. Toen ik de pup voor de tweede keer in die nacht uit wilde laten, was het ouder hondje lekker tegen de pup aangekropen om geborgenheid te geven.
Even goed in de gaten houden, het ouder hondje moet ook even wennen. "

Aah oke! Ja zo zou ik het ook kunnen doen.. maar op de bank slapen heb ik ook al gedaan met de hond los, alleen wou de pup dan steeds bij me liggen op de bank en ging ze me in mn oren bijten enzo haha dus ik kon er echt niet van slapen. Verder als we erbij zijn dan zijn ze ook super lief met elkaar en slapen ze ook samen. Alleen als ze gaan spelen dan doet de oudste hond ook eerst voorzichtig maar na een tijdje is ze zo wild en denkt ze niet echt meer na haha. Dus dat vind ik wat eng nu ze nog zo super klein is..

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

"  


Jij bent gedragsdeskundige?

Ik heb bij onze pomchi een gedragsdeskundige gehad omdat ze echt extreeem verlatingsangst had! Ik weet dus echt wel wat wel en niet goed is voor dr!
We hadden dr in een bench boven en ook daar ging ze enorm piepen. Dus boven of beneden maakt geen zak uit dan.
Over de bench; zij vreet idd alles op wat ze tegen komt, dan boeit me niks maar gaat er meer om dat ik niet wil dat de pomchi de pup op vreet. Ze heeft al geprobeerd om het beestje te pakken in de nacht toen ze wel los waren. Ze dat doen we even niet. "

Nu snappen we het beter. En dan is een bench inderdaad wel zo veilig. Fijn te horen dat het verder wel goed gaat zonder gepiep en dat ze al beginnen te wennen aan elkaars aanwezigheid. Hopelijk blijft het zo goed gaan en kunnen ze binnenkort wel echt met elkaar slapen.

 

Blijf het wel heel goed in de gaten houden, want als de pomchi een terugval krijgt in de verlatingsangst, kan de nieuwe pup dit gedrag gaan overnemen - en dan ben je verder van huis. En misschien doe je vanuit het licht van die verlatingsangst er juist wél heel goed aan om ze op deze manier allebei van het begin af aan aan de nieuwe situatie en nieuwe regels te laten wennen. Vaak werkt dat juist heel erg goed, beter als later de regels weer te veranderen. Maar ik ben geen gedragsdeskundige en naar mijn gevoel is het beter de eerste tijd naast een pup te slapen. Ik ben wel benieuwd of je het er met de gedragstherapeut over hebt gehad?

 

Ook goed dat je ingrijpt als de pomchi te fanatiek wordt in het spel. Door in te grijpen op die momenten leert de pomchi wat de grenzen zijn, dat heeft bij een van mijn honden die ook te fanatiek werd heel goed gewerkt; hij weet nu precies hoe ver hij kan gaan en speelt als de beste!

Volgende forumvraag: Wel of niet meer in de bench?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^