Wel of niet meer in de bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

Hoi allemaal,

Wij hebben een shiba inu puppy, ze is nu bijna 5 maanden oud en doet het super goed bij ons. Sinds ongeveer anderhalve week piept ze alleen heel erg als ze alleen is. Voorheen ging sliep ze als we terug kwamen of was ze nog aan het gapen en uitrekken. Anderhalve week geleden had ze ineens de hele bench overhoop gehaald en was ze aan het hijgen als we terug kwamen, dit was steeds zo. We hebben toen de camera neer gezet en ze piept heel erg terwijl we weg zijn. Het piepen begint op het moment dat ze de deur dicht hoort gaan. Als we thuis zijn gaat ze wel gewoon zelf de bench in om te slapen.

We weten nu niet zo goed wat we moeten doen. Als we thuis zijn maakt ze nooit iets kapot en probeert ze dit ook niet. We zijn nu aan het twijfelen of we de bench open moeten laten staan als we weg zijn.

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Denk dat je het best kan proberen hoor, helemaal als ze nog nooit eerder iets kapot heeft gemaakt. Mijn Aila liet ik ook al snel lekker los.

Bij Dinja heeft het wat langer geduurd, die ging wel slopen. Die heeft nog een hele tijd een ren gehad om te voorkomen dat ze aan de meubels ging knagen, daar voelde ze zich niet zo opgesloten en had ze lekker de ruimte.

Je zou kunnen proberen om haar eerst eventjes alleen los te laten, en dat langzaam op te bouwen. 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

Rond deze leeftijd deed mijn hond precies het zelfde. Van alles geprobeerd maar niks werkte. Het was voor de hond niet te doen zo, dus deurtje opgelaten, gefilmd en er was niks meer aan de hand. Gewoon proberen! Zeker met de warme dagen die eraan komen, je hond zal het erg prettig vinden om zich te kunnen verplaatsen.

honden page profiel ShibaatjeShibaatje 3 doggies

honden foto van Shibaatje

Nooit een bench gebruikt, als je weet dat ze niets sloopt of er de nood aan heeft om in de bench te moeten... Lekker eruit laten. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hoe lang zit je hond dan gemiddeld in de bench?

Zijn jullie overdag bijvoorbeeld werken, dat je hond dan in de bench zit.

Of is het af een toe een half uurtje als je boodschappen gaat doen?

Misschien kun je een grotere ruimte dan de bench maken, waar ze toch veilig is.

Een grote puppy ren of zo.

honden page profiel WendyWendy

We zijn het alleen zijn een beetje aan het opbouwen, ze is op het langst 4 uurtjes alleen geweest, toen was ze wel stil en lag ze te slapen toen we thuis kwamen. Nu doet ze het meteen als we weg gaan, zelfs met boodschappen doen.

Ik denk dat we het eens gaan proberen met de bench openhouden. 

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Misschien is het ergens een stap te snel gegaan, dat ze angstig is geworden.

Ook met 5 maanden zijn ze tandjes aan het wisselen, hebben honden vaak nog wel een terugval in zindelijkheid, maar ook dingen als alleen blijven kunnen moeilijker zijn.

Als het mogelijk is zou je even weer een stapje terug kunnen met alleen zijn.

En misschien gaat het ook al wel beter als ze wat meer ruimte heeft.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Probeer ook als het kan  van de hond mee te nemen op boodschappen . Misschien kan de ander dan buiten wachten? Een hond wordt graag bij alles betrokken ....familie leven is mét hondje vind ik .

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Onze hond vond de bench ook niet fijn. Toen we eenmaal besloten om die bench eruit te gooien (hij maakte ook nooit wat stuk oid) ging het eigenlijk perfect. Ik zou dus zeker aanraden het eens te proberen. En dan niet gelijk 4 uur maar de eerste paar keer eventjes, of 's nachts oid hp-thumbsup

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Deurtje open laten en geluid opnemen met voice recorder. Mijn hondje vond de bench een drama, gewoon los, en ik vind het echt eng, geen gejammer meer, Nog zet ik de voice recorder neer, op de stand opnemen als er geluid is. Ik hoor dan dat ik weg ga en ik hoor de klok slaan en weer als ik terug kom.

Het wordt warmer je hondje zoekt misschien een plekje waar het koel is   of is een keer geschrokken in de bench en kon toen niett weg.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Kan ook nog, is de bench groot genoeg?

In de nacht ligt ons hondje in een ren. 6 kg hond in 1,5 m x 60cm. Met mandje, kleedje, en een stukje niets. Hij kan dus warm, minder warm en koel liggen. Met uiteraard waterbak 

524527.jpg

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Kan ook nog, is de bench groot genoeg?
In de nacht ligt ons hondje in een ren. 6 kg hond in 1,5 m x 60cm. Met mandje, kleedje, en een stukje niets. Hij kan dus warm, minder warm en koel liggen. Met uiteraard waterbak  "

Wat een lief gezicht zo hp-heart

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

Volgende forumvraag: Bench training support gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^