2e hond aanschaffen - Giardia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LotteLotte

Hoihoi,

 

Ik en mijn vriend mogen over 9 weken onze puppy ophalen (deze is gisteren geboren). Wij wonen bij mijn schoonouders in huis en hun hond heeft momenteel Giardia. Ik weet dat dit ontzettend besmettelijk is en de hond is hier voor onder behandeling van een DA. Maar heeft iemand adviezen hoe we dit straks het beste kunnen aanpaken, en dus proberen te voorkomen dat onze pup ook besmet raakt..

 

Groetjes Lotte

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja vragen aan de fokker of je hond wat langer mag blijven..

honden page profiel LotteLotte

" Ja vragen aan de fokker of je hond wat langer mag blijven.. "

Dit is voor ons niet echt een optie. Zeker gezien de behandeling van de hond lang duurt. In augustus moeten we weer terug om de ontlasting en dergelijke te laten testen. Dat zou betekenen dat wij de pup pas kunnen ophalen als hij al 3 maanden is..

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Dit is voor ons niet echt een optie. Zeker gezien de behandeling van de hond lang duurt. In augustus moeten we weer terug om de ontlasting en dergelijke te laten testen. Dat zou betekenen dat wij de pup pas kunnen ophalen als hij al 3 maanden is.. "

Ik weet niet, maar de kans op besmetting is groot en een pupje gaat er sneller aan dood.

Dus tja, ik heb geen raad, uit elkaar houden, heeeel veel schoonmaken, ontsmetten, ook de besmette hond, en dan nog kan het besmettelijk zijn.

Je neemt een groot risico, dus ik zou in het belang van je pup denken..

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je moet geen puppy in een huis laten opgroeien waar een hond leeft met giardia. 

Dan weet je bijna zeker dat de pup het ook krijgt.

Misschien kunnen jullie tijdelijk elders wonen totdat het veilig is.

honden page profiel LotteLotte

" Ik weet niet, maar de kans op besmetting is groot en een pupje gaat er sneller aan dood.
Dus tja, ik heb geen raad, uit elkaar houden, heeeel veel schoonmaken, ontsmetten, ook de besmette hond, en dan nog kan het besmettelijk zijn.
Je neemt een groot risico, dus ik zou in het belang van je pup denken..
  "

Ik ga morgen gelijk eens de dierenarts bellen. Kijken wat hij adviseert..

honden page profiel LotteLotte

" Je moet geen puppy in een huis laten opgroeien waar een hond leeft met giardia. 
Dan weet je bijna zeker dat de pup het ook krijgt.
Misschien kunnen jullie tijdelijk elders wonen totdat het veilig is. "

We hopen een eigen huisje te hebben voordat we de pup mogen ophalen. Maar hier hopen we al lang op en dat is ontzettend lastig met de huizenmarkt van vandaag de dag.. 
Bij mijn ouders intrekken heeft helaas ook geen zin. Daar is te weinig ruimte en mijn ouders hebben een bejaarde hond die geen behoefte heeft aan een kleine ondeugende huisgenoot..

honden page profiel May May

honden foto van May

waarom neem je dan nu al een pup erbij?
is natuurlijk heel leuk! maar waarom dan niet eerst een eigen huisje en dan een eigen hond?
als je zelf al aangeeft dat je ouders een oudere hond hebben die geen behoefte heeft aan een kleine ondeugende huisgenoot...

edit: kan de hond niet langer bij de fokker blijven? na 3 maanden is natuurlijk niet leuk maar een pup met giardia is niet leuk! aangezien pups vatbaarder zijn voor ziektes dan wat oudere honden zou ik het risico niet nemen!

wat heb je liever: een pup die thuis maar de kans is groot dat hij ook giardia krijgt wat dodelijk kan zijn?
of dat je wat maandjes wacht en dan zeker weet dat hij niet ziek word door de oudere hond?

honden page profiel LotteLotte

" waarom neem je dan nu al een pup erbij?is natuurlijk heel leuk! maar waarom dan niet eerst een eigen huisje en dan een eigen hond?als je zelf al aangeeft dat je ouders een oudere hond hebben die geen behoefte heeft aan een kleine ondeugende huisgenoot... "

Omdat de fokker waar ik dolgraag een pup van wil gaat afbouwen en misschien wel helemaal niet meer fokken. Plus ik woon ook niet bij mijn ouders waar de oudere hond woont. 

Zelf ben ik me er ook van bewust dat ik de verantwoordelijkheid heb om er voor te zorgen dat alles goed gaat met de pup. Dus daarom dat ik een vraag stel of mensen tips hebben hoe je giardia in toom kan houden.. Of in ieder geval minder risico kunt lopen. 

Ik weet aardig wat af van het opvoeden en trainen van een hond. Maar dit soort gezondheids kwesties weet ik niet veel af omdat ik hier nooit eerder ervaring mee heb gehad.. 

honden page profiel saskiasaskia

Niet doen. Het is gewoon geen optie. Tenzij je ergens anders woont.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Giardia is zeer besmettelijk voor pups. Het zit ook gewoon in/op de bodem als er besmette honden hebben gelopen. Ondanks thuis en in de tuin goed schoonmaken zal je pup het daar en buiten de tuin hoogstwaarschijnlijk ook oplopen aangezien een pup nog geen volledige weerstand heeft. Oude honden en volwassen honden met verminderde weerstand trouwens ook. Zolang de Giardia niet geheel weg is is het hoog risico maar ook de maanden er na is de kans aanwezig dat je pup het alsnog oploopt. Ik zou zeker met de fokker overleggen dat de pup daar blijft tot de andere hond echt beter is. De kans op herhaling is bij beide ook groot. Een pup wil je niet aan de diarree hebben. Een jonge pup is met 1 dag diarree al snel uitgedroogd. Niet iets waar je op zit te wachten. Risico als ze het eenmaal hebben gehad is dat de darmen beschadigd kunnen zijn en de pup daar levenslang last van kan houden. Zeker als de Giardia zich enkele malen herhaald. Ik spreek helaas uit ervaring. 

honden page profiel May May

honden foto van May

schoonouders is ook goed dan...
wil je echt de kans lopen dat je pup giardia krijgt?
het is aan jou.

ik snap echt dat je de pup in huis wilt maar als het zo besmettelijk is... Ik neem aan dat je geen zieke pup wilt.

je moet een keus maken; of de pup heeft een kans om ziek te worden of je vraagt of de pup ergens kan verblijven. bij de fokker of ergens anders.
het is aan jou wat je wilt.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat een vervelende situatie Lotte. Als ik fokker was zag ik af van de verkoop. Heb je verteld over de giardia?

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat een rotsituatie zeg. Ik snap heel goed dat je de pup niet tot 3 maanden bij de fokker wil laten, dit zijn juist maanden waarin een pup heel veel leert, en een goede socialisatie is dan ook zeer belangrijk.  

 

Echter klopt het wel wat iedereen hierboven zegt.. het is een enorm risico en pups kunnen eenmaal niet veel hebben. Ik zou dat risico niet willen nemen, je pup kan daar echt de rest van zijn leven last van blijven houden in het ergste geval. 

 

Kun je anders niet een paar maanden iets anders huren? Desnoods op een recreatie of bungalow park? 

 

Een pup bij een giardia besmette hond moet je echt niet willen. Ik neem aan dat de fokker hier van op de hoogte is? Wat zegt hij / zij er van? 

honden page profiel bentebente

Ik zou er dan voor kiezen om toch bij je eigen ouders te gaan wonen, voor tijdelijk. Dan maar de oudere hond en pup daar gescheiden houden, maar dan weet je in ieder geval dat de kans op giardia vrijwel helemaal wegvalt. 

 

Er is geen andere manier, je kan niet het huis supergoed schoonhouden en dan krijgt de pup het niet ofzo. 

 

Wat Pascale zei is ook een hele goede, een recreatiepark ofzo... daar kan je prima zitten voor een paar maanden, totdat jullie ergens iets hebben gevonden om te huren. Desnoods ga je met z’n tweëen in een studiootje zitten. 

 

Jij wil zo dolgraag deze pup. Het is oneerlijk en onverantwoord om de pup hier de dupe van laten te zijn door geen rekening te houden met zijn/haar veiligheid. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik kan mij heel goed voorstellen dat dit een teleurstelling voor jullie is maar ik ben het met de anderen eens, een pup bij een hond met giardia is een te groot risico voor de pup, die zou je niet moeten willen nemen. Wat al is gezegd, zoek ergens tijdelijke woonruimte op een recreatiepark of via antikraak. Ik hoop dat er een oplossing komt, veel succes met het vinden van een eigen plekje.

honden page profiel LotteLotte

Jammer genoeg kan ik antikraak ook niks vinden.. heb hier ook al voor rond gevraagd. En er zit wel een recreatiepark hier in de buurt maar daar zijn momenteel veel problemen qua woonvesting.

 

Ik heb overlegd met mijn vriend, mijn ouders én schoonouders en ook de fokker natuurlijk. We gaan van het weekend gewoon bij de pups kijken en over een tijdje beslissen we of we de pup bij mijn eigen ouders laten wonen de eerste tijd óf bij de fokker laten tot het "veilig" is..

honden page profiel Marieke en SkipMarieke en Skip

honden foto van Marieke en Skip

Pup komt pas over 9 weken. 

Giardia behandeling duurt ongeveer 1 maand per keer. Dan moet de Giardia wel heel hardnekkig zijn zou het meer dan 3x goed behandelen duren voordat het 100% weg is.

Nu behandeling starten met Panacuur en Metrobactin. Huis compleet ontsmetten en iedere dag alle kleedjes etc wassen op 70 graden. Hond zelf ook goed wassen en na iedere uitlaat zn kont goed schoonmaken. 

 

Dan na de behandeling weer laten testen. 

 

Grote kans dat de Giardia over 9 weken al lang weer weg is.

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik zou het risico - dat de pup ook giardia krijgt - absoluut niet willen lopen.  Je vergeeft het jezelf niet hoor...

En áls je zondag gaat kijken zorgen dat je  kleren en handen schoon zijn, anders infecteer je ook nog het hele nest.

Het zou me nix verbazen als de fokker jou geen pup wil verkopen onder deze situatie.

 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Ik ben er verbaasd over dat je bij de fokker mag gaan kijken met erg jonge pups, terwijl je in een huis woont waar een hond is met Giardia.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja dat is wel raar inderdaad dat je gewoon naar de fokker op bezoek mag, terwijl ze weten dat er bij jullie een hond giardia heeft.

honden page profiel LotteLotte

De fokker kan zelf ook buitenshuis ergens in de hondenpoep stappen of een hond tegen komen met de parasiet en hem zo meedragen. Giardia hou je kwa dat betreft niet tegen..

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" De fokker kan zelf ook buitenshuis ergens in de hondenpoep stappen of een hond tegen komen met de parasiet en hem zo meedragen. Giardia hou je kwa dat betreft niet tegen.. "

Zou zomaar kunnen, maar om nu bewust iemand bij jonge pups te laten komen die in een huis leeft waar een hond met Giardia woont, vind ik toch een ander verhaal, je weet het.

honden page profiel KlaraKlara

Je neemt nu wel bewust een heel groot risico door nu bij piepjonge pups te gaan kijken. Je gaat toch ook niet op kraamvisite bij een baby als je snipverkouden bent of de griep hebt. Juist op deze leeftijd zijn ze heel kwetsbaar. Natuurlijk is het risico er altijd en over 9 weken zou ik hem best durfen te nemen maar bij pups van een week oud zou ik het nooit doen. De meeste fokkers wachten sowieso tot een week of 3 met bezoek, juist om dit soort besmettingen te voorkomen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Het blijft een moeilijke kwestie, die giardia.

Het zit vrijwel overal. Dus zelfs als je eigen hond beter is, kan de pup het in de tuin oppikken, of buiten op een uitlaatveldje. Of zelfs in huis als er niet goed genoeg schoongemaakt is. Sommige honden zijn besmet zonder symptomen te laten zien, als de pup een keer de verkeerde drol op eet of het verkeerde stokje hout oppakt, kan die het ook oplopen.

 

Toch zou ik het zelf zo veel mogelijk willen proberen te voorkomen want voor pups kan het echt wel schadelijk zijn, zeker als ze zo jong zijn.

Toen Ziva klein was, had ik er nog nooit van gehoord. Ze heeft het opgelopen toen ze 3 maanden was en in één week tijd, zowel entingen als een ontworming kreeg (doen  we dus ook nooit meer!). We kwamen er achter toen ze 4 maanden was en het was weg met 6 maanden (twee behandelingen nodig). Drie maanden lang giardia gehad dus.

Heeft het hier mee te maken gehad? Ik denk dat het vast heeft mee gespeeld. Ziva is 10 kg lichter dan we haar geschat hadden toen ze pup was. 25 kg in plaats van 35, dat is nogal een verschil. Ik weet hiet hoe het haar broertjes en zusjes vergaan is dus ik kan niet vergelijken. En met een kruising kan het alle kanten op natuurlijk. Maar ik vind het een flink verschil en denk zeker dat dit met de giardia te maken heeft (onder andere dan).

En dan is de besmetting bij Ziva nog mild verlopen...

 

Hoe groot de kans ook is dat je pup het buiten op loopt, hij is niet 100%. Maar een pup van 9 weken bij een besmette hond zetten, is bijna een garantie dat de pup ziek wordt en dat wil je niet.

Ik zou dus ook een manier zoeken om te voorkomen dat ze bij elkaar komen. Door te wachten tot je pup 3 maanden is (dat scheelt maar 3 weken hoor) of tijdelijk ergens anders te gaan wonen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Giardia is extreem.besmettelijk

.

Je zou het risico niet moeten willen lopen, dat jij straks eventueel verantwoordelijk bent voor Giardia besmetting van alle pups en moederhond. Het gaat dus niet alleen om jullie pup! Pups lopen door Giardia een achterstand in de ontwikkeling op door medicatie en de lichamelijke inspanning om de Giardia kwijt te raken.

 

Vreemd  dat de fokker ook.dit risico wil nemen.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik ken zoveel Goldens die al een hele moeilijke spijsvertering, ofwel slechte darmflora hebben ("als hij maar één grassprietje / één verkeerd brokje eet, heeft 'ie alweer last van z'n darmen") en aangezien giarda vooral op jonge leeftijd de darmflora en darmen heel ernstig kan aantasten, zou dat er nog eens bovenop komen.

 

Nu niet gaan kijken en ook nog niet aan een pup beginnen. Onverantwoord.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik kan me niet voorstellen dat een fokker dat allemaal toe laat, of het is een slechte fokker, dan zou ik er al geen hondje vandaan willen, waar waar zijn ze dan nog meer makkelijk over.

Een moederhond heeft verminderde weerstand, omdat het heel veel energie kost, dus de moederhond breng je in gevaar, alle pups ook, die hebben amper weerstand.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Eens met bovenstaande. Heel raar dat je van de fokker bij de pups mag komen, maar ook heel raar dat je dan ook nog gaat. Zie even af van deze pup, als je nergens anders kan gaan wonen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Eens met bovenstaande. Heel raar dat je van de fokker bij de pups mag komen, maar ook heel raar dat je dan ook nog gaat. Zie even af van deze pup, als je nergens anders kan gaan wonen. "

Zou Ts dat wel echt verteld hebben van die Gardia?

Geen enkele fokker zou dat risico nemen.

pagina 3 van 2 12
Volgende forumvraag: Een nieuwe hond erbij
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^