Welke rassen zien jullie in Naya?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Robin Robin

Hallo,

een tijdje geleden hebben mijn vriend en ik besloten om een hondje uit roemenie te adopteren. Naya komt 12 mei eindelijk aan in NL. Het is duidelijk dat zij een herdermix is, maar ik vroeg mij af of jullie kunnen zien welk. De foto's zijn recent, zij is 4 maanden. 

De stichting zei dat ze een middelmaat zou zijn wanneer volgroeid, maar ik denk eerder dat ze groter dan dat word. Wat misschien wel grappig is; haar zusjes zijn helemaal beige. Naya is een beetje "het zwarte schaap" van de familie hihi.

523789.jpg523788.jpg523787.jpg

honden page profiel Baasje van Spaiky†Baasje van Spaiky†

honden foto van Baasje van Spaiky†

Leuk hondje!hp-smile

honden page profiel Robin Robin

Dankje hp-smile 

Ze is echt een knapperd hihi

honden page profiel Dobber!Dobber! 1 doggies

honden foto van Dobber!

Leuk, een hondje uit Roemenië! Van welke stichting komt ze?

honden page profiel Robin Robin

Word de eerste keer, dus we vinden het heel spannend! 

We hebben haar doormiddel van de Stichting Dutch for Strays. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Geen idee wat er buiten herder nog meer in zit maar het is een knappe dame, veel geluk met haar.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Die stichting ken ik niet. 

 

Ik weet niet of het hondje aankomt via het vliegtuig, of een busje, maar neem het hondje altijd in een bench mee naar huis. Het is nog een pup, dus de ontsnappingskansen zijn kleiner. Maar zulke hondjes hebben vaak al het een en ander meegemaakt, dus ze hebben een relatief grote vluchtdrang. Ik zie regelmatig hondjes aankomen op schiphol, waarbij de nieuwe baasjes het dier aan een lijntje meenemen naar de auto. Dit is echt gevaarlijk. Zo'n beestje is na een lange rit al helemaal wars (vooral als ze met een busje komen), dus die moet je eigenlijk gewoon in een invalidentoilet overhevelen van de ene bench in de andere. En dan thuis in een goed afgesloten ruimte pas het deurtje weer open doen. 

 

Het klinkt overdreven, vooral omdat het om een pup gaat. Maar echt, je wilt niet weten hoe vaak juist de buitenlandse hondjes ontsnappen, omdat mensen denken dat het wel meevalt. Dus: better safe then sorry :).

honden page profiel bentebente

Wat een leukerd! Ik denk een mechelse of een duitse herder. Misschien dat er ook wel iets van een labrador inzit ofzo, dat ze daarom donkerder is. 

 

Hoe dan ook ziet ze eruit als een schatje, ik hoop dat het goed gaat!

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik verwacht dat het wel een middelmaatje blijft, voor 4 maanden vind ik haar op de fotos nog behoorlijk klein vergeleken een Duitse of Mechelse herder van 4 maanden. 

 

Wat er in zit weet je natuurlijk nooit. Er kunnen wel 20 rassen in zitten, en kan ook geen enkel ras meer in zitten.. wil je het zeker weten zou je een dna test kunnen laten doen, wij kunnen enkel gokken natuurlijk maar weten doe je het nooit. 

 

Heel veel plezier met je prachtige pup! :) 

honden page profiel Robin Robin

" Wat een leukerd! Ik denk een mechelse of een duitse herder. Misschien dat er ook wel iets van een labrador inzit ofzo, dat ze daarom donkerder is. 
 
Hoe dan ook ziet ze eruit als een schatje, ik hoop dat het goed gaat! "

Dat denk ik zelf ook, misschien zelfs iets van beide. En aan een labrador was ik zelf ook aan het denken omdat haar oortjes of helemaal of half stok hangen hihi. 

honden page profiel Robin Robin

" Ik verwacht dat het wel een middelmaatje blijft, voor 4 maanden vind ik haar op de fotos nog behoorlijk klein vergeleken een Duitse of Mechelse herder van 4 maanden. 
 
Wat er in zit weet je natuurlijk nooit. Er kunnen wel 20 rassen in zitten, en kan ook geen enkel ras meer in zitten.. wil je het zeker weten zou je een dna test kunnen laten doen, wij kunnen enkel gokken natuurlijk maar weten doe je het nooit. 
 
Heel veel plezier met je prachtige pup! :-)  "

Echtwaar? Ik heb nog wat andere foto's bijgevoegd, misschien dat op de andere foto's haar grootte niet goed uitkwam. Of ik heb een totaal verkeerd beeld van de grootte van een herder op die leeftijd haha.

Klopt, zeker weten doe je het inderdaad nooit maar ik vond het leuk om te horen wat anderen zien. 

Dankjewel, nog een weekje wachten en dan gaat dat zeker lukken! :)

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Zeer mooi hondje smile

honden page profiel bentebente

" Dat denk ik zelf ook, misschien zelfs iets van beide. En aan een labrador was ik zelf ook aan het denken omdat haar oortjes of helemaal of half stok hangen hihi.  "

Precies! Misschien ook wel iets van stafford ofzo, als ik kijk naar de rechtse hond op de toegevoegde foto’s, die heeft een iets bredere bek.

honden page profiel Robin Robin

" Zeer mooi hondje  "

Dankjewel, we zijn er ook super blij mee! laughing

honden page profiel Robin Robin

" Precies! Misschien ook wel iets van stafford ofzo, als ik kijk naar de rechtse hond op de toegevoegde foto’s, die heeft een iets bredere bek. "

Klopt die heeft de breedste bek van de 3. Was ook aan iets richting een Kangal aan het denken (beige van kleur en zwart bij de snuit) of, wat ik bij toeval tegenkwam een Chinook, maar dat gaat denk ik een beetje ver haha. 

Volgende forumvraag: Boomer hondjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^