Griekse deugniet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Ach, CM heeft hier op het forum een hele vieze smaak. En er ZIJN ook dingen die niet goed zijn. Stroomschokken etc. is niet de meest diervriendelijke manier. Prikbanden vind ik helemaal not done.

 

Maar... Het idee van een roedelleider e.d., daar kan ik me heel goed in vinden. M.i. is dat iets dat heel veel honden van tegenwoordig missen en dat zie je ook terug in het gedrag. Vooral nu gedrag afgekocht word door snoepjes en speeltjes. Nu ik zelf voor de lol weer een paar keer bij de hondenschool geweest ben, ben ik erg blij dat mijn hond gewoon luistert zonder wat lekkers. Wees zelf de beloning: aaien, 'braaf!' etc. Het leren zonder snoep gaat misschien wat langzamer, maar dat is niet erg. Dit hondje hoop je nog jaren bij je te houden, dus je hebt echt wel de tijd om hem iets te leren zonder snoep :). Mijn hond krijgt al ruim 9 jaar niks geen snoepjes- of speeltjesbeloning meer. En ze luistert prima :). Echt, je hebt geen koekjes en zo nodig om je hondje wat te leren. 

 

Maar goed, zo sta ik er in :). Ik zou de kop er gewoon bij houden op de hondenschool. Ik ken genoeg mensen met verstand van honden die ook elementen van CM gebruiken (ook die pack theorie). En dat zijn allemaal leuke, goed opgevoede honden geworden die graag samenwerken met de baas. Zo lang jij je in de training kunt vinden en je hondje doet het goed, dan zou ik me niet al te veel drukte maken. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hier op het forum is Caesar Milan vloeken want hij strooit niet met koekjes en kalmerende signalen dus dat is zielugh.  Als het werkt en je hebt een goed gevoel bij die hondenschool, doen! 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Men is hier niet tegen CM, omdat hij niet met koekjes strooit, maar omdat hij honden tegen de grond aan drukt en schoppen verkoopt.

 

Fysiek geweld om een hond iets bij te leren is niet oké. Zijn theorieën zijn achterhaald en hij heeft een eigen, verkeerde definitie geplakt aan het woord 'alpha' en 'dominantie'. Iemand die dikke vriendjes met hem is en zijn theorieën toepast zou ik niet als voorbeeld willen hebben als ik wil leren hoe ik moet omgaan met een hond.

 

@dobber
Leuk dat jouw hond de will-to-please heeft en luistert zonder koekjes, maar dat is natuurlijk niet bij elk ras/hond vanzelfsprekend. Een oerhond zal je bijvoorbeeld echt geen voldoening kunnen geven met een "goedzo". Nee, daar krijg je een middelvinger voor terug en dan is het des te moeilijker om de hond hetzelfde weer te laten uitvoeren.
Als een koekje/brokje werkt voor TS om haar hond te sturen oid, dan moet ze dat gewoon doen. Het schaadt een hond absoluut niet.

 

TS, fijn om te horen dat het zo goed gaat! Je hebt echt een hele leuke hond om te zien, maar ik val wel over het stukje "Anatolische herder". Je raakt er steeds meer van overtuigt dat er rassen in hem schuilen (met name de Anatolische herder) lijkt het, omdat hij er zo op lijkt. Dat een hond op een ras lijkt, betekent niet dat het er één is natuurlijk.

 

Dat rassenraadspelletje is hier erg populair en wordt als onschuldig beschouwd, maar in vele gevallen gaan mensen toch (onbewust) anders naar hun hond kijken als ze er volledig van overtuigd zijn dat er een specifieke kruising/rashond in zit.
De hond wordt verkeerd geïnterpreteerd, de situatie wordt wellicht aangepast aan het ras die men denkt te zien, zoals Careana die al een heel levensstijl beschrijft en maniertjes noemt dat past bij bepaalde mastiffs en berghonden.
Men onderschat de negatieve, mogelijke gevolgen.
Mijn advies is dit dus niet te serieus te nemen.

 

Je hebt een hele leuke bastaard met een eigen karakter die mede gevormd is door de omstandigheden waarin hij is opgegroeid. Kijk dus naar je hond en zijn behoeftes en laat die rashonden lekker los.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Positief omgaan met een hond is niet perse koekjes strooien hoor, hier wordt bijv. alleen met koekjes gestrooid voor de leuk. En ik ga ook niet zitten gapen tegen mijn hond om haar te kalmeren als ze uitflipt naar een andere hond.hp-angel

 

Kalmerende Signalen zoals in Turaad Rugaas haar gelijknamigboekje beschreven,  is voor mij meer een hulp om te kijken hoe de hond zich voelt.

 

Het gaat om kennis van wat een hond nodig heeft, om inzicht hoe je een hond het gevoel veiligheid en begrepen worden kan geven zodat zo min mogelijk miscommunicatie, een van de grootste oorzaken van problemen tussen hond en eigenaar ontstaat.

 

Edit: ik zie ook niet in waarom je niet af en toe wat lekkers in kan zetten bij het begeleiden van de hond, of om een trucje aan te leren bijv.

Jenna bijv. blafte naar van alles en nog wat, binnen riep ik haar dan bij me en benoemde het even en beloonde haar, zo van "goed gehoord, dat was de buurman die de trap op liep", en in het begin kreeg ze dan wat lekkers als ze bij me kwam of deden we een klein spelletje. Na een tijdje leerde ze wat de normale geluiden hier zijn en reageert daar ook niet meer op. 

Dit was dus gewoon begeleiden zonder einige stress van beide kanten, in het begin soms met koekje, maar dat is  vanzelf uitgedoofd.

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel carlietacarlieta

alkemaalbedankt voor de reacties. ik moet zeggen dat ik CM ook echt wel dingen zie doen die ik niet oké vind. fysiek de hond aanpakken, en die schoppen vind ik ook echt niet goed. stroomscheutjes!?? o my God! hell no! nee, het feit dat hij als roedel denkt, de hond de hond moet laten, en deze vergelijkt met de wolf dat spreekt me aan. ik ga echt niet zijn hele way off life overnemen, ik pik er wat uit haha! deze hondenschool doet dat ook, bij har staat voorop dat hond en baas een goede match zijn met plezier vooraan. kijk naar je hond want ze zijn allemaal uniek. dat zie ik wel zitten. beloning snoepjes vind Sammie idd buiten niet interessant, veel te veel andere prikkels haha! maar mijn stem reageert hij wel op dus prima. binnen neemt hij ze wel, maar bouw ik wel af met de tijd. bijv zijn naam was het eerste wat hier geoefend werd. dat ging heel snel. dus reageerde hij op z'n naam en hij kwam, kreeg hij beloning. daarna maar 1x per 3x komen. de andere 2 kreeg hij dikke knuffel. en zo afbouwen. jij krijgt nu na 3 dgn geen beloning meer daarvoor, want het zit er nu in. zo doe ik dat bij elk commando, deden we bij de vorige ook. en die was echt leuk afgericht. luisterde perfect en liep vrijwel altijd los.

de tip dat ik niet teveel naar het ras moet kijken wat erin zit neem ik mee.. ik merk idd dat ik daar wel mee bezig was, terwijl ik gewoon een heerlijke mijnheer Beer heb die uniek is. mis omdat ik een Anatool zo groot vind en er van schrik wat dat voor een kalf is en karakter heeft, dat ik anders tegen Sammie aan ging kijken. terwijl het nog altijd een kruising van vanalles nog wat is, dus vol anatool wordt het toch nooit. hij wordt alleen groot punt. maar wat genieten we van hem, wat is hij lief zeg, boven verwachting. en wel slim! hij pikt dingen snel op. hij is er nu vandaag precies 1 week. hij reageert goed op z'n naam, weet al dat hij niet de wc mee in mag (deed hij graag de eerste dagen) kent het commando 'los' sinds gister, we zijn nu bezig met 'mandje' dat schiet ook al op. dus gaat super met de Griekse deugniet! 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Dit komt wel overeen met CM:
 
"Humans created breeds by controlling which dogs mated, selecting particular traits to allow to continue. To some degree, certain breeds do have certain behavioral traits ‘ huskies like to pull sleds, collies like to herd, and spaniels like to hunt. However, the dog psychology behind every breed is the same because it comes from the species level. To a dog, its breed is thus unimportant. We need to keep in mind that even though certain breeds contain these characteristics, the breed is only something to be aware of when considering your dog’s innate needs. More important, is their inborn energy level. This varies within the breed, and even the litter." "

Eh, nee, wat ik zeg komt niet overeen met CM. Sterker nog, wat hij hier probeert te verkopen is onzin van de bovenste plank, want honden van verschillende rassen kunnen naar aanleiding van erfelijke, karakteristieke of gedrag gerelateerde raskenmerken zeker wel heel andere behoeftes en lifestyles nodig hebben, verder gaand dan simpelweg een “inborn energy level”. Het gaat hier echter NIET om een rashond maar een bastaard, dus onterecht rekening houden met bepaalde “rasbehoeftes” kan averechts werken, omdat die waarschijnlijk niet eens in deze hond zitten.

 

" Wel apart dat je ts het advies geeft de rashonden los te laten, maar dit zelf niet doet "

Omdat mijn hond een rashond is en die van TS een bastaard is misschien??
Ik ga bij mijn andere hond (een bastaard) toch ook niet opeens rekening houden met een samojeden-levensstijl, want oh, die zijn toevallig ook heel wit. “Zal er misschien in hebben gezeten.” Dan ontbreekt elke vorm van logica.

 

"
de tip dat ik niet teveel naar het ras moet kijken wat erin zit neem ik mee.. ik merk idd dat ik daar wel mee bezig was, terwijl ik gewoon een heerlijke mijnheer Beer heb die uniek is. mis omdat ik een Anatool zo groot vind en er van schrik wat dat voor een kalf is en karakter heeft, dat ik anders tegen Sammie aan ging kijken.  "

Goedzo!
En dat is ook het mooie aan een bastaard, daar is er maar één van en je hebt dus al een uniek exemplaar in handen. 
De kangal is inderdaad een sterk ras, zowel fysiek als qua aard. Niet iets wat je zomaar even in huis moet nemen. Het zou zonde zijn als jouw hond onterecht als een kangal benaderd wordt.
Grote kans dat er niet eens kangal inzit hoor. Misschien een gemeenschappelijke voorouder, ergens ver weg, of helemaal niks en zijn de kleine overeenkomsten (want eerlijk is eerlijk, ik vind hem er zelf niet op lijken) puur toeval.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" alkemaalbedankt voor de reacties. ik moet zeggen dat ik CM ook echt wel dingen zie doen die ik niet oké vind. fysiek de hond aanpakken, en die schoppen vind ik ook echt niet goed. stroomscheutjes!?? o my God! hell no! nee, het feit dat hij als roedel denkt, de hond de hond moet laten, en deze vergelijkt met de wolf dat spreekt me aan. ik ga echt niet zijn hele way off life overnemen, ik pik er wat uit haha! deze hondenschool doet dat ook, bij har staat voorop dat hond en baas een goede match zijn met plezier vooraan. kijk naar je hond want ze zijn allemaal uniek. dat zie ik wel zitten. beloning snoepjes vind Sammie idd buiten niet interessant, veel te veel andere prikkels haha! maar mijn stem reageert hij wel op dus prima. binnen neemt hij ze wel, maar bouw ik wel af met de tijd. bijv zijn naam was het eerste wat hier geoefend werd. dat ging heel snel. dus reageerde hij op z'n naam en hij kwam, kreeg hij beloning. daarna maar 1x per 3x komen. de andere 2 kreeg hij dikke knuffel. en zo afbouwen. jij krijgt nu na 3 dgn geen beloning meer daarvoor, want het zit er nu in. zo doe ik dat bij elk commando, deden we bij de vorige ook. en die was echt leuk afgericht. luisterde perfect en liep vrijwel altijd los.
de tip dat ik niet teveel naar het ras moet kijken wat erin zit neem ik mee.. ik merk idd dat ik daar wel mee bezig was, terwijl ik gewoon een heerlijke mijnheer Beer heb die uniek is. mis omdat ik een Anatool zo groot vind en er van schrik wat dat voor een kalf is en karakter heeft, dat ik anders tegen Sammie aan ging kijken. terwijl het nog altijd een kruising van vanalles nog wat is, dus vol anatool wordt het toch nooit. hij wordt alleen groot punt. maar wat genieten we van hem, wat is hij lief zeg, boven verwachting. en wel slim! hij pikt dingen snel op. hij is er nu vandaag precies 1 week. hij reageert goed op z'n naam, weet al dat hij niet de wc mee in mag (deed hij graag de eerste dagen) kent het commando 'los' sinds gister, we zijn nu bezig met 'mandje' dat schiet ook al op. dus gaat super met de Griekse deugniet!  "

hartstikke goed kijken naar je hond wat deze aangeeft.hp-thumbsup Daarvoor is het wel handig om ook boekjes als Kalmerende Signalen te lezen, zodat je leert wat bepaalde signalen die je hond afgeeft betekenen en jij daarop in kan spelen. Het is zo belangrijk dat je hond zich begrepen voelt. Niet alleen honden moeten leren wat wij mensen van hen willen, andersom is net zo belangrijk. Maar wel goed dan. Hier alvast een kleine basis

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

 

 

Maar lees toch ook nog even de link door die ik je gaf en de links die onderaan staan.

Ook het gedeelte over de hond als roedeldieris heel interressant. Het feit dat een hond geen wolf is en honden heel anders leven als wolven, al eeuwenlang gedomesticeerd zijn etc.

 

Ik zou zeggen lees zelf ook heel veel over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van honden en hun gedrag.

De wijsheid van honden van Brian Hare en Vanessa Wood (wetenschappers) is ook een aanrader om te lezen.

 

 

honden page profiel carlietacarlieta

ik ga het allemaal doorlezen. dank je wel! 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Jij ziet zelf het beste hoe je hondje reageert en de hondenschool is dan een goede plek om handvatten te krijgen. Ik zou inderdaad niet te veel vast zitten aan hoe je hond er uit ziet. Mijn hond heeft per ongeluk pups gehad van een Mechelse Herder. Maar ze is zelf Appenzeller met Stabij. Er zaten twee pups tussen met lang haar. Het waren net Leonbergers :D. 

 

Je kunt beter af gaan op gedrag. Is je hond zelfstandig, heeft hij will-to-please, zit er jachtinstinct in, waakt hij etc. En a.d.h.d. kun je er misschien een ras/kruising op plakken.

honden page profiel carlietacarlieta

mis wel leuk om ff een update te plaatsen. Sammie is nu 2 maanden bij ons. hij is 5 mnd oud, 60cm hoog en weegt 26 kg. dus een flinke jongen haha! maar wat doet hij het goed! hij wil net als een kleine pup graag kroelen en knuffen en vergeet dan vaak hoe groot hij is haha! hij mag al bijna op examen voor gehoorzaamheid 1, en we zijn net terug van de camping waar hij 1,5 week mee naartoe was. daar deed hij het boven verwachting goed. hij ging lekker slapen in de bench op z'n dekbed, ging er ook vanzelf in liggen overdag (nylon bench en de rits bleef gewoon open) hij was wel waaks daar! tegen bepaalde mensen blafte hij steeds, en je zag gewoon de oplettendheid de hele dag. we merkten ook dat hij als mijn man met m'n dochter stoeide dat hij er speels happend (wand hij kwispelde?) dan toch ertussen wilde. dat willen we niet, hij is daar te groot voor, straks wordt dit agressief beschermen ofzo, geen idee. maar nu thuis weer niets van dit alles. hij draait lekker mee in het gezin, net een kameleon, hij past zich zo makkelijk aan. niks geen moeite met overgang van huis - camping-camping-huis. maar autorijden vind hij niet leuk. hij springt er wel in, maar wordt dan heel zenuwachtig, hijgen, kwijlen en stopt het liefst zijn kop in je nek. heel fijn zo'n joekel in je nek haha! maar goed, we zijn erg blij met hem, het is echt wel wennen, van een Westie naar kangal formaat, maar we staan ons mannetje wel, dat moet ook merken we bij hem. als hij het nut niet inziet van een commando, kijkt hij je echt zo aan van: serieus?? erg grappig soms. hij is nog steeds vrij zenuwachtig buiten, vind anderen nog heel spannend, gaat dan echt stil staan en wachten, maar het ontdooien gaat steeds beter, en hij wil meestal spelen. al met al een heerlijke grote reus! 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Wat fijn dat het zo goed gaat!

 

Het 'ingrijpen' wat hij doet bij stoeien moet je inderdaad corrigeren. Het kwispelen is waarschijnlijk meer van opwinding. Een hond hoeft niet te kwispelen vanwege blijheid, hij kan het zelfs doen als hij kwaad is. Het is oa een uiting van opwinding.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat fijn om te lezen dat het al zo goed gaat.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

een mooie update, hij doet het al heel goed dus, fijn dat jullie zo blij met hem zijn

 

Veel honden snappen stoeien niet echt, Jenna hier springt daar ook altijd tussen, maar meer van ", wat doen jullie gek, en he ik ben er ook nog, vergeet mij niet"hp-angel

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Flip uit Bulgarije
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^