Griekse deugniet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel carlietacarlieta

ja we gaan zelf naar Schiphol om hem op te halen. heel spannend... 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Zo erg! Heel veel sterkte.

Fijn dat het broertje mag komen. Succes met hem!

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Ach wat verdrietig zeg.

En dan omschakelen naar een broertje, dat valt niet mee.

Maar ik vind het geweldig van jullie dat jullie dit doen.

Fijn dat dit hondje een gouden mandje krijgt!

honden page profiel carlietacarlieta

dank jullie wel voor de lieve reacties, tips en medeleven. doet me ontzettend goed. 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Carlieta,

Wat een verdrietig nieuws om te lezen.

Heel triest.

Heel mooi dat jullie Sammie nu ondanks het verdriet een gouden mandje willen geven.

Ik kan mij voorstellen inderdaad dat het gevoel heel dubbel is .

In de rouw van jullie pup waar jullie al weken naar uit keken en nu overleden is.

En zijn broertje die aan het begin van zijn leven met smacht op een eigen mandje zat te wachten.

Wel heel mooi dat jullie wegen elkaar kruisen en dat Sammie bij jullie komt komen!!!!

Maar nogmaals sterkte!!!!!!!!!!!!!

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Och :(... Ik had op FB gelezen dat een van deze hondjes doodgebeten was, maar had niet de link gelegd met jullie hondje. Mirtos, toch? 

honden page profiel carlietacarlieta

www.hondenpage.com524848.jpgwww.hondenpage.comklopt, Mirtos. 524849.jpg

ja klopt, Mirtos. en hier is hij dan! Sammie!! vanmorgen om 3.30 uur waren we thuis. wat een knuffelkont zeg! ik heb bij 'm geslapen beneden en hij is duidelijk geen mand gewend want hij ging op de plavuizen liggen. in de buurt van mij. hele nacht geslapen. wel vandaag aan de diaree. al ieniminie rondje buiten gelopen. ging prima aan de lijn! poepen en plassen doet hij nog in de tuin, even kijken hoe we dat gaan aanpakken. ik zit nog erg in dubio of ik de (nylon) bench er neer ga zetten. wat hij niet kent, mist hij niet, onze vorige hond had ook alleen de mand, maar ja, die was klein en rustig. Sammie is groot en nieuwsgierig. tips zijn welkom haha! 

honden page profiel Dobber!Dobber! 2 doggies

honden foto van Dobber!

Wat een puppeduppie! Nou ja... PuppeDUP hihi ;). Hij ziet er inderdaad al aardig groot uit ;). 

 

Probeer wel om rustig aan te doen. Dat het zo goed gaat is geweldig, maar probeer niet te snel te gaan. Mensen hebben soms twee weken een hond en het gaat goed, en ze laten 'm los en hij is weg. Dus probeer niet te snel te willen met hem. Het is nog een pup, maar ook veel pups uit het buitenland hebben al een klein rugzakje. Just something to keep in mind :).

honden page profiel carlietacarlieta

ja je hebt gelijk, ik laat 'm idd echt nog niet los. ik zie nog wel degelijk spanning bij hem. dat duurt nog een hele tijd. ook piept hij nu veel en vaak. daar waarschuwde ze mij al voor, maar weet niet goed wat ik daarmee moet. zij zei dat het heimwee was, het nestje was nogal hecht.. ik kruip zo nog maar eens een nachtje op de bank. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wat een knappe jongen zeg!!laughing

Sam is ook pas echt na 1 jaar echt los, in de tussentijd hebben we geoefend op plekken waar hij niet weg kon, dat raad ik je zeker aan, sommige honden kunnen eerder, maar mijn vorige Spanjaard was precies hetzelfde verhaal. Nu was/is het wel een Podencomix.

Pas als je echt vertrouwen hebt op gebouwd, dan kan je daar mee gaan oefenen.

Wel ben ik meteen begonnen met netjes leren lopen zonder te trekken, en bij elk stuk wat we overstaken, wachten, geleerd, daar heb ik nu profijt van. Tenzij het stres geeft, dan natuurlijk niet doen.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Wat een beauty!! Welkom Sammie! En ik krijg de indruk van de foto's dat hij zich al behoorlijk thuis voelt. Op de grond slapen is mastin/molosser/berghondachtige honden eigen, aan hen is een lekker kussen vaak helemaal niet besteed, een mand ook niet - ik ben benieuwd hoe dat zich ontwikkeld! De mastins van vrienden in Spanje zijn 's nachts het liefste los en gaan op verschillende plekken liggen zodat ze de boel goed in de gaten kunnen houden - het liefst zijn ze buiten. Een bench zou ik dus absoluut niet doen. Het kan ook zijn dat hij liever van de grond eet dan uit een bak. Slaap de komende nachten maar lekker dicht bij hem in de buurt, hij zal jullie snel als zijn nieuwe familie gaan zien. Houd de rondjes de komende dagen kort en neem de tijd om te snuffelen en rustig alles te bekijken, dat vinden dit soort honden vaak het prettigst om te doen - dit type hond werd/wordt voornamelijk ingezet als kuddebewaker, en tijdens een wandeling blijven ze vaak even stil staan op punten waar ze alles goed kunnen overzien. Loslaten zou ik pas doen als ik weet hoe hij reageert op zijn omgeving, op andere honden, vogels, konijnen, katten, fietsers etc, en eerst oefenen op terugkomen als je zijn naam noemt.

honden page profiel carlietacarlieta

" Wat een beauty!! Welkom Sammie! En ik krijg de indruk van de foto's dat hij zich al behoorlijk thuis voelt. Op de grond slapen is mastin/molosser/berghondachtige honden eigen, aan hen is een lekker kussen vaak helemaal niet besteed, een mand ook niet - ik ben benieuwd hoe dat zich ontwikkeld! De mastins van vrienden in Spanje zijn 's nachts het liefste los en gaan op verschillende plekken liggen zodat ze de boel goed in de gaten kunnen houden - het liefst zijn ze buiten. Een bench zou ik dus absoluut niet doen. Het kan ook zijn dat hij liever van de grond eet dan uit een bak. Slaap de komende nachten maar lekker dicht bij hem in de buurt, hij zal jullie snel als zijn nieuwe familie gaan zien. Houd de rondjes de komende dagen kort en neem de tijd om te snuffelen en rustig alles te bekijken, dat vinden dit soort honden vaak het prettigst om te doen - dit type hond werd/wordt voornamelijk ingezet als kuddebewaker, en tijdens een wandeling blijven ze vaak even stil staan op punten waar ze alles goed kunnen overzien. Loslaten zou ik pas doen als ik weet hoe hij reageert op zijn omgeving, op andere honden, vogels, konijnen, katten, fietsers etc, en eerst oefenen op terugkomen als je zijn naam noemt. "

hele goede tips, dank je wel!  ik ben vanacht om half 1 naar boven gegaan om te slapen (van half 11 tot half 1 op de bank geslapen) hij bleef lekker rustig slapen, nix gehoord. ik kom net beneden: een warm onthaal! en hij had nix gedaan, niet gepiept of geplast binnen, en niets gesloopt o. I. d. super knap. meteen grote plas in de tuin gedaan!  hij heeft alleen nu echt snotogen, diaree en volgens mij vlooien. op die vlooien na, kan dit nog stress zijn? even afwachten nog of toch al wel wat halen daarvoor? 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wel triest, arm hondje. Bewijst nog maar eens hoe hard het leven ginder is voor de honden. Gelukkig komt zijn broertje nu in een fijne thuis terecht.

 

Is het de stichting ARK in Griekenland ? Ik ben daar bekend mee, ze doen zeer goeie werken daar. 

( animal rescue Kefalonia )

 

Hoe was de kennismaking ? graag updatehp-smile

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Carlita,

Eindelijk is het nu zo ver na het lange wachten!

Gefeliciteerd wat een leuke foto´s!

heel veel geluk met jullie mannetjes!!! 

honden page profiel carlietacarlieta

" Wel triest, arm hondje. Bewijst nog maar eens hoe hard het leven ginder is voor de honden. Gelukkig komt zijn broertje nu in een fijne thuis terecht.
 
Is het de stichting ARK in Griekenland ? Ik ben daar bekend mee, ze doen zeer goeie werken daar. 
( animal rescue Kefalonia )
 
Hoe was de kennismaking ? graag update "

het was stichting Mirtos in Griekenland. die doen, net zoals de andere, zeer goed voor de honden en katten daar. de kennismaking met Sammie bedoel je? het was erg spannend! hij kwam aan en ik kon 'm eerst achter het raam uit de lift zien komen. samen met z'n broertje Ash in een grote bench. daarna kwamen ze algauw door de schuifdeur en vingen we een echte glimp op. Ash en Sammie waren beide meteen erg enthousiast en aan het kwispelen. ze likten meteen aan onze vingers. in het invalide toilet hebben we de honden gescheiden en aangelijnd. omdat ze zo druk waren en nerveus was dat toilet een zeer goed idee! juist omdat ze uit elkaar gehaald werden, werden ze meteen paniekerig en probeerde uit de lijnen en tuigen te komen. doodeng, want jeetje, wat kunnen ze zich klein en slank maken om eruit te wurmen! gelukkig hadden we ze strak ingesnoerd en lukte dat niet. maar we besloten daarop wel Sammie te dragen naar de auto, om geen enkel risico te nemen. dat vond hij oké, want hij liet zich als een zoutzak hangen! (hij weegt al behoorlijk wat haha!) zolang Ash maar in de buurt was... zijn nieuwe baasje stond een paar rijen naast onze auto geparkeerd, dus liepen we samen. eenmaal in de auto lag hij bang maar moe op schoot, en viel in slaap na 10 min. het was 1,5 uur rijden en de hele weg heeft hij geslapen. en eenmaal thuis heeft hij als eerst de bak met brokken leeg geschrokt, water naar binnen gesloebert en flink in de tuin gepoept en geplast. 

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Gefeliciteerd carlieta wat een liefje heel veel succes ermee 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

mooie update en wat een knapperd hp-thumbsup

 

ongelooflijk dat hij al zindelijk is ...en zonder bench gelukt TOP !

honden page profiel Dobber!Dobber! 2 doggies

honden foto van Dobber!

Als een stichting het echt goed wil doen, dan halen ze de honden inderdaad in het invaliden toilet uit de reisbench. En eigenlijk moet je dan de hond in een eigen bench doen en pas thuis er weer uit. Want op elk moment kan zo'n gestressd hondje ontsnappen. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Als een stichting het echt goed wil doen, dan halen ze de honden inderdaad in het invaliden toilet uit de reisbench. En eigenlijk moet je dan de hond in een eigen bench doen en pas thuis er weer uit. Want op elk moment kan zo'n gestressd hondje ontsnappen.  "

In Rotterdam mocht het ineens niet meer, dus vrijwilligers in paniek, hadden ze buiten een plek waar het dan voor gemaakt was, lekker langs de weg, helemaal niet afgezet, er stonden wel waterbakken.

Met Sam veilig maken waren ze wel een kwartier bezig, ik snap dat het moest, maar hij ging er helemaal van in de stress.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Wat een prachtig mannetje.hp-heart

Heel veel geluk met hem!

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Wat fijn dat hij zo goed de eerste nacht al zo goed is doorgekomen en hij al helemaal blij was dat jullie er weer zijn. Het kan goed zijn dat hij wat aan de dunne is door de stress van de reis, nieuwe omgeving, ander eten... Hou het wel goed in de gaten, als het waterdun is meteen naar de DA en ook als de ontlasting langer dan een paar dagen te dun blijft - dat giardia actief wordt door de stress van de reis is namelijk ook goed mogelijk.Maar het kan ook dat het met twee dagen weer gewoon is. Hou het gewoon in de gaten.

 

Staat er in zijn paspoort wanneer hij voor het laatst is ontwormd? (Ik geef honden die uit een gebied met hartworm (dirofilaria immitits) komen standaard de eerste drie maanden elke maand milbemax - mochten ze ondanks een negatieve test op de valreep nog besmet zijn geraakt, kunnen de eitjes en larven zich niet ontwikkelen).

 

Ook prutogen en jeuk... De prutogen kun je een paar keer per dag schoonmaken met een doekje met gekookt water of kamillethee. Gisteren waren er extreem veel pollen in de lucht, het kan heel goed dat dit irritatie heeft gegeven, of nog door de droge lucht in het vliegtuig. Het moet met een dag of twee over zijn.

 

Hoe weet je dat hij vlooien heeft? Die moet je dan wel meteen aanpakken, door een hond flink in te zepen en onder de douche te zetten, raak je wat in de vacht zit meestal al helemaal kwijt. Verder zorgen dat je goed tegen vlooien behandeld, ook in huis mochten er eitjes zijn achtergebleven. Maar jeuk kan ook door gewoon een vieze vacht komen, of door spanning...

 

Hou je ons op de hoogte van hoe het verder gaat met je mooie Griek?

honden page profiel May May 1 doggies

honden foto van May

och wat vreselijk moet het zijn als je hoort dat je pup er niet meer is...
gelukkig heb je een broertje van hem kunnen adopterenhp-thumbsup

ik volg graag mee!

honden page profiel carlietacarlieta

" Wat fijn dat hij zo goed de eerste nacht al zo goed is doorgekomen en hij al helemaal blij was dat jullie er weer zijn. Het kan goed zijn dat hij wat aan de dunne is door de stress van de reis, nieuwe omgeving, ander eten... Hou het wel goed in de gaten, als het waterdun is meteen naar de DA en ook als de ontlasting langer dan een paar dagen te dun blijft - dat giardia actief wordt door de stress van de reis is namelijk ook goed mogelijk.Maar het kan ook dat het met twee dagen weer gewoon is. Hou het gewoon in de gaten.
 
Staat er in zijn paspoort wanneer hij voor het laatst is ontwormd? (Ik geef honden die uit een gebied met hartworm (dirofilaria immitits) komen standaard de eerste drie maanden elke maand milbemax - mochten ze ondanks een negatieve test op de valreep nog besmet zijn geraakt, kunnen de eitjes en larven zich niet ontwikkelen).
 
Ook prutogen en jeuk... De prutogen kun je een paar keer per dag schoonmaken met een doekje met gekookt water of kamillethee. Gisteren waren er extreem veel pollen in de lucht, het kan heel goed dat dit irritatie heeft gegeven, of nog door de droge lucht in het vliegtuig. Het moet met een dag of twee over zijn.
 
Hoe weet je dat hij vlooien heeft? Die moet je dan wel meteen aanpakken, door een hond flink in te zepen en onder de douche te zetten, raak je wat in de vacht zit meestal al helemaal kwijt. Verder zorgen dat je goed tegen vlooien behandeld, ook in huis mochten er eitjes zijn achtergebleven. Maar jeuk kan ook door gewoon een vieze vacht komen, of door spanning...
 
Hou je ons op de hoogte van hoe het verder gaat met je mooie Griek? "

ja echt een lekkere gekkert, die we idd meteen ontwormt hebben! dat hadden we vaker gehoord, die tip. de eerste douche (vlooien) was een hele klus maar uiteindelijk vond hij het afdrogen wel lekker! ook de vlooienband zit er al om.

de snot oogjes waren gisteravond al minder, vandaag praktisch nix meer, alleen het oogwit wat rood, maar minder als gister. poep zit nog een beetje op 'Griekse hangop' niveau, iets beter dan gister. maar Mijnheer Beer voelt zich al aardig thuis, hij speelt met z'n speeltjes, komt het balletje brengen, maakt z'n eerste gekke huppel sprongen en kauwt al z'n varkensoor tot pulp. ik mag 'm ook gewoon uit de bek pakken, niet geheel onbelangrijk... morgenavond hebben we intake gesprek bij de hondentraining school, eens kijken wat en waar we kunnen beginnen. ik hou je op de hoogte! 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 2 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

Wat een leukerd, dit type honden zie je veel in Griekenland laughing

 

Veel geluk met hem,ik heb ook een Griek maar ik woon daar ,ps ze blaft ook een beetje Nederlands cool

524611.jpg

honden page profiel DidyDidy 2 doggies

honden foto van Didy

Wat een leuke update, genieten hoor om dit te lezen.

En wat fijn dat hij zich al zo thuis voelt en lekker met zijn speeltjes in de weer is.hp-heart

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Ha! Wat een leuke update, ik word er helemaal blij van! Wat doet 'ie het al goed, dat is echt fantastisch zo snel! Mirtos is goed bezig geweest met de kleine grote jongen, dat blijkt wel. En fijn dat je zijn varkensoortje gewoon mag pakken, probeer er meteen het commando 'los' aan te koppelen. Ben benieuwd hoe hij het op de cursus gaat doen. Je kunt natuurlijk wel alvast aan de slag gaan met kleine oefeningetjes als 'kom', 'blijf' en 'lig' en netjes aan de lijn lopen - ik vind het zelf het prettigst om dat van begin af aan goed aan te leren - anders ben je weer heel lang bezig om het weer goed aan te leren/af te leren... Ik ben ook benieuwd of het soms wat koppige karakter van dit type hond nog naar boven komt op de cursus, ik bedoel dat ze vaak alleen iets doen als ze er het nut van inzien.  En wat is hij al gegroeid vergeleken met die andere foto (ik blijf er toch veel van een 'berghond/kuddebewaker' in zien. Hoe hoog is hij nu?

honden page profiel carlietacarlieta

" Ha! Wat een leuke update, ik word er helemaal blij van! Wat doet 'ie het al goed, dat is echt fantastisch zo snel! Mirtos is goed bezig geweest met de kleine grote jongen, dat blijkt wel. En fijn dat je zijn varkensoortje gewoon mag pakken, probeer er meteen het commando 'los' aan te koppelen. Ben benieuwd hoe hij het op de cursus gaat doen. Je kunt natuurlijk wel alvast aan de slag gaan met kleine oefeningetjes als 'kom', 'blijf' en 'lig' en netjes aan de lijn lopen - ik vind het zelf het prettigst om dat van begin af aan goed aan te leren - anders ben je weer heel lang bezig om het weer goed aan te leren/af te leren... Ik ben ook benieuwd of het soms wat koppige karakter van dit type hond nog naar boven komt op de cursus, ik bedoel dat ze vaak alleen iets doen als ze er het nut van inzien.  En wat is hij al gegroeid vergeleken met die andere foto (ik blijf er toch veel van een 'berghond/kuddebewaker' in zien. Hoe hoog is hij nu? "

hihi! ik was idd ook erg benieuwd naar gewicht en grootte... ahum.  Sammie is nu van grond tot schouder (meet ik dat goed?) 48 cm, en weegt 17,5 kg.

goede tip om dat commando 'los' meteen te gaan koppelen, ik zei dat wel automatisch naar ik ga er ff goed op letten dat het meteen een Commando is.  ik laat ff weten hoe het gegaan is vanaaf. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

och ik lees het nu pas, arme Miko, verschrikkelijk dat het voor hem niet zo heeft mogen zijn

 

En nu is Sammie er, zijn broertje. Heel veel geluk met hem, en voor hem natuurlijk. 

honden page profiel carlietacarlieta

???? wat een blij ei is het toch. we zijn inmiddels bij een hondenschool geweest voor een intake. Miranda, de eigenaresse is een kennis van Cesar Milan en past zijn technieken ook toe (niet alles, maar wel zijn pack filosofie) dus wij zijn groot fan! zij ziet wel een mix in Sammie waar zeker een Anatolische herder er 1 van is. hij deed het goed, en mag volgende week starten met even 2 lesjes puppy training mee doen en dan beginnen we aan gehoorzaamheid 1. helaas is Sammie buiten zo afgeleid dat hij nu al 2x binnen gepoept en geplast heeft, zomaar overdag waar wij bij zijn. terwijl hij elke 2a3 uur eruit gaat. dus dit is wel ff een ding waarvan we nu ff niet weten hoe we dit gaan aanpakken. verder doet hij het prima! lekker speels, en echt een ondeug. heerlijke hond voor ons! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Fijn dat het zo lekker gaat, hoe lang is hij nu bij jullie? Dat poepen en plassen binnen komt vanzelf wel goed, het kan zijn dat hij het buiten nog wat spannend vond en daarom zijn behoeftes nog binnen deed,

 

Maar een kennis van Cesar Milan wekt niet echt het idee dat je je hond daar positief begeleid gaat worden. Wat houden die technieken in die ze toepast? En met welk doel... Cesar Milan kan heel mooi praten maar de praktijk spreekt een heel andere taal.

Heel eerlijk:  ik zou een andere hondenschool zoeken die op een positieve manier de baasjes uitlegd hoe met hun hond om te gaan, in mijn ogen teveel risico om met een verknoeide hond te komen zitten met alle gevaren van dien.

http://hondenkenniscentrum.nl/artikelen/kritiek_uit_de%20_wetenschap.html

 

onderaan staan ook nog een heleboel links die interressant zijn om door te nemen

 

 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Flip uit Bulgarije
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^