Hoeveel kun je leren...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

... van één kort filmpje?

 

Een ervaren hondenmoeder leert haar pups van 8 weken oud om rustig te zijn.

https://youtu.be/KHBe0jT6S3U

 

Elke keer dat ik kijk, bedenk ik wel een nieuwe les die ik er uit kan halen. En jullie?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Heb het filmpje eerder voorbij zien komen, En vind het verschrikkelijk om naar te kijken. Ik hoop maar dat die mensen deze teef metéén uit de fok halen, dat is wat ik zou doen, en vele met mij aan de reacties op Facebook te zien. 

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik schrik me telkens rot, niet fijn om te zien, wat mij betreft geen leuk hondenverhaal, sorry. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" ... van één kort filmpje?
 

Een ervaren hondenmoeder leert haar pups van 8 weken oud om rustig te zijn.
https://youtu.be/KHBe0jT6S3U
 
Elke keer dat ik kijk, bedenk ik wel een nieuwe les die ik er uit kan halen. En jullie? "

Ik ben eigenlijk ook heel benieuwd wat jij hier dan van leert? 

 

Zoals ik al zei; verschrikkelijk om te zien. Alle pups laten kalmerings signalen zien, en moeder laat ze niet drinken, blijft ze zelfs op hun plek zetten. Ik vind het heel sneu voor de teef dat zij niet weg kan komen, een hoger bed waar de pups niet bij kunnen. Allemaal hele slechte dingen als je het mij vraagt, en de enige les die ik er uit kan halen is vooral hoe het niet moet. 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

" Heb het filmpje eerder voorbij zien komen, En vind het verschrikkelijk om naar te kijken. Ik hoop maar dat die mensen deze teef metéén uit de fok halen, dat is wat ik zou doen, en vele met mij aan de reacties op Facebook te zien.  "

Mee eens pascale 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Ik ben eigenlijk ook heel benieuwd wat jij hier dan van leert? 
 
Zoals ik al zei; verschrikkelijk om te zien. Alle pups laten kalmerings signalen zien, en moeder laat ze niet drinken, blijft ze zelfs op hun plek zetten. Ik vind het heel sneu voor de teef dat zij niet weg kan komen, een hoger bed waar de pups niet bij kunnen. Allemaal hele slechte dingen als je het mij vraagt, en de enige les die ik er uit kan halen is vooral hoe het niet moet.  "

Zag 'm van de week op Facebook en dacht hetzelfde als jij. Dacht alleen dat ik de enigste was die zo dacht. De reacties onder die video op Facebook getuigd niet van heel veel kennis. 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Heb het filmpje eerder voorbij zien komen, En vind het verschrikkelijk om naar te kijken. Ik hoop maar dat die mensen deze teef metéén uit de fok halen, dat is wat ik zou doen, en vele met mij aan de reacties op Facebook te zien.  "

 

Dit dus

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik vind het een super teef. Heel duidelijk van taal en communicatie, nergens stress te zien. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Dan zijn ze rustig en dan mogen ze  nog niet drinken en worden ze weggesnauwd... Ik word er een beetje naar van. Maar ik ben geen fokker en weet er verder ook weinig van hahahp-angel

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" Ik vind het een super teef. Heel duidelijk van taal en communicatie, nergens stress te zien.  "

Gapen, krabben door de pups zie ik hier als stress signaal. 

Maar ik kan ernaast zitten....

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ja, wat allemaal honden taal is en waar de moeder prima op reageert. 

Ze wil overduidelijk bij haar pups zijn,  maar ze moeten van haar tieten blijven, die zullen immers al ferm pijnlijk aanvoelen  ;) 

Heel duidelijke communicatie en wijze les voor de pups hun toekomst toe.  1000 keer liever een pup van een dergelijke dan van 1 waar de teef aan 5 weken niet meer bij de pups mag 'omdat het zo zielig is'.  Bij de laatste openen de eigenaars dan na een paar weken een topic omdat hun pup niet van ophouden weet sealed

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Duidelijke hondentaal,  tot hier en niet verder. Honden hoeven vaak maar te kijken en de andere hond snnapt het. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik vind dat de teef er helemaal niet goed op reageert.. de pups laten alle kalmerings signalen zien, en wanneer ze eindelijk de moed hebben verzameld om te drinken krijgen ze alsnog een snauw. Ik zie een hoop stress, zowel bij moeders als bij de pups. Ik denk dat menig goede fokker deze teef liever niet meer in zet. Daarbij zie je ze op dit filmpje ook niet drinken, en het zou me niet verbazen als ze het helemaal niet meer toe laat. Prima, de pups zijn oud genoeg, maar zet geen teef in een kleine ruimte zonder ontsnappings mogelijkheid met een hoop pups waarvan de eigenaren weten hoe ze er op reageerd. Bah. hp-frusty

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

Ik volg de fokker van Lenka nog steeds, en heb deze reactie van een moederhond daar nooit gezien.  Zelfs reünie met moederhond en haar pubers van haar eigen nest. Herkenning ja, druk ja, maar geen gesnauw.

 

het filmpje dat ik zie hier, vraag ik me af waarom staat er een hekje tussen mama en pups en heeft de mama geen gevulde tepels? 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Al ooit een nest gezien? Op een gegeven moment voelt een teef zich wel weer terug meer dan een 24u open bar waar men kan drinken wanneer ze zin hebben... 

 

Dan moet de teef iets. En een goede teef (en Fokker) doet dan dus dit.  Wel samen zijn, maar met respect naar moeders toe, die is immers meer dan enkel tiet en dat leren de pups hier klaar en duidelijk. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik vind de moeder ook erg gespannen overkomen, de pups trouwens ook, de ruimte is ook erg klein. Mijn ouders hadden ook weleens een nestje maar ik herinner me zeker geen moederhond die naar de pups snauwde. Volgens mij doen alleen honden die teveel stress hebben dit. Als onze hond de pups te druk vond liep ze gewoon ergens anders naar toe. Maar dat kan deze hond dus niet en wordt voor haar gevoel gedwongen de pups af te snauwen.

 

Geen fijn filmpje om naar te kijken. 

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

Ja hoor. Maar de teven duwden de pups weg met de neus een stevige neus weg. Duw onder de poep en hup weg jij. Labs hebben een dikke neus, maar een lab grauwt en snauwt niet.  Een normale lab niet. 

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik vind de dreiging die er van uit gaat niet fijn. T wordt tijd dat deze pupjes naar hun baasje gaan.

 

Ik heb Lucies moeder haar pups ook wel een lesje zien leren maar dat ging er heel anders aan toe. 

 

Maar t is een momentopname uiteraard.

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

Lenka heeft al veel pups van buren en de familie gesocialiseerd. Ze komen er om vragen en vinden het soms niet meer dan normaal dat wij ja zeggen. 

 

En dat gaat er heel ander aan toe hoor. Lenkas reactie op een plagende, drukke, happende pup: Een diepe blaf, een duw met de neus onder de kont , snuit aflikken, takelen en op de grond smijten, maar dan nooit, nooit heeft ze een grom geuit. En dat gaat dan niet over haar eigen pups en zelfs niet haar eigen ras. 

 

Sorry ik vind het gedrag op het filmpje erover. 

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Toen Dobber een nestje had was er ook 1 hondje dat altijd de kousen op de kop kreeg. Dat hondje werd veel vaker gecorrigeerd dan de rest. Ik vond het zielig en heb Dobber er wel voor gecorrigeerd. Maar ze bleef deze pup in de gaten houden en pikte weinig van haar, terwijl de andere pups minder achter de broek gezeten werden. Achteraf is die ene pup een behoorlijk pittige hond geworden. Dus ik ga er maar van uit dat Dobber niet voor niks deze pup zo vaak corrigeerde. De moederhond weet het beste wat ze moet doen. Ook als wij dat zielig vinden. Ik vind trouwens ook niet dat de honden gespannen en gestresst over komen. De moederhond is duidelijk in haar communicatie en haar pups zien er goed doorvoed uit en gedragen zich zoals zij dat wil. M.i. een prima moederhond. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Toen Dobber een nestje had was er ook 1 hondje dat altijd de kousen op de kop kreeg. Dat hondje werd veel vaker gecorrigeerd dan de rest. Ik vond het zielig en heb Dobber er wel voor gecorrigeerd. Maar ze bleef deze pup in de gaten houden en pikte weinig van haar, terwijl de andere pups minder achter de broek gezeten werden. Achteraf is die ene pup een behoorlijk pittige hond geworden. Dus ik ga er maar van uit dat Dobber niet voor niks deze pup zo vaak corrigeerde. De moederhond weet het beste wat ze moet doen. Ook als wij dat zielig vinden. Ik vind trouwens ook niet dat de honden gespannen en gestresst over komen. De moederhond is duidelijk in haar communicatie en haar pups zien er goed doorvoed uit en gedragen zich zoals zij dat wil. M.i. een prima moederhond.  "

Dat denk ik nou ook, maar ik geef toe, ik heb er helemaal geen verstand van, maar zielig vind ik het niet.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik ben trouwens wel benieuwd wat jij er van leert Vera, kan je dat uitleggen?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Heb het filmpje eerder voorbij zien komen, En vind het verschrikkelijk om naar te kijken. Ik hoop maar dat die mensen deze teef metéén uit de fok halen, dat is wat ik zou doen, en vele met mij aan de reacties op Facebook te zien.  "

Ik heb nog een filmpje van de moeder van Obi die bezig is met een hele kleine vervelende Obi-pup, maar dat gaat toch wel wat gemoedelijker dan dit. En Obi was echt een kleine draak in dat filmpje die vanalles probeerde.... Echt heel stout was hij... maar mams was wel wat geduldiger met hem dan deze hond is met haar pups.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

De moederhond hoort bij zulk gedrag helemaal niet bij haar pups te zijn; zij verdraagt niets meer van haar kroost. Het lijkt wel of degene, die het hekje open doet om de moeder bij de pups te laten met camera klaar staat, omdat hij/zij verwacht dat de moeder zo gaat reageren. Een naar filmpje.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Dit is volgens mij niet de moeder van de pupjes.

En neen hoor, zo doet een teefje nooit tegen haar eigen pups.

Waarschijnlijk een teefje die ze bij vreemde pups gezet hebben omdat ze het "zo mooi" vinden hoe een hond pups kan corrigeren.

Gevaarlijk, want zo'n teef kan gemakkelijk die vreemde pups dood bijten.

Ik vind haar tepels ook veel te klein om pas een nest gehad te hebben.

 

Hier kan je niks van leren.

Ts is er ook ingetrapt.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" De moederhond hoort bij zulk gedrag helemaal niet bij haar pups te zijn; zij verdraagt niets meer van haar kroost. Het lijkt wel of degene, die het hekje open doet om de moeder bij de pups te laten met camera klaar staat, omdat hij/zij verwacht dat de moeder zo gaat reageren. Een naar filmpje. "

Ja dit is duidelijk niet de eerste keer dat moeders ze" rustig" maant. De eigenaren weten volgens mij wat er gaat komen en staan al klaar om te filmen.

--- 

Ik vind het ook niet echt een tof filmpje! 

Ik heb jaren in het asiel gewerkt en een meerdere nesten voorbij zien komen en ja de ene moeder is sneller klaar met de kinderen dan de andere. Zo hadden we een moeder hond die 16 pups kreeg en tot op 15 weken genoot ze van haar kroost, hoe ouder ze werden hoe leuker ze ermee kon spelen. En zo hebben we ook een moeder gehad die er met 6 weken helemaal klaar mee was een ongeveer zo ging reageren als deze hond. Dus de pups lekker mee naar de kantine en moeders erbij weg gehaald.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

pups zijn reeds 8 weken, willen direct drinken , als het de moeder niet is accepteerd de teef dat zekers niet......wanneer de pups..gecorrigeerd...zijn en toenadering zoeken...accepteerd de teef dat ook niet, daar zit het....dat dat niet normaal is van een moederteef, het volkomen afstoten van de pups..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wil er ook nog even aan toevoegen.....een les ? Moeten wij ook zo reageren op een pup die toenadering zoekt bij ons ? Na een correctie....want dat zie je in het filmpje toch, pups zijn gecorrigeerd zoeken toenadering, hond accepteerd dat niet....Pup van 8 weken die al reeds bij ons in huis is.....eigenaars die dit filmpje zien en als de pup eens vervelend is....moeten die zich ook zo gaan gedragen ? Hoevaak gebeurd het niet dat een eigenaar de pup in zijn nekvel pakt omdat de moeder dat ook doet, volgens de nieuwe eigenaar...een grauw en een snauw om de pup te manen om rustig te zijn....inplaats van geborgenheid te geven, zelf vind ik het geen leerzaam filmpje...en wat hier al is aangegeven, geen moederteef.    

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik zie een moederhond die het helemaal gehad heeft met haar pups, ik zal die moeder haar rust gunnen en bij dit gedrag de pups bij haar weghouden.

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" Ik ben trouwens wel benieuwd wat jij er van leert Vera, kan je dat uitleggen? "

Daar was ik ook benieuwd naar gisteravond, hoeveel nieuwe lessen heb je hier nu uitgehaald? 

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^