Hoeveel kun je leren...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  
Ik weet al veel langer dan vandaag dat afspenen geleidelijk gaat. 
Deze pups zijn 8 weken; verlaten bijna het nest en zijn dus afgespeend. "

Oké er ging bij mij een pup weg op 12 weken die nog probeerde te drinken. 

Mace heeft tot 18 weken bij Ayla gedronken.

 

Jou "dus" afgespeend impliceert dat je spreekt over een feit. Terwijl er helemaal geen feit geconstateerd is. 

 

Het is prima dat iedereen het hier oneens met elkaar is en dat we honden gedragingen ook anders kunnen interpreteren zoals we zoveel kunnen interpreteren en impliceren (zoals de mama is niet de mama hp-sleephappy

Maar ik ben geen voorstander van "feiten verzinnen"

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik schreef

Deze pups (zijnde Golden Retrievers) zijn 8 weken; verlaten bijna het nest en zijn dus afgespeend. "

 

8 weken in combinatie met het  ophalen van de Golden Retriever pups door nieuwe eigenaren. Golden Retrievers en rassen van hetzelfde formaat verlaten het nest gemiddeld op de leeftijd van 8 weken. Kleine rassen blijven langer bij het nest. Ook jouw soort honden blijven langer bij de moeder.

 

Op het moment dat een koper de pup ophaalt,  is deze hopelijk afgespeend.

 

 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

dat is totaal onjuist. De mens bepaalt dat je de pup aan 8 weken komt ophalen.  Niet de hond  ;)

laat pups langer bij de moeder en ze gaan nog allemaal drinken, daar is geen ras onderscheid in, het zijn allemaal dezelfde dieren  ;)

 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

"
Mace heeft tot 18 weken bij Ayla gedronken.
 "
  "

Sorry dat ik er alleen deze zin uit haal, maar...

gelukkig reageerde jouw teefje dan niet als de teef op het filmpje: anders was het misschien wel pupje r.i.p. geweest.

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

" Sorry dat ik er alleen deze zin uit haal, maar...
gelukkig reageerde jouw teefje dan niet als de teef op het filmpje: anders was het misschien wel pupje r.i.p. geweest. "

 

Wat een onzin. De teef uit het filmpje doseert haar correcties heel bewust en is voorzichtig met de puppen. Om het even vrij te verwoorden zijn pups enorme “aanstellers” in onze termen, ze laten dingen als pijn en ongemak instinctief heel snel weten vanuit het evolutionaire voordeel bestaande uit te hulp schietende volwassen dieren. Een pup piept snel. Nergens, maar dan ook nergens in het filmpje is er sprake geweest van een pijnuiting. Bekijk hondengedrag nou eens rationeel in plaats van puur emotioneel. 

 

Ik quote deze briljante reactie nog eens, als iedereen die het gedrag van moeders niet begrijpt de citaten nog even goed doorleest:

 

" Loesje, afspenen is een proces wat geleidelijk gebeurt en niet van de een op de andere dag ‘klaar’ is. Hierdoor kan het zeker mentaal, voor de pups, langer duren voordat de drang tot drinken bij de moeder volledig verdwenen is. Heel soms doen pubers zelfs nog een poging. Daarnaast kom je met een nogal grove aanname; dat de moeder bij hongerige pups gezet wordt voor een interessant filmpje. Was jij erbij? Wie ben jij om te oordelen over de intenties van de fokker? Voor hetzelfde geld was het nog geen etenstijd, pups van deze leeftijd doen vaak instinctief nog een poging tot zuigen bij de moeder wanneer deze bij ze komt, aangezien ook de contacttijd van moeder en pups verminderd en de mogelijkheden tot het doen van pogingen ook. Het hoeft dus helemaal niets met uitlokken te maken te hebben, dat maak jij ervan.
 
Ik heb wat interessante citaten voor je, vanuit zowel een huishonden- als straathondenvisie.
 
Weaning and Parent?Offspring Conflict in the Domestic Dog, Kerstin Malm, Per Jensen, Ethology 103 (8)
“The most important mechanism for weaning seemed to be on the behavioural level....There was a tendency for care-giving behaviour to decrease and aggression from the mother to increase at the same time as there was a tendency for care-seeking and contact-seeking behaviour from the pups to increase.“

Selfish mothers? An empirical test of parent-offspring conflict over extended parental care, Manabi Paul, Sreejani Sen Majumder, Anindita Bhadra, Behavioural processes 103
“Our results show that mothers begin to compete with their pups over food sharing during the weaning stage, and this competition increases significantly with pup age, thereby leading to a decrease in extended parental care (cooperation).”

The social interaction between mother and offspring during weaning in German shepherd dogs: individual differences between mothers and their effects on offspring, Erik Wilsson, Applied Animal Behaviour Science 13 (1-2)
“During the 4th week, 8 of the 17 mothers held the puppies' head or muzzle in their mouth as puppies tried to suckle (Fig. 2, Table I). From the 5th week, this intention to bite (or inhibited bite) was often preceded by growling and/or mouth threat (Fig. 2, Table I). During Weeks 6--8 in particular, some bitches were also seen to punish by "inhibited bite" when puppies played violently.”
 
Lees ook vooral de volgende link: 
https://rogerabrantes.wordpress.com/2014/11/11/canine-maternal-behavior/
Canine Maternal Behavior, Roger Abrantes
“When the puppies grow, dog owners often misunderstand the mother’s apparently more violent educational methods. She may growl at them and even attack them, but she never harms them. Muzzle grabbing (see illustrations) is fairly common.” "

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" dat is totaal onjuist. De mens bepaalt dat je de pup aan 8 weken komt ophalen.  Niet de hond  ;-)
laat pups langer bij de moeder en ze gaan nog allemaal drinken, daar is geen ras onderscheid in, het zijn allemaal dezelfde dieren  ;-)
  "

 

Wat is totaal onjuist? 

 

Nergens beweer ik dat met 8 weken het nest verlaten door de hond bepaald wordt. 

 

Vraag fokkers van rashonden van hetzelfde formaat  als de Golden Retriever wanneer bij hen de pups het nest verlaten en het gemiddelde van de antwoorden zal op 8 weken uitkomen.

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Dobber haar pups waren met 8 weken niet meer afhankelijk van de melk. Ze probeerden wel regelmatig om nog een slok mee te nemen, maar Dobber was niet het type hond die dat fijn vond. Al die kleine tandjes in haar lijf te happen. Maar als de pups langer dan 8 weken zouden blijven, vermoed ik dat ze nog regelmatig proberen zouden om een slokje mee te pikken. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

"  
Wat is totaal onjuist? . "

Al je beweringen over deze pups  ;) 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Al je beweringen over deze pups  ;-) 
  "

 

Dergelijke inhoudloze reacties noemt men ook wel dooddoeners.sealed

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

"  
Dergelijke inhoudloze reacties noemt men ook wel dooddoeners. "

Echt,

Leuk dat je aan de hand van de reacties kan merken wie er echt ervaring met fokken heeft en wie boekenpraat(internetpraat) verkoopt.

Nog steeds geen fokker die reageert, spijtig.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Er heeft een fokker gereageerd hoor. Marijke van Ayla en ...

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

" Ja hoor! We vonden het in het begin ook best indrukwekkend, zeker gezien het normaal (te) lieve gedrag van Senna, maar de pups reageerden er net zo op als de pups in het filmpje, dus we hebben het gewoon laten gebeuren. En daar ben ik nog steeds blij om want het heeft al met al zeer stabiele en goede Berners opgeleverd!
 
Dit filmpje stopt volgens mij net iets te vroeg. Ik ben er bijna zeker van dat moeder rustig ergens gaat liggen en vervolgens wèl toestaat dat de pups naar haar toekomen.
  "

 

Hier heb je de reactie van een fokker, Luz. Maar als het niet met je mening strookt dan telt het niet mee, toch? Typisch. Kop in het zand, kilometers diep. 

 

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

" Leuk dat je aan de hand van de reacties kan merken wie er echt ervaring met fokken heeft en wie boekenpraat(internetpraat) verkoopt. "

Dat moet jij nodig zeggen hp-sleephappy. Wat mij betreft heb jij tot nu toe nog geen zinnig woord geschreven. En het is opvallend dat de uitgebreide reactie van Kekhor MET wetenschappelijke onderzoeken naar dit onderwerp straal genegeerd word surprised. Let wel, genegeerd door degenen die niet gediend zijn van de resultaten van deze onderzoeken. 

 

Overigens zijn er wel degelijk fokkers die gereageerd hebben, maar wiens mening je niet voor vol aanziet, omdat ze het niet eens zijn met jou. En eerlijk gezegd? Als ik jouw reacties nog weer even na lees, dan bega ik dezelfde 'fout'. Want met alle wil van de wereld kan ik in jouw reacties geen zinnig woord ontdekken hp-angel

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik las graag het topic mee omdat ik interesse had in andere hun (onderbouwde) mening. Maar waarom kan dat niet op een normale manier? hp-frusty

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Ik las graag het topic mee omdat ik interesse had in andere hun (onderbouwde) mening. Maar waarom kan dat niet op een normale manier?  "

Ja dat zal wel vrouwen onder elkaar zijn. In een kippenhok is t nog gezelliger. smile

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Ja dat zal wel vrouwen onder elkaar zijn. In een kippenhok is t nog gezelliger.  "

Wellus nietus!!!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Wellus nietus!!! "

smile

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Ik las graag het topic mee omdat ik interesse had in andere hun (onderbouwde) mening. Maar waarom kan dat niet op een normale manier?  "

Ik zou het gevaarlijker vinden sommige mensen hier bij pups te laten dan die Golden teef innocent

 

Ik denk dat iedereen zijn mening ook al wel duidelijk is, en het topic gewoon levendig wordt gehouden. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" het is opvallend dat de uitgebreide reactie van Kekhor MET wetenschappelijke onderzoeken naar dit onderwerp straal genegeerd word . Let wel, genegeerd door degenen die niet gediend zijn van de resultaten van deze onderzoeken. 
 

ik heb alleen nog maar deze link 

https://rogerabrantes.wordpress.com/2014/11/11/canine-maternal-behavior/

gelezen, maar dat zegt in mijn ogen niets over de hond uit het eerste filmpje? We zien de honden waar het over gaat niet, en weten niet of hun houding net zo gespannen is als die van de hond uit het eerste filmpje. Of dat het meer om honden gaat zoals de hond uit het andere filmpje waarbij de moeder ook optreedt, maar dan op een ontspannen manier.

 

Ik denk dat je er toch rekening mee moet houden dat omstandigheden waarin het gedrag vertoont wordt heel belangrijk zijn.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Elke moeder geeft andere reactie op haar pups ,maar ik ben blij dat mijn honden niet zo reageren als in filmpje 1.

Als wij een pup aanhouden drinken ze soms tot ze vier maanden zijn ,maar dan heb je echt moeders die dat lekker vinden .

Ooit had ik een jack russelltje Saartje ,zij mocht twee dochters houden ,Saartje was bijna 16 toen ze overleed en haar dochters begroeten haar door haar aan te stoten ,Saar ging op de bank liggen en de meiden van toen 13 jaar sabbelde er gelukkig op los .Gewoon contact met hun moeder zoals je ook wel eens mensenkinderen tot drie jaar of ouder ziet lebberen .

Dan hebben we snowy ,zij leeft erg voor zichzelf ,wil overal bij zijn ,heeft een nestje gehad maar die laat ik nooit meer dekken ,

Zodra ze in de gaten heeft dat we wat gaan doen ,wandelen ,racen of wat dan ook wil ze mee en staat haar pups te vertrappen zowat .En dat is al een week na de bevalling.

En dan heb je nog moeders die er na een week of acht a tien genoeg van hebben en dan weggaan of even een grommetje geven ,wat de pups doen besluiten om mijn voer maar te eten ,

 

Drinken is dus ook voor het contact met mams ,en dat verschilt van moeder tot moeder .

Ik moet er niet aan denken dat mijn zoon een jaar of twee borstvoeding gehad zou hebben en dat is met honden exact hetzelfde .

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

 Als fokker moet je niet willen dat een moederhond zo uitvalt naar haar pups. "

Ik zie de moeder niet uitvallen. Waar zie jij dat? Ze blaft en gromt zelfs een keer, maar uitvallen? Nee.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik had het filmpje ook al gezien maar via FB en daar heeft de daadwerkelijke fokker ook gereageerd. Dit is de moeder en dit was haar 4de en laatste nest (zeiden ze). Nu heb ik geen verstand van fokken enz. 

 

Maar ik vind het filmpje niet schokkend...het is een hond die duidelijk der grens aan geeft. Wel vind ik dat ze het te lang door blijven doordrijven en dat moeder ergens op moet kunnen waar de pups niet bij kunnen.

 

Echter blijf ik er bij en heb dat al eens vaker gezegd dat wij nooit maar dan ook nooit de volledige hondentaal zullen gaan begrijpen. Mensen proberen achter elk gedrag, likje, smakje wel iets te zoeken...maar wij zijn geen honden en zullen daarom ook niet volledig die taal begrijpen. Als je honden taal volledig wilt begrijpen moet je een andere hond zijn vind ik. 

 

Maar dat is even offtopic. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Ik zie de moeder niet uitvallen. Waar zie jij dat? Ze blaft en gromt zelfs een keer, maar uitvallen? Nee. "

 

Helaas moest ik voor deze reactie het filmpje met de nare beelden van het gedrag van de moederhond naar de pups weer bekijken. Jij verstaat dan iets anders onder uitvallen. O.a. 0.22 min. van het filmpje noem ik uitvallen. Niet alleen blaffen grommen, maar je vergeet te noemen; lip optrekken, tanden laten zien en dreigende beweging van haar hoofd richting pups. 

 

Zoals Heleen schrijft; Elke moeder geeft andere reactie op haar pups ,maar ik ben blij dat mijn honden niet zo reageren als in filmpje 1. Daar kan ik helemaal inkomen. Ik heb dit gedrag nog nooit van een teef naar haar pups gezien. Wil het ook niet meer zien en ben klaar met dit topic.

 

 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Elke moeder geeft andere reactie op haar pups ,maar ik ben blij dat mijn honden niet zo reageren als in filmpje 1.
 "

Ik ook (ze zijn ondertussen wel overledenen en fokken doe ik niet meer)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Gisteren het filmpje aan een Golden Retriever fokker laten zien. Zij vond het ook een vreselijk filmpje en vond het gedrag van de moederhond abnormaal. Zij  heeft dit bij haar honden dan ook gelukkig nooit meegemaakt. Zij zou de moederhond bij in het filmpje haar eerste correctie naar de pups,  onmiddellijk weghalen bij de pups. Het is belachelijk dat die lui achter het hekje dat niet deden.

 

Dit topic staat n.b. onder "leuke hindenverhalen". Dit is verre van leuk.

honden page profiel DagmarDagmar

Jeeeee, 3 weken na openen nog iemand gevonden die jouw mening deelt. Bravo hoor! 

 

Waarom is het trouwens zo belangrijk dat je erkenning krijgt in jouw mening? Al vind je er nog 1000, ik blijf het prachtig vinden hoor. 

 

Maar goed, ga vooral door met aanhangers vinden als je je daar beter van voelt uiteraard.  

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

"
 
Waarom is het trouwens zo belangrijk dat je erkenning krijgt in jouw mening? Al vind je er nog 1000, ik blijf het prachtig vinden hoor. 
 
   "

Omdat mensen (hondeneigenaren)denken "iets te leren" uit dit filmpje: doe zoals dit teefje: tiranachtig en dictator zijn.

Maar honden zitten zo helemaal niet elkaar.

Daarom geeft dit filmpje een compleet verkeert beeld en kan het foute ideeën geven aan beginnende hondeneigenaren.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Omdat mensen (hondeneigenaren)denken "iets te leren" uit dit filmpje: doe zoals dit teefje: tiranachtig en dictator zijn.
Maar honden zitten zo helemaal niet elkaar.
Daarom geeft dit filmpje een compleet verkeert beeld en kan het foute ideeën geven aan beginnende hondeneigenaren. "

In dit geval heb je helemaal gelijk. "Normale" hondenmoeders voeden hun pups op door te bevriezen, de pup even een time-out te geven of af te leiden met een koekje. En dat is dan ook het voorbeeld dat wij als hondeneigenaren zouden moeten volgen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Jeeeee, 3 weken na openen nog iemand gevonden die jouw mening deelt. Bravo hoor! 
 
Waarom is het trouwens zo belangrijk dat je erkenning krijgt in jouw mening? Al vind je er nog 1000, ik blijf het prachtig vinden hoor. 
 
Maar goed, ga vooral door met aanhangers vinden als je je daar beter van voelt uiteraard.   "

 

Wat een vervelende reactie. Kan het nog cynischer? Echt sfeerverhogend.hp-frusty

 

Al zou jij 1000 van soortgelijke reacties van een moederhond naar haar pups vinden en dan nog prachtig vinden ook, zegt genoeg over jou.

 

Ik schrijf sinds 2012 op dit forum. Jij bent sinds enkele maanden forumlid. Mensen die regelmatig mijn reacties lezen, weten dat ik gezondheid en welzijn van honden voorop stel. De agressieve reacties van de moederhond in het filmpje zijn niet bepaald welzijnsbevorderend voor de pups.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  
Wat een vervelende reactie. Kan het nog cynischer? Echt sfeerverhogend.
 
Al zou jij 1000 van soortgelijke reacties van een moederhond naar haar pups vinden en dan nog prachtig vinden ook, zegt genoeg over jou.
 
Ik schrijf sinds 2012 op dit forum. Jij bent sinds enkele maanden forumlid. Mensen die regelmatig mijn reacties lezen, weten dat ik gezondheid en welzijn van honden voorop stel. De agressieve reacties van de moederhond in het filmpje zijn niet bepaald welzijnsbevorderend voor de pups. "

Het is weer zo op de persoon, en dat is gewoon jammer, je mag een andere mening hebben, daar is toch niks mis mee. Misschien kunnen we val elkaar leren, in plaats van persoonlijk worden, wat maakt het uit dat je na 3 weken pas reageert, doe ik ook wel eens, mag dat niet, staat het in de forum regels?

 

pagina 4 van 6 12 3 45 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^