Roedelleider

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JamieLeeJamieLee

Hallo allemaal!

Mijn vriend en ik wouden altijd al een hond, maar in het begin van onze relatie woonde we in een flat en studeerde we allebei nog. Daarna werkte we allebei fulltime en vond ik dit geen goede situatie voor een hond. Op dit moment werk in partime en kan ik mijn eigen rooster bepalen. Mijn vriend heeft een 8 tot 4 baan. Sinds 1,5 jaar wonen we in een eengezinswoning met een ruime tuin en naast ons een wandelpark. Nu hebben we de tijd en de ruimte om een hond in huis te halen. Ons oog is gevallen op een kruising tussen een herder en een labrador. Ze is nu 5 weken oud en mag met de 8e week mee naar huis. Ze groeit op in huiselijke kring met nog meer honden, katten en kinderen. Toen we daar binnen waren kregen we echt een liefdevolle deken om ons heen. Het voelde gelijk goed. De fokker zegt dat wij ons als roedelleider moeten opstellen en dat positieve benadering het beste werkt. Wij hebben een puppycursus gevonden en daar gaan we aankomende week samen kijken om te kijken of dat aan die eisen voldoet. We willen het beste voor de pup. Als ze 6 weken is gaan we weer bij haar langs. Graag zou ik kennis van andere ‘roedelleiders’ willen hebben om een goede start te kunnen maken met onze pup. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Goed over nagedacht, besef dat je de eerste tijd vaak bij je pup moet zijn, zinderlijk worden en opvoeden...je vriend is te lang weg van 8 tot 4 in de middag, ben jij wel vaker en wat langer thuis ? Consewent zijn is het allerbeste voor de hond, als je regels wil instellen dan op een lijn zitten....en beiden met de jonge hond bemoeien, in het begin vergt dat heel veel tijd, hou daar rekening mee, wie weet slapeloze nachten en dan is het fijn dat je elkaar kan afwisselen....de fokker kan jullie zeker goede hand aanreikingen geven....

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Het idee van "roedelleider"te moeten zijn is al meer dan 20 jaar achterhaald.

Dat stamt nog uit de tijd dat we moesten geloven in de oude rangordetheorie.

Als je toestond dat honden tegen je op sprongen, op de bank sliepen, aan de lijn voorop liepen, als eerste door de deur liepen enz. zouden ze in "rang"boven je komen en daardoor leider worden over jou.

Hondenscholen werden toen populair (in de jaren '60 van vorige eeuw). Want men dacht toen dat je leider over je hond bleef als hij de driloefeningen in de club perfect uitvoerde.

Kortom allemaal achterhaalde onzin.

Nu is het de bedoeling dat je bij wijze van spreken een goede liefdevolle ouder, opvoeder voor je hond moet zijn.

Meer niet.

Iedere hondeneigenaar heeft zijn eigen opvoedingsregeltjes.

 

Toch erg onverantwoord dat deze "fokker" met 2 verschillende rassen gaat fokken.

Niet goed.

 

honden page profiel JamieLeeJamieLee

" Het idee van "roedelleider"te moeten zijn is al meer dan 20 jaar achterhaald.
Dat stamt nog uit de tijd dat we moesten geloven in de oude rangordetheorie.
Als je toestond dat honden tegen je op sprongen, op de bank sliepen, aan de lijn voorop liepen, als eerste door de deur liepen enz. zouden ze in "rang"boven je komen en daardoor leider worden over jou.
Hondenscholen werden toen populair (in de jaren '60 van vorige eeuw). Want men dacht toen dat je leider over je hond bleef als hij de driloefeningen in de club perfect uitvoerde.
Kortom allemaal achterhaalde onzin.
Nu is het de bedoeling dat je bij wijze van spreken een goede liefdevolle ouder, opvoeder voor je hond moet zijn.
Meer niet.
Iedere hondeneigenaar heeft zijn eigen opvoedingsregeltjes.
 
Toch erg onverantwoord dat deze "fokker" met 2 verschillende rassen gaat fokken.
Niet goed.
  "

Dank je wel voor je input.

Haar ouders zijn ook kruisingen en die waren ook aanwezig. Ook haar oudere broer van het vorige nestje.

Onze fokker heeft dus niet met rassen gefokt! 

honden page profiel JamieLeeJamieLee

" Goed over nagedacht, besef dat je de eerste tijd vaak bij je pup moet zijn, zinderlijk worden en opvoeden...je vriend is te lang weg van 8 tot 4 in de middag, ben jij wel vaker en wat langer thuis ? Consewent zijn is het allerbeste voor de hond, als je regels wil instellen dan op een lijn zitten....en beiden met de jonge hond bemoeien, in het begin vergt dat heel veel tijd, hou daar rekening mee, wie weet slapeloze nachten en dan is het fijn dat je elkaar kan afwisselen....de fokker kan jullie zeker goede hand aanreikingen geven.... "

Mijn vriend werkt 1x in de week thuis en de eerste weken gaat hij sowieso meer vanuit huis werken als dat nodig is. Ik werk vaak ‘s avonds en in het weekend. Wij zijn ons ervan bewust wat er bij komt kijken als je een pup in huis neemt. Mijn ouders namen ook een hond in huis toen ik nog thuis woonde en die hond hebben ze nog steeds. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Haar ouders zijn ook kruisingen en die waren ook aanwezig. 

Heeft de fokker toegelicht welke kruisingen de ouderhonden zijn, en waarom ze de combi van deze honden maakt?

M.a.w. heb je tekst en uitleg gekregen over de voorouders, de visie achter het fokken (karakters, gezondheid, enz.)?

honden page profiel JamieLeeJamieLee

" Heeft de fokker toegelicht welke kruisingen de ouderhonden zijn, en waarom ze de combi van deze honden maakt?
M.a.w. heb je tekst en uitleg gekregen over de voorouders, de visie achter het fokken (karakters, gezondheid, enz.)? "

Haar moeder is een kruising tussen een mechelse herder en een labrador (zorgzaam en super lief) en haar vader is een kruising tussen een turkse herder en een duitse herder (liefste beest die ik heb meegemaakt). Allebei kwamen ze naar ons toe om geaaid te worden en vonden het prima dat we bij de puppy’s kwamen kijken. Vader lag zelfs tussen onze benen toen we in de huiskamer zaten om de pups even rust te geven. Onze fokker is in het bezit van het diploma vakbekwaam volgens het nieuwe honden en kattenbesluit. Goede vragen die je steld. Die ga ik zeker aan de fokker vragen als ik haar weer zie aankomend weekend. 

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Gefeliciteerd met jullie aanstaande pupje. Wat fijn dat jullie er zo goed over nagedacht hebben wanneer jullie er echt tijd voor hebben een hond in huis te nemen.

Een herder en een labrador zijn wel erg verschillende honden kwa karakter. Logisch dat mensen zich afvragen waarom de fokker deze combinatie of combinatie van kruisingen met deze rassen als ik het goed begrijp, gekozen heeft. En of er ook nagedacht is over eventuele erfelijke afwijkingen, toch wel een belangrijke punt.

Het woord roedelleider strijkt hier al gauw tegen de haren in omdat het zoals Luz al uitlegde associaties oproept met oude theorieën. Dat honden geboren zouden worden met de drang te domineren en elke toegevendheid zouden gebruiken om een stapje hoger op een of andere sociale ladder te komen om uiteindelijk boven de mens uit te komen. De mens moest dan als sterke roedelleider optreden om de hond onder zich te houden.
Inmiddels weten we dat dat niet zo is. Maar we moeten wel oppassen niet te ver door te draven de andere kant op. Bang worden om het woord leider te gebruiken terwijl je dat natuurlijk wel gewoon bent. Alleen niet in de zin van de harde africhter, maar meer in de zin van de liefhebbende ouder.

Regels als wel of niet op de bank is eigen keuze. Voor een hond is het prettig als je duidelijk en consequent bent, en als je je hond veiligheid biedt zodat hij op je kan vertrouwen.
Laat je pupje, als jullie haar eenmaal hebben rustig meedraaien in haar nieuwe huis, wennen aan de huisregels en wat ze niet begrijpt duidelijk proberen te maken op een manier die ze wel begrijpt, met geduld en begrip voor de mogelijkheden en onmogelijkheden van de hond.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Haar moeder is een kruising tussen een mechelse herder en een labrador (zorgzaam en super lief) en haar vader is een kruising tussen een turkse herder en een duitse herder (liefste beest die ik heb meegemaakt). Allebei kwamen ze naar ons toe om geaaid te worden en vonden het prima dat we bij de puppy’s kwamen kijken. Vader lag zelfs tussen onze benen toen we in de huiskamer zaten om de pups even rust te geven. Onze fokker is in het bezit van het diploma vakbekwaam volgens het nieuwe honden en kattenbesluit. Goede vragen die je steld. Die ga ik zeker aan de fokker vragen als ik haar weer zie aankomend weekend.  "

Ik weet niet wat dat inhoudt, een diploma vakbekwaamheid. Ik heb er zelf nog nooit van gehoord.

Maar of je nu kruisingen fokt of rashonden: naar mijn mening is het altijd belangrijk om doordacht te werk te gaan, en dus goed naar karakter, aard en gezondheid te kijken en van daaruit de beste en meest verantwoorde oudercombinatie te kiezen.

Er zitten verschillende rassen in de voorouders van je pup. Lees je dus even in over deze rassen, welke specifieke karaktereigenschappen ze hebben (en dus kunnen doorgeven aan je pup) en of je die eigenschappen fijn vindt of niet.

https://www.houdenvanhonden.nl/ (check hier per ras)

Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Rassen zijn namelijk in oorsprong gefokt voor specifieke doeleinden, en dat vertaalt zich in karakter. Zo zal het ene ras meegaand, inschikkelijk en gehoorzaam zijn (omdat dat bij hun oorspronkelijk taak pastte) en een ander ras zal zeer zelfstandig, eigengereid en weinig inschikkelijk zijn (ook omdat dit nodig was voor hun oorspronkelijk taak). Ook energie-level en noden en behoeften kunnen enorm variëren van ras tot ras.

Het gaat er dus om dat je een hond kiest die bij jou past en die je ook kan bieden wat ie nodig heeft. Anders kan dit leiden tot veel frustraties en ergernissen bij beide partijen. Bij een mix van verschillende rassen kan het alle kanten uit: de ene pup heeft meer eigenschappen van het ene ras, de andere lijkt meer op het andere ras... 

Gezien de fokker voorouders heeft gebruikt van heel uiteenlopende aard, is het dus de vraag waarom ie dat heeft gedaan, en is het en beetje gissen naar het resultaat.

Dat wil in praktijk zeggen dat het voor jou moeilijker zal zijn om in te schatten welk soort karakter jouw pup zal ontwikkelen, of dit goed bij jou (en je leefsituatie) past en klopt met je verwachtingen. Hou daar dus rekening mee.

 

Qua gezondheid is het belangrijk dat een fokker bepaalde erfelijke testen doet bij de ouderdieren, zodat zij dit niet doorgeven aan de pups. Kijk dus wat er wordt geëist van de rassen die in de voorouders zitten en vraag naar de resultaten hiervan. Laat je niet afschepen door 'de dierenarts heeft verklaard dat de ouders gezond zijn', want dat zegt niets over erfelijke aandoeningen.  

 

Dus als je vraagt: wat is een goeie start voor onze pup, dan is het naar mijn mening dit: dat je bewust een pup kiest die bij je past, die op een verantwoorde manier gefokt is, en dat je leefsituatie en eigen ingesteldheid zo is dat je hem kan bieden wat ie nodig heeft.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Oei... Ik ga me niet mengen in de discussie over wel of niet roedelleider zijn. Maar, als een fokker een vakbekwaamheidsdiploma voel ik me daar niet fijn bij. Want waarom zou je een diploma willen halen, tenzij je vaak genoeg een nestje fokt? En eerlijk gezegd zie ik niet in wat een kruising Duitse herder, Mechelaar, Labrador en Kangal toevoegt. Niet verkeer bedoeld. 

 

Als je het dan ook hebt over een reu uit een vorig nest, dan vraag ik mezelf af waarom deze combinatie dan vaker gemaakt word. Ik heb hier geen goed gevoel bij. 

honden page profiel DD

honden foto van D

‘" Dank je wel voor je input.
Haar ouders zijn ook kruisingen en die waren ook aanwezig. Ook haar oudere broer van het vorige nestje.
Onze fokker heeft dus niet met rassen gefokt!  "

Mijn ouders gingen voor een kruising vanwege ‘betere gezondheid’. Ze heeft zeer zware HD en zal hoogstwaarschijnlijk niet oud worden. Andere kruisingen die ze gehad hebben overleden aan kanker (8 jaar) en epilepsie/hartfalen (6 jaar). Hun rashond werd 17 jaar. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar kruisingen zijn níet perse gezonder. Ook niet perse ongezonder, maar er worden meestal geen tests uitgevoerd om te zien of ouders en voorouders vrij zijn van HD en dergelijke bij het fokken van kruisingen, terwijl dit bij verantwoorde stamboomfokkers wel gebeurd.

 

Veel plezier met de pup! Klinkt alsof jullie in een mooie omgeving wonen voor een hond hp-smile Ik ben zelf geen roedelleider, meer een ‘hondenouder’. Ze dient naar mij te luisteren, maar ik luister ook goed naar haar. Zo mag ze zelf aangeven waar we naartoe lopen, maar als ik een bepaalde kant niet op wil luistert zij ook naar mij. Soms vraagt ze om lekkers en krijgt ze wat, soms niet. Ik ben wel een redelijk makkelijke ‘ouder’, en mijn hond luistert niet voor 100%, maar over het algemeen wel wanneer het moet, en ik vind het wel erg leuk dat haar eigen karakter zo doorschijnt. Ik hoef geen hond die ieder bevel meteen opvolgt, maar daar staat haar ras ook niet om bekend XD

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Hallo allemaal!
Mijn vriend en ik wouden altijd al een hond, maar in het begin van onze relatie woonde we in een flat en studeerde we allebei nog. Daarna werkte we allebei fulltime en vond ik dit geen goede situatie voor een hond. Op dit moment werk in partime en kan ik mijn eigen rooster bepalen. Mijn vriend heeft een 8 tot 4 baan. Sinds 1,5 jaar wonen we in een eengezinswoning met een ruime tuin en naast ons een wandelpark. Nu hebben we de tijd en de ruimte om een hond in huis te halen. Ons oog is gevallen op een kruising tussen een herder en een labrador. Ze is nu 5 weken oud en mag met de 8e week mee naar huis. Ze groeit op in huiselijke kring met nog meer honden, katten en kinderen. Toen we daar binnen waren kregen we echt een liefdevolle deken om ons heen. Het voelde gelijk goed. De fokker zegt dat wij ons als roedelleider moeten opstellen en dat positieve benadering het beste werkt. Wij hebben een puppycursus gevonden en daar gaan we aankomende week samen kijken om te kijken of dat aan die eisen voldoet. We willen het beste voor de pup. Als ze 6 weken is gaan we weer bij haar langs. Graag zou ik kennis van andere ‘roedelleiders’ willen hebben om een goede start te kunnen maken met onze pup.  "

 

Als je pech hebt, hebben de pups erfelijke aandoeningen van de 2 rassen.

Bijv. bij beide rassen komt veelvuldig heupdysplasie en elleboogdysplasie voor.

 

Pups met stamboom van de 2 rassen, komen uit ouders die beide getest en goed bevonden zijn op veelvuldig voorkomende erfelijke aandoeningen zoals verplicht gesteld wordt in het fokreglement van de rasverenigingen.

 

Edit: 2 rassen moet zijn 4 rassen!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou zeggen ga naar een goede fokker en werk niet mee aan onverantwoorde fok.

Ga je goed inlezen welke testen er gedaan moeten worden (dus geen gezondheidsverlaring van een dierenarts maar testen op erfelijke ziektes)

 

Wb roedelleider zijn is dit wel een leuk stukje met uitleg 

 

https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_359-Wat-is-er-met-dominantie?.php

 

 

 

 

 

 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Ik zou verweg blijven van deze fokker. Dit is onverantwoorde fok, doelloos vermeerderen en nog niet te spreken over al die rashonden die mogelijk in de lijnen zitten. Heel tegenstrijdig karakters, sterke temperamenten. Een mechelse herder willen combineren met een kangal is gewoon een doodswens. Dat de ouders lief zijn, betekent niet dat dat zal gelden voor je pup. Met een kruising, zeker tussen zoveel verschillende rassen, zul je nooit weten hoe je pup zal uitgroeien. En deze combinatie? Redelijk voorspelbaar dat dit kan uitlopen tot een ramp.

 

Deze fokker kijkt absoluut niet verder dan zijn neus lang is.
De bloedlijnen van beide ouders zijn onbekend (ze hebben geen stamboom), dus je weet niks van de gezondheidstoestand van je pup en je neemt zo een groot risico een hond te kopen die zal gaan lijden aan één of meerdere erfelijke afwijkingen. Je hoeft dan ook geen steun te verwachten van degelijke fokkers hoor.

 

Kruisingen haal je het beste uit het asiel, neem je als herplaatser of haal je bij een fokker vandaan die deelneemt aan een outcrossprogramma.

 

Het lijkt me niet dat je een fokker wilt steunen die zo met honden omgaat, wel? Hoe zorgzaam ze ook ogen, dit is een typisch geval waar eigen plezier en geld boven de welzijn van de door hen gefokte honden staan.

 

Gebruik je gezonde verstand en laat je niet leiden door emoties is mijn advies. Ga je voor een raadsel wat zowel qua temperament als gezondheid heel verkeerd kan uitpakken en geef je je geld uit aan mensen die absoluut niet weten wat verantwoord fokken inhoudt, of ga je voor een voorspelbaarder rashond en geef je je geld uit aan iemand die met hart en ziel bezig is om zo goed mogelijk kwaliteit puppy's op de wereld te zetten? Mijn keuze is makkelijk gemaakt... Kruising/bastaard een gouden mand bieden is natuurlijk ook een optie.

 

Gebruik je gezonde verstand...

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ik zou toch zowiezo naar de heupdysplasie testen van beide ouders vragen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

 "diploma vakbekwaam"

Staat dat niet dikwijls vermeld in websites van broodfokkers?

Voor mij is dat een alarmbel...

honden foto van *** Wienske & Djangie ***

" Ik zou verweg blijven van deze fokker. Dit is onverantwoorde fok, doelloos vermeerderen en nog niet te spreken over al die rashonden die mogelijk in de lijnen zitten. Heel tegenstrijdig karakters, sterke temperamenten. Een mechelse herder willen combineren met een kangal is gewoon een doodswens. Dat de ouders lief zijn, betekent niet dat dat zal gelden voor je pup. Met een kruising, zeker tussen zoveel verschillende rassen, zul je nooit weten hoe je pup zal uitgroeien. En deze combinatie? Redelijk voorspelbaar dat dit kan uitlopen tot een ramp.
 
Deze fokker kijkt absoluut niet verder dan zijn neus lang is.De bloedlijnen van beide ouders zijn onbekend (ze hebben geen stamboom), dus je weet niks van de gezondheidstoestand van je pup en je neemt zo een groot risico een hond te kopen die zal gaan lijden aan één of meerdere erfelijke afwijkingen. Je hoeft dan ook geen steun te verwachten van degelijke fokkers hoor.
 
Kruisingen haal je het beste uit het asiel, neem je als herplaatser of haal je bij een fokker vandaan die deelneemt aan een outcrossprogramma.
 
Het lijkt me niet dat je een fokker wilt steunen die zo met honden omgaat, wel? Hoe zorgzaam ze ook ogen, dit is een typisch geval waar eigen plezier en geld boven de welzijn van de door hen gefokte honden staan.
 
Gebruik je gezonde verstand en laat je niet lijden door emoties is mijn advies. Ga je voor een raadsel wat zowel qua temperament als gezondheid heel verkeerd kan uitpakken en geef je je geld uit aan mensen die absoluut niet weten wat verantwoord fokken inhoudt, of ga je voor een voorspelbaarder rashond en geef je je geld uit aan iemand die met hart en ziel bezig is om zo goed mogelijk kwaliteit puppy's op de wereld te zetten? Mijn keuze is makkelijk gemaakt... Kruising/bastaard een gouden mand bieden is natuurlijk ook een optie.
 
Gebruik je gezonde verstand... "

Helemaal mee eens! En de ouders van je pup kunnen nog zo lief zijn in huis, weet je ook hoe ze zich buiten tijdens het uitlaten gedragen? Ik zou ook maar eens op Google zoeken naar de naam van de fokkers, ik vind het namelijk op broodfok lijken met het diploma vakbekwaamheid. Dan moesten ze juist beter weten en niet kruising x kruising doen. 

honden page profiel JamieLeeJamieLee

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb alle vragen gebundeld en gestuurd naar de fokker. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Bedankt voor jullie reacties. Ik heb alle vragen gebundeld en gestuurd naar de fokker.  "

Ben benieuwd naar de reactie.

 

Als ik het goed inschat, zal de fokker not amused zijn met de kritische vragen, want dan moet hij/zij toegeven, dat je beter voor een stamboomhond kan gaan, die verantwoord gefokt is.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Is het de pup op de foto op je profiel? Ik vind die kleuren een beetje raar als ik kijk naar de rassen die er in moeten zitten. Geen van die rassen kan wit zijn of vlekken hebben volgens mij. Ik weet het niet zeker want ik heb niet heel veel kennis over kleuren en genen bij honden, maar bij labradors, mechelse herders en Duitse herders komen geen vlekken voor, bij Turkse herders volgens mij ook niet. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt voor jullie reacties. Ik heb alle vragen gebundeld en gestuurd naar de fokker.  "

Ik ga mee met de al geschreven antwoorden. 

In mijn ogen heeft het weinig nut om al deze vragen te bundelen en naar de fokker te sturen.

Hij zal ofwel geen antwoord teruggeven of hij zal zo antwoorden dat je met beide benen in z'n prachtige verhaal stapt.

Jij koopt uiteindelijk de pup en komt er een tijdje later achter dat het hele gebeuren toch wel erg rammelde aan alle kanten. Vervolgens zit je met een pup die een scala aan erfelijke aandoeningen heeft die makkelijk te voorkomen waren als er met gezond verstand gefokt was.

Dus, de ouderdieren laten testen op erfelijke afwijkingen en een dusdanige combinatie zoeken dat er zo gezond mogelijke pups op de wereld komen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Is het de pup op de foto op je profiel? Ik vind die kleuren een beetje raar als ik kijk naar de rassen die er in moeten zitten. Geen van die rassen kan wit zijn of vlekken hebben volgens mij. Ik weet het niet zeker want ik heb niet heel veel kennis over kleuren en genen bij honden, maar bij labradors, mechelse herders en Duitse herders komen geen vlekken voor, bij Turkse herders volgens mij ook niet.  "

Ik ben nu ook wel benieuwd of dit een foto van de pup is... want dit is zeker geen mechelse herder/labrador x turkse herder/duitse herder. 

JamieLee, wees alert! Brookfokkers leggen soms pups uit andere nesten bij volwassen honden die helemaal de ouders niet zijn. Als dit de pup is waarover je spreekt, dan klopt het niet.

522647.jpg

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Je bent geen roedel, je bent geen hond en je hond is geen wolf. Je bent dus geen roedelleider. je bent het baasje van je hond en jij staat in voor de opvoeding/begeleiding. 

 

Maar verder veel plezier met jullie pup straks! Maar ben het eens met mijn voorgangers 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Hoi JamieLee, 

Wat goed dat je die vragen hebt gesteld aan de fokker. 

 

Kan mij best voorstellen dat je wat overdonderd bent door alle antwoorden op je topic. Dus ben blij om te lezen dat je er mee aan de gang gaat, ben benieuwd naar de reactie van de fokker. 

Er zit gewoon zoveel leed achter  onverantwoorde fok / broodfokkers / “oepsnestjes”. Het gaat iedereen aan zijn/haar hart. Het zou zo fijn zijn als mensen bewust fokken, gezondheid hoog in het vaandel hebben, gezonde pupjes fokken en ook aan de welzijn van de ouders denken. 

 

Zolang mensen bij fokkers kopen die niet nadenken over de combi en wellicht geld als drijfveer hebben, blijft onverantwoorde fok bestaan. 

 

Heel veel succes! En mocht je wel voor dit pupje gaan, dan wens ik jullie natuurlijk veel plezier samen smile

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik volg even.

Verder helemaal eens met de reacties van de forumleden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bedankt voor jullie reacties. Ik heb alle vragen gebundeld en gestuurd naar de fokker.  "

goed van je dat je dat doet,

 

maar trap niet in een mooi verhaal wat vast gaat komen en koop in geen geval een pup daar zou ik zeggen

honden page profiel PollekePolleke

" Het idee van "roedelleider"te moeten zijn is al meer dan 20 jaar achterhaald.
Dat stamt nog uit de tijd dat we moesten geloven in de oude rangordetheorie.
Als je toestond dat honden tegen je op sprongen, op de bank sliepen, aan de lijn voorop liepen, als eerste door de deur liepen enz. zouden ze in "rang"boven je komen en daardoor leider worden over jou.
Hondenscholen werden toen populair (in de jaren '60 van vorige eeuw). Want men dacht toen dat je leider over je hond bleef als hij de driloefeningen in de club perfect uitvoerde.
Kortom allemaal achterhaalde onzin.
Nu is het de bedoeling dat je bij wijze van spreken een goede liefdevolle ouder, opvoeder voor je hond moet zijn.
Meer niet.
Iedere hondeneigenaar heeft zijn eigen opvoedingsregeltjes.
 
Toch erg onverantwoord dat deze "fokker" met 2 verschillende rassen gaat fokken.
Niet goed.
  "

Ja, me op dit forum bevindend kom ik er ook achter dat de ideeën van puppy-opvoeding ten tijde van de puppy-tijd bij onze vorige hond inmiddels verouderd zijn. Ik moet effe schakelen. Interessant hoor!

Maar al 20 jaar achterhaald? Das wel heul lang!

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Dit is een oud topic ;).

honden page profiel PollekePolleke

" Dit is een oud topic ;-). "

Ga maar na hoe oud ik moet zijn met mijn ouderwetse opvoedingsvisie!!!

Volgende forumvraag: Welk ras/kruising is onze hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^