Opvoeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Goedenavond hondenvrienden,

Heb een vraag onze hond Storm is een schat hij heeft alleen 3 dingen waar ik wat mee moet doen.  Hij kan behoorlijk trekken, hangt veel in zijn riem en draait dan om me heen (spelen) maar stopt niet als ik hem corrigeer en hij laat de mensen die binnen komen niet met rust. Te druk en vind iedereen leuk. Is er iemand die weet hoe ik dat kan aanpakken zonder dat ik een cursus moet volgen. Dat is voor hem een probleem want hij is bang in de auto en geeft dan over.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Er zijn puuppy coaches die thuis komen, google op puppy cursus aan huis? Misschien een idee. Ik heb er heel veel aan gehad. Als je het doet, bekijk wel reviews.

 

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Dank je wel ga kijken Storm is wel inmiddels 9 maanden dus geen pup meer haha.

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Hoe corrigeer je dan?

Kun je de hond niet gewoon met wat lekkers richting haar mand sturen? Of evt wanneer je bezoek krijgt de hond aan de lijn en naast je houden. Wanneer de hond rustig naar je ligt wanneer jullie zitten, dan kan de lijn eraf. Gewoon blijven oefenen net zolang tot hij aan de lijn rustig reageert als er bezoek binnen komt. Gaat dat een tijd goed, dan kan je eens zonder proberen. 

 

Het trekken en hangen in de riem kun je oplossen door domweg te blijven oefenen. Trekt de hond, omdraaien en de andere kant oplopen. 

Dat resulteert er misschien in dat je de eerste week niet verder komt dan alleen je voordeur. Maar degene met de langste adem wint.

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

" Dank je wel ga kijken Storm is wel inmiddels 9 maanden dus geen pup meer haha. "

Lekker aan het puberen dus?

Ben je in het begin wel consequent geweest? Of mocht de hond altijd maar alles.

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Ben best wel consequent geweest dit zijn dan ook de enige 3 dingen waar ik mee aan de slag moet. Ik heb de training die ik met mijn vorige hond heb gehad op hem toegepast maar dit krijg ik er dus nog niet goed uit. Hij is wel moet ik zeggen in het begin vreselijk verwend omdat het een zielig hoopje hond was die uit roemenie komt. Ben hem nu ook aan het trainen om de problemen die hij in de auto heeft te overwinnen. Op dit moment springt hij in ieder geval zelf in de auto en ga ik bij hem zitten en speel met een speeltje. Nu moeten we een dag of 14 alleen de auto starten, niet rijden. Hij heeft denk ik van de reis hier naar toe een trauma opgelopen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Turid Rugaas haar boekje Help mijn hond trekt, is ook een aanrader om rust te brengen in de wandelingen.

Als hij tegen je aanspringt is het misschien toch een beetje teveel allemaal? Hoe zien je wandelingen er ongeveer uit, en hoe vaak wandel je?

 

Als er bezoek komt zou ik hem zoiets zeggen als: alles is goed Storm, goed gezien, we hebben bezoek.  En hem dan met een kluif of een kong naar zijn plekje brengen.

Bij Jenna is het zo dat ik haar bij druk bezoek met kinderen regelmatig een half uurtje in de vestibule zet met een kluif of kong om bij te komen. Anders is het nogal lastig als gastvrouw om alles in de gaten te houden en ze dat blijkbaar toch wel fijn vindt want ze ligt daarna meestal lekker te slapen.

 

 

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Ik loop 's morgens vroeg een klein rondje voor zijn behoefte. Rond 09.30 een grote wandeling in het bos daar mag hij een bepaalde periode los. Rond 12.30 zo'n zelfde wandeling. Om 17.00 uur een klein rondje. Dan om een uur of 20.00 uur een rondje over de camping. En dan nog even voordat we naar bed gaan. Daarbij speelt hij nog in de tuin met zijn speeltjes. Hij is verder helemaal niet vervelend en vernield niets, niet in de tuin en ook niet in huis.

honden page profiel AnnewilAnnewil

Het trekken aan de riem herken ik. Ik had op slot een overbelaste elleboog van het trekken! Wat ik heb geleerd is als ze begon te trekken dat ik of stil stond of de andere kant op ging lopen. En nu een paar maanden verder loopt ze perfect aan de riem. Als ze in de riem begon te bijten dan zei ik streng nee en stopte ik met lopen. Ook dat doet ze niet meer. Als er visite komt, kan je voordat je de deur open doet eerst de hond in de bench met wat lekkers dan de visite binnen laten en als ze rustig is dan mag ze uit de bench. Dit moet je wel consequent doen zodat ze weet dat als de bel gaat dat ze naar haar plek gaat. Uiteindelijk kan je i.p.v in de bench naar haar mand of kleed. Er zijn natuurlijk veel meer manieren maar iedereen spreekt natuurlijk uit eigen ervaringen. Succes met de doerak!

Volgende forumvraag: Puppy blaft / uitdagen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^